alejandro sanz

uuuh ikväll spelar Alejandro Sanz här pâ södra Teneriffa, oooj vad fint det hade varit att se det. Och inte att förglömma, ikväll är det presidenttalet pâ stortorget hemma i östersund. Om det är nâgot som är magiskt sâ är det att sjunga Jämtlandssângen tillsammans med 10 000 andra jämtar. nästa sommar stâr jag dä mitt i folkvimlet och skrâlar! :)
festen igâr blev mycket trevlig och mycket sen, idag sov jag tills jag blev tvungen att kliva upp och gâ och jobba. ännu en dag har passerat... Redan den 31 juli, är inte det ganska sjukt? Mindre än en mânad kvar pâ jobbet (jobbar nog sista dagen den 29 aug) och sen en veckas Italien-semester och sen HEM! Fint ska det bli! :)
Ha en bra lördagkväll, och en skön lugn söndag!
JAg ska nog pâ nân städdag pâ stranden imorrn, man ska tydligen fâ gratis mat efterât om man hjälper till, hehe..



Här tillbringar jag kvällen (pâ jobbet i receptionen med andra ord, och inte i poolen..)

huuu vilket överpris!

32 euro för att skicka 5 kg till Sverige!??! ohmygod! jag och Mia skickade 20 kg för 70 euro för nât âr sen, hur kan det hänga ihop?
Nu ska jag sitta av 3 timmar till här, sen blir det partyparty.. ;) tur man inte börjar förrän kl 4 imorrn!
Hoppas alla ni hemma fâr en fin helg! kram!

...

har just ätit en fantastiskt god skaldjurspasta här pâ hotellet, dock lite snabbt pâ stâende fot inne i diskrummet, men oj vad fint den satt ändâ.. )
Idag har jag inte gjort nâgonting förutom att pratat med Sverige pâ skype samt legat lite vid poolen. Nu jobbar jag och har 2 h och 20 min kvar innan jag fâr gâ hem och soooova! ser fram emot det.. :)
Imorrn däremot händer det grejer!
tänkte promenera till posten i Los Cristianos (fantastiskt att närmaste posten är pâ 30 min promenadavstând!?) för att köpa lämplig kartong för att skicka hem lite grejer. Efter det hem och sola lite innan jobbet 16.00-00.00. SEN blir det ârets födelsedagsfest! Det är min kollega frân Peru som fyller âr och ska ha fest pâ sin kompis bar/uteställe. Idag när vi möttes för att bytas av i receptionen stod han och planerade allt han skulle köpa in för att göra snittar och bâl. Hans kompis som äger baren ska även bjuda pâ tvâ stora Tiramisues, hoppas det finns nât kvar tills jag kommer!
Dessutom har födelsedagsbarnet bjudit in typ halva hotellet, framför allt alla dom lite yngre killarna som bor här.. :)
Väderrapporten här lovar max 31 grader, min 24 grader över helgen. Äääälskar vâra varma nätter!


dagens skörd..

IKEA var ju det stora mâlet för dagens tur till norra, men vi hann med en del andra inredningsbutiker ocksâ, samt förstâs lite lunch och glasspauser.. :) Flor handlade maaaassor med prylar, men det är klart, första egna lägenheten, man behöver ju verkligen ALLT!
Men vad roligt det var att gâ runt pà IKEA, det blir definitit en tur till Sundsvall pâ IKEA i höst!
iaf, när flor shoppade loss bland skärbrädor, toaborstar och durkslag sâ shoppade jag loss i den lilla svenska supermarketen som finns pâ IKEA. Fick med mig ett paket Ballerina, en pâse Ahlgrens bilar, en pâse smâ gifflar med kanel och en burk hjortronsylt! Den sista var en present till Natalia som aldrig har smakat det och jag tyckte hon skulle fâ prova skogens guld! 5,70 euro gick en burk multa lös pâ, men det fick det vara värt. Natalia är en av de bästa människor jag träffat.
Lite kul är att vággen inne i restaurangen pâ IKEA pryds av ett gigantiskt foto av lânga bryggan i Bjärred - ett exempel pâ Skandinavisk design.
Nu jobbar jag 16-00 hela helgen! Over and out, peace and love, godnatt och sov sött!

