Praktiken är slut!

Det har redan gått en månad och idag har jag lämnat in mina slutgiltliga rapporter! Känns kanon! Ikväll blir det middag med vänner och sedan har jag två dagar på mig att få ihop praktikrapporten till seminariet på fredag samt packa och städa ur lägenheten. Det ska nog gå på något vis! :)
Ikväll landar bästa lillasyster i Trondheim efter en månads resa i Nepal/Indien. Stackars mor och far får köra ända till Trondheim i natt och hämta henne.. :P

Parc Güell

Alla bilder kommer från den fantatiska Parc Güell i Barcelona. Den stora, vackra parken är ritad och skapad av Antoni Gaudí och är enligt mig ett av Barcelonas verkliga guldkorn. Lägg mycket tid i Parc Güell när ni är i Barcelona, det är mitt tips! Förutom hela den härliga trädgården och alla häftiga byggnader så har man dessutom en underbar utsikt där uppifrån!

Galapagos

Dagens tips blir Galapagosöarna utanför Ecuador i Sydamerika. Galapagos består av 19 öar, varav 5 bebodda, och området blev en nationalpark redan 1959. Galapagosöarna är kända för sin artrikedom. Självaste Charles Darwin bodde här under en tid och studerade geologi och biologi, och därefter skrev han boken "Om arternas uppkomst".



Galapagosöarna är en av världens bästa platser om du vill upplevela och utforskna minst sagt spännande djur och naturliv. Här finns allt från sjölejon, leguaner och pingviner till flamingos, sköldpaddor och många många andra djurarter.



Det finns mycket som gör Galapagos speciellt, förutom mängder med häftiga djur finns här även en spektakulär natur med laguner, vulkaner och härliga stränder. Tyvärr är det lite krångligt och lite dyrt att ta sig till öarna. Ett bra sätt kan vara en kryssning, där man smidigt tar sig mellan öarna och går iland på några av dem.


Här har vi dock anledningen till att jag nog tyvärr aldrig kommer att klara av att åka till de här fantastiska öarna... :/

Håll tummarna!

Kan hela Sverige hålla tummarna för mig nu så skulle jag bli glad! :) Rapporterar vad det hela handlar om om några dagar när jag själv fått lite klarhet..

Bo i en Boeing

På toppen av ett berg i Malibu, Kalifornien finns ett märkligt hus. Det ägs av Francie Rehwald (känd arvtagerska inom Mercedes-Benz koncernen) och är byggt av en gammal skrotad Boeing 747-200 som hon köpt för lite drygt 300000 kronor. Renovationerna av planet tog 5 år och har kostat runt 13 miljoner. Uppdraget hon gav till arkitekten var att huset skulle se feminint ut, ha kurvor och vara miljövänligt; och förstås bestå av så många delar som möjligt från det gamla planet. Vill ni läsa mer om det här bygget så skrivet Aftonbladet om det idag: http://www.aftonbladet.se/resa/flyg/article13086893.ab

 




http://www.aftonbladet.se/resa/flyg/article13086893.ab


Tack för en mysig helg! :)


bortglömt




Jag glömde helt bort ett resmål på min tio-i-topp drömresor som jag satte ihop häromdagen, nämligen den mytomspunna Påskön! Det verkar vara ett helskönt ställe med mycket historia och härlig natur. Dock är det inte helt lätt att ta sig dit, men det gör ju att det känns ännu mer lockade att resa just dit.



För er som inte är helt med på vart den fina ön Påskön ligger så hör den till Chile, ligger i Stilla Havet väster om Sydamerika. Ön ligger avsides då det är hela 2000 km till närmaste grannö, och vill man resa till Påskön är bästa sättet att flyga från Chiles huvudstad Santiago, det är en resa på ca 5 timmar. Ön har runt 3800 invånare, huvudspråket är spanska och genomsnittstemperaturen är på omkring 22 grader.



Runt omkring på ön finns 900 stenstatyer som ingen vet varför eller hur de kommit till, men man tror att de skapades för ca 1000 år sedan. Påskön finns med på UNESCOS världsarvslista bland annat för att kulturen på ön är unik i det att den uppstått utan inflytande utifrån. Visst låter det häftigt?


gokväll, gonatt, sov sött

Barca vann!! Underbart att se leendena på spelarna efter segern! En annan sak som är underbar är att det fortfarande nästan helt ljust ute vid midnatt; Jämtländsk sommar.... Lite kylig men ack så vacker!

Fejen så sjong ma att Jamtland, de e lanne vårt!


