AtmosFear

Efter en fantastiskt härlig och avslappnande helg ute på kusten, fylld av fiske, bastu, bad och god mat, är jag nu tillbaka i verkligheten!
En av vårens roligaste nyheter inom rese- och nöjesindustrin måste väl vara den att Liseberg bygger en helt brutal ny attraktion.
Om det finns fler än jag som är tokig i galna karuseller så håller ni väl med om att det är en fin nyhet att
LisebergsTornet, med en höjd på 146 meter över havet, nu ska byggas om till Europas allra högsta "fritt fall". AtmosFear blir namnet på den här nya attraktionen och i hela världen finns bara en andra attraktion som ens kan liknas vid denna, och den finns i Australien.

Åkturen i AtmosFear startar faktiskt under mark i tornets källare och sen åker man därifrån och upp till toppen, vilket tar ungefär 100 sek. Det kan man jämnföra med nedresan som tar ca 3 sekunder.. :)
Hastigheten är runt 110 km/h och bromsas inte förrän man är tillbaka i källaren. Under själva inbromsningen utsätts kroppen för högsta tillåtna G-krafter, 4 G.
Idag har det gamla Lisebergstornet stängt för att idag påbörjas ombyggnationerna. Premiärturen i nya AtmosFear blir till våren 2011.http://www.liseberg.se/sv/hem/Nojesparken/Attraktioner/AtmosFear/

Katla, håll emot..!

Om det kommer ett vulkanutbrott i vägen för min sommar då blir jag en aaaaniiiiing.. eh.. "upprörd" kan vi väl säga.. Nu varnar man ju nämligen för att den nuvarande isländska vulkanens (ni vet det där jättelånga namnet som ingen varken kan säga eller stava) "storasyster", Katla, kan vara på gång att börja mullra... 
Jag har bokat flyg den nittonde Juni ner till Tenerife, till mitt sommarjobb, så det är väl bara att börja hålla tummarna nu att stora stygga Katla håller inne med lavan över sommaren iaf.. :/Men nu blir det lugnt från mig i helgen, ska iväg på lite äventyr på kusten, mycket trevligt! Ni får ha en toppenhelg så hörs vi på måndag! :)

Blind Booking!

Är du lite osäker på vart du vill åka på semester eller söker du kanske bara en ny och oväntad upplevelse?
Då kanske "Blind Booking" kan vara något för dig! Det är det tyska lågprisbolaget Germanwings som utvecklat ett koncept där resenären själv väljer tidpunkten för resan och vilket tema som önskas.
Sedan lämnas allt till slumpen.. :)
Det finns sju olika teman att välja mellan, Party, Shopping, Östeuropeiska metropoler, Västeuropeiska metropoler, Natur, Kultur och Sol & bad.
Det är framför allt yngre studenter, par och folk i åldersgruppen 16 - 30 som har använt sig av det här resesättet
och resorna utgår från följande städer: Köln/Bonn, Berlin, Stuttgart och nu även Hannover.
Både till Köln/Bonn och Berlin kan man flyga direkt med Gremanwings från Stockholm, så om någon skulle vara sugen så är det lätt och smidigt att boka hela resan med samma flygbolag hela vägen från Stockholm.
Spännande va? :)

http://www.germanwings.com/en/Booking/blind-booking.htm


populäraste feststäderna, nu med listan! :)

För några dagar sen skrev jag lite om Zoovers undersökning om vilka som är de just nu populäraste feststäderna i världen. Deras läsare har röstat fram ett antal länder, och här kommer hela listan:

1. Salamanca
2. Ibiza-city
3. Krakow
4. Makarska
5. München
6. Barcelona
7. Wien
8. Cesme
9. Miami
10. Flachau (österrikisk skidort i Salzburg)


Här är en bild från Salamanca, lånad från www.educulture.org
oops, felstavat...

Blogg kraaam :BLOGGKÄRLEK, Oops felstavning :-) 

update

hej hopp, jag skrev ju för nån vecka sen om de nya svenska folkdräkterna som ett antal designers i Sverige fått i uppdrag att sy. Imorgon utses vinnaren av de olika landskapsdräkterna, om ni vill kolla in de olika dräkterna så klicka in här:
http://www.svenskaturistforeningen.se/folkdrakt/

Här har vi Jämtlandsdräkten och jag har lånat bilden just från den sidan!


Bästa feststäderna!

Efter en kall och blåsig men ändå rätt trevlig dag i Åre så börjar jag längta till sommaren då jag ska iväg till värmen. Just när jag sitter och funderar på det hittar jag en lista som jag tycker var ganska passande:

Resesajten Zoover har röstat fram de bästa feststäderna i Europa, och det blev lite otippade namn högst upp i listan. Bland topp fem återfinner vi bland annat Krakow och Wien, två städer som man kanske inte förknippar i första hand med party..
Den segertippade vinnaren Ibiza hamnade på andraplatsen, tack vare sitt fantastiska nattliv och trendiga klubbar. Dock är det alldeles för dyrt där tycker dom som har röstat.
En favorit som hamnade högt upp är den spanska studentstaden Salamanca som sägs ha ett väldigt livligt nattliv och enormt bra stämning. Studentstaden blir upplyst varje kväll på ett läckert sätt och det finns många bra restauranger och pubar som håller låga och bra priser.

