vinkat av syrran...

Nu har vi vinkat av lillasyster som åker till Indien. Men vi har även hunnit med en god middag och nu kom jag precis hem från den fina brasan nere vid sjön. Fina fyrvekerier och mycket folk. Riktigt stämningsfullt och bara lite för kallt.. :P
Nu är det bra drag i hela stan iallafall, även här på min gård - det dunkar bra från flera lägenheter. Men tant Suss stannar hemma och gör en kopp te och ser en film.. :)
Majbrasan nere vid Storsjön med Frösön och Frösöbacken i bakgrunden

The world is a book


indien och nepal

Idag kommer syster och mor in och hälsar på mig innan syster sätter sig på tåget mot Köpenhamn och Kastrup, därifrån börjar sedan hennes resa mot Indien. Först ska hon tydligen mellanlanda i Kiev (?) och sedan fortsätter hon mot New Dehli.
Hon får sedan sällskap av 3 vänner och tillsammans ska de resa runt i en månad och flyget upp till Nepal är redan bokat............ Behöver jag säga att jag är lite avundsjuk? En härlig spontanresa med bästa vännerna till ett exotiskt land långt borta - kan det bli bättre?


norsk humor på topp


Frösön i solskenet

Efter en uppfriskande promenad i solskenet känner jag mig genast lite piggare. Det blev fika på 50-tals kaféet Svenssons och sedan satt vi en stund i solen och kikade på folk på Stortorget. Det är så härligt att se hur hela stan lever upp när våren och solen kommer. Massor med människor ute och uteserveringarna är fulla. Imorgon blir det valborgs brasa i Badhusparken. See u! :)


Mysiga Svenssons på Frösön


Svarta listan

I EU finns en sk svart lista som visar de flygbolag som har säkerhetsbrister. Denna vecka presenterades en ny lista över flygbolag som inte tillåts att landa i Europa. Nytt på den listan är två tyska flygbolag - Bin Air och ACH Hamburg samt ett spanskt - Flightline. Man anser att dessa bolag ej har tillräckligt hög säkerhet.
Andra nyheter är att Air Madagascar förbjuds att flyga två av sina Boeing-plan i EU och att alla Moçambiques flygbolag har svartlistats.



Men några bolag har förbättrat sig sedan den förra listan. Det gäller fyra indonesiska flygbolag samt det ukrainska bolaget Umair som nu tas bort från svarta listan eftersom de åtgärdat tidigare påpekanden.
Sedan långt tillbaka är flera länders flygbolag helt förbjudna att landa på EU:s flygplatser, det gäller bland annat flyg från Afghanistan, Angola, Benin, Kongo-Kinshasa, Kongo-Brazzaville, Djibouti, Ekvatorialguinea, Liberia, Mauretanien, Filippinerna, Sierra Leone, São Tomé och Principe.

Vill ni se hela listan finner ni den här:

http://ec.europa.eu/transport/air-ban/list_en.htm

Costa Rica

Idag flyger två av mina klasskompisar till Costa Rica för att göra sin praktik där. Jag tycker att dom gör det grymt bra som passar på att få spendera minst en månad i ett land som verkar helt fantastiskt.
Kolla in det här liksom:






sol och underbar vår



Pimpling på Nordfjärn i helgen - resulterade tyvärr inte i så mycket mer än en hyffsad solbränna.. :)

plugg, klättring, onsdagspub

Där har ni min dag! Vad händer hos er?

Har precis insett tre saker

1. Det är dumt att göra paj med jättejättelös fyllning i en pajform med löstagbar botten

2. Det är dumt att lägga ett jättejättevarmt ugnsgaller på ett platsgolv

3. Det är dumt att torka av en jättejättevarm ugnslucka med en tunn papperstuss

sommar i italien

mmm nu närmar det sig, bara lite mer än en månad kvar och sedan väntar minst tre varma månader i ett av världens (enligt mig) bästa länder. jag njuter i Italien; jag njuter av att gå och handla mat i en mataffär, av att höra den vackra italienskan överallt, av att få vara del av den italienska kulturen och få äta den underbara italienska maten.
Jag njuter dock lite mindre av att jobba 12 h/dag 7 dagar/vecka... Men förhoppningsvis lyckas jag hitta ett lite vettigare jobb denna sommar... :P


life


sprutröd

ett blossande ansikte vittnar om att vi haft en helg med fantastiskt väder i fjällen! vi har varit duktiga och huggit ner ett gäng stora granar i trädgården vid stugan också för att få bättre utsikt över sjön och fjällen.
Men imorgonbitti är det tillbaka till verkligehten och hemtentan.....

Puss!

Jämtland är bra underbart ibland

Jag tänkte bara önska er alla en riktigt härlig påsk, nu drar vi till stugan - och solen strålar!! :)


Om några timmar tar vi påsklov...

