May. 31, 2013

Om det rådde några tvivel angående huruvida jag gjorde succé på vattenskidor i Kroatien eller ej kommer här bildbevis för att reda ut eventuella frågetecken (tyvärr rätt dålig bildkvalitet):



Vi startade med lite instruktioner innan det var dags att åka iväg..



...och sedan blev det full fart och ut i vattnet!





Glad med trött och med värk i armarna avslutade jag efter ett antal varv runt banan. Sjukt snabbt gick det och det gällde att hålla emot ordentligt i kurvorna för att inte flyga åt skogen. Ramlade man längst bort blev det en lång simtur in till land.




Dagsutflykt: Kroatien

Igår hade vi ledigt (!) och åkte ner till Kroatien över dagen. Till Porec i Istrien tar det ca tre timmar från Lignano och det längs en fin väg genom Friuli, ner genom Slovenien och slutligen längs adriatiska havet. Porec och området runtomkring är som ett stort aktivitetscenter. Vi hann med rally go-cart, paintball och cable park. Cable parken är för alla vattensportfrälsta, där kan du åka wakeboard och vattenskidor utan någon som kör båten åt dig. Man åker längs kablar i luften och det går riktigt riktigt fort. Min första gång på vattenskidor i livet blev succé, stod upp på första försöket! :)







Lagom trötta efter en späckad dag kom vi hem till Lignano igen runt halv elva på kvällen, eftet att ha avslutat med ett sista stop på en restutang i Slovenien. Nu jobb om två timmar! Over and out!

Frukosttips!

Bästa starten på dagen:



Fyll upp en tallrik med typ Kellogs allbrand red berries, sedan tar du 2-3 cantuccini (italienska mandelskorpor) och krossar över. Därefter skär du ner en hel persika (den ludna varianten använder jag) och därefter på med mjölk. Fantastiskt! Cantuccinisarna blir verkligen supergoda i den här blandningen! Trevlig frukost på er! :)




Puss mamma!

Mamsen, hoppas din alldeles egna dag har varit toppen och att kvällen fortsätter i samma stil! Saknar dig!



Kramar från ett regnigt Italien!

Salute!

Här kommer en skål från ett litet vinotek i Lignano Sabbiadoro, prosecco och små laxsmörgåsar. En aperitivo kan knappast bli bättre. Vill dock bara säga att kortet är från häromdagen och det är alltså inte dagens frukost ni ser! :)




Scrabble - på italienska

Kvällen tillbringades med tre italienska grabbar och ett Scrabble. Vi spelade givetvis på italienska och gissa vem som vann!!?? :)





Tre grabbar lufsade hem med svansen mellan benen efter att ha fått Storstryk av svenskan!

utan titel



Hej vänner! Idag är en bra dag för jag vaknade med minnet av en härlig kväll igår (spenderades med Nicholas och hans svenska flickvän Lisa) och det var verkligen på tiden vi gick ut i lugn o ro och bara pratade. Idag blir det jobb mellan 15-19 och sedan en helkväll med min man. Så fort jag fick reda på att jag fick kvällen ledigt så ringde jag Manu och paxade honom innan någon annan han göra det. Det har både plus-och minussidor att ha en väldigt social pojkvän med en väldans massa vänner. Kvällen blir typ åka och handla mat, laga, äta och sedan en promenad på stan med stopp för lite butiker och lite glass :)

BBQ

När italienarna organiserar någonting så gör dom det ordentligt. Igår var det BBQ här i våran trädgård och det var mycket av allt. Mycket kött, mycket folk, mycket musik, mycket trevligt, ja ni fattar.



Va, trodde ni att vi hade en normal liten stereo? Nääh, det var ju ändå grillfest, klart det behövs ett helt DJ set så att hela gatan kan höra oss!





Baren, där du kunde få en mojito eller annan valfri drink.



Och slutligen, Manus kära nyinköpta grill som verkligen fick bekänna färg då minst 20 pers skulle grilla sina korvar, stekar, bröd (polenta) och grönsaker.

Gelato





Innifrån en äkta italiensk glassbar. Kan man kalla det världens farligaste jobb? ;)

Grattis syster!