idiiiiooooter finns det gott om

nu fâr ni ursäkta mig, men jag tänkte va lite grining surkärring en stund. jag, elin och nina lâg vid poolen som hör till hotellet som dom bor pâ. förutom oss ligger det nâgra andra par där samt ett sällskap pâ fyra vuxna och fem barn frân Holland. Precis heeeela dagen röjer dom där ungarna runt i det annars tysta, lugna och ganska lilla poolomrâdet. Dom skriker, hoppar, kastar grejer och bara stör alla andra enormt mycket. Men jag, elin och nina tyckte mest att det var föräldrnas fel, att det var dom som borde säga till sina barn att dämpa sig en aning och inte föra sâ himla mycket liv. (men dom va upptagna med att dricka öl och lyssna pà musik i sin medtagna stereo) Sâ vi sa inget utan försökte slappna av och njuta av solen och vâran lediga dag, även fast vi ibland fick skrika ât varandra nár vi ville säga nât för annars hördes man inte i ungarnas oväsen.
Sen - nân gâng pâ eftermiddagen skvätts jag och elin plötsligt ner fullständigt, vi tittar upp och inser att det är den ena pappan i sällskapet som hoppat "bomben" rakt ner i poolen, ca 1 m frân där vi ligger.
Hur reagerar man pâ det? Jo, vi far ju förstàs upp och undrar "what are you doing? We got completley wet!" han sa typ att han va ledsen och att det inte va hans fel (?) och vi la oss ner igen. Ca 20 sekunder senare händer exakt samma sak IGEN!! Samma gubbe har hoppat bomben rakt ner i poolen pâ exakt samma avstând frân oss EN GÂNG TILL!! Den här gângen blir vi riktigt förbannade och ställer oss och vill ha en förklaring pâ beteendet, vilket leder till att han RÄCKER FINGRET ÂT OSS och hotar oss med att det är bäst för vâr skull att vi hâller käften för annars....
Han säger nât till sina barn pâ ful grötig holländska vilket resulterar i att alla fem barnen börjar hoppa och skvätta sâ mycket det bara gâr pâ oss, och varje gâng dom hoppar sâ tittar dom upp pâ oss.
Vi skriker pâ barnen, vilket inte har sâ mycket effekt eftersom det var säkert väldigt obildade barn som inte förstod engelska, sâ vi gick bort till föräldragänget som lâg i sina solstolar med sina ölburkar och skällde pâ dom för respektlöst beteene och för att dom inte var ansvarsfulla nog att uppfostra sina barn. Vi informerade om att vi skulle gâ och prata med managern och sen gick vi därifrân.

Men - är det nâgon som hâller med om att det var ett ganska konstigt beteende av en fullvuxen man i 45 - 50-ârsâldern?
Sen gick vi och ât glass och pratade upprört om det som hänt. Men jag kände ändâ att jag var tvungen att ventilera mig lite här ocksâ.. :P
Imorrn blir det IKEA med florencia som ska flytta hemifrân och behöver grejer till nya lägenheten. Sà det blir nog en heldag pà norra, trevligt!
idag gjorde Heidi sin första dag som biträdande direktör pâ hotell Parque de la Paz, coolt!
Det va Tenerife-rapporten, nu blir det dusch och sen iväg för att äta middag med tjejerna pâ deras balkong. blir garanterat mer upprört snack om den äckliga holländaren.
Hejsvej, hoppas resan gick bra idag mamsen, även om det va lite lângtrâkigt, och jag var absolut inte alls ironisk! Puss pâ er Sverige!

bildbevis!





sjuuuuuuuuuuuuuuuuukt äckligt, men ändâ lite mysigt pâ nât skumt vis.

snyft

idag - hemlängtan!
allt är bra här som vanligt, men jag längtar hem. Lite mer än en mânad kvar, och det kommer gâ hur fort som helst! antagligen i Sverige igen den 7 sep. Vi ses! :)

hudätande fiskar och picnic i solnedgângen

det var verkligen en mysko känsla att stoppa ner fötterna i akvariet med flera hundra smâ fiskar som pâ en gâng gick till attack pâ fötterna. runt en kvart blev vi sittande där tills fiskarna hade ätit upp alla förhârdnader, död hud och annat smarrigt som vâra fossingar bjöd pâ!
Sedan gick vi till en av de fâ gräsmattor som finns här pâ söder, det är som en grässluttning precis ovanför Playa Troya och där slog vi oss ner. Vi hade med oss en flaska Lambrusco rosé och en lâda jordgubbar för att fira att Natalias visumpapper äntligen hade gâtt igenom efter lâng väntan. Vi satt där med utsikt över den tomma stranden och pratade om allt mellan himmel och jord och njöt av den vackra solnedgângen bakom grannön La Gomera.
Ja, det var faktiskt sâ idylliskt och fantastiskt som det lâter, hade man suttit där med en snygg Italienare (förslagsvis) hade det varit ruskigt romantiskt. :)

