Allt klart för morgondagen!


Föreläsning först och sedan har vi jobbat med Karriärmässan från lunch till nu, men nu är allt iallafall klart för morgondagen! Så här pimpad och fin är ljushallen, alla montrar kommer att vara i det stora utrymmet bakom och på sidorna av trappen på bilden.
I morgon kl. 07 öppnar vi, men mässan startar kl 09. Vi ses där! :)

Så mycket smådetaljer!!!

Helt galet vad mycket småpyssel det är inför ett evenemang, och det vi gör är bara en liten mässa! Designa och fixa namnskyltar till alla, skriva ut och sätta upp skyltar och pilar så att folk hittar, skicka ut information till en hel drös människor, bestämma hur det ska möbleras, ta bort gamla möbler, sätta dit nya, göra i ordning mappar med information till alla utställare, skriva ut mat- & fikabiljetter, internetkoder till alla utställare,  - ja, ni fattar, och det här var bara en liten mängd av allt det där sista pysslet..


Idag har vi handlat frukt för nästan 400 kronor, haha, utställarna får lite frukt innan de går till föreläsningen (de får både lunch och fika också under dagen). Och förresten - idag har vi 90 personer anmälda till gästföreläsningen med Anders Södergren, det är verkligen så himla roligt!! Jag är grymt nöjd över den siffran och den bokningen!


Nu ska jag maila ca 20 personer till, vi hörs.. :)

Good morning folks!

Och extra God morgon till min farbror som fyller 60 idag! Ha en härlig dag!


Om en timme är det dags för statistiklabb, och resten av dagen kommer att gå åt till föreberedelser inför mässan, mycket småpyssel nu dagarna innan - i övermorgon är det ju dags!! Sjukt... Ser fram emot när det är över, men jag vet att det kommer kännas helkonstigt när det inte finns någon mer mässa att planera. Det blir alltid en sådan skum känsla när något man har jobbat med så länge och lagt ner så mycket tid i är över.


Trevlig måndag på er!

Dagens bild!


Avbröt pluggandet med en underbar stärkande promenad på sjön - dock var vi inte ensamma om den tanken en sådan här härlig dag! Proppat med folk i Badhusparken. En dag som denna älskar jag min stad!
Det hela avslutades med varm choklad med grädde på Wedermarks, nu hemma för fortsatt plugg.... :/

Spela Ranelidspelet!

Hahahaha, klicka HÄR för att skapa din egen melodifestivallåt med MCranelid!

Världens 25 lyxigaste hotell!

Världens 25 lyxigaste hotell! Kolla in hela listan HÄR! Det är Travelers Choice 2012 som utses av Trips Advisors läsare, och det är ett Japanskt hotell som hamnar högst upp!




Vill ni kolla in alla 25 hotell så får ni kolla resten av listan själva! Dock finns det inga svenska hotell med....


Fredag igen!

Men va? Kan det verkligen vara sant? Har ännu en vecka rusat förbi? För en vecka sedan jag åkte hem och påbörjade vår lilla weekend i fjällen...


Supermysig sparktur med världens bästa Fabian förra helgen!!




Emma är snygg både framifrån och bakifrån! :) Ser ni fjällen där långt borta?

Semestern kommer närmare!

Men först ska vi bara klara av:

Att genomföra mässan vi planerat så länge! (29/2)
Att skriva den förhatliga statistiktentan (3/3)
Ett styrelsemöte med bolaget vi skriver C-uppsats åt, där vi ska presentera vårt projekt (huuuva, 15/3)
Ett seminarium inför C-uppsatsen (23/3)

Ja, och så lite lösa uppgifter, möten, mingel, livet, utvärdering efter mässan und so weiter.
Men som sagt, snart semester.... :)

Vår?

Solsken, plusgrader och lite regn! Men jag antar att det kommer ett bakslag snart, det kan väl inte vara dags för vår än i Jämtland?


Cause of death: Woman



Kanske den just nu viktigaste sajten på nätet: Cause of Death: Woman

How much longer will we accept the global violence that takes women's lives?


Skype med min argentinska

Kvällen ägnas åt ett långt samtal på skype med min kära Natalia från Argentina (numer bosatt på Teneriffa), mycket trevligt, mycket som måste diskuteras när man pratas vid så sällan! :) För övrigt är det många "monsterdagar" på schemat här framöver, så avkoppling genom samtal med vänner på kvällskvisten är nog bra för själen.



