En jäkla rolig bild

Min bästa Therese möttes av följande syn när hon kom ut ur sin lägenhet i morse:



Några hade haft himla kul under natten tydligen, tur det inte var Tessens bil.... :)

Slutet


Ganska nöjd tjej efter den sista presentationen för handledaren, puh! Nu är det klart!


Här är den, Bachelor's thesis, tourism studies. Ikväll examensfest med hela klassen och imorgon examenshögtid och sedan middag på Arctura med familjen!

Lyxmiddag hos vänner

Hade turen att bli bjuden på lyxmiddag hemma hos Helena och Daniel ikväll, underbara människor som även kommer och hälsar på oss i Italien i sommar! Jag var sjukt nöjd med mig själv att jag lyckades hitta till deras lägenhet på Körfältet (där det finns 2 miljoner hus som ser exakt likadana ut) helt själv, och dessutom en kvart för tidigt! Hm, nu blev ni jätteimponerade va...? ;P Plötsligt lät det inte lika häftigt som det kändes när jag hittade rätt dörr...

Hörrni, imorgon skickar vi in C-uppsatsen! Klart, slut, rättat, redo! Idag har vi ansökt om examensbevis och på fredag är det examenshögtid i Stora kyrkan. Tre år är snart över! Galet!


Två av dom bästa grejerna med de här tre åren; Rebecka och Emma

Härlig helg i Östersund








Hela helgen var verkligen toppenmysig, på tur med föräldrarna ute på vackra Frösön och ett besök på kakbuffén och efter det födelsedagskalas för Emmy med stora delar av klassen på besök. Vi tackar för en solig och varm helg, nu har kylan kommit krypande igen.. :/

Juliaresan


Billigt och dyrt i världen

Res dit det är billigt! Kolla in DN:s reportage HÄR

Jag lånar några listor från dem;



Och här är listan på vad våra favoritresemål kostar i jämförelse med varandra, för min del känns det bra att Italien (där jag ska vara hela sommaren) iallafall är liiiite billigare än Sverige! :)



Strandhäng och picnic vid Storsjön









Snabb sammanfattning: Vi har haft en helt underbar dag i värmen och solen! Tack mina kära, en dag att minnas!

Gårdagen



Grillmys hos Emma o Markus med alla vännerna, härligt! Sommar! Gillar ni det provisoriska bordet på en mattpiskarställning förresten? Det var lite skakigt men det gick fint!



Ok bilden är lite mörk, men hoppas ni ser allt folk och förstår vilken sjuk fest det var på Södra Grön när jag kom hem! Egen DJ och mängder med dansande folk till långt in på natten; ända till polisen kom....

köpa mina fina converse?



Köpta i Italien för 3 år sedan, nu säljer jag mina fina (inte alls slitna!) Converse, för 300 kr blir dessa blommiga skor dina!

4 timmars fika


Fantastiskt att inte personalen på Pause körde bort oss! 4 timmar blev vi sittande i den varma, soliga Östersundskvällen, märks det att vi var länge sedan vi ses.. :P Emma o Anneli; fint att prata både dåtid, nutid och framtid med er!

Underbar middag

För er som bor i Östersund med omnejd kan jag rekommendera ett besök på restaurang T & K denna vecka: gilla dem på facebook och då får du äta två personer men betala för en! De har fyra underbara 3rätters att välja mellan, men det går bra att mixa och byta mellan menyerna och komponera ihop sin egen också! 


Jag började med en förrätt med halstrad pilgrimsmussla, blåmusslor, algsallad och marinerad röding



Varmrätten blev en skaldjursrisotto på hummerfond med röding, blåmusslor och havskräfta



Efterrätten var en superfräsch Basilikapannacotta med limoncellogelé och granatäpple

En härlig kväll, det gäller ju att intenstivumgås med vännerna nu sista veckorna innan examen; innan alla spids för vinden...

Dykning på Aruba




Åh vad underbart det var att vi fick chansen att ta dykarcertet på Aruba, tack mamma o pappa! :) Börjar bli riktigt sugen på att dyka igen...!

Visdomsord


Mest värdefull just nu


Min one-way-ticket till Italien 5 juni!

Gourmetmåltid

pic.twitter.com/7oxk7xW4

Tessen fixade gourmetmåltid igår kväll, den där stora gul/vita grejer som ser ut som en halloumi är faktiskt en saltad ostkaka! Den har legat i saltlag i 2 dagar och blir en helt annan konsistens än vanlig ostkaka! Supergott!

Vilken värstingfin väska!