Vi sitter på ett näst intill tomt universitet och sliter med hemtentan i destinationsutveckling.
Men om några timmar tror jag att vi ger upp och tar påsklov med hyffsat gott samvete iallafall!
Jag ska till stugan med hela familjen, ska bli underbart skönt! Vad händer hos er i påsk?
Mig hittar ni i en driva i Skäckerfjällen iallafall! :)


268 minuter...

... det är så länge jag och Emma har jobbat med hemtentan idag, och ingen av oss har ens skrivit klart första frågan... å herregud... Sedan har vi fyra frågor kvar - ska det bli 5-6 timmar på varje så kommer jag vara helt slut när det här är klart!


I won't let you down


Innefickan...

...visade sig vara ett bra val av restaurang, riktigt mysigt och god mat!
Men det var ju det innan restaurangbesöket som gjorde dagen så underbar som den blev - SPA-kliniken i Östersund. Vilka härliga behandlingar! Massage och ansiktsbehandling och massagetjejen tryckte på riktigt bra så man blev ordentligt mör, men det var gudomligt skönt!
När våran grupp på fem pers hade bokat så pass mycket behandlingar så var ju vi i stort sett ensamma där, så det var fri tillgång till bastus och bubbelpooler, riktigt riktigt nice!

Imorrn får vi hemtentan, då är det slut på lugn, ro och relax....

SPA-dag

Imorgon ska vi bli så enormt bortskämda; ansiktsbehandling och massage på SPA kliniken och sedan avslutas dagen med härlig middag på Innefickan.
Allt detta eftersom vi lyckades ro ihop Karriärmässanprojektet så pass bra.

Men dagen börjar med några timmars föreläsning så nu ska jag krypa till kojs!



Våffelkalas

Nu kör vi våffel- och spelkväll hos mig! Välkomna.. :)

       

rekordbilligt till Sydney....



Från www.vagabond.se


Naturkatastrofhändelserna I Asien och Oceanien har fört med sig att det just nu är rekordbilligt att flyga österut, just nu kommer du billigare än någonsin till platser som Bangkok, Beijing, Sydney och Tokyo.
Däremot har det blivit dyrare att resa åt andra hållet. Resor västerut, till bland annat Los Angeles, Mexico City och Rio de Janeiro kostar mer än vanligt.

Från Arlanda kostar flygbiljetterna till Australien 19,6 procent mindre än vad de gjorde förra året, och man kan få en biljett till Sydney från Arlanda för under 8 000 kr. Ännu mer har priserna från Köpenhamn-Kastrup sjunkit. Där kostar resorna nästan 24 procent mindre i år än i fjol.

För en Sydney-älskare som mig själv låter det ju helt fantastiskt att man kan komma dit tur och retur för 8000, då jag betalat runt 14000 förr...


slutgiltligt?

Mitt väggprojekt slutar nu - för idag iallafall, är inte säker på om jag är 100 % nöjd, men såhär ser det ut just nu iaf:


väggprojekt

Det här är vad jag pysslat med hela dagen, och fortfarande är det inte klart!



Väggen ovanför min soffa får sig en make-over, men oj vad tid det tar att fixa allt snyggt i ramar, mäta och greja och få allt på rätt höjd. Fortfarande saknas en del bilder längst ner. Det ska bli lite svart-vita vykort från Barcelona.

I Övrigt har dagen bestått av 2,5 timmes snacka-massa-strunt-vid-mitt-köksbord med barndomsvännen Emma och nu ikväll blev jag spontanjuden på Lasange hos Tessen. Fint! :)

Sänder en tanke till en vän som har det sjukt tungt just nu och jag hoppas att det om ett tag är möjligt att se tillbaka på allt fint som varit med ljust sinne.

förtrollande var ordet!


(från www.ltz.se)

ganska magiskt

Christian Kjellvanders röst ger mig gåshud, gissa om jag satt och mös under den timmeslånga spelningen på Pause igår? Lokalen var inte idealisk för en spelning men det var en härlig, mysig stämning och han framförda några av mina favoritlåtar. Idag har jag pysseldag och snart kommer Emma och hälsar på mig! Trevlig söndag på er!


Christian Kjellvander

Ikväll händer något stort - jag kommer ha äran att se och höra en av Sveriges bästa artister och detta i sällskap med några av de bästa människorna - kan det bli mer klockrent?

Christian Kjellvander kommer till Pause i Östersund och eftersom jag tycker att han har en av världens bästa röster och gör underbara låtar så kanske ni förstår att jag är ganska laddad inför kvällen? :)


Slumdog Millionaire

Gårdagskvällens tentafest var fantastiskt trevlig och ledde till en ganska slö förmiddag idag.. Jag och Tessen har kollat på jättebra filmen Slumdog Millinaire, som jag absolut vill rekommendera till alla som inte sett den!

