Vinn en resa till Prag!

Resebolaget Sembo som jag jobbade för i Italien i somras kör en tävling - Oktoberquiz - med fina priser! Ta chansen och var med och tävla om två nätter i Prag!

Klicka här för att komma till tävlingen: http://www.sembo.se/kampanj/oktoberquiz/

Nu jäklar händer det grejer!

Hela vår klass är i uppror, det känns hur det bubblar under ytan, och folk som förr inte har hörts alls öppnar plötsligt munnen. Alla är enade, något måste göras. Det är tråkigt för de inblandade samtidigt som det känns bra att ta tag i saker. Turarna står enade.. :)

Över till ett tecken på senilitet och förvirring, i flera dagar har jag letat efter min fantastiska (och dyra!!) handkräm som jag VISSTE att jag inte gjort slut på, men den har varit spårlöst försvunnen. Idag hittade jag den...


Vilken normal människa stänger in sin handkräm i högtalarfodralet??

Who killed the electric car?

Idag har vi sett en helt sjuk film, "Who killed the electric car" - en film som verkligen ALLA borde se. Den handlar till stor det om något som framstår som en stor komplott med mängder av rika män som vill sopa saker under mattan för att själva kunna tjäna pengar. (Och helt bortse från de miljöfrågor som kanske hellre skulle prioriteras)
Filmen är ganska lång och finns i 10 delar på youtube.
Här är den första delen:

Guten morgen!

Idag ska vi försöka värva medlemmar till TUR-sällskapet som startas upp idag. Det har varit en TUR-förening i alla tider men då det är svårt att få medlemmar som binder sig till en styrelse så gör vi om det hela till ett "sällskap" där det inte är lika strikt utan folk kan mer eller mindre komma och gå. Hoppas, hoppas att det kommer en del 1or och 2or också så att det inte bara blir vi 3or som slutar nästa år. Vi vill att traditionen ska leva vidare!


Studentpub

Efter en liten springtur blir det nu studentpub ikväll!

happy?


Vulkanutbrott på Kanarieöarna

Huvudnyheten på Expressen är att El Hierro kan komma att drabbas av vulkanutbrott inom en snar framtid och att man redan har börjat evakuera människor. Jag tycker att det här är fruktansvärt läskigt, vad händer med ön, människorna och alla grannöarna?

Nu kan jag avslöja...

... att vi körde överrasknings"fest" för våran kompis Karin ikväll. Hon fyllde år i augusti men vi har inte varit samlade allihopa förrän nu, så ikväll bjöd vi hem henne på enkel middag hos Tess som visade sig istället bli en bio med hela tjejgänget och sedan middag på indisk restaurang. Mycket trevligt och mycket gott! :)


27 sep

Dagen började med ett möte som följdes av en timmes repetioner inför redovisningen imorgon. Sedan lunch och sedan studiegrupp där vi började förbereda nästa uppgift och dela upp läsandet.. Nu hemma i soffan 2 timmar innan det bär av igen. Vad är det första ni gör när ni kommer hem efter en arbetsdag? För mig är det av med jeansen och på med mjukisarna - det bästa som finns!
Trevlig kväll på er!!


life faith love


längtar tillbaka...



Tyvärr kan jag inte ta cred för den här bilden, men jag lånar den gärna för den är så otroligt vacker! I bakgrunden syns den imponerande vulkanen Teide (3718 möh) och framför breder Orotavadalen ut sig.

Är det konstigt att man titt som tätt längtar lite tillbaka till världens bästa Teneriffa..?

Flygradar

Det finns en väldigt cool hemsida, www.flygradar.se där man kan se exakt hur många plan som är i luften just nu - det är verkligen helt absurt att se hur tjockt med plan det är i luften HELA TIDEN! Vilka utsläpp...


what does it feel like to fly over planet Earth?


Landat!

Hej på er! Helgen har varit fantastiskt - intensiv men ganska underbar. Vi har hunnit med att träffa all släkt, shoppa, turista i Köpenhamn, gå på bio, cykla en massa, fika en massa, äta godis i mängder, strosa i Västra hamnen, kolla in Mias plugg, dricka öl, åka buss, och bara umgås... :)
Saknar dig redan allra käraste syster

Hänger hos syster!

Fin dag i Malmö med thaimat, långpromenad och bio - Colombiana, vilken var riktigt trevlig. Det som var lite lustigt var att precis innan filmen började klev en kille fram och informerade lite om att man skulle stänga av mobilen, slänga skräpet osv - och honom har jag gått i gymnasiet med! Hemma i vår lilla by i Jämtland - och sedan dess har jag knappt sett honom. Men nu stod han plötsligt där några meter framför mig.. :)

Malmö

Ikväll hoppar jag på nattåget och strax innan kl 12 imorgon fm anländer jag till Malmö Central där förhoppningsvis min kära lillasyster står och väntar på mig! Sedan ska vi spendera en härlig långhelg tillsammans innan jag flyger norrut igen på söndag eftermiddag. Dessutom kommer jag hinna träffa en massa släktingar som jag inte har sett på evigheter, bland annat ett gäng supersöta kusinbarn som säkert har växt flera meter sen sist.. :)
Jag gillar Malmö och jag tror helgen kommer bli fantastisk!