Tio i topp drömresor

Hej och gomorron på er!
När jag var ute och gick igår började jag fundera på vart jag allra helst skulle vilja resa just nu och det slutade med att rangordnade en mental 10- i topp med mina drömresemål!
Så här ser min lista ut:

1. Kuba
2. Kenya
3. Malaysia
4. Peru
5. Sydafrika
6. Montenegro
7. Filippinerna 
8. Kina
9. Ecuador
10. Alaska

Hur ser din lista ut? :)


sjukt inspirerande dagar!

tack till min praktikplats för att jag fick vara med på den här konferensen! Har träffat så mycket intressanta människor och är inbjuden både till belgien, malta, barcelona och finland, haha :) Dessutom sa "presidenten" själv att han hoppas jag skulle komma på nästa möte, som är i November i Valetta. Kan dock dyka upp vissa logistiska problem i den frågan..
vad händer hos er i helgen då? jag är så himla trött nu, två utmattande dagar, men ändå så pepp! nu ska jag träffa Beckis och kolla film och dricka te, kan knappast bli bättre en sån här regning fredagkväll!

fan vad bra

så himla trevlig kväll - god mat, trevligt sällskap och underbar utsikt. Hur nice som helst med andra ord, är jätteglad att jag fått den här chansen! har konverserat en f.d OS-deltagare i längdåkning hela kvällen (dock från ett lite otippat längdland så det är inte nån jättekändis vi snackar) nu har han dock lite business inom turismen. Älskar dessutom chansen att få prata 4 språk under en kväll, gillar den internationella miljön, det blir så mycket mer intressant än att bara traggla på med svenska.. :)
Nu sängen, för imorrn är det upp och iväg på konferensens andra och sista dag!

Social Tourism

Två dagars konferens med deltagare från hela Europa. Ämnet är social turism och det känns som en sån jäkla ynnest att lilla jag får vara med i de här sammanhangen! Ikväll blir det middag på Arctura med hela gänget. Perfekta stället att ta med folk som aldrig varit i Sverige förr  -  underbar utsikt och fantastisk Jämtländsk mat. Livet leker! :)
http://www.bits-int.org/fr/

quiz-dags igen!

Denna gång är det expressen som bjussar på resequiz, http://www.expressen.se/resor/1.1475844, kolla in där om du vill se om du är en "resans mästare"! ;)

Nu gillar vi reguljärt!

Allt färre svenskar väljer den klassiska chartern när de ska ut och resa, visar nya mätningar. Det har istället blivit mer och mer populärt att själv kombinera ihop sina resor via nätet, med hotell och reguljära flyg. Vi svenskar reser mer och mer hela tiden, och det reguljära resandet har ökat från 33 % till 55 % på 10 år. Vad beror detta på? Jo, givetvis att det blir allt enklare att boka själv på nätet och att det har startats så många nya lågprisbolag som chartern inte kan konkurrera med.
Men hur går det med vårt miljötänk då om vi bara reser mer och mer? Nja, miljölarm, naturkatastrofer och terrorhot påverkar uppenbarligen inte oss särsklit mycket.
Just nu reser vi allra helst till Spanien, Tyskland och England; inkluderat alla sorters transportmedel.

åh så skönt

jag börjar känna att mina projekt börjar styra till sig lite - det har droppat in anmälningar till Norgeaktiviteten och mitt andra stora projekt är snudd på färdigskrivet. Idag har jag glömt sladden till datorn hemma, haha, så får vara försiktig med datoranvändandet. Imorgon är det stor internationell konferens på Clarion om social turism som gäller för mig. Det ska bli spännande!

ey oh, let's go!

Guten morgen på er! Det verkar som att askmolnet är på väg att lätta och jag har bakat en rabarberkaka; vilken bra dag! :) I går när jag cyklade till badet fick jag sällskap av två kompisar: Åska och Hagel heter dom. Haglet var size lingon och piskade mig stenhårt. Sedan hade det lättat och spruckit upp när jag kom ut en timme senare. Ha en bra dag alla!

arbetsintervju på skype på italienska - avklarad

suuuuck och puuuuust vad jobbigt det var att bara sitta och försöka höra på en dålig, brusig skype, en snubbe som pratade snabbt på Milanodialekt... Huuuva, men men han tyckte jag pratade bra italienska sa han och vi ska höras när jag kommer till Italien. Förutom miniclub för barn undrade han om jag kunde köra lite fitness? hahahahaha vilken sommar det här kan blir. Men det är bra att utmana sig själv.. :P

Barnteater i Italien

Oh my god, vad har jag gett mig in på? Ikväll blir det arbetsintervju via skype angående ett jobb som jag nu har förstått verkar handla om barnteater i Italien. Det är ett företag som har ett underhållningsteam som reser runt till olika hotell och boendeanläggningar och underhåller turister, och tydligen framför allt barn.... Hahaha, ja vad ska man säga? Intervju ikväll som sagt (på italienska) och om det går bra så är det jobbstart direkt när jag kommer till Italien.
Om jag nu kommer dit pga det där rackarns askmolnet som verkar vara på ingång över Europa.....