Mums vad sugen jag blev på den här lilla pärlan, kanske får bli ett besök på Zara i Italien i sommar.. :)

Världens väder


Nästa helg i Östersund! Snälla låt det bli såhär fint nu och ändra inte till regn och rusk!

Underbart!

Å det är så härligt att få saker gjort! En dag då man har mycket småsaker att klara av är det så jädra skönt att göra en "to-do-list" bara för att få kryssa av saker när man har klarat av dem! :) Har redan kryssat av 10 saker, har bara 6 grejer kvar att klara av, sedan är det rast och ro! Och kl 20.00 är det fotboll! Spännande! Vi hörs hörrni!!



En kanske lite omotiverad bild; men det är iallafall min syster som hittade två kompisar att fota på en djurpark på Aruba!

Mitt Drömhus!!


Ett helt underbart vackert hotell på Mallis, kolla in stället! Här vill jag leva och bo, och driva ett B&B i en del av det. Men den andra delen ska vara min, bara min! Tänk er att slå upp ett av fönstren i sovrummet på morgonen och titta ut över dina ägor... Ta en kopp morgonkaffe på terassen och dyka i poolen för att simma några längder innan du börjar servera dina gäster frukost...

Grattis Rebecka!

Finaste Rebecka firades med hotellfrukost med hela tjejgänget på Clarion i Östersund denna morgon! Underbar start på dagen!



En struts och en dubbelhaka!


På en strutsfarm på Aruba i april!

Wild dancers



Blir man inte sugen på att dansa helt galet hela natten med en kär vän  när man ser den här bilden? Tänk er barfota, gräsmatta, massa vänner, bra musik och en ljus sommarnatt!




Mat- & vinresor till Teneriffa!

Ving erbjuder numer Mat- och vinresor till Teneriffa! Såhär står det på deras hemsida:

Är du intresserad av spännande viner och god mat? Trivs du i sol och värme? Då är våra mat- och vinresor något för dig! Följ med på en kulinarisk upptäcktsfärd genom det kanariska landskapet på Teneriffa. Du kommer garanterat komma hem med nya kunskaper och ett leende på läpparna.











Här följer veckoprogrammet på den arrangerade resan med Ving:



Alla de platserna som besöks under resan är FANTASTISKA, jag har varit överallt och jag kan garantera att det är hög kvalitet på både mat, dryck och upplevelser. Teneriffa är en underbar ö med massor att se, och att dessutom få uppleva matkulturen under samma gång, det kan ju knappast bli bättre!

Läs mer HÄR


snart, snart, snart, snart


Morgonkaffe i egendrejad mugg!


Jag vet att den är asful och alldeles skev och vind, men den är min alldeles egendrejade frukostkopp! Gjorde två små andra grejer också som vi fått skickat nu från drejeriet, som faktiskt ser lite finare ut, men dom får ni inte se på bild för det ska nog bli presenter till någon! Ha en bra dag där ute i stugorna! :)

Allt det här för 85 kr!


Tacka vet jag ICA Matmästaren i Östersund! :)

Va, var det någon som trodde jag skulle skriva nåt vettigt? Neeehejåå, det gör jag nog i uppsatsen på dagarna så det orkar jag inte här också!

Här är den!



Tänkte bjussa på en förhandstitt på vår uppsats; här är den! :) Fortfarande oerhört mycket jobb kvar, men det börjar så smått ta form iallafall. Idag har min lägenhet besiktigats och det var inga problem där, bara städa och flytta och så är mina 2,5 år på Södragröngatan slut!

Och där går vi på sista passet för veckan!

Vi kör hårt med uppsatsen i några timmar till och sedan skickar vi in till handledaren för genomläsning. Ikväll styr vi kosan mot Oviken för att ägna kvällen och morgondagen åt förberedelser inför lördagskvällens fest! Håll i hatten! :)


Men Men Men


Megafeeeeeest!


I helgen blir det dunderfest!! Emma och Markus blir 25 båda två och firar det med ett gemensamt födelsedagskalas med 70 gäster. Jag och Rebecka ska vara toastmadames och förväntas hålla lite i trådarna under tillställningen och kanske bidra med en och annan underhållande aktivitet. Det är ett väldigt hedrande och spännande uppdrag som säkerligen kommer att bli jättekul och gå superbra. Dock är det lite pirrigt och vi slipar på de sista förberedelserna i detta nu.. :)



Fullständig frihet

Tror jag skulle må bra av en vecka i fjällen, och då menar jag inte i en lyxig stuga i Åre med 40 kanaler på TV:n, internet och en matbutik runt hörnet, utan jag menar riktigt, riktigt ute på fjället. Jag minns några fantastiska semestrar i Härjedalsfjällen, långt ute i ingenstans, bara vännerna, ett tält och några fiskespön. Inga telefoner eller tv och absolut inget internet. UNDERBART! Där kunde jag slappna av på ett sätt som jag aldrig kunnat slappna av någon annanstans. Där var vi helt utelämnade till naturen, till varandra och kunde inget annat än att bara vara.