Jamtlandstaus


Vad händer?

Det är tisdag, veckan har dragit igång med full fart och idag var det faktiskt helt ok att vakna - det är sol ute! Dagen består av två föreläsningar, ett möte och en pysselkväll.. :) Vad händer hos er en dag som denna?

Lite omotiverdad bild, men visst är den fin?
Hälsade på Tessen o Fredde i våras; här på en fin tur ute i Norrländska skärgården

Marrakech vs Tel Aviv


Flera lågprisflyg har avgångar till både Marocko och Israel, två länder som känns ganska likvärdiga i vad de kan erbjuda för en kort semester, samtidigt som de är så olika. Så vilket land ska man välja?

Kanske Marrakech i Marocko:





Eller Tel Aviv i Israel:



Agadir i Marocko:




Flygolyckor...

Tycker inte ni också att det känns som att det händer fler och fler flygolyckor? Jag tycker att jag läser i stort sett varje dag om något plan som kraschat/fått något fel osv.. Det ryska hockeylaget, flyguppvisningen i USA, ett SAS-plan på Mallis idag, osv osv. Kanske får bli tåget till Teneriffa om några månader? ;)





Home sweet home

Jag tar ledigt från allt och åker hem; kanske hinner plocka lite lingon i helgen!


Engelsmän och italienare

I Göteborgsposten hittade jag idag listan över vilka nationaliteter som är mest intresserade av Sverige.
Listan ser ut såhär:

1. Storbritannien

2. Italien

3. Tyskland

4. Spanien

5. Polen

6. Grekland

7. Nederländerna

8. Frankrike

9. Ryssland

10. Irland

 

Det är skyscanner.se som har gått igenom och kollat vart ifrån de allra flesta sökningarna på flygresor till Sverige kommer ifrån. Den här listan gäller perioden sep/okt 2011; och iallafall jag är lite överraskad över att Italien ligger så pass högt upp! Men väldigt roligt förstås att de vill komma och besöka vårt vackra land.. :)

 


Jag saknar dig

Ikväll har jag varit på gråtbio... Det var nästan så att jag kände mig som 14 igen och låg hemma i sängen i mitt flickrum och läste boken "jag saknar dig, jag saknar dig" - jag måste faktiskt godkänna filmen trots att jag var lite skeptisk innan. Men är det inte så med alla böcker som man verkligen tyckt om och verkligen blivit berörd av; man är lite tveksam till om dom ska lyckas göra en film som håller måttet.
Men jag kände igen väldigt mycket även om dom givetvis tvingat klippa bort många delar. Jag har läst boken minst 15 gånger och numer gråter jag från första sidan eftersom jag ju vet vad som kommer hända - och hur sorgligt det kommer att bli. Så idag i biosalongen var jag nog en av de som började snörvla först och när filmen var klar så ville jag mest bara bädda ner mig där i stolen och böla vidare.
Men  - nu hade jag ju två härliga vänner med mig som tyckte att vi skulle äta nybakad äppelpaj med vaniljglass hemma hos en av dem, och det kan man ju inte tacka nej till!
Sammanfattningsvis; se "Jag saknar dig" - visst kan den kännas lite som en ungdomsfilm, men vad gör det när den ändå berör så djupt?

Spot I Love

Idag hade vi MIXTUR - en samlingspunkt för alla turismstudenter. Dit kom chefen för E-Tour och presenterade ett projekt han jobbar med. Det var hemsidan SpotILove; som är tänkt som en sida där alla får dela med sig av sina "smultronställen" i världen, kanske den platsen där man är född och uppvuxen?
Dessa samlas sedan på sidan och kan bli till värdefulla tips till resenärer. Det man vill åt när man är ute och reser är ju faktiskt ofta just lokalbefolkningens tips, eller hur?
Jag tycker att det är en jättebra idé och ska så snart jag får tid sätta mig ner och lägga in lite text angående mina smultronställen. Kolla in sidan http://spotilove.com/

turismen ökar!

Jag har valt rätt bransch! Trots ekonomisk kris och rasande börser i många västländer så ökade resandet med nästan 5 procent under första halvåret, mot samma period i fjol.

– Turism kan spela en nyckelroll när det gäller ekonomisk tillväxt och utveckling, särskilt i dagsläget när många ekonomier i Europa och Nordamerika kämpar för att återhämta sig och skapa nya jobb, säger Taleb Rifai, generalsekreterare i Världsturistorganisationen (UNWTO).