Hemmagjord rabarberkräm!

Igår blev det kräm till kvällsfika, det var ju så enormt lätt att göra rabarberkräm att jag blev helt överraskad, jag trodde sånt var jättesvårt.. :P
Grymt gott blev det och jag har lite sparat till ikväll dessutom!

Ingredienser:

ca 250 g (2-3 stjälkar) rabarber

2 dl vatten

0,5 dl strösocker

1,5 msk potatismjöl

Gör så här:

Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.

Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min till rabarbern delar sig.

Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.

Servera med mjölk.

(Blir ca 2 portioner)

nu blev jag nervös...

Hade ett missat samtal idag från Italien.. misstänkte att det kunde röra sig om jobb, jag har nämligen sökt som Animatori Turistici - ska inte ens försöka översätta men det handlar väl i stort om att ta hand om och underhålla turister om jag förstått det rätt. Nu hade jag fått ett mail från dom där det stod att dom ville jag skulle lägga till dom på skype så vi kunde pratas vid!! Hahaha pratas vid! Jag kan bara prata italienska med dom jag känner! Eller? Fasen också.. jag är så mycket bättre face-to-face, när man kan använda kroppen och gestikulera.. Ahhh nervös....

Ragga destinationer

Jag sitter ju plötsligt som projektledare för en marknadsföringsaktivitet för länet i Norge i sommar, vilket är väldigt spännande. Dagens har spenderats med att ringa runt till de destinationer från länet som kan tänkas vilja följa med. Men det går lite trögt.. det är få små destinationer som har råd att åka på en sådan grej tyvärr, men jag hoppas vi kommer upp i ett gäng iallafall - så att projektet åtminstonne går plus minus noll.
Har skivit ihop ett pressmeddelande som ska gå ut till lokala medier och ska ringa några till samtal innan dagen är slut. Det var min verklighet det. Vad pysslar ni med idag?

jag orkar inte med nåt jäkla askmoln

Alltså snälla, kära, rara askmoln, försök ligga någon annanstans än mellan Stockholm - Venedig den 5 juni; då skulle jag bli väldigt lycklig.......
Vad gör man annars? Tar tåget?

Vad säger ni om det här tjejer?

Jag och min vän började prata igår om att det vore så himla fint att som examensfest hyra en villa någonstans utomlands för alla vännerna typ en vecka - bara hänga, mysa och umgås under solen. Låter inte det alldeles, alldeles underbart?

Vackra Jämtland

En heldag utomhus blev det denna söndag. Vårmarknad på Jamtli, mjukglass uppe vid utsiktstornet på Frösön och sedan avslutades dagen med grillning i glada vänners lag.. :)

Nytt askmoln

Orkar Europas flygtrafik med ännu ett vulkanutbrott? Nu är det bara att hålla tummarna att vindarna blåser åt rätt håll så vi slipper samma kaos som utbröt då Eyjafjallajökull fick utbrott för inte så länge sedan...
Nu är det dax för vårmarknad i Östersund! Hoppas ni också får en härlig söndag! :)

vinn en resa till Paris!

Vill du vinna resan till Paris så gå in på http://vagabond.se/ och följ anvisningarna! Lycka till! :)

Venice from above


Snart är det dax att flyga in över en av världens häftigaste städer - Venedig. På alla andra flygningar väljer jag "korridor" istället för "fönster" men på väg till Venedig blir det alltid förnster då utsikten under inflygningen är fantastisk. Dock blir det nog ingen sväng inom Venedig när jag väl landat utan det blir nog raka spåret hem till Lignano, möjligtvis med ett litet stopp på någon restaurang ute på landet för en pizza.. :)

Jag har fått rapporter om att den här grejen står i vår trädgård:



mums.... :) Ha en bra dag alla!

utstädning, nedpackning, utrensning

Japp, det är vad jag pysslar med en fredagkväll! Försöker få lite ordning i kaoset som lätt kan uppstå när man ska vara borta 3 mån och någon annan ska bo i ens lägenhet under tiden. Typ inte städa undan det man ska ha med, inte heller städa undan det man kan tänkas behöva använda innan avfärd - men städa undan allt annat, typ, förutom dom där smågrejerna som faktiskt är ok att lämna framme..
Haha skönt att jag är så organiserad iallafall så att jag har full koll på vart jag har allt! ....right....
Men vad ska man säga, det hade kunnat vara värre...:

Superhäftig film från Teide

The Mountain from TSO Photography on Vimeo.