Det sägs ju att det är just den typen av upplevelse som är framtidens turism, att folk vill åka iväg och släppa allt vad mediebrus och ständig uppkoppling heter och bara ta det lugnt.




Där uppe i de Härjedalska fjällen minns jag hur stressad jag kände mig de första timmarna efter att vi lämnat telefonerna i stugan och påbörjat vandringen mot första nattens lägerplats. Men det släppte snart och det var extremt befriande. Att stå och fiska vid en fjälltjärn en ljus sommarnatt och det enda som låter är när fiskelinan träffar vattenytan; det är fantastiskt.



Family


Dagens tips: Friuli doc

I mitten av september äger den årliga mat- och vinfesten rum i Udine i nordöstra Italien. Det är en härlig, välsmakande folkfest som jag kan rekommendera alla att besöka! Oavsett om du är en äkta matfantast eller bara gillar att käka lite gott så kommer du att trivas på Friuli Doc. Det finns inga krav på att vara finsmakare utan det är verkligen en fest för alla. Mycket provsmakning av både det ena och det andra blandat med underhållning och aktiviteter: kan det bli bättre?






Vart sitter du helst i planet?

Här kommer en artikel, ärligt lånad från SvD:s resesida, som handlar om folks favoritplats i flygplanet. Har ni en favoritplats? Jag har faktistk aldrig tänkt på det, men tjaa... hyffsat långt fram och vid korridor så är jag nog allra mest nöjd! :)



love me til the end of time






Säg är det konstigt att man längtar bort...


Lunch en snöig dag

Hej på er! Idag har det snöat hela dagen i Östersund, så det fanns egentligen inte så mycket annat att göra än att gå och shoppa! En hel massa grejer kom jag hem med, men nu är jag rustad för alla sommarens eventualiteter.. ;) NU blir det lite lunch och sedan ska jag börja göra nytta, går runt och småpackar hela dagarna inför flytten om en knapp månad...



Every boyfriend has experienced this...

Every boyfriend has experienced this.

Min fina klänning som aldrig kommer att bli använd...




För examensbalen är inställd.... :/ Vad ska jag göra med den nu då? Jag älskar den men den kostar mycket pengar då den bara hänger i garderoben!

IGUAZU



Visst är det fantastisk vackert, vilket underbart ställe det var! Iguazu, världens största vattenfall på gränsen mellan Brasilien och Argentina, verkligen väl värt ett besök!

Bokat, klart och betalt!


ITALY SUMMER OF 2012, HERE WE COME... :) 1700 från Östersund till Venedig med SAS, det är väl inte så pjåkigt? 5/6 bär det av!

Coahing och ledarskap





Igår var Ulf Karlsson, den kände, framgångsrike idrottstränaren, här och höll ett två-timmars föredrag. Det handlade om allt från ledarskap och coaching till team-building och livsbalans. Jag tror alla människor behöver en sådan uppfräschning av viktiga saker emmellanåt; allt från hur man är en bra ledare och medmänniska till att vi alla behöver en "grön zon" i våra liv - ett utrymme för återhämtning.
Det var en föreläsning jag kommer att bära med mig och plocka fram bitar från då och då, det känner jag redan!

Accessoarer to die for

Navajo bracelet - Kingfisher

Spring Charm Necklace 

3-Toned Lilly Ring 
Alltsammans kommer härifrån

Nu blev det modeblogg..



För dom här skorna vill jag veeerkligen äga! Perfekta sommarskor! Kommer tyvärr härifrån och är med andra ord inte riktigt i min prisklass :/

God morgon!

Dagens intervju till C-uppsatsen blev inställd,
det var den sista vi hade tänkt genomföra så det här
betyder ju med andra ord att vi är klara med intervjuerna! Juuppiieee!
Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för
Suss och Tess att kunna bocka av en sak på listan...!!

09.00 på skolan!

Idag var det skräpigt på stan vill jag lova, efter gårdagens festligheter! Men en annan gick och la sig kl 23 igår så det verkade som jag var den enda vakna i hela stan när jag gick upp på skolan i morse! Idag är det 1 MÅNAD TILL EXAMEN! Det ni, dom tre åren i Östersund är snart slut!





RSS 2.0