T som i Tenta

Suck, det är vad denna dag domineras av iaf. Egentligen är det ganska skönt att istället skriva på morgonen, för då kliver man upp och går och skriver på en gång och sen har man hela eftermiddagen och kvällen ledig.
Nu vaknar man, pluggar till frukost, fortsätter plugga, panikpluggar till lunch och sen iväg och skriver och sen är dagen slut.

Ne, återkommer kanske senare under kvällen med någon form av rapport av hur det har gått. Sen är det helg! :)


Packing like a pro
Hahahahaha, en snubbe som vet vad han pysslar med! Det var faktiskt SvD:s resedel som hade lagt ut det här klippet. Då är lite förlåtet sen den förhatliga listan med "de tio mest överskattade städerna" :P

smet från tentaplugget..

.. efter många, långa timmar på skolan så smet jag faktiskt iväg och klättrade en timme - kände att det var ganska välbehövligt att tömma hjärnan och samla kraft inför kvällpluggspasset som börjar strax.
lite middag nu och sen ska jag alltså försöka banka in det sista. Det blir nog några intensiva timmar imorgon förmiddag också, då vi har tentatid mellan 14.00 - 19.00.
Sedan blir det soppan på Oscars för hela klassen skulle jag tro. Känns som en bra grej att gå dit och dränka sina sorger i soppa och öl.. :P
Imorgon har jag ett styrelsemöte i TUR-föreningen, sen ska vi flytta en soffa och sen åker jag hemåt. Det blir Åre höstmarknad på lördag, det ser jag fram emot! Mycket mys! :)              


Så vackert!

Tänkte bara dela med mig av en musikalisk upplevelse, nämligen ett av Syd/Centralamerikas allra största band - Maná. Dom kommer från Mexico och har spelat tillsammans sedan början på 80-talet.
Maná har vunnit mängder med priset som Latin Grammy Awards och MTV Video Music Awards Latin America.
Dom är enormt populära i hela den spansktalande delen av världen och jag tycker att dom gör fantastiskt fina låtar.
Den jag lägger in här nedan heter "Vivir sin aire". Enjoy! :)Nakenfis

Jag har skrvit om den förr och jag kommer skriva om den igen - nakenscannern.
Senaste nytt är ju nämligen att vi har fått våran första nakenscanner i Europa.
Det är flygplatsen i Hamburg i Tyskland som nu ska bli bättre på att upptäcka dolda saker som knivar, pistoler och bomber.
Man kommer först att ha en sexmånaders testperiod, då det är frivilligt för de resande att passera nakenscannern.

Och hur funkar det då?
Jo, man ställer sig med armarna uppåt i maskinen, som är ungefär lika stor som en svängdörr, och där tar sedan elektromagnetiska vågor en bild av personens kropp.

- En seger för säkerheten, säger Tysklands inrikesminister Thomas de Maiziere.

                            


men snälla....

Blev precis rätt upprörd när jag läste vad SvD:s resereporter precis gjort för lista: "Världens mest överskattade städer". Han och ett gäng andra resejournalister hade tydligen suttit tillsammans på ett café och listat de städer som de tycker är oförtjänt omtyckta av resten av världen.
Här kommer listan (utan inbördes ordning) samt med en liten snutt av författarens egna kommentarer:


Venedig. "Hit kan ingen i gruppen tänka sig att frivilligt återvända"


Wien.
  "Europas stora överskattade monumentala tråkmåns."


Amsterdam. "
Inom Europas charmbälte ansågs Amsterdam olidligt gulligt, sanslöst överskattat i medier."


Dubai.
"Två av oss har vägrat sätta vår fot i staden. Två har varit där, kan aldrig tänka sig återvända. Hur detta torrbolliga, vulgärlyxiga, falska, humorlösa Las Vegas lyckats få ett sådant medialt genomslag – och erkännande – är obegripligt."


San Francisco.
  "Så vacker, så liten, så tråkig ... lyder domen."

Hongkong. "
Jag lyssnar på allas utlägg om Hongkong som våldsamt överskattat."

Sydney.
"Överöses inte Sydney med för mycket kärlek i medier?"

Kapstaden.
"Det är klart att Sydafrikas och Afrikas vackraste stad också ständigt solar sig mycket i all världens medier. Precis som för ett Amsterdam, San Francisco eller Rio de Janeiro ligger det ju en fara i att vara lite för vacker. En tomhet uppstår lätt."

Köpenhamn.
"Jag försöker med Stockholm, men i gruppen är det en älskad och uppskattad stad, ännu underskattad ute i världen."