Aaaaaaruuuubaaaaaaaa

Jag har ju inte berättat vart jag ska i Mars förresten! Det bär av mot Karibien och den lilla paradisön Aruba! Ön ligger precis norr om Venezuela och huvudstaden heter Oranjestad och är känd för sina pastellfärgade hus.
På Aruba kommer dagarna spenderas på stranden och förhoppningsvis på en dykkurs, att inte ta dykarcertifikatet när man ändå är på en sådan plats vore ju lite av en skam.
Aruba ska bli helt underbart och under hela vintern med B- & C-uppsats samt projektledning av mässan så kommer den resan att hänga som en liten morot framför näsan.
Jag googlar några bilder så ni får se hur det ser ut:



Friidrottstävlingen

Vi var ju på en stor friidrottstävling i mitten av sommaren, vissa riktigt duktiga atleter var med, jag tror inte jag har lagt upp några bilder än så de kommer här:
Isimbayeva:
Asafa Powell:



Längdhopperskorna:



Oscar Pistorius (som faktiskt klarade OS-kvalgränsen just den kvällen!):





Ikväll blir det te och yatzy här hemma.. :) Hoppas även ni får en trevlig kväll!

Glassbomb!

Vet ni vad? Jag är hemma! Allt gick jättebra igår, så skönt att komma hem samma dag som man startar resan, det är inte ofta när man bor här uppe..

Jag drömmer mig tillbaka till en av de sista kvällarna... glass i stora lass på Plaza i Lignano Sabbiadoro

Vattenland!

Igår härjade vi på Aquasplash, platsen där vuxna blir som barn igen. Dessutom hade Manu med sig en undervattenskamera....
Haha Manus krullhår gör sig inte jättebra under vatten...




Idag kör vi sommarens sista tennismatch. Vi har spelat en hel del dubbel den sista månaden och faktiskt spelat upp oss en hel del, i eftermiddag gäller det....

En timme i ett glasslabb

Idag har jag suttit och hangt pa en stol utanfor Manus glasslabb, da och da kom han ut med en sked helt farsk, nygjord glass for avsmakning.. :) Jag kan lova att det finns inte mycket som slar helt ny glass som precis kommit ut ur maskinen.. mmm!


Udine, köpcenter, kaffe och bingo

Igår blev det en sväng till Udine igen, för att hämta upp den dator vi lämnade in där på lagning förra veckan. Dessutom blev det några timmar på det stora köpcentret strax utanför stan. Jag hann få med mig en reatop från Zara, men sedan tröt faktiskt motivationen (!). Grabbarna försvann till bingo(!)hallen där de spenderade runt 50 euro var (förlorade med andra ord). Vilka 25åringar spelar bingo?? Jag träffade Rosanna, min fd kollega som bor i Udine och drack kaffe och snackade strunt, något vi gör väldigt bra ihop. :)

Idag är det lite disigt så jag skäms inte alls över min sovmorgon. Ska strax försöka sno ihop en lunch av det lilla som finns hemma, har tänkt vägra köpa hem mer mat denna sista vecka, men det börjar bli svårt redan nu.. haha.
Ha det gött vänner, vi ses alldeles snart!

Filmfestivalen i Venedig 2011

Igår låg jag och solade i trädgården när Manu kom hem från jobbet och skrek "Let's go to Venice"! Sagt och gjort, en halvtimme senare satt vi på bussen som tog oss till tåget som ett tag senare gled in på Santa Lucia stationen i Venedig. Vi tog en promenad ner mot Piazza San Marco och där började vi fundera på om vi kanske skulle ta tillfället i akt och åka ut till ön Lido där den stora, årliga filmfestivalen just nu går av stapeln.
Efter lite diskuterande kom vi fram till att ett sådant event kunde vi ju inte gå miste om när vi ändå var i Venedig.
väl på plats visste vi inte riktigt vad vi kunde vänta men lyckades på något vis ändå hamna precis vid röda mattan till den stora ingången av den viktigaste biosalongen. Vi märkte snabbt att något var på gång för där stod mängder med människor, såväl fotografer som unga tjejer med skyltar. På skyltarna stod det "VIGGO" så jag tänkte att det är bäst att hänga kvar här så kanske man får en skymt av Viggo Mortensen.....
Viggo Mortensen är med i filmen "A dangerous Method" där han spelar mot vackra Keira Knightley, som naturligtvis var på plats även hon:
En tredje snygg skådespelare i filmen är Vincent Cassel (känd bland annat från Ocean's twelve & thirteen), här i mitten på fotot:
(...Och så var JAG där, förstås.. bildbevis är viktigt...)
När all uppståndelse lagt sig tog vi båten tillbaka till Piazza San Marco och promenerade genom vackra Venedig, som blir alldeles magiskt på kvällen
Sådär helt appropå fick vi alltså uppleva Venedigs filmfestival med kändisar, skrikande fans, journalister och hundratals fotografer. En riktigt trevlig upplevelse ute på den fina lilla Venetiska ön Lido.

Skolstart för alla andra..

... utom för mig som fortsätter att semestra 8 dagar till :) I September går det inte längre bussar från Lignano till flygplatsen så det får bli någon kombi med massa byten för att ta sig dit, tur jag inte har en tidig morgonflight..
Här är förresten min lilla lyx i vardagen, när mannen kommer hem med 1 liter sånt här, precis nytillverkat;
citron, jordgubb, banan, vanilj... :)



RSS 2.0