OBS: Kolla på den i storbildsformat, riktigt riktigt snygg!!


Blir man sugen eller?


swimmerrimswim

Jag har varit och simmat längder på Storsjöbadet ikväll, väldigt skönt! Tror inte jag har gjort det sen jag bodde i Sydney faktiskt. Ska försöka komma dit några gånger till innan maj är slut.
Praktiken flyter på, har redan satt ihop powerpointpresentationen till det avslutande seminariumet, haha.. har aldrig varit ute i så här god tid någonsin.
Det är faktiskt riktigt skönt att ha ett riktigt liv - jobba 8-17 och sen har man ju hela kvällen att äta, läsa, träna. Att i stort sett alla vänner har lämnat stan för att praktisera på andra ställen gör ju att jag inte har så många att hänga med kvällstid och det blir inget rödvinsmys med Tessen heller, så jag kör hälsolinjen denna månad.. :)

Bella Donna...

... det är namnet på en av våningarna i Nordens största designhotell Bella Sky i Köpenhamn. Hotellet är helt nybyggt och våningen Bella Donna är helt till för endast kvinnor. Här är rummen specialdesignade efter kvinnors behov; hårfönar, kjolgaljar, sminkspeglar och breda hästenssängar är bara några av de extra "kvinnliga sakerna" på våningen.
Allt har byggts upp med inflytande av kända, danska karriärskvinnor som reser mycket.

Vad har ni för åsikter om det här? Jag tycker att det känns helt absurt att det år 2011 byggs en "kvinnovåning" - det känns som något hämtat från 1800-talet. Och om det är så att det behövs en våning helt utan män för att kvinnor ska känna sig trygga på hotellet - då är det en sjuk och hemsk värld vi lever i.

varsegod, en grym låt!


Snart dags för Italienbloggen

Det börjar dra ihop sig så smått inför avfärd och det känns riktigt bra. Särskilt en sådan här dag när det snart är Juni och man har mössa på sig när man är ute några timmar på kvällen. Det är inte jättekul tycker jag så det ska bli fantastiskt fint med heta, soliga dagar och varma nätter.
Jag kommer inte ha något internet i lägenheten i sommar, men eftersom jag ska läsa en kurs på halvtid/distans så måste jag ju försöka hitta lite internet då och då, vilket betyder att jag får uppdatera min "italienblogg" ibland också.. :) Hoppas ni följer mig i sommar!

blonde

Jag slänger iväg ett boktips såhär lagom till lunch. Jag läser just nu nämligen en riktigt bra bok, Blonde av den fantastiska Joyce Carol Oates. Det är en bok jag blivit rekommenderad i flera år men varit lite skeptisk till - en bok om Marilyn Monroe, hur kul kan det vara?
Men jag måste erkänna att jag är väldigt positivt överraskad, det är en bok som verkligen griper tag och just nu vill jag bara lämna kontoret för att gå hem och fortsätta läsa....
Den är ganska tjock så köp den för att ha i sommar, då det kan behövas läsning som räcker länge!

resequiz

Det finns inte många saker som är bättre att fördriva tiden med än ett quiz! Har du tråkigt så klicka in på http://www.svd.se/resor/quiz/ - där har du ett helt lass med roliga quiz! (Dessutom blir du bättre på geografi under tiden!) :)

Bra artikel

Läste en riktigt bra artikel i Svenska Dagbladet om Teneriffa. Den hette "Teneriffa bortom klichéerna" och jag älskar att det då och då dyker upp något sådant reportage i de större tidningarna; allt för att sopa bort bilden av det plastiga turistgettot som säkert många har av Teneriffa.
Precis som dom skrev i artikeln så har ju ön så enormt mycket mer att erbjuda. Berg, vattenfall, grönska och mängder med ursöta små byar.
Läs gärna artikeln, och res gärna till Teneriffa (och snälla - hyr bil, åk på utfärd och upplev och insup den fantastiska kanariska atmosfären.)
http://www.svd.se/resor/teneriffa_6159997.svd

Nudister, titta hitåt!