Rio de Janeiro.
"Vykortet som rör på sig. Försöker försvara min hemstad mot gruppen som menar att Rio inte lever upp till det man tror det ska vara. "

Alltså...... Att man så totalt gör ner två av mina favoritstäder i världen (Venedig och Sydney) är inte helt ok, särskilt inte med så värdelösa motiveringar. Om ni vill läsa hela listan med fullständiga kommentarer så hittar ni den på http://www.svd.se/resor/weekendresor/varldens-mest-overskattade-stader_4242827.svd


fan vad jag älskar....

.... att klättra!! Om det är nåt jag är nöjd med den här terminen så är det att jag gick med i ÖSIS och började bouldra igen efter ett uppehåll på typ 5-6 år.
Om ni aldrig provat på bouldering så säger jag bara: Do it!!

             

Andra saker jag är grymt glad över just nu är att jag får besök söderifrån den 20 oktober, då blir det några dagar i Stockholm först och sedan åker vi hit upp till Norrland - bara att hoppas att det fortfarande sitter några löv på träden och att det inte regnar varje dag. För då blir det väl ett första och enda besök i Sverige... :P
 
                    

Det enda som förmörkar min tillvaro just nu är tentan som hänger som ett tungt ok över mina axlar.
Organisation, ledarskap och ekonomistyrning heter kursen. Det är ju egentligen sånt som jag går igång på ch tycker är intressant - men det är så fruktansvärt MYCKET olika delar att hålla koll på! Finns tyvärr viss risk att det går åt skogen på torsdag, men men, någon gång ska man väl göra sin första omtenta... :P

Nysatsning

Nu lanseras snart en ny turismbranschtidning - TTG Nordic. Detta av Travel Trade Gazette, världens största förlag för branschmedia inom resor.

Tanken med tidningen är att möta den ständigt växande turist- och reseindustrins behov av en stor, bred och långsiktig mediasatsning.
Den här nya branschtidningen kommer att vara helt unik i sitt sätt att täcka in hela Norden inklusive Island.
Från och med oktober kommer man att nå reseindustrin i hela regionen med ett nummer den första varje månad. Tidningens nya redaktioner kommer att ligga i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors.

Det kommer även att lanseras en ny webb-sida med nyhetsbrev, trender och branschinformation. Tanken med sidan  är att den samtidigt ska ge internationell information om nordiskt reseliv till övriga världen.

Bra grej va! :)


Saknar.....

(Världens bästa Los Cristianos på Teneriffa)


Jamtli!

Har varit ute på en flera timmars promenad med barndomsvännen Emma i finvädret. När vi vandrar som bäst längs vattnet erinrar vi oss att det ju var gratis inträde på Jamtli idag, på grund av firandet av Jämtlands "födelsedag". Så vi strosade in där och kikade på getter och lamm och kossor och kollade in i bagarstugor och gick några varv inne i museet. Väldigt otippat men väldigt trevligt. Promenaden avslutades med en fika på Törners. Nu några timmars plugg och sen iväg på en kanske ännu mer otippad grej - bingolottokväll!?

Utvärdering av Jamtli Julmarknad och Världscupen i Skidskytte
Bild från Jamtlis supermysiga årligen återkommande julmarknad.

bäst idag:

den underbara löpturen i solskenet. en fantastisk höstdag vägde upp att konditionen inte var på topp och att det var lerigt i skogen. det är sådana saker som spelar mindre roll en dag som denna. i övrigt har det pluggats och nu ska det umgås!


Costa Rica

Idag presenterar jag ett av mina drömresemål, nämligen Costa Rica. Det är ett litet land med ungefär 4 miljoner invånare och det gränsar till Nicaragura i norr, Panama i sydöst, Stilla havet i väst och syd, samt till Karibiska havet i öst.
Det är ett av världens biologiskt rikaste länder och man har många stora nationalparker och naturskyddsområden.


 
Här finns även 112 vulkaner, varav 10 aktiva. En av dessa har en gigantisk huvudkrater som anses vara en av de största i världen. Tyvärr har man problem med jordbävningar och tropiska cykloner; detta är något man drabbas av ganska ofta.

              

Trots detta har Costa Rica har mest turism i hela Centralamerika och man har satsat målmedvetet på bland annat ekoturism.
Men, sorgligt nog, i de 1,9 miljarder dollar som turismen omsätter varje år så står tyvärr sexturism för 10%. Dock vill jag nämna att denna siffra har varit större, men under senaste år har man genomfört ett strikt program för att motarbeta sexturismen, bland annat med högre straff för de som blir ertappade. Oftast leder det numer till fängelse.

Costa Rica fick i år sin första kvinnliga president någonsin, Laura Chinchilla, som efterträdde Óscar Arias, och nu sitter på sin post i minst 4 år framåt.