Idag har jag varit ledig men har inte gjort nâgonting alls, solat, handlat mat och läst en massa bok.
Ikväll blir det förhoppningsvis middag ute med tjejerna. Vi hörs!

en bild säger mer än tusen ord

   

     

 

 

 

 

dött...

helt dött pâ hotellet idag... har tydligen varit likadant hela dagen, men nu under kvällen är det extremt. Inte en själ i receptionen. Sâ det är bara att försöka sysselsätta sig med annat. Typ dricka massa kaffe, och träna pâ att skumma mjölken ordentligt (vilket jag är jättedâlig pâ, nâgon som har nât trick?). Jag pysslar ocksâ med välkomstmaterialet, sitter och sätter in papper i pärmar och sâ skriver jag meningslösa blogginlägg.. ;)
Nu ska jag va ledig tvâ dagar, sen jobbar jag mân och tis och sen är jag ledig tvâ dagar igen. värsta semestern! :)
Sâ imorrn blir det poolen och sen ska jag och Natalia (roomien) gâ ner pâ stranden och äta en massa glass och sâ ska vi gâ till ett ställe som har en massa akvarium med hundratals hudätande fiskar i varje. Det kostar 6 euro att stoppa ner fötterna i deras akvarium, men dâ käkar fiskarna upp all död hud och förhârdnader och man gâr där ifrân med lena, mjuka babyfötter! :) lâter lite sjukt, men det ska bli rätt kul!
Men hörrni, jag hoppas allt är bra med er hemma, att solen lyser pâ er och att fisken nappar!

vardag även i paradiset

ja, ni vet, jag är inte bara här pâ glassig semester som vissa tror - jag har ett jobb och en vanlig vardag här nere ocksâ. jag tvättar, lagar mat och diskar även här - även om det jag gör pà sidan om det kanske är lite glassigare än vad det är hemma i östersund.. ;)
vi har hittat ett nytt favoritställe, en liten chiringuito pâ surfstranden, en liten kiosk som säljer öl för 1 euro och mojitos för 2 euros. deras terass - eller ja, ett stort träflak typ - är möblerat med typ det som fanns tillgängligt känns det som. En massa puffar och sittdynor blandat med stolar och bord i olika storlekar. Där hänger allt frân surfare, locals och lite mer "alternativa" människor till turister, barnfamiljer, och hundar.. :)
älskar sânna ställen, där alla är välkomna, bâde djur och människor och det spelar ingen roll hur gammal man är. där sitter man pâ stranden med utsikt över det skummande havet och imponerande surfare och lyssnar pâ reggae och gamla klassiker. När det blir kväll och mörkret sänker sig sâ tänder dom lyktor och facklor och det blir en härlig, mysig stämning.
neej ni, nu ska jag sjunka ner i Guillous Coq Rouge, en gammal favorit som jag är riktigt glad att jag tog med hit!
Godnatt, saknar er Sverige!

bilder frân gârdagens äventyr!

Bjussar pà nâgra bilder frân gârdagens superhäftiga Mascavandring. Detta mycket eftersom den här dagen inte har sâ mycket spännande att bjuda pâ sâ jag har inte nât vettigt att skriva.. :P
Jo, har cashat in typ 140 euro i kommission frân utfärdsförsäljning! Började fundera pâ vad dom pengarna bäst kunde spenderas pà, nâgra nya väskor eller skor, eller kanske nâgra timmar pâ vattenskoter ute till havs? Men ne, sen insâg jag att dom blir nog en del i en viktig överlevnadsinvestering i vinter - en ny vinterjacka! Haha, grymt trist men det krävs nog en stor, varm och skön sâdan för att jag ska klara en vinter i Östersund nu efter denna extremt varma sommar!
Spännande va? Sorry för detta sidospâr, här kommer bilderna:










vandring i 35 grader...

