Mishi Sushi Club

Även för två kräsna Sushiälskare som passar på att smaska sushi så fort tillfälle ges så smakade det riktigt, riktigt bra!



Förätten blev en oxfilécarpaccio och sedan delade vi en härlig stor tallrik mixade bitar...





Mishi Sushi Club ligger i hamnen Puerto Colón i Playa Las Americas och en sådan där härlig mixad tallrik kostar ca 30-35 euro för 40 bitar.

Baddag

Min lediga söndag blev en fantastisk dag! Vi promenerade till ett café i Los Cristianos för att äta frukost; mandelcroissant, cappuccino och färskpressad apelsinjuice. Därefter hämtade vi upp några vänner och åkte till El Duque för ett par timmar på stranden. Det är verkligen en fantastiskt fin strand och jag förstår inte varför vi typ aldrig har varit där förr. Dessutom finns det några klippor lite till vänster om stranden som var roliga att hoppa ifrån! :)









Middagen blev på Mishi Sushi Club i Puerto Colón, men det får det bli ett annat inlägg om senare.. :)

Äntligen



Nu mina vänner är jag äntligen ledig, efter 13 dagars jobb i ett sträck med många, många timmar och utan lediga dagar. Jag har lärt mig så mycket på dessa dagar, tagit så många beslut och hittat lösningar på många konstiga problem. Men nu ska jag vara helt ledig ikväll och hela dagen imorgon (faktiskt tillsammans med Manu trevligt nog!) och sen är det på det igen....

Show med jobbet

Ibland är det lyxigt att jobba på hotell, man kan tex ibland ha turen att bli bjuden på gratisevent. Igårkväll fick vi gå och kolla på flamencoshowen Malizia, den nyaste Carmen Mota uppsättningen här på Piramides de Arona. Varje år sätter de upp en ny och de är verkligen helt fantastiskt duktiga.



Jag med delar av gänget, Jerker från SPAt samt Juanca och Mia från repan. Tyvärr gjorde jag en favorit i repris där inne i mörket i den sköna stolen: jag somnade i andra akten....

Älskade Sverige

Nu kommer tillslut lite bilder från mitt härliga Sverigebesök! Systeryster tog examen från universitetet i Malmö och jag dök upp som gubben i lådan direkt från Teneriffa och överraskade! Jag fick knappt fyra dagars Sverigesemester men jag måste säga att jag hann med en hel del!





















En sak jag kan sakna från Sverige är de stora ytorna - hemma i Norrland har vi en gigantisk skog direkt utanför dörren och nära till fjällen där du kan gå mil efter mil utan att träffa en enda människa. Där kan man andas frisk luft, vara själv och njuta av naturen. I Malmö har de inte direkt några gigantiska skogar men de har några fantastiskt fina och stora parker, perfekt för promenader och picknickar. Här har vi visserligen skog uppe på norra sidan av ön och vi har stora ytor uppe runt vulkanen Teide. Men att behöva sätta sig i bil och köra en timme för att nå sin skog/park/naturupplevelse förtar lite av känslan.

Tack till alla inblandade i mitt Sverigebesök, hoppas det inte dröjer alltför lång tid tills vi ses nästa gång ♥



Busy busy!

Från imorgon är hotelldirektören oficiellt på semester och jag tar över alla hennes administrativa uppgifter, inte bara på vårt hotell utan även på grannhotellet då hon är direktör även där. Hallelulja, det väntar en svettig månad för mig då jag ensam ska fatta beslut, hitta lösningar, förbättra försäljningssiffror, föra statistik, vara tillgänglig.. Och allt detta samtidigt som jag fortfarande håller på att lära mig jobbet som receptionschef som jag bara har haft en månad. Om jag någonsin hör någon säga att de jobbar många timmar eller har för mycket på jobbet så kommer jag skratta dem rakt i ansiktet. Imorgon börjar det. Nu kör vi!



Tur man har en fantastisk karl här hemma som fixar det mesta på hemmafronten, han snodde tex ihop denna underbara skaldjurspastan igårkväll när jag kom hem. Och inte nog med det, huset luktade såpa och nystädat och han hade strukit min skjorta till jobbet. Häromdagen klev han dessutom upp innan mig på morgonen och lagade kaffe till min frukost och sen gick han och la sig och sov vidare. Det är kärlek det ♥

After work



Så här ser en riktigt bra After Work ut i min värld! Fotbad och pasta lagad av Manu, klockrent! Men jag ska faktiskt iväg på lite galej ikväll då vi fick en inbjudan till hotellet till en invignings/presentationscocktail på en ny restaurang. Naturligtvis vill de att vi som träffar folk dagligen på våra hotell rekommenderar deras ställe och det gör vi så gärna om det verkar bra! Och att smöra lite med att bjuda på en gratis cocktail är ju aldrig fel... ;)

Sverige sverige sverige...

Man borde aldrig åka hem till Sverige egentligen för man har det alltid så himla bra att man vill snudd på flytta hem direkt... Sommarsverige, med gröna gräsmattor, glada studenter och släkt och vänner, de fyra dagarna gick alldeles för snabbt! Det kommer några bilder från mitt Sverigebesök snart men måste kolla igenom dem lite först. Därför får ni just nu nöja er med några bilder från kvällens promenad längs Las Vistas-stranden.











Okej, det är väl inte så pjåkigt att bo här heller, iallafall inte kvällar som denna! Tack ni inblandade för dessa värdefulla dagar i Sverige! ♥

Mitt i allt

Det gäller väl på nåt vis att lyfta fram de vackra och bra sakerna i livet när man jobbar så pass mycket som jag gör nu. Att orka tycka efter 12 timmars jobb att livet är himla gött för jag har kraft kvar att gå på gymmet där jag har världens bäste instruktör. Eller att det är så himla snyggt när bänkarna på gatan gör häftiga skuggeffekter på gatan



Eller att känna sig lyckligt lottad när man hittar ett ställe där man kan få en tallrik jamón serrano och melon för 3,50 euro!



Att sätta på tv:n när man kommer hem och inse att det är filmen om pingvinerna i Madagaskar ger ju förstås guldkant...



Kom ihåg att ta en ny väg då och då, och att gå med huvudet högt och inte titta ner i marken, du kanske får syn på nåt litet som ger just din dag det där lilla extra!



RSS 2.0