Costa Rica är ett perfekt semesterland, här finns mängder med vackra stränder och häftiga aktiviteter som surfing, windsurfing, kitesurfing, wakeboarding och seakayaking. Men det som de flesta provar här är dykning. I havet här utanför kan du stöta på allt från mantarockor till vita hajar, små och stora fiskstim, havsål, hummer och många andra arter.
Här finns även ett flertal stränder dit havssköldpaddorna kommer för att lägga ägg.

 
 


te-tips!BRUNKULLAN, fantastiska teer, om än liiiite dyra.

ösregn..

..hela dagen..
köpte en stor mjuk halsduk efter skolan idag, kändes som en bra investering med tanke på att det är fem grader varmt här idag. För övrigt var vi ett halvt poäng från A på PMet som vi slitit som djur med den sista veckan, så jag antar att vi får vara nöjda.
Opponering var spännande, skönt att få feed-back på det man gjort samtidigt som det var trist att få kritik och framför allt jobbigt att ge kritik till dom man opponerade på. Men oerhört nyttigt!
Ha en skön helg folks, nu ska jag kura ihop mig i soffan med "integrerad organisationslära" och en kopp te... :)

       


The American!

Nu ni, nu ska jag och syrran på bio, självklart ska vi se The American. En scen ur den filmen filmades ju nämligen här i stan, eller ja, ute på vischan en bit från stan snarare. Självaste George Clooney hängde ju här under några kaotiska dagar. Aldrig har väl fler journalister häckat utanför Radison hotell.. :P
Så, nu ska vi iväg och se slutresultatet av det hela - trots att dom missade att skriva "Östersund" i eftertexterna och skrev "Dalarna" istället...

          

Här var det förorenat!

I världens bästa restidning Vagabond (www.vagabond.se) hittade jag en spännande lista. Den handlar om de mest förorenade platserna i världen. På en semester här bör du medtaga gasmask och skyddsdräkt!

1. Radioaktiv strålning

Karachay, Ryssland

Den lilla sjön Karachay fungerade mellan år 1949 till 1951 som en dumpningsplats för radioaktivt avfall. Vistas du här mer än en timme kan det leda till döden pga den höga halten radioaktiva föroreningar.

 
2. Svart av kol

Linfen, Kina

Om du hänger ut tvätt på tork här kommer den att vara svart innan den har torkat, enligt Mother Nature Network Linfen i Kinas koldistrikt är en av de allra mest förorenade städerna på hela jorden och att spendera en dag här är lika hälsofarligt som att röka tre paket cigaretter i snabbt takt. Mycket människor bor här, och hela tre miljoner människor påverkas av föroreningarna.

 
3. Ozon som dödar

Los Angeles, USA

Kanske överraskande att se en så känd och välbesökt stad som Los Angeles på listan, men det är faktiskt den stad i USA som är mest förorenad av ozon. I stratosfären finns ozon naturligt, men på marknivå blir det en luftförorening. Det är det tunga trafikens utsläpp som bidrar till de stora mängderna föroreningar. Höga halter av ozon kan ge nedsatt lungfunktion och besvär med luftvägarna.

 4. Oljeutsläpp

Nigerdeltat, Nigeria

Nigerdeltat är jordens 3e största våtmark och det omfattande oljeutsläppet har skadat mangroveträsk och djurlivet för evigt. Beräkningar visar att mellan 1,2 och 1,7 miljoner ton olja har runnit ut i deltat de senaste 50 åren. 


 5. Smog i London

London, Storbritannien

Det land i världen som släpper ut allra mest kväveoxid har man förstås en ganska förorenad huvudstad. Detta drabbar 1,5 miljoner människor och man räknar med att medellivsåldern har sänkts med nio år pga dessa luftföroreningar.6. Dumpade kemikalier

Dzerzhinsk, Ryssland

Borde kanske ligga högst upp på listan. Här dumpades under många, många år - 1930 och 1998 - 300 000 ton kemikalier, ett minne från kalla kriget då det tillverkades kemiska vapen. Flera hundratusen människor har påverkats av stadens kemiska föroreningar, bl.a nervgaserna sarin och VX. Enligt Mother Nature Network, år 2003, dog 260 procent fler personer än vad som föddes. 

 
7. Förorenat damm och sot

Phoenix-Mesa-Scottsdale, USA

USA:s värsta plats. Det stämpeln fick den här staden i år, och detta pga dess partikelföroreningar, damm och sot. Dieselmotorer, kraftverk, och byggplatser är några av de saker som förorenar luften här.8. Stinkande flod 

Citarum, Indonesien

I västra Java i Indonesien finns världens mest förorenade flod och längs denna lever fem miljoner människor. Men nu försöker man förbättra situationen - Asian Development Bank har skänkt 3,5 miljarder kronor för att rengöra floden.

