Valborg= Sveriges kallaste högtid

Ikväll var vi i Åre för att fira in våren. Dock blev det bara en minibrasa då de pga vinden inte vågade tända den stora. Ingen ville väl ha på sitt samvete att ha brännt ner hela Holiday Club, men för alla oss som stod där o frös kändes det ganska snopet. Vi lyssnade på kören som sjöng fint men våren verkar det inte som att dom lyckades locka hit?








Nu är det dags!

Nu liksom, efter att jag har legat och åkt den här sträckan så många år, nu öppnar RyanAir tillslut lågprisflyg från Stockholm (Skavsta, Västerås och Karlstad) till Teneriffa! 5 avgångar i veckan från och med idag. Det ni, nu kan ni komma ner ännu billigare och hälsa på mig, synd bara att inte jag får chansen att fynda billiga biljetter på den sträckan. Ni kan läsa mer om detta HÄR
Om mindre än två veckor bär det av ner till Italien för mig, flyget till Venedig går den elfte maj och därefter träffas jag i Lignano hela sommaren fram till slutet av september.
 
 
 

Runkeeper

Har laddat ner en träningsapp; Runkeeper. Ska ut o pröva den om en stund så får vi väl se om den får mig att springa fortare eller inte, hehe! Recension kommer senare!




Lugna gatan

Här är det dåligt med updates och anledningen är helt enkelt att det inte händer så mkt att skriva om, haha, lugnt o skönt med andra ord! Igår blev det en tur till Duved och Åre för en långpromenad och en långfika med denna snygging:



I övrigt fortsätter lunken sova-träna-äta-läsa-umgås och det är helt ok :)

Spanien

6 miljoner arbetslösa i Spanien, fler än någonsin. Det är det land där vi tänker bosätta oss; dels för att det är så lätt (!) att få jobb där. I Spanien är jag en av de där utlänningarna som kommer och tar jobben från den inhemska befolkningen. Jag försvarar mig med att jag gör en insats när jag jobbar med den skandinaviska turismen, att de gästerna hellre kommer tillbaka om de träffar personal som pratar skandinaviska (eller iallafall engelska) och bidrar till att ge dem en trevlig semester. Dessutom, varje säsong jag är där kommer iallafall vissa delar ur min familj/vänkrets ner och hälsar på, dvs nya gäster till destinationen som inte skulle kommit dit om inte jag varit där.

Och om en knapp månad åker jag ner till ett annat av Europas krisländer - Italien - för att sno en inhemsk italienares jobb...




Bak bak bak

Vad gör ni när ni har tid över? Jag gillar att göra olika mat- och bakprojekt. Igår gjorde jag supergoda små bröd som faktiskt blev riktigt lyckade.



Grahamsmjöl, vetemjöl special och honung, det var typ det enda som behövdes och vips så var de klara! ;)
Ikväll går filmen The Tourist på tv, så det blir film o fikamys i soffan!

Women

Women-who-seek-to-be-equal-with-men-lack-ambition
 
 
 
 

Vårlöpning

Det är inte illa att vara ute å springa när man snabbt kan komma upp på höjden och få den här utsikten:







Dock var det lerigt o snöigt och blåsigt och mina stackars skor har sett sina bättre dagar...






mums!

Idag har vi varit ute på sjön i solen och fiskat och fikat. Riktigt varmt faktiskt men snart går nog isen upp...



Sedan har jag lagat en smarrig tre-rätters och till det har vi druckit champange. Lyxigt värre en söndag va!





Kom dock bara ihåg att fota förrätten och efterrätten! Nu kollar vi mästarnas mästare!

Vänhelg

Det är verkligen guld värt att få ladda batterierna med sina bästa vänner. Skratt och gråt, prat och sång, mat och dryck, hemmamys och utflykter. Man kan hinna med en hel del på en helg!











Tack till alla inblandade, det får vi göra om! ♥

Välkommen till Jämtland

Nu är jag hemma i den andra av mina världar, och jag tänkte ge er en liten glimt av vad det handlar om:









Det vill säga: sköna soliga skogspromenader i snön med världens bästa labbe. God mat i mängder samt sjukt luffsiga hemma out-fits. Den sista är en favorit (flanellskjorta, långkalsonger, tjocksockar och tofflor.) Behöver man gå ut och hämta posten eller nåt så bara byter man tofflorna mot ett par Nokia-stövlar.

Hemma

Ni får ursäkta bloggtorkan de senaste dagarna men jag är hemma och tar det lugnt, umgås med de mina och läser bra böcker. Sedan jag lämnade Teneriffa har jag redan hunnit med 3,5 bok.. :) i helgen är det äntligen dax för helgen jag längtat efter, lyxhelg med vännerna men fram till dess umgås jag med honom:




Dagens bild



Palmer i Playa Las Americas och en klarblå himmel med strålande sol. Oj vad jag hade velat kunna njuta av dessa två lediga dagar, men icke.. Stressat hit och dit för att få klart allt och framför allt: packat, städat, gallrat, slängt... Att resa iväg och samtidigt flytta ur lägenheten gör att det blir en del att pyssla med. Imorgon flyger jag!

