Hej på er!

Nu blir det ett prov-scuba i poolen och sedan ska vi gå och boka den riktiga dykarcertkursen, blir kanon! Ikväll utgång på schemat, kolla in det Arubiska nattlivet... :)

Strand, sand, sol, bad & leguaner






Paradiset? Ja, kanske om det inte hade varit för alla ödlor på den här ön! Jag trodde visserligen att det skulle vara ännu fler av dom, men de få vi har sett har varit NOG! Jag har ju ödleskräck, och framför allt leguaner tycker jag är fruktansvärt vidriga. Jag visste inte hur jag skulle reagera när jag skulle se den allra första i full frihet utomhus, men det var inte roligt ka jag säga. Jag föll ihop praktiskt taget, hyperventilerade och grinade. Det är inget jag är stolt över men så fjantig var jag tydligen i den situationen. Sjukt märkligt och sjukt obehagligt. Jag har tydligen en riktig fobi. Dock har jag varit väldigt duktig nu på eftermiddagen och stått och kikat på en leguan från balkongen, men då är det annorlunda för då är jag ett våningsplan upp och har ett balkongräcke framför mig. Huuuuva! Jag går i terapi kan man säga.
Jag hoppas allt är bra där hemma, här är det toppen förutom att jag redan är alldeles för bränd och har haft lite obehagliga leguanupplevelser. Nästa vecka blir det dykarcertifikat! Spännande!

Nu plugga lite och sedan ska vi blanda mojitos.. :)

Aaaaaaruuuuubaaaaa

Heeej på er! Kul att se att ni är inne och kikar om jag lever :) Vi är i värmen på Aruba och har det mysigt! Idag blev det en tur till huvudstaden Oranjestad, en sväng på stranden samt en stor buffet till middag med dansshow! Riktig semester med andra ord! Det här är en härlig ö; häftigt med lokalbefolkningen som alla pratar 4 språk - engelska, papamiento, spanska och holländska (eftersom det tillhört Holland).
Jag lovar att det kommer bilder snart, men inte just nu för nu är det dax för sängen! Godnatt från Karibien!

Du o jag syster

Min, bara min i 2 veckor framöver!

Livets viktigaste komponenter

 

Kaffe och böcker - det som livet kretsar kring just nu! Hälsningar från ett helt tomt universitet sånär som på mig och Therese som sitter här och skriver....

Min vardag



C-uppsatsskrivande med hysteriskt mycket böcker...



Soppa- & juicekväll hos Therese, här provar Rebecka en av alla spännande smaker.. :)



Packlista inför måndagens resa, snart snart snart är det dax!

Update!

Lägenheten är uppsagd, sista statistiktentan gick strålande (B!), uppsatsen är på rätt väg och packningen inför resan är påbörjad! Dessutom är både jobb och boende fixat för sommaren i Italien. Känns som att saker går i rätt riktning iallafall?! Nu ska det bli mysigt att få rå om familjen i två veckor i värmen!
 

Dagens bild blir jag och världens bästa Fredde - kom o hälsa på hallå!! :)

Italiensk landsbygd















Denna förmiddag gick jag lös lite på bilder från den italienska landsbygden, någon mer än jag som blir sugen på att svischa fram i en öppen bil längs småvägarna? Passera vingårdar, små byar och bara njuta och förstås fota, fota, fota.. :)

Kollage!




Kanske lite barnsligt, men ack så gulligt! Det här lilla kollaget har jag pillat ihop med appen Turbo Collage Lite och det var superlätt! Bästa Heidi får det som födelsedagshälsning på hennes stora dag imorgon!

ABC-öarna



Här har vi ABC-öarna, Aruba, Curacao och Bonair! De är tre små öar i de Nederländska Antillerna som ligger några mil norr om Venezuela. Vi ska ju till Aruba som jag berättat innan och det är den minsta av öarna, vilken även räknas som en av Karibiens allra mest populära semesterorter! Dit är det ca 11 timmars flygtid från Sverige så det är skönt att stanna i 2 veckor när man flyger så långt!




Huvudstaden på Aruba heter Oranjestad och har ca 30 000 invånare. Turismen domineras av Amerikaner och mycket kryssningsbåtar lägger till vid Aruba och de andra ABC-öarna.

Nu ska jag bara fokusera på uppsatsen under en intensiv vecka i skolan och sedan bär det iväg! Lovar att det kommer mycket bilder efter resan!

Skulle inte vilja skriva med någon annan...

... Än den här pinglan! Vi är ett grymt team och det här kommer att gå bra!




Mitt fullbelamrade köksbord är vår kreativa skrivarlya :)


Efter denna mastiga men effektiva helg så är vi på rätt spår, vlket känns himla härligt inför fortsättningen!


Nu sitter vi här igen!

I Köket med en kopp kaffe och varsin dator framför oss, plugglördag har blivit pluggsöndag och vi ignorerar det fina vädret utanför fönstret!


Gårdagens middag.. :)

Plugglördag



Ser ni den lilla, röda ringen på kartan? Om lite mer än en vecka är jag där! :)
(Skönt att tänka på när man sitter inne och pluggar och kikar på snöslasket utanför fönstret!)