 
9. Gruvverk förpestar staden

La Oroya, Peru

2007 utsågs den här platsen till världens mest förorenade plats. Här bor 35 000 personer och sedan 1922 har gruv- och smältverk drabbat invånarna med föroreningar av bly, zink, koppar och svaveldioxid. Time hävdar att 99 procent av barnen i staden blodvärden som är hälsofarliga.


romantic...

Läste precis på expressen.se om en pilot på Cimber Air som på en flight mellan Lissabon och Köpenhamn överraskade sin käresta med att falla på knä och fria.
Flickvännen  var kabinchef i planet och hade precis rullat ut dryckesvagnen i mittgången när hon hörde sin sambo i högtalarsystemet. Han berättade som vanligt omflygrutt, väder och vind i och fortsatte sedan,  till passagerarnas  förtjusning, med en kärleksförklaring.
Sedanlät han andrepiloten ta över och vandrade ut i kabinen för att falla på knä inför och fria. Bröllopet blir på Maldiverna i December.
Vilken fin story va? :)

           

möte, plugg, klättring...

... så ser min dag ut idag. Började dagen med ett ganska givande styrelsemöte i TUR-föreningen och nu är jag hemma för lunch och efter den börjar en plugg-session vid köksbordet.
Kvällen kommer bestå av 1,5 timmas härlig bouldering, varenda sekund i den lokalen är tid av ren lycka. Jag är så glad att jag har börjat klättra igen!
På lördag har vi en klätterkurs, meningen var att det skulle va en klippklättringskurs, men då vädret förväntas vara ostadigt ska vi tydligen vara inomhus istället. Det var ju trist - kanske hoppar över den och kör en pluggdag istället. Fredagkväll blir det förhoppningsvis glatt umgänge med bästaste gymnasiepolarna. Det blir garanterat fantastiskt trevligt.


Man cannot discover new oceans unless he has the courage to lose sight of the shore.


                        julresa!


Populäraste resmålen i vinter dit
i särklass allra flest reser är Kanarieöarna, Thailand och Egypten. Andra populära vinterresmål är Mexiko, Kap Verde och Vietnam.
Och det bokas på i rask takt, så vill ni åka bort under vintern så är det hög tid att boka nu!
För höstlovet finns bara ett fåtal kvar. Sedan till jul och nyår är redan två av tre resor bokade och då har faktiskt de stora charterbolagen dessutom ökat sitt utbud rejält.
Vill man försöka komma så billigt undan som möjligt är ett tips är att pricka in avresan eller hemkosten på jul- eller nyårsafton,  för då kan man hitta de billigaste prisrna och det finns även fler platser kvar att välja mellan dessa dagar.
Är det någon som har några trevliga resplaner för jul eller nyår, eller för vintern över huvudtaget?
Jag måste erkänna att jag är ganska sugen redan på en liten tur, trots att jag spenderat hela sommaren utomlands. Mendet vore hemskt skönt att komma bort en vecka under jul...


Farväl Tracks!

Trackslistan i P3 sänds till årsskiftet och sedan går en epok i graven. Kaj Kindvall startade programet för 26 år sedan och har ända sedan dess troget suttit där i radíon, varje vecka och levererat veckans lista. Jag önskar att jag haft tid att lyssna på Tracks mer än vad jag gjort de sista åren för som ett listfreak älskar jag ju naturligtvis även Tracks.
Men jag har bott utomlands och jag har haft annat för mig och bara lyssnat lite sporadiskt på Tracks.. Som tur är blir iallafall Digilistan kvar (mest nedladdade) så jag har iallafall en lista att mysa lite med på helgerna.


I övrigt frågade min kära sambo mig idag om vilket datum det är jag fyller år, och när hon insåg att jag blir 25 så brast hon ut i ett "HÄLFTEN TILL 50" med tillhörande asgarv. Sedan började det hända diverse saker, hon tappade grejer, spillde ut kaffe, satte i halsen osv. Jag tror att det var Gud som gav tillbaka på en gång.

Kalendarium för turismintresserade!