Ha en härlig lördagkväll vänner!


grilla, umgås, härja

Tentan är skriven och rödvinet är inhandlat. Är det fredag innan en pluggfri helg så är det.


ååh vad bra vi hade det

 



Käka goda tapas, dricka en friskt vin och flanera i hamnen; Barcelona, jag längar tillbaka...

Att jag dessutom fick åka med några av världens bästa tjejer gjorde ju inte saken sämre!

en twitterfavorit


husproblem

Nu verkar det som att husjakten har gett frukt! tydligen kommer vi att bo i en villa på samma gata som det andra huset som var aktuellt. Det blir bra, det är centralt och nära till både det ena och det andra.. :)
1,5 månad kvar till den lååååånga, vaaaarma sommaren i Italien tar fart!


Men allra först en tenta på fredag att klara av...

åååh jag vill


DN resor har en artikel som heter "Kuba - på egen hand" och jag bara känner JAG VILL, JAG VILL!!



avundsjuk...

Om några veckor åker min lillasyster hit:



Första svenska rymdturisten

Renata Chlumska, känd som äventyrare och bergsklättrare, kan bli den första svenska kvinnliga rymdturisten. Hon har köpt en biljett som garanterar henne en plats bland de 200 första resenärerna; detta till det fina priset av 200.000 dollar (motsvarande 1,3 miljoner kronor).

Tre svenska män har bokat rymdresor före Renata Chlumska, men vilka dessa är tydligen lite hemligt och har inte offentliggjorts än.

Chlumska är som sagt en van äventyrare, år 1999 blev första svenskan att bestiga Mount Everest och under åren 2005-2006 gjorde hon en expedition runt 49 av USA:s stater helt på egen hand i 439 dagar. Där tog hon sig fram genom att paddla kajak, cykla och åka inlines. Det är en ganska häftig tjej som nu alltså ger sig ut på nästa stora äventyr.


husjakt i Italien

Är det någon som har ett hus över i Lignano Sabbiadoro i sommar? :P
Allt har ju varit kirrat och klart inför sommaren i Italien, redan runt jul blev det bestämt att vi skulle bo i en schysst villa tillsammans med lite annat folk som vi känner.
Nu visar det sig att mannen som äger villan tydligen hittat några andra som han hellre hyrde ut till... och vi står utan bostad.
Men jag har ju inställningen att allt löser sig så jag är inte särskilt orolig, men visst hade det varit fint att bo i den stora villan med den härliga trädgården....


en av alla härliga små restauranger/kaféer på pirer ute i havet längs den många kilometer långa stranden i Lignano

Vackra Tenerife!!


Favoriten - Playa Las Vistas i Los Cristianos


Promenad längs strandpromenaden




Stanna till på en mysig restaurang och njut av någon spansk delikatess




En kall öl på stranden Playa Fañabe, semesterlyx :)


drar och klättrar

Ikväll är det rätt härligt att vara i Sverige, det är varmt och solen strålar. Här ute på gården sitter massa folk och solar och jag ska strax gå och klättra. Senare ikväll kanske det får bli lite plugg, har ju nämligen tenta på fredag..

Ikväll kommer lite fina bilder från min Spaniensemester. Vi ses! :)


I wish so badly


födelsedag!

Nu firar vi pappsens födelsedag med släkten och massor av god mat och dryck! Ha en härlig lördagkväll vänner!

Vår i Barca








Vi var visst inte så orginella

Företaget airtours har gjort en mätning på de populäraste weekendresorna under jan-mars 2011, och det visar sig att vi visst åkte till den staden som de allra flesta svenskarna har valt för sin weekendresa.. Så roliga och annorlunda är vi.. :)

Här är hela listan:


1. Barcelona

2. London

3. Prag

4. Berlin

5. Rom

6. Budapest

7. Paris

8. Istanbul

9. Wien

10. Palma


Barcelona!

Kära vänner, jag är hemma! Efter 2 veckor på resande fot känns det skönt att få kliva in  i sin egen dusch och strax krypa ner i sin egen säng. Första delen av resan - Teneriffa - var fantastisk. Det var alldeles underbart skönt att få komma "hem" till min vackra och träffa alla mina kära. Andra delen blev en vansinnigt rolig trip med tjejerna till Barcelona, och vi har haft det skamligt bra. Fantastiskt väder och dagarna (och nätterna..) har varit fyllda av minnesvärda upplevelser.. :)

Nu ska jag sova, men jag lovar att det snart kommer ett lass bilder från mina 2 veckor i Spanien! Puss!

RSS 2.0