Åh jag vaknar till blå himmel och sol, ska ut och lapa i mig lite solenergi nu på f.m då jag inte börjar förrän kl 3 idag.

Men! Det jag egentligen skulle skriva var grattis Mia! Allakärastesyster fyller 25 år i dag! Ha en underbar dag!








Spring Break 2013

Nu har tyska och Österrikiska ungdomar snart festat sönder Lignano för denna gång. I morgon åker dom hem så ikväll är sista kvällen med fest i hela stan, samt glas och spya här och där. Positivt är dock att de lämnar massor med pengar efter sig, något som behövs då våren här i övrigt verkar regna bort= väldigt lite folk... Så här såg det ut på Plaza häromkvällen (en helt vanlig bar annars där folk sitter i lugn o ro)



Hela Piazza Fontana har varit helt fullproppad med folk fram till 4-tiden på mornarna denna helg, helt galet. I övrigt ser det mest ut såhär:






Avsmakningsdessert

Såhär borde alla desserter vara, en massa olika i en! Igårkväll provade jag nämligen 8 sätt att servera jordgubbar!



Restaurangen San Droccia i Lignano Pineta har mkt spännande på sin meny. Några av de olika jordgubbsvarianterna i min dessert var pannacotta, tiramiasu, smoothie, choklad med jordgubbskräm inuti, varma jordgubbar i pepprig sås (mkt intressant), karamelliserad jordgubbe, torkad jorsgubbe och chokladflarn med jorsgubbsstänk. Mums.

Å regnet det bara öser ner...

Om några timmar börjar min sommarsäsong på riktigt för då börjar jag jobba. Men just nu väntar jag bara på samtalet som säger att jag kan stanna hemma för det kommer inte komma några människor och handla idag ändå... Suck vad trist för alla med restauranger och butiker här om Pingsthelgens inkomster blir förstörda pga dåligt väder!


Bilden är från igår- vädret ändras snabbt här...

försommar i Lignano





Det har börjat bli varmt o skönt dagtid här i Lignano men fortfarande lite kyliga kvällar o nätter. Jag cyklade hem i korta shorts vid elvatiden i gårkväll och mina ben var som två istappar när jag kom hem.





Jag fick en extra dag ledigt, skulle ha börjat idag men det blir imorgon istället så jag tar det lugnt och ska strax äta lite frukost och sedan bege mig ut, kanske cykla ner till stranden och sätta mig och läsa lite?

Uppdatering

Hej på er! Hoppas allt är bra! Här har vi fått två dagar med sommar men idag känns det som vinter igen. Vi var på auktion idag, alltid roligt även om man själv inte bjuder på nåt. Folk köper konstiga grejer!
Igårkväll var jag o systet o såg Iron Man 3 i 3D. Den var bra men jag tror jag gillar ettan och tvåan ännu mer. Såhär fint var det när vi kom ut från bion strax efter nio igårkväll:






Barnsligt förtjust...

 
 
Visst är det ok att vara lite nöjd när man precis blivit ägare till den allra finaste sommarklänningen? Gina Tricot är butiken om du vill spana in klänningen som är gjord i världens skönaste material och dessutom i en supersnygg blå färg. Den här ska jag susa omkring i på Lignanos gator hela sommaren.
 
 Klänningen hittar du HÄR

Ännu ett bakprojekt

Haha jag bakar på, igårkväll blev det suffleér! Det är något jag alltid trott är så himla svårt då alla pratar om att de "fiser ihop" så lätt när de kommer ur ugnen, men inte mina inte! Det blev suffleér med choklad och rom och de blev superfina, en väldigt lättäten efterrätt!








snö och hagel

Vart är våren? Det är den tredje maj men trots det haglar, stormar och snöar det.. Men men då blir det mer tid till att pyssla inomhus, baka, laga, äta... :)





Och idag kom lillasyster hem förresten! Vi har inte setts sen i november, här är vi med mamsen o handlar mat, typ det viktigaste i livet just nu,haha.. Gäller att få i sig så mkt svenska godsaker som möjligt innan det bär av igen!

Men ok, ett litet vårtecken har även de Jämtländska skogarna bjussat på dessa dagar:




Till alla kvinnor

Se och lär;




RSS 2.0