Ansiktsbehandling!

Vill man bli fin får man lida pin heter det väl? Ungefär så som man får resonera när man gör en ansiktsbehandling, för det är snudd på tortyr emellanåt.. Snordyrt är det + alla de produkter som man alltid lyckas få med sig hem, men men, nu har jag nog köpt på mig för ett år framöver. Känns väl trots allt rätt bra även om det blir till att leva extremt skralt närmaste tiden nu :/


Vad gör ni annars idag då? Jag kollar på skidor från Falun och försöker skriva på uppsatsen samtidigt, går väl sådär.. :P Gick ju superbra för Kalla i skidorna iallafall, något att glädjas åt idag!


2,5 månad kvar............

Kram på er och trevlig helg!!

Nästan så jag vill bli sjuk

Insåg precis att jag tänkte att det nästan vore skönt att få lite feber - för då MÅSTE man ligga hemma och ta det lugnt några dagar. Annars är det inte riktigt "legitimt" att bara stanna hemma och inte springa runt i 180 på föreläsningar, workshops, möten, inspirationsdagar...
Ne, nu ska jag skriva lite mer på mitt PM som ska vara klart om 1,5 vecka och sedan är det dags för ett finansiärmöte på Clarion med lunch och workshop.
Någon med lite feber som kan komma hit och smitta mig? ;P

Alltså....

.....sitta en meter från sängen och kasta telefonen på sängen - och MISSA! det är inte helt ok.

Det här och dom här....



.....Kommer jag att sakna när de här tre åren snart är över!

Lista: Bästa tågresorna

Sugen på att åka tåg? Det är faktiskt jag, tåg är ju ett fantastiskt sätt att resa, dels är det bekvämt och dels får man se så mycket längs vägen! En sträcka jag skulle vilja åka är Zermatt till St Moritz i Schweiz, den är nog underbart fin! Häromdagen läste jag en trevlig lista i Vagabond som jag vill dela med mig av. De här listat sina favorittågsträckor:


1) Glasgow–Mallaig, Skottland


Färden från Glasgow över de skotska högländerna till fiskeläget Mallaig är knappt 30 mil lång men bjuder på en hel del ögonfröjd. Från tågfönstret ser du hur glittrande sjöar, ödsliga hedar och pyttesmå byar efterhand ersätts av pampiga bergstoppar innan du slutligen känner doften av hav och tång. I Mallaig kan du fortsätta resan med båt till någon av öarna utanför, till exempel Skye.




2) Zermatt–St Moritz, Schweiz


Glaciärexpressen kallas rutten mellan Zermatt och St Moritz i Schweiz. Ett missvisande namn eftersom det inte direkt rör sig om något expresståg – den korta resan tar en hel arbetsdag. Det låga tempot är dock en välsignelse, då man hinner njuta av de hisnande vyerna i lugn och ro. Vintertid utnyttjas linjen flitigt av skidåkare för att ta sig mellan de olika liftsystemen.


3) Arbatax–Mandas, Sardinien


Ett utmärkt sätt att upptäcka Sardiniens bergiga inre är att hoppa på la trenino verde, det gröna tåget, som tuffar lite här och var på ön. När författaren D H Lawrence åkte tåget för snart hundra år sedan, under en reportageresa på ön, trängdes fåraherdar och bönder i de trånga vagnarna. Numera existerar den pyttelilla järnvägen i första hand för
turisterna – dock utan att vara en fälla för dylika.




4) Luleå–Narvik, Sverige/Norge


Malmbanan byggdes för att frakta malm mellan gruvan i Kiruna och hamnarna i Luleå och norska Narvik. Den 50 mil långa sträckan är som vackrast när tåget lämnat Kiruna C och glider in i den svenska fjällvärlden. Du passerar Lapporten, Torne träsk, Björkliden, Abisko och Riksgränsen för att slutligen nå havet i Narvik. En mäktig naturupplevelse – såväl vinter som sommar.


5) Riobamba–Alausi, Ecuador


Färden längs Nariz del Diablo (Djävulens näsa) är inte för den nervsvage. Stigningen över Anderna är brutal innan man kommer upp på drygt 3 000 meter och det istället börjar gå snabbt utför. Räls är dragen på ställen där det borde vara omöjligt och
urspårning sker på daglig basis. För den ultimata upplevelsen sitter du såklart på det öppna taket istället för inne i kupén!




6) Gloggnitz–Semmering, Österrike


Den fyra mil långa Semmeringjärnvägen över de österrikiska alperna var höjden av ingenjörskonst då den invigdes 1854. Tunnlarna och viadukterna är så välkonstruerade att de 150 år senare fortfarande tål att användas. Sträckan har numera världsarvsstatus enligt Unesco och smälter in lika friktionsfritt som en modelljärnväg i det pampiga alplandskapet.

Hämtad HÄRIFRÅN

25-årskalas

Nu blir det kalas! Markus fyller 25 och har lagat middag hela dagen (han till och med glömde bort att gå på systemet, så mycket mat har han lagat, haha) vi får se vad som väntar för något smarrigt ikväll! Vi hörs! :)

Ödlor i mängder!!