Yees, idag var det äntligen dax att göra vandringen som jag längtat efter att fâ göra ända sen jag gjorde min första säsong här nere. El barranco de Masca - Mascaravinen.
Vi var fem stycken i vâran bil och fyra i den andra, och vi drog härifràn vid halv tio i morse. Bil till Los Gigantes, där lämnade vi bilarna och âkte taxi hela vägen upp till Masca och där började sedan vandringen. Jag har hört folk som har vandrat pâ 1,15 h och de som har vandrat pâ 4 h, sâ vi visste inte riktigt vad som väntade oss.
Ravinen är väldigt väldigt häftig iaf, enormt höga bergsväggar pâ bâda sidor och emmellanàt riktigt grönt och vackert. Man ser spâr efter det som är höga vattenfall under vintertid, dâ det är lite regningare och finns lite mer vatten än nu under den torra varma sommaren.
vi hade med oss mina tvâ svenska arbetskompisar som inte sett nâgot annat än Las Americas sâ tror dom tyckte det va riktigt kul att komma ut och och se lite mer av ön.
Iaf sâ tog det ca 2,5 - 3 h för oss ner genom ravinen - i en nästan dödlig hetta och utan särskilt mânga pauser. När vi tillslut nâdde havet som ju var mâlet för vandringen var det bara till att slänga av sig kläderna och kasta sig i vattnet. Fantastiskt skönt. Den bultande huvudvärken som kommit pga värmen släppte ganska snabbt. Vi käkade medhavd lunch pâ stranden och sen fick vi vänta ungerfär en timme pâ bâttaxin som kom och hämtade oss där pâ stranden och tog oss ner till Los Gigantes igen där ju bilen stod och väntade pâ oss.
Nu blir det inget mer gjort idag kan jag säga - mat och sova är det enda jag kan tänka pâ just nu.
puss och hej, imorrn jobb kl 08.00... slut pà ledighet för denna gâng!

pâ motorcykel till Teide

ja, jag har faktiskt varit pâ motorcykeltur idag och det var helt fantastiskt! jag, Heidi, hennes kille Dennis och en kompis till honom. Jag och Heidi startade kl 07.15 i Las Americas, tog bil upp till Valle San Lorenzo och där blev vi upphämtade av grabbarna med motorcyklarna. Sâ bar det iväg uppât. Frân början var jag nog lite smârädd, har ju lite skräck för motorcyklar sedan innan, men efter ett tag började jag slappna av och njuta av turen. Det är sâ himla vackert längs smâvägarna upp mot Teide. älskar alla smâ byar man passerar igenom, bl.a Vilaflor är sâ himla fin. Vi svischade förbi en massa vinodlingar och andra plantager och kom snart upp i Pinjeskogen innan mânlandskapet runt Teide började skymta.
Men sâ himla skönt att âka sâ tidigt, dels för att soluppgângen var fantastiskt, men ocksâ för att dâ slipper man turistbusshetsen som drar igâng senare pâ dagen.
Färden fortsatte över Teide och sedan ner till Puerto de la Cruz (pâ "andra" sidan ön), till Icod de los Vinos, Santiago del Teide och hem (för er som är lite hemmastadda här pâ ön), för er andra kan jag säga att vi klarade av iallafall halva ön och dessutom den vackraste delen - sâ det var en hellyckad tur! DOck lite smâkallt i dimman uppe pâ norra, ovanför Puerto de la Cruz var det bara 12 grader varmt!
kl 11 var vi tillbaka i Valle San Lorenzo och Heidi skjutsade mig hem. Jag klarade av mina dagliga tvâ timmar vid poolen och nu sitter jag här pâ jobbet!
Jag är glad för Therese ringde nyss frân Sverige och pratade bort 20 min, mycket trevligt! :)
Nu ska jag ringa köket för att se om nâgon har lust att komma upp med mat till mig! Ikväll blir det utgâng för jag är ledig hela helgen! Pâ söndag ska vi förhopnningsvis iväg ett stort gäng och vandra i masca, ska bli heeeelt fantastiskt!
Puss pâ er, ha en härlig helg!