Tripsadvisor har listat världens bästa nudiststränder, här har ni hela listan (baserad på deras medlemmars åsikter):
1. Black’s Beach, San Diego, USA
2. Haulover Beach Park, Miami Beach, USA
3. Little Banana Beach, Skiathos, Grekland
4. Playa Sonrisa, Costa Maya, Mexico
5. Grand Saline Beach, St Barthelemy, Karibien
6. Moshup Beach, Gay Head, Martha’s Vineyard, USA
7. Playa Es Trenc, Majorca, Spanien
8. Gunnison Beach, Sandy Hook, USA
9. Little Beach, Wailea, USA
10. Orient Beach, St Maarten/St Martin

är ni med?


lamm lamm lamm

Måste säga att efter gårdagens närkontakt med några dagar gamla lammungar känns det nästan som att jag aldrig någonsin mer kommer att kunna äta lamm. Har ni möjlighet så åk till någon gård och kolla in dom, supernyfikna små djur som vill fram och lukta på dina fingrar och nafsa och leka med dig. Man kanske skulle bli fårfarmare? ;)

Åre

Vi har varit runt på lite utflykter idag, bla upp till Åres häftigaste designerhotell Copperhill och för att få lite kontraster var vi ner till en fårfarm och kollade på de nyfödda lammen, de yngsta var bara några dagar gamla, helt underbart söta!
Har inte gjort så mycket mer än det och bakat lite scones. Nu blir det lugn kväll med god mat. Over and out

lördagkväll

Jag blev kidnappad hem till föräldrarna ikväll, så nu är jag här ute och har precis tagit mig runt några kilometer i elljusspåret. Nu väntar väl eurovision och fika.. haha pensionärsvarning på mig!

Halshuggen?

Igår kom nyheten från Teneriffa; en äldre engelsk kvinna hade blivit halshuggen (!) ca 50 m från det hus där jag bott 1,5 år. Det känns så galet och hemskt att jag nästan började grina när man såg köpcentret och affären där det hände, platser som jag brukade passera varje dag under mina år i Los Cristianos.
Att man skulle råka bli halshuggen där var då ingenting man tänkte på då iallafall...
Vilken semester för de stackars människorna, den fick ett lite annat slut än vad de hade tänkt.
Hur klarar man av något sådant som partner, att se sin fru få huvudet avhugget? Att en psyksjuk galning springer iväg med hennes huvud och slänger det på gatan?

Fy faan....


CV på italienska

Japp, det är vad jag ägnar fredagskvällen åt, sitta och knåpa ihop en CV på italienska - det är en utmaning vill jag lova!

beautiful


kanske världens häftigaste


Sov på flygplatsen - best and worst


Varsågod - en guldgruva för den "ekonomiske" resenären!

http://www.sleepinginairports.net



(artikeln finner du på www.res.se)


      

San Sebastian



Dagens tips blir Baskiens stora turistmål San Sebastian. Kolla in så vackert, vilka häftiga stränder!
La Concha heter den största av stränderna och den räknas faktiskt som en av världens finaste stränder.
Den andra stranden heter Zurriola, och här samlas ungdomarna. Stranden är känd för sina stora vågor och bra surfing.
 San Sebastians läge har gjort staden till en välbesökt plats dels för surfare men även för kultur och naturintresserade. Här hålls varje år evenemang som filmfestival och tjurfäktning...
Förr var San Sebastian, precis som alla små kuststäder, en riktigt liten fiskeby med pittoreska hamnkvarter. Fortfarande är staden känd för fisk- och skaldjur, men där de små fiskebodarna en gång låg finner man idag exklusiva fisk- och skaldjursrestauranger. 



Längst upp i Spanien har San Sebastian ett perfekt läge, nära både till havet, till bergen och upp till Frankrike (ca 3 mil). Här hyr man med fördel bil och kör runt för att på egen hand uppleva den fantatiska naturen. För dig som vill åka hit på sommaren så är Juli och Augusti inte lika tryckande varma här som vid Medelhavet utan San Sebastian håller en skönare tempratur.
Om du inte vill hyra bil och åka runt så finns det mycket att göra även inne i själva staden, San Sebastian erbjuder mycket kultur, historia, avantgarde och gastronomi. Den populäraste delen av staden är den gamla delen som erbjuder tusentlas restauranger, barer och butiker. 

Ha det underbart i Spanien i sommar! :)

Escape

mmmm, satt och läste ett underbart, glossigt och vackert resemagasin på lunchen, sånt får mig alltid att vilja hoppa på första bästa flyg till någon plats långt borta. Nu ska jag iväg på möte, vi hörs!

passa er för tradera...

