2013

Med en enda dag kvar av 2013 är det väl dags att börja försöka sammanfatta det här året! Det har som vanligt handlat mycket om resor, nya resmål för mig i år var Österrike, Costa Rica, Panama, Mexico och Kuba och sen har jag även hunnit hem till Sverige i två omgångar.

Så här började 2013:



Jag firade in det nya året med mina föräldrar som var på besök, samt med Manu och vänner hemma på Las Viñas.





Jag o mamsen o pappsen hann med besök på Jungle Park, på Teide och lite andra turer och utflykter!





Emma och Markus kom ner en vecka och hälsade på mig och Rebecka; mycket trevligt! :)





I April sa vi adjö till Teneriffa och alla vänner och jag åkte hem till Sverige med ett första stopp i Skåne hos släkten:



Sedan hann jag med att fira Valborg hemma i Åre med föräldrarna och hann umgås med vännerna i Östersund. Å jag älskar att åka hem ibland!









I mitten på maj vinkade jag hejdå till Sverige och åkte ner till Italien, Lignano, och började jobba.





I juni kom även syrran ner och det blev en varm sommar med mycket jobb, glass och en och annan utflykt, bland annat till Kroatien.





Dessutom extraknäckte jag som Venedigguide några onsdagar och så var vi på David Guetta!





I september var det slut på Italiensäsongen och det bar upp mot Österrike med syrran. Insåg att vi har världens mest olycksdrabbade föräldrar men även världens coolaste då de tog sig samman efter bombhot på flygplatsen i Trondheim, åkte hem och bokade en ny resa och flög från Stockholm dagen efter. Respekt! Det blev några intensiva dagar i Wien och Bratislava och ett av de häftigaste minnena är konserten i Musikverein:











Hejdå schönbrunn, Stephansdom och sachertårta sa vi och åkte till Sverige. Jag hann med Gävle, Hudik, Järpen, Kolåsen och Östersund på knappa två veckor, underbart!





Sedan gav jag och Manu oss ut på långresa i Centralamerika och sedan åkte vi tillbaka till Teneriffa, där året började. Cirkeln är sluten och resten av årssammanfattningen kommer en annan dag! :)







Nu är det klippt!

Kändes som det var dags för en förändring och här är resultatet:



Vad tycks? ;)

Dagen har i övrigt bestått av att springa runt som en galning för att hitta födeldedagspresenter till Manu som uppnår den aktningsvärda åldern av 28 år i morgon! Ikväll på 12-slaget ska det firas, och eftersom jag slutar kl 24 så blir det till att springa hem om jag ska hinna vara med å skåla!

Himlafint

När det ser ut såhär på himlen måste man ju bara försöka fånga magin på bild så att man kan få dela med sig av skönheten med er!





Igår trodde jag att förkylningen hade checkat in på riktigt i min kropp men idag känner jag mig som tur är redan bättre! Ikväll ska jag försöka hitta ett par käcka lågklackade pumps som ska passa till min nya jobbuniform (kjol, skjorta och pullover!!), jag ser det som ett ypperligt tillfälle att kolla lite på skor generellt, för skor kan man ju aldrig få för många av ;)

God fortsättning från Teneriffa



Hej på er och hoppas ni hade en superfin julafton igårkväll! Vi hade det bra, men det blev lite sent då vi av någon anledning åkte till nåt litet ställe på San Telmo och dansade på slutet av kvällen (eller på morgonkvisten snarare..) Nu håller vi på och funderar på om vi ska kolla på film eller gå ut och äta, svåra beslut här på lediga juldagen!

Tack till er som önskat god jul och hört av er och tack familjen för fina klappar! ♥

God Jul!

Ho ho ho! Hoppas ni varit snälla i år så ni får mycket fina klappar (av den här snygga tomten:)



Jag skulle ge mycket för att få åka hem just nu o fira hemma.. men men man får göra det bästa av situationen och det blir säkert trevligt här med imorgonkväll. Och det kommer ju fler jular! God jul alla mina kära!




Vackra Tenerife

Bilder som den här får mig att vilja kasta mig i bilen och köra rakt upp till norra Teneriffa; det är bara så vackert!



Hoppas ni har en härlig dag för övrigt och inte är alldeles för julstressade! Jag har förresten en kul nyhet som jag kan gå ut med nu när allt är klart; från 2 januari börjar jag nytt jobb! :)

Morgon på Teide

I morse kl 08 avgick två bilar från Playa Las Americas med destination Teide. De var fullpackade med italienare och en svenska redo för en härlig, frisk morgon på över 2000 möh. Det var klarblå himmel och strålande sol samt fortfarande lite snö högst upp på toppen (3718 möh), men det mesta hade redan tinat bort.
















Julmys

Jag köpte en så himla fin bok häromdagen, julhistorier på spanska. Så då får jag lästräning på spanska samtidigt som jag får lite julkänslor, perfekt! Den sista berättelsen i boken är HC Andersens "Flickan med svavelstickorna" och den vet jag inte om jag orkar läsa för jag minns att jag alltid grät när mamma högläste den för oss när vi var små...