9-12/9 – Elmia Husvagn Husbil, Jönköping
10/9 – Kilroy Live, mässa om resa och plugga utomlands, Göteborg
11/9 – Kilroy Live, mässa om resa och plugga utomlands, Stockholm
14/9 – Madeira Workshop, Stockholm
14/9 – LATA After Work, Latin American & Caribbean Travel Association, Argentinas ambassad, Stockholm
14/9 – KonferensExpo, Stockholm
14/9 – Mini Trade Fair, Discover America, Norrköping/Linköping
15/9 – Mini Trade Fair, Discover America, Jönköping
14-17/9 – PATA Travel Mart, Macau
15-16/9 – Eventdagarna, Svenska Mässan, Göteborg
15-17/9 – Vestnorden Travel Mart, Akureyri
16/9 – Reseseniorerna besöker Globen, Stockholm
19-21/9 – Routes, World Route Development Forum, Vancouver
21/9 – Berlin- & Brandenburg, presentation, Stockholm
21-23/9 – Leisure-Otdykh/Ittfa, Moskva (INSTÄLLD)
27/9 – World Tourism Day
28-30/9 – Astana Leisure, Astana, Kazakhstan
29/9 – Travel Bar, Hilton Slussen, Stockholm
29/9 – Mauritius Workshop, Stockholm
29/9-1/10 – Seniormässan, Stockholmsmässan
29/9-1/10 – Scandinavian workshop, Tokyo
30/9 – Skål-möte, Stockholm
1/10 – World Travel Awards, Antalya
1-3/10 – Malaysia International Golf Fair, Kuala Lumpur
1-5/10 – Travel Agents Golf Tournament, Jamaica (billcanavan@earthlink.net)
4/10 – Dubai Roadshow, Grand Hotel Stockholm
5/10 – Dubai Roadshow, Hotel Kämp Helsingfors
5/10 – Antor Party, Stockholm
5-7/10 – ITE&CMA och CTW (affärsrese- och MICE-mässa), Bangkok
5-9/10 – Buy Lithuania, Vilnius
6/10 – Dubai Roadshow, Hotel Dángleterre Köpenhamn
6/10 – VisitSweden marknadsdag, Stockholm
6-7/10 – Finland Workshop, Stockholm
6-7/10 – Nordisk workshop, Madrid och Barcelona
6-8/10 – Ukraine Intern. Travel Market/Ittfa, Kiev
6-8/10 – MITM Americas, Quito, Ecuador
7/10 – Dubai Roadshow, Hotel Continental Oslo
7-12/10 – SKÅL världskongress, Sydney
8/10 – SRF juridikseminarium, Göteborg
8/10 – BTC Conference, Minsk
12/10 – Nordisk workshop, Paris
14/10 – SRF, juridikseminarium, Stockholm
14/10 – Reseseniorerna, Stockholm
14/10 – Nordisk workshop, Milano
18-20/10 – Central America Travel Market, Guatemala City
20-22/10 – ITB Asia, Singapore
21/10 – Travel World, Grand Hôtel Stockholm
21/10 – Tysk hotellworkshop, Stockholm
22-24/10 – TTG Incontri/Ittfa, Rimini
23-25/10 – Akwaaba, African Travel Market/Ittfa, Lagos
26/10 – Skål-frukostmöte, Stockholm
27/10 – Travel Bar, Hilton Slussen, Stockholm
26-28/10 – Persontrafik-mässan, Stockholm
27/10 – FörTurs Destinationsdagen, Stockholm
27/10 – Travel Bar, Hilton Slussen, Stockholm
28/10 – Svenska Rese- och Turistgalan, Stockholm
29/10 – Expo Uppland, Uppsala
2/11 – Thailand Road Show, Sheraton Hotel, Stockholm
2/11 – PATA Workshop, Billund
3/11 – PATA Workshop, Köpenhamn
4/11 – Thailand Road Show, Radisson Blue Royal Hotel, Köpenhamn
8-11/11 – World Travel Market, London
10/11 – Reseseniorerna ser på Terrakottaarmén, Stockholm
13-16/11 – World Religious Travel Association Expo, Montreal
15-18/11 – IGTM, golfresemässa, Valencia
16/11 – M&C Networking Event Holland, Oslo
17/11 – M&C Networking Event Holland, Stockholm
18/11 – M&C Networking Event Holland, Malmö/Köpenhamn
18-21/11 – Philoxenia/Ittfa, Thessaloniki
24/11 – Travel Bar, Hilton Slussen, Stockholm
26/11 – Skål jullunch, Stockholm
30/11-2/12 – EIBTM, Barcelona
1/12 – Tyska Turistbyrån möte om kommande fotbolls-VM för damer. Turistbyrån firar 60 år i Stockholm.
2-6/12 – Israel National Tourism Convention, Jerusalem/Tel Aviv
3-6/12 – Internationell kongress om hälsoturism, Istanbul
6-7/12 – Reseseniorerna julkryssning, Stockholm
6-8/12 – World Green Tourism Congress, Abu Dhabi
6-9/12 – International Luxury Travel Market (ILTM), Cannes
7-10/12 – Luxury Travel Expo, Las Vegas
31/12-1/1 – Skandinavian Travel Trade workshop, Tokyo

lånat från fantastiska www.resflex.se

plugg i regnet!

mysigt att sitta inne och plugga med finaste vännerna när det ösregnar utomhus. Vi fikar nybakad rabarberpaj med vaniljglass och dricker kaffe i mängder.
Plugget går det väl sisådär med dock... :P
Ikväll åker jag hem till familjen och myser lite, imorgon går vi hela gänget och röstar. Kom på en liten ordlek:
Sov gott - rösta ....