Det blev en ganska skum dag som har innehållit en hel del, bland annat ett litet traderabedrägeri som tyvärr drabbade en av mina närmaste; har försökt hjälpa till så gott jag kunnat ikväll, får hoppas allt blir bra där! Men var försiktiga, man vet aldrig vem man handlar av - och man vet aldrig vem som kan sno ens identitet och handla i ens namn. Läskigt...
Sedan har jag hängt lite på berget i kväll och även firat ner själv, underbar känsla, det gör man alldeles för sällan!
ha en härlig kväll!

Morbidturism

Det allra nyaste inom resekategorin morbidturism är att åka till Usama Bin Ladins gamla hus, vad säger ni, är ni sugna på en sväng till Pakistan?
läs hela artikeln kommer på www.vagabond.se

ey oh, let's go!

Idag är prins Daniel i stan och tränar zumba (!?) på campus. Jag är inte där utan jag sitter på kontoret och svettas. Dagen har besått av ett möte och ett samtal till Norge för att boka tält, denna gång gick det lite bättre att förstå norska i telefonen.. :P
Vi hörs senare!

Italien är grymma på det där med hotell...


Världens 10 bästa hotell har listats och givetvis måste jag ha med den listan i min blogg! :) Det visar sig Italien verkar kunna det där med hotell, dom har med hela tre hotell på listan, men det var USA som knep förstaplatsen!
det är nätresebyrån Expedia som sammanställt listan och över en halv miljon människor har varit med och röstat på 135 000 hotell runt om i världen. 99 procent rekommenderar Cedarbrook Lodge:
1. Cedarbrook Lodge, Seattle, USA

2. iQ Hotel Roma, Rom, Italien

3. Hotel Antiche Figure , Venedig, Italien

4. Hotel Berchielli, Florens, Italien

5. Hotel Monterey Kyoto , Kyoto, Japan

6. The Nines, Portland, USA

7. Les Terres M Barka, Marrakech, Marocko

8. K&K Hotel Central, Prag, Tjeckien

9. Hotel Teatro , Denver, USA

10. Sofitel New York , New York
Båda bilderna är från Cedarbrook Lodge som tog hem förstaplatsen

Jag älskar mina vänner -

ni förstår inte hur mycket ni betyder och hur mycket ni ger mig.

trieste

Har insett att jag måste försöka komma ut och undersöka mer i Italien i sommar än vad jag gjort förr.
Det har varit alldeles för mycket fokus på jobb och jag har knappt sett mer än bara Lignano och Bibione där på somrarna, förutom de lite längre resor vi gjort. Men i år ska det som sagt bli ändring på det och vackra Trieste (på bilden) är definitivt en stad jag kommer att besöka!

böcker och film i england

Jag kanske verkar lite tantig och töntig när jag blir så extatisk över en resa som den jag ska berätta för er om nu, men den verkar bara så underbart mysig! "Filmens och böckernas värld - en resa till norra England", framtagen av SvD och gruppen kommer troligtvis endast bestå av pensionärer, så jag kanske får vänta några år innan jag åker med.. :)
Jag har alltid varit fascinerad av gamla engelska kostymdramer och engelska deckare, och resan handlar mycket om att färdas i kulturens fotspår under en sensommar. Om det är någon pensionär som läser detta kan jag iallafall tipsa om att mer info om resan, det hittar ni här: www.historiskaresor.se


Solnedgång i Storsjön

Var tvungen att stanna på min tur runt Frösöberget igår och knäppa ett kort för det var så underbart vackert. Synd att man bara har mobilkameran med sig när man är ute..

Världens bästa resmål

VÄRLDENS 25 BÄSTA RESMÅL - enligt tripadvisors användare:

1. Kapstaden, Sydafrika

2. Sydney, Australien

3. Machu Picchu, Peru

4. Paris, Frankrike

5. Rio de Janeiro, Brasilien

6. New York City, USA

7.  Rom, Italien

8. London, Storbritannien

9. Barcelona, Spanien

10. Hong Kong, Kina

11. Kyoto, Japan

12. Queenstown, Nya Zeeland

13. Jerusalem, Israel

14. Siem Reap, Kambodja

15. Prag, Tjeckien

16. Venedig, Italien

17. Buenos Aires, Argentina

18. Ko Phi Phi Don, Thailand

19. Honolulu, Hawai (USA)

20. Sankt Petersburg, Ryssland

21. Florens, Italien

22. Grand Cayman, Västindien

23. San Francisco, USA

24. Petra / Wadi Musa, Jordanien

25. Las Vegas, USA

Håller ni med? :)

Ny vecka, nya möjligheter?


svårt!