Natalia och jag i november

Google street view

Efter att i flera år ha kört runt i hela världen med en kamera på taket så har Google nu samlat en mängd lustiga bilder i ett galleri. Längs vägarna får man se mycket märkligt; allt från lustiga personer, prostituerade som hänger längs vägkanten, brott och olyckor, till djur och fin natur.
Kolla in galleriet!! Klicka här

Red Bull Crashed Ice


Åre åre åre

Hej på er! Nu är jag tillbaka igen efter en helg i fjällen! Har hunnit med en hel massa, hälsat på hemma, åkt skidor, kollat på Red Bull Crashed Ice, ätit fantastiskt gott på bästa restaurangen "Liten Krog", sett Millencolin live och myst i stuga i Ottsjö!

Tänkte börja med att bjussa på lite frestande matbilder från den härliga middagen i Åre på lördagskvällen, så kommer det mer bilder från tävlingen och Millencolin senare!





Kan varmt rekommendera den saffransdoftande fiskgrytan med massor av räkor, olika musslor samt baguette och aioli, mums!



Efterrätten blev en chokladganache med vanlijglass, färsk frukt och päronkräm, fantastiskt!


Ganska underbara va?

... och dom är mina! :)

AAAAAH

Två tvättmaskiner igång, en paj i ugnen, en packning på gång och badminton om 20 min! Den ni! Undrar vilken av sakerna som får stryka på foten? Kan bli kärvt att springa till badmintonen och lämna pajen i ugnen, även tråkigt att lämna tvätten i maskinen... Bättre planering nästa gång?

Spot I Love

Har ni provat sidan spotilove.com? Det är en sida där människor delar med sig av sina "guldkorn" runt om i världen. Igår lade jag upp ett tips om South Sea Island; en fantastiskt mysig ö i ögruppen Fiji-öarna.
Spot I Love gillade tydligen det eftersom de publicerade det dels på facebook samt på twitter! :)
Har ni inte lagt upp något smultronställe än på Spot I Love - vad väntar ni på?

Halloj och godkväll!

Dagens nöjd idag är givet; datorn är hemma igen efter reparationen! Dessutom står min roomie och vispar våffelsmet i detta nu, så det är en glad kväll ikväll! :)
Dagens missnöjd får bli att jag VERKLIGEN borde läst lite statistik ikväll, men det är ju så extremt tråkigt att jag kommer mig inte ens för att öppna boken.
I helgen väntar äventyr; Jämtlänska fjällen när de är som bäst - Åres Red Bull crashed Ice på lördagen med efterföljade Millencolinspelning och sedan stugmys ute i härliga fjällbyn Ottsjö. Dessutom hinner jag hem till mamsen och pappsen en sväng! Perfekt! :)

Dagens nöjd och dagens missnöjd

Haha jag har hittat på en ny kategori...

Dagens nöjd blir iallafall att datorreparereingsstället lät som att de ska gå att fixa computern, lämnar in den i morgon (hur mycket det kommer gå lös på tvistar dock de lärde om)

Dagens missnöjd får nog bli STATISTIK & METODKURSEN vi läser, efter en korvstoppningsdag med tabeller, diagram, dataomräkningsprogram, rapporter och gud vet allt så känns det som att jag bär 1000 kg statistik på mina axlar, och det är tuuuungt vill jag lova.


Välkomna på mässa!

Idag är jag allra mest nöjd över att jag lyckades göra om en pdf till en jpeg fil! Och allra mest missnöjd är jag över att min skärm håller på att lossna från mitt tangentbord.

Kanske är dålig på att visa det....


Men jag tycker hemskt mycket om er! (Ni vet vilka ni är!)
Och mitt underbara Karriärgäng: jag hade aldrig klarat det utan er! Vilket projekt som helst i framtiden; får jag sätta ihop mitt dreamteam så bli det ni i min arbetsgrupp!
Puss puss puss puss och ha en mysig alla hjärtans dag imorgon (även till er som tycker att det bara är ett kommersiellt jippo) ;)

The best of Uppvärmningen


Skidor, skidor, skidor!

Fantastisk start på dagen, 15 km klassisk längdåkning i strålande sol och några få minusgrader uppe i dom fina spåren runt Spikbodarna.
Jag tror dessutom att min far är världens bästa vallare; jag upptäckte att jag inte hade någon valla hemma (vart har den tagit vägen?) så fick köra på det som pappa la på i julas, och jag hade perfekt fäste och helt ok glid! :)
Tack pappa!
 


Hade gott sällskap av två härliga tjejer, läkare till på köpet, så man kunde känna sig trygg ute i skogen! ;)


Nu fortsätter dagen i skidåkningens tecken, fast framför tv:n, kan bli en riktigt kul herrstafett idag! Kram på er!