La Venderdora de fosforos= flickan med svavelstickorna (eller snarare försäljerskan av svavelstickor på spanska)




Ledig söndag

Idag har jag njutit av en härligt solig ledig dag med mycket promenerande, hela vägen från Los Cristianos till Fañabe faktiskt!




I Los Cristianos var det nån sorts event med en kille som sjöng och massor med folk.






Gick ut på piren i Los Cristianos hamn samt åt biologisk italiensk glass med kollegan Caroline och hennes lille Rasmus.




Och så passade jag på att njuta av att Teneriffa äntligen visar sitt rätta jag och bjuder på strålande sol och klarblå himmel.

Dagar som denna förstår man varför man gjort valet att flytta hit.



Svenska språket




Paket!

Åh vad det är roligt att få paket! Jag trodde jag redan fått min julklapp av föräldrarna men tydligen ville de ge mig ännu mer, så jag blev väldigt förvånad när brevbäraren ringde på porttelefonen idag o sa att han hade ett paket till mig! Jag skuttade glad i hågen ut å tog emot min gröna påse som visade sig innehålla lite alltmöjligt smått o gott! :)



Tack så mycket, sådana här fina överraskningar värmer extra mycket när man är långt hemifrån i juletider ♥

Maxima Alerta

Högsta beredskap har vi haft nu i flera dagar: maxade stormstyrkor och regnmängder väntades och väntas fortfarande... Vinden har inte blivit så hemsk som jag trodde men det har verkligen öst ner regn. Många vägar uppe i bergen har varit stängda i flera dagar och flera flyg både försenade och inställda. Just nu tittar faktiskt solen fram men jag litar inte en sekund på att det här ruskvädret är helt över än på några dagar!


Rondellen i Guaza


Los Cristianos vid kulturhuset


Parkeringsgaraget i Los Cristianos


Utfart från motorvägen

Mys i Los Cristianos







Syrrans sista kväll här promenerade vi till bästa Los Cristianos och kollade in all fin julbelysning som de pyntat byn med. Verkligen jättefint och nästan så man fick lite julstämning trots stranden och de 20 graderna i luften :) Vi gick på en riktigt turistrestaurang där de hade Bearnaisesås (något som är väldigt ovanligt här)!! Lyckan var gjord när de fullkomligt dränkte våra kycklingfileér i bea :)





Ja nu har alltså systra mi åkt hem till Sverige för att fira jul med hela familjen o släkten och jag är ensam kvar här nere på ön med alla italienarna... Jag är rätt avis måste jag säga och skulle också gäääärna ha suttit på planet hemåt i morse!




Onyttigheter

Jag har börjat bli lite hälsosam igen och börjat gå på mitt kära gym igen vilket känns väldigt bra. Men ibland sitter det trots allt fint med en sån här onyttig kväll:



Den italienska baren Lo Squalo kör gratis öl under några timmar en kväll i veckan; då är det rätt bra drag där kan man säga! Vi drack gratis öl och njöt av Squalos smarriga hamburgare, så idag fick jag köra hårt på gymmet ;)

Fredagskväll på San Telmo

Min absoluta favoritgata när det kommer till restauranger, barer och uteliv på södra Teneriffa är San Telmo. Den ligger precis ovanför Playa Las Vistas i Los Cristianos och är full av trevliga ställen. Igår besökte vi Agua de coco, Sama Sama och Casablanca för drinkar, mat och dans!



Att dricka jordgubbsmojitos med den här utsikten:



Och med den här pinglan:



....är ju inte helt fel ;)

Italienare ♥



Hittade den här och tyckte den stämde så himla bra.. :)

BBQ i bergen

Strax ovanför Los Cristianos precis utanför byn La Camella finns en perfekt grillplats för stora sällskap. Dit åkte vi i tre fulla bilar igår och grillade eftermiddagen lång!







Ett rätt bra sätt att spendera en ledig dag!

Teide är vit!

Detta möttes jag av när jag öppnade terassdörrarna i morse:





Att Teide är vackert snöklädd redan i början av december är väldigt ovanligt men pga de stora regnmassor som kommit här ute på öarna senaste dagarna tillsammans med lite lägre temperatur så blev det snö redan nu! Bara 40 min bilväg härifrån drabbades de av riktiga översvämningar igår och tv-bilderna visade floder längs gatorna med dränkta bilar och skadade hus. Tack och lov klarade vi oss bättre här på södra sidan!

Lycka i en tv

Häromkvällen när jag kom hem o skulle chilla i soffan möttes jag av det här på tv:n



Maria Wern! Svensk film på spansk tv! Jippie! :)

Middagsbjudning

Jag testade vårt kök på riktigt igårkväll när jag bjöd syster med pojkvän på middag. Det blev min goda vegetariska lasange (som tur va funkade ugnen!) med kycklingfilé och till efterrätt chokladfontän med frukt. Men först av allt: det bästa för kvällen:



Glögg och pepparkakor från IKEA... :)

Sedan fick grabbarna hugga in på resten av maten!




RSS 2.0