Väldigt svårt att slita sig från tv:n och gå och lägga sig när dom visar en av världens bästa filmer - Bourne Identity...  Kanske får bli till att vara lite trött på kontoret imorgon :P Gonatt!

The world is yours






Vart är hemma?

Nu när sommaren snart är här är det dax för mig att göra mig redo för resan till ett av mina "hem" - Lignano i Italien. För det är faktiskt lite hemmakänsla som infinner sig när man vandrar längs kullerstensgatorna och andas in den friska adriatluften. Sträckan från flygplatsen i Venedig och ut till havet är fantatiskt vacker med stora böljande fält och vinrankor i långa rader.
Men det är ju inte mitt enda hem - allra mest hemma är ju dels i Järpen där jag är född och uppvuxen och föräldrarna fortfarande bor, och i stort sett lika mycket hemma är mitt alldeles egna hem här i Östersund.
En härlig hemkänsla infann sig även under påskhelgen när vi åkte upp till stugan i lilla Kolåsen.
Och ännu ett hem har jag förstås på mitt underbara Teneriffa; att flyga in över den ön och se alla byar, stränder och den ståtliga vulkanen Teide i mitten är en härlig känsla av att just "komma hem".
En väldans massa "hem" med andra ord, även om det är de Jämtländska vidderna, fjällen och skogarna som får mig att må allra bäst och känna mig allra mest frisk och fri.
Det kanske är som man säger - home is where your heart is?
Tumblr_lkto3uacoo1qaq0xpo1_500_large

distance

tumblr_lh8fsfqcf81qbo3bfo1_500_large

hela sommaren i italien

Nu har jag bokat resan! Det blir inte via Belgrad utan faktiskt ett direktflyg till Venedig från Stockholm. Där blir jag hämtad och transporterad till Lignano, där jag ska bo och jobba hela, långa sommaren! :)
Lignano består av tre delar: Sabbiadoro, Pineta och Riviera och jag har förr alltid bott i Sabbiadoro (sabbia d'oro= sand av guld) men i år blir det i Pineta. De tre delarna hålls ihop av den flera mil långa stranden och alla byarna är underbara och fulla med liv och rörelse.
Jag längtar.......

skrapar upp mig själv från golvet...

.... upp och ut i det fina vädret. blir en tur runt berget idag också, får se om det blir några joggingsteg även denna gång eller om det endast blir en väldigt lång promenad.
Pratade med en kvinna från Trondheims kommun idag på telefon och hade jättesvårt att höra vad hon sa; sen när har jag svårt att förstå norska!?! Hemskt var det iallafall då det var ett ganska viktigt samtal och rätt noga att man fick med sig det hon svarade på mina frågor...
Nej, nu ska jag sluta snacka strunt. Funderar på att baka en kladdkaka ikväll och se en film - "du kommer möta en lång mörk främling" damp nämligen ner i brevlådan idag.
Over and out from ett soligt men lite blåsigt Östersund. (ser ni, jag kan bara inte sluta skriva....)
aaaaaaaah
förresten det är 25 grader varmt i Paris nu, varför är man inte där?

smile!


landsbygdsministern...

...är på ingång för möte här! :) nu har vi möblerat om på kontoret och dukat fram chokladpraliner..

Min röv igår

Det var riktigt, riktigt härligt att vara ute på en klippa igen efter många års frånvaro från den världen. Det känns lite skönt att gå runt med massa "skrot" dinglandes från selen och jag är ganska nöjd att gav mig på att leda upp en gång fastän jag var grymt nervös för det.
Visst ser det rätt skönt ut? :)

Positivt!

Oj vad skönt, idag har jag fått massor gjort då telefonen äntligen funkar och jag har fått tag på flera företagare och svar på en massa frågor. De som inte hade tid har fått ett långt mail som jag verkligen hoppas att de tar sig tid att svara på!
Nu ska jag sammanställa lite svar och om några minuter är det dax för möte.
Hörs senare! :)

Heldag med massa intressanta människor!