Ett citat av en kvinna som varit på semester på Aruba:



"För den som är intresserad av ödlor i allmänhet och leguaner i synnerhet, är Aruba ett perfekt ställe att vistas på. Stället är fullkomligt  nerlusat av dessa gröna, grå och brunaktiga jätteödlor som på ett fredligt sätt samsas med turisterna och personalen på hotellen, ute på gatorna och i princip var man än sätter sin fot."




Jag ska till Aruba om några veckor, för två veckors AVSLAPPNANDE semester (trodde jag). Jag har en stor fobi i livet och det är ödlor, i alla dess färger och former, och ju större ju värre. Hur ska det här gå??

Cravings....

 








Så gick det med mitt pluggande! Här har ni några små skatter från Balenciaga, Gucci och LV.... Drömma kan man ju alltid :)

Fredagskväll = Pluggkväll!

Det är iallafall tanken nu när fredagskvällen nalkas! Tenta på tisdag och ett helt gäng uppgifter som ska vara klara i slutet av månaden, plus mycket som måste förarbetas innan jag kan åka på min 2-veckors semester! Lyx :)
Vänner, ni får ha en härlig fredagskväll!

Kony 2012 : Ready to launch




Här har ni videon alla pratar om, Joseph Kony som tar barnsoldater i Uganda och den ambitiöse unge amerikanen som gör allt för att stoppa honom. Vilken underbar video, vilken man, vilken kamp! Så tänkte jag efter att ha sett den första gången (dock blir man lätt illamående över hur amerikansk den är) Men efter att ha blivit uppläxad av min krig&fredsvetenskapsstuderande syster angående hyckleriet i att det kampanjen gör är att skicka in pengar till den ugandiska regeringen som använder väldigt tvivelaktiga metoder för att komma till makten. Dessutom befinner sig säkerligen inte Kony i Uganda längre; så att den unge amerikanske filmaren som lyckats få USA:s regering att sätta in 100 extra soldater bara för att hjälpa till att hitta Kony han kanske får erkänna sitt nederlag?

Läs mer HÄR om du vill ha lite objektiva röster till Kony-filmen.

Nr 3: Järpen!

Fortsätter på samma spår som förra inlägget; 3e bästa restaurangen i Sverige, Fäviken Magasinet i Järpen!! ta mig dit!!

Dagens Tips: Fäviken Magasinet

Alldeles utanför Järpen, där jag är född och uppvuxen, ligger en av Sveriges 5 allra bästa restauranger; framröstat av White Guide.
Det dom har gjort med det stället är så fantastiskt häftigt och jag vill så enormt gärna dit och prova deras mat.

Fäviken Magasinet är restaurangen på de stora ägorna som endast använder lokala råvaror och exprimenterar med allt den kringliggande naturen har att ge.







Snyggt jobbat Fäviken! De jag känner jag varit där säger att det är deras allra häfigaste matupplevelse! Hoppas vi ses innan sommaren (måste ju hinna prova detta innan jag lämnar landet! Någon som är sugen på en god middag med mig? ;)
http://favikenmagasinet.se/

So true..


Utflykt till skidstugan!



Efter en härlig skidtur väntade varm saft och bulle i fina "skidstugan"! Vilka barndomsminnen att få komma dit igen, nästan 10 år sedan sist! Toppenhelg!

Kanarieöarnas hemligheter...

Kanarieöarnas "sju hemliga pärlor" enligt expressen. Artikeln hittar du HÄR


Karriärmässan i bilder

Gokväll på er!
Kom på att jag knappt visat några bilder alls från mässan i onsdags, knäppte lite med mobilen, så här såg det ut på morgonkvisten innan det riktigt drog igång:








Här inne hade vi kontaktsamtalen, ser väl ganska mysigt ut: en chans för studenterna att boka 20-30 min med valfritt företag på mässan och sitta ner och prata om just det de vill diskutera! -



Dagens föreläsare var en av Sveriges bästa skidåkare, Anders Södergren!


Mässans projektledare var nöjd med trött (och lite suddig på den här bilden, haha) vid dagens slut! Tack för mig för i år, hoppas någon duktig, driftig person orkar ta på sig det nästa år, så den fina traditionen får fortsätta!

20 km skidor - bara 70 till så har jag åkt Vasan!

Älskar att åka längd i sådana här förhållanden! Hårda, bra spår, fina skidor, klarblå himmel och strålande sol, en glad kropp som gärna ville åka långt och dessutom en underbar utsikt nästan hela vägen! Så här såg det ut:


Hottöfjället


Åreskutan


Västfjället





Lite trist kvalitet blir det ju när man knäpper med mobilen, men stökigt att släpa på en kamera när man åker skidor! Annars så har jag tagit det rätt lugnt efter mässan, härligt härligt! Imorgon kollar jag givetvis Vasaloppet och hoppas kunna dra iväg morsan till supermysiga Skidstugan en sväng, man skidar dit och fikar varmt saft och bulle! Härligt va!


RSS 2.0