Afterwork..

..det var man väl värd efter en HÅRD vecka med plugg 08 - 17 varje dag + hela kvällarna med eget plugg hemma? Sjuka priser på restaurang i Sverige, notan för 3 personer hamnade på 755 kronor, vad är det för land vi lever i? Hade nästan glömt hur det är här, så mycket skönare priser på Teneriffa... :P Men vi hade väldigt trevligt och det var väldigt skönt att slippa tänka på PMet för några timmar, men klockan tio imorgon är vi back on track! Puss och godnatt!

Oogachakka

        

    


Satt här och mös lite med tända ljus och en kopp Brunkullan-te och fick plötsligt en stark längtan efter att spela ett roligt sällskapsspel i ett glatt gäng. En underbart social och rolig grej att göra tillsammans med vännerna eller som en kul förfestgrej innan man går ut och kalasar. Tänk er gamla klassiker som Pictionary, Vem Där?, Rappakalja, Cluedo, Monopol och TP. Vilka minnen!
Jag går redan imorgon och köper ett nytt sällskapsspel! Av de spelen här ovan så blev jag nog mest intresserad av Oogachakka (tredje raden till höger) som består av textremsor från olika låtar, precis som i Doobidoo, och så ska man vara först med att sjunga resten av låten, känns som att det spelet har potential!
Är det någon som köpt något nytt spel på sistonne och vill tipsa om något?


Jämtlandstriangeln?

ÖSIS anordnar en fjälltur, vi ska gå den välkända Jämtlandstriangeln, totalt ca 5 mils vandring uppdelat på 3 dagar. Triangeln består av de 3 fjällstationerna Storulvån, Blåhammaren och Sylarna och kommer garanterat bli en fantastiskt härlig upplevelse.
Men! Det är nu i helgen! Är inte det liiite sent att slänga ut den informationen nu? Vet dom om att det är val på söndag?
Tusan, hade varit underbart...Datortrubbel, banktrubbel och pluggtrubbel

En suverän dag med andra ord...
Det gör ju inte saken bättre att jag sovit ca 5 timmar per natt de sista fyra dagarna, min hjärna vill sova!
Angående datorn så älskar jag den här gamla maskinen som jag sitter och skriver på men börjar inse att det nog inte funkar mycket längre, får nog bli en ny ganska snart; innan det inträffar något allvarligt som att den dör innan jag hunnit sparat ett arbete eller liknande..
Det vore rätt fint med en ny snabb apparat med mikrofon och webkamera inkluderat, det blir lite mindre packning när man reser då. Bluetooth kanske vore nåt också? Ska man ha en liten eller en stor?
Nån som har nåt tips och vill dela med sig?

Banktrubblet orkar jag inte ens prata om för det är på tok för jobbigt och hemskt och pluggtrubblet finns det ingen som orkar läsa om, så de två punkterna lämnar jag därhän.. :P

Men saker som är bra är att jag åt en fantastiskt god pizza i härligt sällskap igår, att jag älskar att ha börjat klättra igen och att jag åker hem och hälsar på familjen på söndag och passar på att gå och rösta med dem.

Puss på er!

Svenskar bokar Tenerife som aldrig förr!

Många vill resa till Tenerife! Den stora efterfrågan gör att Fritidsresor nu sätter in 3 200 extraplatser från
Stockholm, Göteborg och Karlstad över höstlovet och julen. Fritidsresors försäljning till Tenerife ligger nu hela 22 procent över fjolårets!
Detta tror Fritidsresors Sverigechef beror på ett nytt och fräscht hotellprogram;
- Moderna och läckra semesterboenden, uppfräschade turistorter och häftiga vattenparker lockar allt fler till Tenerife säger han.
Ett av de nyaste och mest spektakulära hotellen på Tenerife är Sensatori Palacio de Isora. Det är ett enormt, femstjärnigt hotell som skräddarsytts för olika generationers behov med separata zoner och aktiviteter.
Ha en härlig vinter på Tenerife alla ni lyckliga som har chansen att åka dit, det är en underbar ö!kineser..