tröttis

idag var en seg dag, var uppe lite för sent - nattlig skypedejt - och det enda jag hann göra innan det var dax att laga mat, duscha och gâ till jobbet var att spendera 2 timmar vid poolen. Läser "flyga drake" just nu och den är faktiskt himla fin!
sitter pâ jobbet nu iaf, helt dött här ikväll. Igâr anlände nâgra VIP:s, som direktörn här var helt hispig för. Det är direktören för Thomas Cook Northern Europe som är här med sin familj. Dom har ett bono-kort med 100 % rabatt pâ allt pâ hela hotellet. SPA, restaurang, minimarket osv osv. Som att dom skulle behöva det.. :P
Min första kontakt med dem idag blev att jag inte kunde hjälpa dem att programera om sitt garageportskort som tydligen inte funkade. Jag har aldrig gjort det och ingen har nâgonsin visat mig hur man skulle göra, sâ vad annat kunde jag göra än att be dem parkera ute pâ gatan (som alla andra gäster fâr göra om dom hyr bil!!) och komma tillbaka imorgon. Dom verkade lagom nöjda över det.. (Sàklart är dom danskar!!)
Har suttit hela kvällen här och satt in sidor med välkomstmaterial i smâ pärmar som ska ligga pâ rummen. Gissa hur mânga rum vi har... Ja, precis, nâgra hundra.. :P

Sen en liten hälsning till dig herr Karlsson, res dig upp frân stolen och ta en liten motionsrunda, ok! :)

Imorrnbitti kl 07.15 ska jag pâ äventyr - berättar mer imorgon, kul ska det bli iallafall!

hola coca-cola

hej sverige, hur är läget?
här alles gut, skulle iväg och spela padel idag med flor (för er som inte vet vad det är sâ är det en snabbare variant av tennis där man fâr använda väggarna ocksâ. tokroligt!), vi stressade iväg för att hinna till byn Chayofa till kl 6 där hennes pappa hade fixat en tränare ât oss. Men tränaren dök aldrig upp och ingen där hade hans nummer sâ vi orkade inte vänta. Vi bestämde oss för att âka hem till flor och spela, för dom har tvâ padel-planer i deras enorma lägenhetskomplex i Palmar, men för att kunna spela var vi först tvungna att köpa bollar. Utflykt till en sportaffär nere i Las Americas för att köpa bollar och sen hem till flor. Bara för att upptäcka att bâda padelplanerna var upptagna.
Ok, men dâ tar vi och gâr upp till flor och äter nâgot under tiden - men oj, hon hade inga nycklar. Ok, vi sätter oss och väntar till hennes pappa kommer hem (ungefär 20 min) sâ han kan lâsa upp.. Efter ett tag kommer han inglidande med sin nya jaguar (!) och sätter sig och snackar lite med oss och sen frâgar han varför vi sitter där, jo för vi har inga nycklar! "Va har ni inga nycklar, det har inte jag heller!" Sâ det blev ännu en halvtimmes väntan pâ att hennes mamma skulle komma hem ocksâ.. :P
Det var min kväll. Kom hem, la mig pâ sängen och slocknade. Nu är klockan 10 och jag har varken ätit middag eller gâtt för att fâ min kamera (som plötsligt slutat funka) lagad. Produktiv dag.
Imorrn jobb 4 - 12 och sen är det invigningsfest pâ ett ställe som öppnar mitt emot hotellet där jag jobbar. Fâr se om jag orkar gâ dit..
Gonatt!

tjeena

Imorgon blir det utflykt efter jobbet! Jag, Heidi och Florencia sätter oss i bilen och fräser upp mot den vackra gröna, norra sidan av ön för att promenera och äta god middag i underbara Puerto de la Cruz. Fint som snus ska det bli! :)
Idag har jag och Heidi varit ute och shoppat, en sjal för 2,90 blev det för mig.. haha storhandling..
En trâkig nyhet är att min kollega som jag tyckte mycket om fick sparken idag, anledningen va helt enkelt att vi kommer att gâ ner lite i gästantal - bara 28 anländande imorgon jämfört med förra veckans 120. Sâ dâ sparkar man en anställd som gjort ett bra jobb i de veckor han jobbat här... känns som att jag har tur att jag kommit ända frân Sverige för att jobba. kanske är svârare att sparka mig dâ.. hm. Trâkigt iaf.
Men, trevlig kväll pâ er! :)

uppladdning...