En avskedsöl

Sista dagen på jobbet avslutades med att jag och de bästa (och snyggaste) kollegorna drog iväg på Viking för några öl, biljard och umgänge. Det blev ett hejdå kombinerat med födelsedagsfirande då vi på tolvslaget fick fira in kollegan Daniels 28-års dag! Tack för den här vintern kära ni!



JuanCarlos, Oscar, jag och Danny

Find the difference..

Min käre svåger (eller vad ska man kalla syrrans kille?) la precis upp denna fantastiska bild på facebook, och jag kände jag ville dela med mig till er:



Jag och Manu tog ju bilden till vänster i höstas på Sicilien och nu tyckte Mia och Angus tydligen att de skulle vara roliga och göra en parodi på den (dvs bilden till höger). Gulligt va?

På bilkyrkogården...

Idag har vi varit och letat delar för att den lilla Punton ska gå igenom besiktningen.. Det gick lite sådär tyvärr då vi bara hittade en av de grejer vi letade efter. Men Manus nya verktygslåda kom till användning iaf!










Hårklipp, check!

Jag älskar ju Teneriffa av många anledningar, men en av dem är att vissa grejer är så billiga här! Nu har jag precis varit och fått en bra, ordentlig genomklippning av mitt långa, solblekta, slitna hår för 15 euro!! Hallå- i Sverige har jag betalt 400 spänn för en toppning!!



Dagens tips; passa på att klipp er, manikyra er och ansiktsbehandla er när ni är på Kanarieöarna för ni kommer undan grymt mkt billigare än hemma!

snart sverige

En riktig skitdag idag och jag känner att det ska bli helt ok att lämna ön för en månads semester. Sverige; familj, släkt och mina kära vänner, snö, skidor, god mat och lugn och ro. Vi ses snart! <3

Dagen han blev en man

Efter besök i fyra olika järnhandlar hittade han till slut den perfekta verktygslådan. Nu är det upp till bevis!



700 kr fattigare men sin allra första egna vertygslåda rikare... :)

Grattis grattis grattis

 
VÄRLDENS BÄSTA PAPPA FYLLER AR! STORT GRATTIS!
 
Förra aret firade vi din dag allesammans pa underbara Aruba, hela personalen pa hotellet sjöng för dig. I ar är vi utspridda och kan tyvärr inte fira tillsammans men jag hoppas att du far en fin dag och sa kalasar vi till det lite när jag kommer hem och hälsar pa om nagra veckor! :)
 
 
 

Svenska godsaker

Jag som trodde jag var tvungen att åka ända till Ikea uppe på norra sidan av ön för att hitta dessa:



Häromdagen gick jag av någon anledning in i en liten supermarket ca 300 m hemifrån som jag aldrig varit inne i förr. Och är stod dom fint uppradade; Marie kex, Singoalla och Ballerina!

Och som om det inte vore nog med det, häromdagen hittade jag godaste Wasaknäcket i en annan supermarket. Precis som hemma fast borta!



Annars inget nytt förutom att min sambo har börjat ta ut sina agressioner i sömnen, vaknade i natt av att han nockade mig med en hård armbåge rakt över näsan. Om han har nåt han vill bråka om kan vi väl göra det när jag är vaken? :)

lugnet före stormen

Idag har jag knappt gjort någonting alls förutom en trip till Adeje i morse. Vi hittade inte det vi skulle heller så det var helt i onödan.. Men Adeje by är faktiskt himla mysigt, hann knäppa en bild när vi sprang där och letade:



Grabbarna var i vattnet redan vid åtta-tiden i morse o sedan kom dom hem o väckte mig vid tio! Perfekt! Sedan har jag gymmat och läst ut boken jag började på igår (!), "i tystnaden begravd" av Tove Alsterdal. Absolut ett boktips! Trevlig kväll på er!

El Puertito

Vi hittade en riktig liten pärla på dagens utflykt! El Puertito är en pytteliten by nära Playa Paraiso på södra Teneriffa som känns som medelhavet eller Grekland. Vi har haft en härlig dag, grillat, solat, snorklat (tyvärr utan att se några sköldpaddor) och nu är vi trötta, röda och hemma i soffan!











Jag tror inte det är sista gången vi spenderar en dag i El Puertito med tanke på att det bara är 15-20 min i bil hemifrån!

Helg

Ja nu tar jag helg under måndag och tisdag. Mina lediga dagar varierar ju o denna vecka blev det dom dagarna. Sedan har jag bara sju jobbdagar kvar efter det! Imorgon väntar en heldag på en strand en kvart härifrån (i bil). Där ska det grillas och lekas och solas! Dessutom ska man kunna se sköldpaddor där om man har tur!





Lite omotiverade bilder kanske, men de är iaf tagna 5 min från mitt hus, mitt i centrum av Playa Las Americas.

RSS 2.0