..blir det tydligen fler och fler av i Sverige. Från 2004 till 2009 har antalet gästnätter från Kina ökat från 23 000 till 98 000 och dom är intresserade av lära sig allt möjligt om Sverige. Allt från sopsortering till hur det svenska försäkringssystemet är uppbyggt, samt förstås den svenska naturen, svensk design och även svenska värderingar är av intresse för kineserna.
Ganska spännande tycker jag, man kanske skulle försöka lära sig lite kineiska? :)


funderar på att ta upp en gammal hobby ikväll...

... vore faktiskt ganska underbart att börja klättra igen! eller vad säger ni? ska jag kanske bara inse att jag är gammal, stel, svag och oflexibel nu för tiden? Neee, jag behöver en extra dimension till livet, tror lite inomhusbouldering duger för stunden iallafall!


såhär vackert är det hemma hos mig...


så mycket helt plötsligt!

hej hopp! sorry alltså för att efter att ha försökt uppdatera regelbundet hela sommaren helt plötsligt gått och blivit helt värdelös! Eller ja, skaffat mig ett liv kanske man skulle kunna kalla det också.. :) Komma hem till Sverige igen var faktiskt riktigt trevligt, resan gick bra och det var inte så kallt som jag befarat, en positiv upplevelse med andra ord. Sedan var det givetvis enormt trevligt att träffa kära familjen och alla vänner och klasskompisar igen! Att träffa folk, gå på sittning och plugga är väl det enda jag gjort sen jag kom hem, så fortfarande står resväskan ouppackad mitt på golvet och den blir nog kvar där några dagar till! Nu måste jag springa ner till stationen och möta en vän! Hej hopp! Men häng kvar, snälla, jag blir snart bra på att uppdatera igen! Puss!

Johan Glans ar en gud


det regnar i italien..

.. och jag ar dunderforkyld.. sa jag har inte det minsta daligt samvete over att jag planerar att ligga kvar i sangen till kl 1 idag. Ikvall blir det forhoppningsvis en liten runda i bil, bara for att komma ivag och se lite annat.
Igar at vi forresten en enormt smarrig skaldjurspasta, vi akte till fiskaffaren och kopte en massa olika sorters musslor och rakor och lagade med tomat, persilja och vitt vin. eller ja, jag kikade mest pa italienska "vem vill bli miljonar" men fragade iallafall da och da om jag kunde hjalpa till med nagot. :)
For ovrigt ar det nu bara tva dagar kvar har, sen pa torsdag hoppas jag pa skjuts till Venedig och flygplatsen Marco Polo, for da ar det dax att aka norrut! Ses snart horrni!

Independence Day 4/9/10

Bologna tur och retur

overlevde Independence Day i Bologna! :) Vi sag All Time Low, Simple Plan, Sum 41 och Blink 182 och hjalp vad mycket folk det var! Stod nastan allra langst fram pa Blink och det var enormt tryck.. Min T-shirt kunde man vrida ur sen efter den konserten av all egen och andras svett... nice va.. :)
Men vi hade san tur iallafall att vi fick aka bil bade dit och hem, sa direkt efter sista spelningen sa borjade vi dra oss hemat, hemma vid 2 tiden och blev forstas stoppade av polisen nar vi kom in i lignano (lordagnatt, massor med kontroller) och dom skulle ha allas legitimtion (vilket jag forstas inte hade pa mig och inte Angus heller som hade blivt av med sin vaska med planbok, kamera, glasogon och tva jackor) sa vi blev kvar dar en stund for att skriva upp alla upgifter. Jag maste lara mig det har att alltid ha leg pa mig i Italien! Har ju hant nagra ganger nu att jag fatt sta dar och skriva upp alla uppgifter for hand istallet...)
Ar det sa i Sverige ocksa att man ar tvungen att alltid ha legitimation pa sig?
Men sen fick vi aka hem och soooova! Idag har jag varit och handlat pa Lidl och tvattat mina skor som blev ratt misshandlade igar pa Blinks spelning..
Over and Out from Lignano Sabbiadoro!

Blink 182

Yes, nu har jag biljetten i min hand, imorgon runt 12.30 tar vi taget fran Latisana till Bologna, ca 3,5 h for att ga pa en musikfestival. Dar spelar bl.a Simple Plan och Sum 41, men det ar ju i huvudsak for att se Blink som vi aker dit.
Hela ganget ar valdigt taggade och redo, blir bra det har! :)
Nu ska jag traska in till centrum for att prova Manus glass pa "Plaza", tar ca en timme att ga dit harifran, hoppas jag far skjuts tillbaka...
I ovrigt har jag precis spenderat 604 kr pa studielitteratur, tva bocker.. nu borjas det igen!
Ne horrni, ha en kalaskul helg, sa hors vi framat sondag/mandag igen!