Av de Europeiska huvudstäderna hittar vi bara tre stycken på listan, de är Paris, Wien och Tallin. En skidort halkade in på listan också, nämligen Flachau i Österrike, mycket tack vare sin afterski. 

Finns det någon som har några synpunkter på detta, har ni några andra favorit-fest-städer i Europa?


bäst i luften

Bästa flygbolagen har utsetts, och vinnarna är Sydkoreanska Asiana Airlines, Singapore Airlines och Qatar Airways, allt enligt undersökningsföretaget Skytrax.
Airline of the Year utser man genom intervjuer med passagerare där man mäter hur nöjda de är med olika flygbolag.
Mitt favoritbolag kommer nog för alltid vara Czech Airlines efter en resa mellan Prag och Venedig, den flight där jag fått den i särklass bästa servicen någonsin.
Har ni något riktigt bra minne från något flygbolag som utmärkt sig lite extra?
Känns som man dissar alldeles för ofta, lite trevligt att lyfta fram de som är riktigt bra för en gångs skull! :)

                                    

Bokat!


Sommarens resa till Teneriffa är bokad! Tyvärr ingen semesterresa, utan jag ska ner och jobba. Ungefär 2 månader blir det i en hotellreception, hoppas och tror att det blir jättebra. Har aldrig jobbat i reception förr, så det blir en utmaning och en erfarenhet!
Känns helt galet att det faktiskt är bokat nu, att det är verklighet att jag ska iväg! Jag ska "hem" till "min" ö! :)
Efter tre vintrar där så känns det just lite så, som ett andra hem. Ska bli så fint att träffa alla vännerna igen och förstås att få sol, värme och salta bad..!


uniformfreak!

Får man tips om sånna här guldkorn skickade till sig så är det klart att dom hamnar här!
Så, på tal om tokiga och nördiga hemsidor så kommer nu en här som känns som att den kanske tog priset i galenskap:

www.uniformfreak.com


Här finns en samling av 906 olika flygvärdinneruniformer, från 378 olika flygbolag!

Idag blir det födelsedagsfirande i Arctura! Vad händer hos er?


Bild föreställande Arctura, innuti och utanpå. Lånad från jamtkraft.se

kär..

.. i våren, i alla mina vänner och i min fantastiska stad precis vid sjön. det är helt enkelt omöjligt att inte bli kär i våren! att se alla vackra människor som kommer ur sina "skal" och plötsligt ser så mycket lyckligare ut än vad dom gjorde i vintras, det är ju hur fint som helst! att gå förbi gamla teatern dit studenterna kommer åkande i veteranbilar, uppklädda i långklänningar och kostymer för att gå på studentbal. Man kan nästan ta på förväntningarna som ligger i luften.
att se folk som sträcker ut sig på en filt i gröngräset och känna lukten från en engångsgrill, att se en vattenskoter på sjön och att dricka en öl i glada vänners lag i badhusparken.. Nu är det vår! :)Badhusparken, Östersund i gårkväll. Livemusik, en chipspåse, en mjukglass, öl och några vänner- kan det bli mycket bättre?

säkrast i världen

listnörd har jag berättat tidigare att jag är, och nu har jag precis hittat www.opentravel.com som listat världens tio säkraste länder för turister:

Säkra listan:
1. Cypern
2. Danmark
3. Island
4. Irland
5. Japan
6. Luxembourg
7. Nya Zealand
8. Singapore
9. Schweiz

Jag undrar bara en sak; vad hände med Sverige?

Bild från ett Jämtland som är fruktansvärt vackert på våren! Eller vad säger ni?Bilden är lånad från http://www.gnetagalten.se


Konferensresan...

Sista åren har vi sett ett antal reserelaterade dockusåpor på tv. Jag tänker närmast på t.ex Färjan, Ullared och Flygplatsen. Dessa har varit så framgångsrika att man fortsätter på samma spår. I början av 2011 planerar man att köra igång en ny - "Konferensresan" och det är Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare som står bakom den.
Tv-kanalen är inte helt oväntat 5:an och dom ska även sända ännu en reserelaterad dockusåpa, nämligen från Böda Sand på Öland och tanken är att man ska skildra livet på Sveriges största campingplats.
På Böda Sand hoppas man att TV-serien ska leda till fler besökare, media-relaterad turism är ju det stora nu.. :) Tänker närmast på serien Ullared som väl ingen lyckades missa förra året, den ledde till att försäljningen där ökade med 500 miljoner kronor!