Redan mitt pâ dagen idag började det höras tutor och spontana utrop "ESPAÑA" runt omkring här. Bilarna har redan flaggorna fastmonterade och röd/gula Spanien-tröjor säljs som aldrig förr. Det râder en bubblande, förväntansfull stämning och man behöver definitivt inte frâga nâgon vad dom ska göra ikväll; ikväll tittar ALLA pâ fotboll! Det är fantastiskt fint att fâ vara här just den här dagen, Spanjorerna är redo för att fira en seger!


bränd

Idag har vi 35 grader och kraftig Calima pâ Tenerife, och som gammal Tenerife-veteran borde jag väl veta att det är dâ man mâste vara lite extra försiktigt... hurm... lite lätt överröd rygg blev iaf resultatet av dagens strandbesök.
Pâ mândag eftermiddag ska nog jag och Heidi âka upp pâ norra, en sväng pâ Ikea och upp till Puerto de la Cruz och käka middag samt promenera lite i den supermysiga staden. Blir toppen!
Har fâtt reda pâ att dansk/kinesen som jag skrev om tidigare, som hade enorma problem att förstâ hur dörren fungerade, egentligen kommer frân Grönland! Han har rest ända frân Grönland hit! Han är sâ himla söt, typ 1,40 lâng och inte den lättaste att kommunicera med, men som sagt, sâ gullig liten gubbe!

Känns som att jag nästan mâste ha nâgon dramatisk historia i varje blogginlägg sâ fâr väl nämna lite snabbt att igâr drog en helikopter upp ett lik ur havet utanför hamnen i Las Americas. Hoppas det inte ligger fler sânna där, trist att krocka med ett när man är ute och simmar. Ne, förlât, det är ensamheten här i receptionen som gör att jag skriver sânna äckliga saker.. :P

Nu ska jag kolla pâ fotboll och knapra pâ kalla bläckfiskringar.

systeryster

min älskade lillasyster är i Schweiz, pâ festival, och det lâter sâ himla underbart! Jag älskar festivaler, den speciella lyckliga atmosfären som man bara kan känna pâ festivaler och förstâs, lyssna pâ en massa bra musik under bar himmel.
Jag tycker dom har gjort det bra som har klarat av första etappen iaf, sedan väntar tydligen Tyskland, Polen, Tjeckien och kanske Italien.
Jag jobbar pà härnere, efter snart 3 dagar ledigt sâ kliver jag in i receptionen igen i em kl 4 och jobbar sedan kväll hela helgen.. :/ Vilket betyder att jag kommer att stâ ensam i receptionen pâ söndag kväll och kolla pâ finalen i VM. Suck! Men om Spanien vinner sâ pâgâr ju iaf defenitivt festen fortfarande när jag slutar kl 12! :)

Espaaaañaaaa

Yees, seger igâr som efterföljdes av den antagligen galnaste spontanfesten jag nâgonsin varit med om. Frân sekunden matchen tog slut och lângt, lângt in pâ natten sâ körde bilarna omkring och tutade konstant med folk som hängde ut genom fönstrerna och viftade med gigantiska flaggor.
Det är häftigt att se den glädjen, som när tvâ killar sätter sig och börjar spela pâ nân trummor och alla runtomkring börjar dansa.
Nu är Spanien i final, helt otroligt, och jag är sâ glad att jag fâr vara i just Spanien den dagen, det kommer bli fantastiskt.

höstrusk, plugg och te-drickande..

...är tre saker som jag faktiskt längtat lite efter idag. Kan tyckas konstigt att fâ längtanskänslor efter den typen av saker när man ligger vid poolen pâ Teneriffa i 28 gradig värme..
det var en lât som spelades pâ radion som fick mig att tänka pâ östersund och plötsligt insâg jag att det är ju bara lite mer än 1,5 mân kvar innan man sitter där i skolbänken igen - och det känns helt ok!
hösten är ju en fantastisk ârstid, som jag alltid har tyckt mycket om, och i âr ska jag verkligen njuta av den till fullo!
En massa fika med finaste vännerna och hänga över böckerna i bibblan medans vinden och regnet yr utanför. mmm :)
Min Systeryster är pâ Schloss Neuschweinstein idag (kan hända att jag missade lite i stavningen där) och snart pâväg till Schweiz. Det är en häftig Eurotrip dom är ute pâ, mâste erkänna att jag är lite avundsjuk. Dock lâter det jobbigt att bila i Europa under sommaren utan AC..!!
Nepp, nu är det dax att laga lite mat, det blir gnocchi med skinksâs, mums, och sedan sâklart FOTBOLL ikväll.
Ska möta upp mina fina svenska kollegor och hitta nân schysst sportbar att gâ till för att skrika oss hesa tillsammans med spanjorerna. Ni förstâr vilken fest det blir här inatt om dom vinner va?! :)

back on track...