bara visa att jag lever..

hej pa er! Nu har jag bytt land, fran Spanien till Italien, fran Tenerife till Lignano Sabbiadoro, fran Jamon serrano tll Prosciutto Crudo, fran Cafe con leche till Latte Machiatto, fran Cava till Prosecco; ja ni fattar...
Jag ar i Italien med allt vad det innebar, and it feels goood.. :)
men det lustiga ar att redan kvallen innan resan sa hade jag en lustig kansla av att nagot skulle ga fel under resan, att jag skulle missa nagot. Da var jag mest inriktad pa bussresan fran sodra teneriffa till flygplatsen pa norra sidan,
fick for mig att nagot kunde handa pa vagen, typ en olycka med en timmes bilko eller liknande,
vilket ju inte ar ovanligt pa den motorvagen.
Sa jag var pa nagot konstigt vis redo for att nagot skulle ga fel, darfor blev jag nastan forvanad nar jag anlande till norra flygplatsen nastan exakt i ratt tid och hade 1,5 h pa mig innan flyget skulle ga. For nu kunde val inget annat ga fel? Nu skulle jag ju bara direkt till Barcelona, stanna dar i 2 timmar och sen direkt vidare till Venedig.
Men vad hander strax efter att vi lyft fran tenerife? jo, en extremt lang man (som jag lagt marke till tidigare for att han var sa sjukt lang och for att han hade ett ganska plagat ansiktsuttryck) blev tydligen akut sjuk, flygvardinnorna ropade ut i hogtalarna att de ville ha en lakare om det fanns nagon ombord och mannen togs snabbt langst bak i planet dar han fick ligga ner. Resan fortsatte men plotsligt hor vi kaptenens rost som sager att om 20 min landar vi i Malaga, for att den sjuke mannen maste ha sjukhusvard snabbt.
Ok, Malaga tanker jag, det ligger val ratt nara Barcelona, det har gar nog snabbt. Men icke - ambulanspersonalen tog sa lang tid pa sig (var det inte akut??) att vi blev kvar i over en timme i Malaga, sen ropar kaptenen upp att nu ar det 1 h och 10 min till Barcelona - da borjade jag bli orolig! Snackade med flygvardinnorna om min connectionflight till venedig men dom sa att det skulle vara lugnt, sa jag litade pa dom.
Men nar tiden borjade rinna ivag sa tankte jag att bast jag fragar om dom iaf kan ringa till det andra planet typ sa dom vet att jag kommer in ratt sent, och visst, det kunde dom gora, men inte forran vi landat (?). Jag fick satta mig langst fram, redo att rusa av planet nar vi landade, fick instruktioner om att springa direkt till vanster (vi kom in pa nr 25 och venedigplanet gick fran nr 65 = sjukt langt bort!) och sa kl 20.20 landade vi antligen och min flight skulle ga 20.30 (varfor kunde den inte va liiite forsenad??) och jag rusade, sprang sprang sprang, helt slut kommer jag fram till 65 dar det star 3 pers bakom disken -  Ar det oppet? "No" far jag till svar.
Men vada, planet star ju dar, bara ring dom och sag at dom att stanna sa gar jag pa! (for planet var kvar, men ej tillkopplat till den dar pastigningskorridoren lagre.
nej, det gar inte, tyvarr, men ga till Vuelings kontor, dar far du gratis hotel inatt.
Men jag vill inte ha gratis hotel inatt, jag vill komma fram ikvall!! Idioter!!
Arg som ett bi gick jag sedan till Vuelings kontor och slangde fram min biljett, "Vueling gjorde sa jag missade planet" sa jag. Ok, gratis transfer till och fran hotellet samt middag och frukost.
Bara ga och hamta ditt baggae, band nr 6 sa tanten.
Jag vandrar ivag till band nr 6, dar ligger tva sma vaskor och aker runt runt, men verkligen inte min.
Ok, 25 pers i kon for borttappat baggage, men whatever, jag maste ju stalla mig dar och jag har ju inte sa myckte annat for mig.. suck..
ne, baggaget ar i en "transitzoon" det gar att lokalisera men det tar nog runt 2 h, ak till hotellet och kom tillbaka imorrn sa kommer baggaget pa din flight da"
Suck, jag som hade tandborsten och tvalen och alla klader i mitt incheckade baggage, men men, bara att acceptera...
Sa, det var min trevliga resa hit -
men nu ar jag har iaf och det kanns bra, lite kallare an teneriffa, har maste man ha byxor och en troja pa natten och jag fryyyser! hur ska detta ga i Sverige?
Puss och kram pa dem som orkat lasa anda hit, hehe

RSS 2.0