Men som sagt, Konferensresan.. Vad tycker vi om det egentligen? Känns det inte lite som att kanal 5 har idétorka? Men ja,  är ni intresserade av att se hur folk egentligen beter sig när dom är på konferensresa, håll ögonen öppna för kanal fems nya satsning till vintern..


flygplansmatshemsida!


Det finns en sajt som ägnar sig helt åt flygplansmat, haha vilken idé!
Man har samlat på sig så mycket som 17 823 fotografier på flygplansmat från 549 flygbolag och allt finns samlat på följande sida:

http://www.airlinemeals.net/index.php 

Airlinemeals.net har funnits sedan 2001 och hela den här samlingen med bilder är tagna av massa olika människor när dom rest runt om i världen.
Tillsammans med bilderna berättar man även vilket flygbolag det handlar om samt vilken flysträcka maten serverats på. Dessutom skrivs detaljer som datum, biljettpris och flygplansmodell ut; samt en obligatorisk betygssättning.
Är det inte ganska roligt? Eller är det bara jag som är nördig?
Vart har ni fått eran bästa flygplansmat?


surfa i sverige!

Surfa i Sverige? Jo det är faktiskt inte helt omöjligt. I Sverige heter det största surfcentrumet Varberg och här träffar man t.ex många svenska familjer som flyttat hit från hela landet för surfingens skull. Dessutom har man Sveriges största surfshop (stor som en fabrik) just här.
Varberg, som ligger strax utanför Göteborg är annars som vilken svensk småstad som helst med ca 27000 invånare och har blivit en av Sveriges mest besökta sommarstäder. En stor del av näringslivet här är riktat mot turism.
Staden är en av de viktigaste spa- och kurorterna i Sverige, med bland annat Comwell Varbergs Kurort vid Apelviken och Varbergs stadshotell med Asia spa i centrum.
Här finns även det berömda kallbadhuset och ett varmbadhus invigdes 1925.

Men tillbaka till surfingen - Utomlands eller på södra breddgrader är vågorna ofta större och kraftigare, vilket gör det svårt för nybörjare. Det blir lätt ganska tungt och svårt att komma på plats, men i Varberg är det mycket lugnare, utan att för den skull vara för lugnt. Det gör att både erfarna och nybörjade kan njuta av schysst surfing.

Vill du läsa mer om surfing i Varberg så prova www.surfers.se eller www.surfskolan.nu


en egen ö...

Lyxvillor i all sin ära, men är man riktigt snuskigt rik så nöjer man sig inte med det.
Då är det egna paradisöar som gäller. Mel Gibson har den största privatägda ön i Stilla havet och Leonadro Di Caprio äger en liten del av kustlinjen utanför Belize.
Vissa av dom hyr även ut sina öar, bl.a magikern David Copperfield. Han äger ön Musha Cay som ligger i Bahamas ö-värld och den sägs vara en av de mer häpnadsväckande privatägda öarna. Vill man spendera en natt här så kostar det 260 000 kronor...Musha Cay består av fyra privata öar. David Copperfield köpte dem för 50 miljoner dollar.
Bilden är lånad från www.msn.se


fram och tillbaka..

Känns som jag aldrig är hemma nuförtiden, far och flyger fram och tillbaka. Två helger i rad har jag varit ner till Gävle (mycket trevligt!!) och nu blir det Jönköping denna helgen. Gruvar mig lite för den långa bilresan från Jämtland till Småland, men det ska nog gå fint när man har bra musik i lurarna och en hel massa trevliga böcker (och tyvärr några skolböcker..)
Anledningen till helgens resa är att gå på bröllop och det ska bli hemskt roligt. Dessutom kommer min syster som nyligen flyttat till Olso dit, så det blir garanterat en bra helg!
Vad har ni för planer för helgen då? Visst är det lyxigt när det dyker upp lite extra helgdagar såhär så man kan få lite långledigt!
Nu ska jag som sagt iväg och utforska Jönköping, har aldrig varit där förut så det blir spännande!Såhär ser tydligen staden ut iaf, hittade den här bilden på http://gpsmission.com/media/2592088.jpg
Puss på er, ha det fint! :)

jag är en skam..

..för bloggvärlden! Men det händer så mycket annat spännande nu så då blir tyvärr lilla bloggen lite eftersatt! :/
Nyaste nyheten är att jag har fått sommarjobb! Och inte vilket sommarjobb som helst, utan i hotellreceptionen på ett nyrenoverat Vinghotell på södra Teneriffa. Så fantastiskt fint det ska bli att få komma "hem" snart igen.
Funderingarna nu handlar väl mest om att jag hoppas att vissa människor här hemma inte hinner glömma bort mig under de månader som jag är där.. Men en sån här chans kan man ju bara inte tacka nej till! :)

Nu kommer några vackra bilder från min ö! All cred till min fina, talangfulla och mycket saknade lillasyster för dessa bilder! Puss på er, hoppas ni har en fin dag i solen!


RSS 2.0