Spännande diskussioner och föredrag är vad dagen bestått av. De flesta destinationerna inom Jämtland Härjedalen fanns representerade idag samt en kvinna från Visit Sweden som pratade om Nation Branding. Mycket spännande!
Nu snabb middag och om en halvtimme drar vi ut till klippan för kläääääättriiiiiiiing! :)

syrran på mt. Everest

Igårkväll fick jag reda på att allt gått bra, att syrran med vänner kommit fram säker till Nepal och bor på ett fint hostel i Katmandu.
Idag ska dom ut och flyga runt Mt. Everest........

belgrad

Tänkte jag skulle flyga till Trieste som omväxling mot Venedig som jag alltid landar i nu när jag ska till Italien om en månad. Den billigaste resan jag hittar är den här:



Men vad säger ni - spendera natten i Belgrad, hur låter det egentligen?


här sitter jag om dagarna



Och här har vi två grymt snygga tjejer som kan få pigga upp min blogg idag:


Lyxresort i lilla Bydalen?

Varför bygger man ett lyxhotell för 200 miljoner i lilla Bydalen? Endast 18 rum och två sviter ska det bestå av - får man inte väldigt lite för den stora summa pengar som ska spenderas på bygget? Och hur får man ett sådant ställe att gå runt på en så pass liten och okänd ort som Bydalen?
Ska bli spännande att följa utvecklingen....


Från www.op.se

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargggghhhh

Åh SJ, jag är en av de få som inte har klagat på er denna vinter. Men vad gör ni nu?? Slutar med att stanna nattåget vid Arlanda - och stoppar därmed effektivt alla möjligheter för oss norrifrån att hinna med ett enda flyg som går före kl 8-9 - vilket faktiskt är ganska många....
Så vad ska man göra nu då, anlända till Arlanda vid 22 på kvällen och vänta där till kl 06... Ja, jag visste väl att det var lite för vältajmat och för bra för att vara sant att det fanns ett tåg som var framme på Arlanda vid halv 4............

                

bergsklättring

På onsdag blir det utomhusklättring - vet ni hur länge sedan det var jag klippklättrade! Nej, det vet faktiskt inte jag heller så det var ett bra tag sen!
Dagen har gått fint, men blir lite trött av att sitta framför datorn heeela dagen!
På onsdag ska vi iväg på något stort möte/utbildning eller liknande, det blir kul med lite omväxling!
Och på kvällen blir det som sagt bergsklättring... :)
  

Mitt egna kontor för en månad

Sitter här framför datorn vid mitt egna skrivbord på mitt nya, tillfälliga kontor mitt i stan. Har praktik en månad och den har börjar bra och rätt lugnt.
Sitter och slipar på ett mail som strax ska skickas iväg...
Ikväll blir det klättring!

Kvällssol

Avslutade precis helgen med en superhärlig 1,5 timmes promenad/joggingtur i kvällssol runt Frösöberget. Det är så fantastiskt vackert på baksidan av berget med stora gröna ängar och fält och långt där borta de fortfarande vita fjällen.
Nu ser jag slutet av Mästarnas mästare, sedan blir det tidig kväll då praktiken börjar i morgonbitti...!!

               

Montenegro



Jag skulle hemskt gärna vilja åka till det lilla landet Montenegro. Jag har aldrig varit där men jag har hört så mycket om det och sett så underbara bilder därifrån.
Montenegro har 678 177 invånare och är till ytan ungefär lika stort som Skåne. Huvudstaden heter Podgorica och är en av de varmaste städerna i Europa under sommaren.

Landet domineras av bergslandsskap vilket ger landet sin dramatiska natur. Montenegro har kust mot Adriatiska havet i sydväst och åt sydöst ligger Skodersjön, som delas mellan Montenegro och grannlandet Albanien.



Landet har precis börjat inse att turism är en framtidsbransch, men fortfarande har inte så många turister hittat dit - därför känns det som att det är dax att åka dit nu - innan landet blir för kommersialiserat och exploaterat.
I Montenegro kan man fortfarande hitta sina egna favoritplatser, stränder, restauranger och sevärdheter.
Men faktiskt har vissa kändisar redan upptäckt det lilla landet, Catherine Zeta-Jones och Michael Douglas har nyligen köpt hus i den lilla kuststaden Perast.



Ett sätt att ta sig till Montenegro är att flyga till Dubrovnik i Kroatien och sedan fortsätta i bil neråt. Eftersom landet är så pass litet tar det inte lång tid med bil att utforska nästan hela landet.
Vill man bada finns det längsta sandstranden i staden Ulcinj. Den är 15 kilometer och heter Velika Plaža. Men det finns andra badalternativ, bland annat halvön Lustica, som sägs likna en gigantisk trädgård med granatäppleträd, rosmarin och jättegamlagamla olivlundar. Här finns rena, fina stenstränder och små pittoreska hamnar. 




mmmmm


RSS 2.0