The wizarding world of Harry Potter


Ok, temaparker är kanske inte min allra största passion i livet, av de stora parker jag varit på så har varken Euro Disney eller Gardaland imponerat sådär väldigt mycket på mig. Men The Wixarding world of Harry Potter kommer jag definitivt besöka om jag har vägarna förbi!

http://www.wizardingworldharrypotter.com/
Här är parkens hemsida, kolla in för mer information!


Hagrids stuga


Inne i slottet

Ser ganska mysigt ut va? :) Nu lördagkväll, tog precis lasangen ur ugnen och om några timmar går jag ner till en kompis för lite umgänge! Ha en trevlig kväll!

Trevlig helg på er!!


Sverige hett 2012!

Sverige är det femte hetaste land på listan i Financial Times - efter länder som Argentina, Moçambique, Burma och Papua Nya Guinea.
I Sverige vill de allra helst besöka Stockholm som passar perfekt för weekends med flera exlusiva hotell och restauranger i världsklass.
Men det är inte bara Stockholm som nämns i Financial Times utan de skriver att det är bra att börja i Stockholm för att sedan leta sig norrut. Där tipsar de om skidåkning, hundspann och norrsken. Speciella platser som lyfts fram är Luleå, världsarvet Gammelstad och Treehotel i Harads.
I övrigt räknas Sverige som trendigt tack vare där den nordiska maten och designen och till viss del även tack vare Stieg Larssons Millennium-trilogi.


testing testing!!

Men coolt, verkar som att det funkar att blogga i mobilen! (efter många om och men!) har dock inget häftigt att berätta, ska sova nu efter en lång, intensiv dag! Vi har fått mkt gjort och det är väldigt roligt att jobba med ett riktigt projekt där det verkligen händer nåt- mer tillfredsställande än diffust plugg! Gonatt!

Mer än jag trodde.....

....att tänka på inför mässan! Förutom att få in alla utställare så ska man hyra bord, boka lokaler, trycka banderoller, broschyrer, flyers, skriva texter till hemsidan, uppdatera facebookgruppen, beställa mat, lunch, fika till alla utställare, ragga "mässvärdar", bestämma kläder till oss i arrangörsgruppen, fixa 10000 småsaker; som att hitta en bra tejp att tejpa fast alla mattor i mässlokalen med.
Nu är jag trött. Kvällen den 29/2 ska jag sova.

Banderollen uppe!


Love is in the air

Sajten fungerar så att den som söker efter en medpassagerare skriver in uppgifter som flygnummer, år, månad, dag, avgång- och ankomstflygplats. Medpassagerare som går in på sajten ser sedan att det finns en sökning på deras flyg. Om du vill svarar eller ej, det väljer du helt själv!

Har du träffat någon snygging på en flygning och vill läsa mer, kolla in länken nedan:
http://www.svd.se/resor/nu-kan-du-hitta-florten-fran-flyget_6818717.svd?adapt_wid=sc_svd_w2&adapt_group=2&adapt_ma=31&adapt_mp=0.7&fcId=4

amozozo!

Idag är sista dagen på Vinterfestivalen så vi passade äntligen på att gå in i Amozozo, det stora "plastborgen" eller vad man ska kalla det på Stortorget. Väldigt väldigt häftigt faktiskt.

Råkade bli vithårig



Lite småkyligt vid halvtvå i natt när jag vandrade hemåt genom staden....

Once a soldier...

Häromdagen gick jag förbi gamla I5 här i Östersund, det som nu blivit bostäder, skolor och företag. Men en gång var det Jämtlands Fältjägarregemente och i huset i mitten på bilden här nedan spenderade jag ett en gång ganska många, långa månader. Det var konstigt nog något av det bästa jag gjort - det tyckte jag säkert inte just när jag satt långt ute i skogen på någon övning och frös häcken av mig - men såhär i efterhand inser jag att det är en erfarenhet jag inte hade velat vara utan.



På tredje våningen i mittenhuset härjade Hallens kompani, och såhär såg jag ut på den tiden:





Det var dagens nostalgiska stund, nu ska jag laga Bruschettas att ta med till kvällens knytkalas! Hasta Luego amigos! :)

- 22 grader

Frostiga fönster, strålande sol och gnistrande vit snö - men vad spelar allt det vackra för roll när man fryser näsan av sig om man går ut? Jag sitter i köket och pluggar och dricker kaffe och betraktar den vackra vintervärlden på avstånd :)




RSS 2.0