efter nâgra helt sjuka, ovissa och hemska dagar som verkligen fâtt mig att fundera över vad som är det viktiga här i livet sâ är jag väl hyffsat tillbaka pâ banan igen.
Att vara här nere, sâ lângt frân Sverige när grejer inträffar hemma i Sverige är tufft och jobbigt och det var nära att jag tog första flyget hem, men tror inte att jag skulle göra nân större nytta hemma i vilket fall sâ jag hänger kvar här nere.
Allt OK annars, nu har jag ledigt ända till fredag em, grymt skönt, det blir mycket playa nu i 3 dagar!!
Skumma grejer händer här ocksâ, gäster som blir bestulna och att jag sprang pâ en nedslagen, blodig engelsman som jag var den enda som stannade och försökte ta hand om pâ vägen till jobbet häromdagen. Tillslut fick jag en bil att stanna och killen där ringde ambulansen och sâ hjälptes han och en annan kille till att lyfta in mannen frân gatan till trottoaren. Sen gick jag till jobbet, men dom andra killarna stannade tills ambulansen kom.
Andra konstiga grejer, en man med kjol och högklackat som gäst pâ hotellet, en rejäl utskällning av ett tyskt par häromdagen för att vi inte fick in kanalen som visade fotbollen häromdagen. Idag fick jag spendera 15 min med i dörröppningen till en gästs rum med att förklara att dörren var lâst utifrân även om han kunde öppna den inifrân. Detta förklarades pâ dansk / engelsk / kinesiska - tvâ av dessa är ju mina absoluta favoritsprâk sâ det var förstâs grymt enkelt.. ;P
Ne, nu blir det 2 euors mojitos pâ playan, see u later! :)

Hola bandola!

Lyckades fâ kassan att stämma sânär som pâ 10 cent idag! Bättre det än mina enorma differenser som jag lyckats med vissa andra dagar, hehe..
Idag har jag alltsâ jobbat morgon, 8 - 16, rätt skönt att ha hela kvällen ledig! Kl 19.20 blir jag upphämtad av heidi för att âka och se fotobollen som börjar 19.30, vi blir ett hyffsat gäng pâ 6-7 tjejer, alla med olika härkomst. det är lite det jag tycker är sâ roligt här, mixen av olika ¨människor och kulturer. älskar alla mina svenska vänner, och dom är jätteroliga och supertrevliga, men det blir ändâ nât speciellt här med den här mixen av folk.
Sâ, som sagt, fotboll och sen middag och kanske en drink, vi fâr se! Jobbar kl 8 imorrnbitti igen..

Sjukt btw att Brasilien âkte ut ur VM.. Men Holland var ju ett av mina förhandstips sâ jag mâste väl va ganska glad för det antar jag.

ne mina vänner, roligare än sâ blir det inte idag tyvärr, hoppas ni fâr en finfin helg! Här ska det vara 30 grader lördag och söndag, nästan skönt att man jobbar.. Adios!


wonderbara tenerife

Min utsikt idag under nâgra timmar pâ förmiddagen, beställer man nât i strandbaren (chiringuiton) pâ playa de toraviscas sâ fâr man ligga hur länge man vill och sola i deras härliga solstolar.. :)



Ikväll blir det middag ute med mina tvâ fina flickor Flor och Heidi, det var över ett âr sedan vi träffades alla tre! Sjukt vad mysigt det ska bli ikväll, antagligen middag pâ Sama Sama pâ San Telmo, det är pâ deras terass med havsutsikt som vi brukar hamna.

Här kommer tvâ bilder till frân mitt vackra Tenerife:

Hamnen i Los Cristianos



La fiesta de San Juan, här har eldfesten knappt kommit igâng än, bara lite eldar och lite folk, men senare under kvällen/natten var det helt proppat med folk pâ varenda strand pâ hela ön, glada människor som festade, dansade, ât, drack, badade och firade San Juan! Fantastisk fest!

RSS 2.0