Att stanna upp

Jag tror att det är viktigt att ibland stanna upp och se det man har runt omkring sig, det blir så lätt att vardagen blir rutin och att man glömmer bort att uppskatta de små sakerna. Igårkväll på vägen hem från gymmet stannade jag upp och insåg hur lyxigt det är att kunna gå hem i kortärmat i solnedgången och kolla in palmerna som avtecknar sig så vackert mot den skymmande himlen. Vart man än bor och vad man än gör så finns det alltid något fint och positivt, det gäller bara att inte tappa bort det där mitt i vardagstressen. Puss!


Godmorgon!

Inte för att klaga men om det någon gång kommer en storm/regnvarning för Teneriffa så kan man vara ganska säker på att den gäller för just dagarna onsdag-torsdag; mina lediga dagar. Denna gång fick vi ösregn under natten till onsdag och sen blåsigt å kallt igår. Dock har vi ju som alltid klarat oss bättre här nere på södra jämfört med norra delen. Trots detta bjöds jag på en spektakulär solnedgång bakom Playa Las Vistas (Los Cristianos) igår! Är det inte fantastiskt vackert!?


Santa Cruz

Godkväll på er! I torsdags använde vi vår lediga dag till att ta en tur upp till huvustaden Santa Cruz. Med sina 250.000 invånare, ett vackert centrum, bra shopping och kultur samt närheten till havet är Santa Cruz faktiskt en riktigt, riktigt trevlig stad! Jag måste säga att för min egen del känns faktiskt egentligen mkt mer intressant att bo där uppe än här nere i turistsmeten. Dock hänger det ju mkt på jobbmöjligheterna, och dom 
är ju betydligt större här nere. Vi hann iallafall med en himla massa under de timmar vi var uppe i förrgår, vi började med matmarknaden La Nuestra Señora de Africa som är öppen varje förmiddag. Den ligger centralt och det är där Santa Cruz-borna handlar sin fisk, kött, frukt och grönt färskt varje dag.Därefter traskade vi ner mot torget Plaza de España och shoppinggatan Calle Castillo där jag underbart nog fick med mig massa fint från danska Tiger och lite smågrejer från H&M - gäller ju att supporta Skandinavien :) Sedan blev det fika och sen ett besök på stora mataffären Carrefour i köpcentret Meridiano - kul att gå på en riktigt stor och välsorterad matbutik ibland!
Gokväll!

Nu börjar tiden då man verkligen är glad att bo där man bor: att kunna gå hem från jobbet på kvällen i bara kortärmat, att kunna gå på stranden på lediga dagar, att kunna sitta ute och äta middag.... Och allt detta när man vet att om man hade bott kvar i Sverige så hade man frusit rätt rejält om man försökt sig på någon av de grejerna nu i början av november.

Här får ni några kvällsbilder härifrån där den första är tagen på "mitt" hotell, den andra är fullmånen bakom palmer och den tredje är en bro i hamnen Puerto Colon.

Gokväll på er! :)


Våffla!

Herregud så lyxigt! Igår var jag och hälsade på min fd kollega som numer är husfru på svenska kyrkan i Los Cristianos. Det blev våffla med sylt o
grädde, svenskt kaffe, dagens nyheter och lite skvaller med min vän! De har dessutom ett riktigt välfyllt bibliotek på svenska kyrkan som är öppet tre dagar i veckan, för 10 euro får man låna hur mycket man vill under hela vintern.Vardagsbilder

Hej på er! Här kommer en liten hälsning från Teneriffa. Trots att vi gått in i november har vi fortfarande sommarvarmt med runt 27 grader på dagarna och hög luftfuktighet. Det blir mörkt runt 7-snåret numer men kvällarna är fortfarande ljumma och sköna. På nätterna kan man dock börja behöva en tröja nu när vintern kommer smygande. Jag längtar precis som alla Teneriffabor efter lite kyla och friskare väder, gärna lite regnskurar dessutom. Förutom väder och vindsnack ska jag bjuda på lite vardagsbilder tagna under en promenad i Las Americas häromdagen. Kram på er!
Solnedgången från balkongen


Här får ni två bilder från gårdagens solnedgång tagna med mobilen från balkongen. Hela himlen i
brand- magiskt vackert! Jag har sagt det förr å jag säger det igen, Tenerife måste ha världens vackraste solnedgångar!!


RSS 2.0