mera Puerto de la cruz

stans bästa café bjussar på många fina bakverk

vid ett besök på Teneriffa får ni inte missa att åka upp till vackra norra sidan av ön, och passa gärna på att besöka mysiga Puerto!

LIFE


Puerto de la Cruz

Den lediga måndagen spenderades i härliga Puerto de la Cruz, verkligen en supermysig småstad som har det mesta. Massor med gulliga små torg med vackra plantage, fantastiska havsswimmingpooler, trevliga butiker och kafeer fulla med godsaker. 
Därtill kullerstensgator, palmer, blommor och ett skummande hav som alltid känns närvarande. Jag har alltid sagt det, om jag ska bosätta mig på den här ön så blir det i Puerto de la Cruz, eller iallafall någonstans uppe på norra delen. Den är så vacker och får mig att må så bra. Fler bilder utlovas bara jag får lite ordning på saker och ting (läs:blogg.se:s app gör mig galen för den funkar ALDRIG!)
 

Gili islands - Indonesien

Visst har jag inte skrivit så mycket om vår 1 månad långa resa i Indonesien, Malaysia och SIngapore? Tänkte att det kanske var dags nu att börja visa lite bilder från några av de fantastiska platser vi hann med att besöka. Vi börjar med Gili-öarna i Indonesien!
 
 
 
 
 
 
Det var allt för nu, nästa avsnitt i "bilder från resan" blir kanske ön Lombok? Häng med får ni se.. :)

en kaffe på squalo

att hänga med grabbarna och dricka en kaffe på stammisstället är typ det jag hinner med på förmiddagarna när jag börjar jobba kl 15. men det är inte så bara det.. :)
obligatorisk teidetrip!

får man besök här av vänner som aldrig varit på ön förut då är ju ett besök uppe vid vulkanen Teide nästan ett måste! därav stuvade vi in oss i lilla bilen o fräste upp till vulkanen häromdagen. vädret var strålande o jag tror aldrig jag kunnat ha så lite kläder på mig där uppe; varmt o skönt!
Santa Cruz de Tenerife

Hittade en artikel i Expressen om Teneriffas huvudstad Santa Cruz, det är kul att det skrivs sa pass mkt i svenska dagstidningar om ön, och även att de lyfter fram andra saker än bara turistorterna här nere pa södra sidan. Teneriffa är sa mycket mer än bara det.
HÄR kan ni hitta artikeln.
 

Lugnt pa jobbet

Hej pa er! Jobbar ju tyvärr varje dag denna vecka, lite trist när vännerna kom pa besök men de kom pa tisdadkväll och mina lediga dagar denna vecka var mandag och tisdag. Typiskt! ;Men har bett om mandag nästa vecka sa jag far umgas med dem deras sista dag här iallafall. Ikväll star det utgang pa schemat, vi ska ut och dricka lite drinkar och dansa natten lang :) Hoppas allt är bra hemma i Sverige, här är det toppen trots lite mulet just idag. Kram!

ett frö är sått

de två lediga dagarna har bland annat ägnats åt att leta fröer, krukor och jord. vi har nämligen två balkonger, en åt varje håll, vilket innebär att vi har sol precis hela dagen och detta är ju något som bör utnyttjas! sagt och gjort:vi planterade mangoldsallad, melon och morötter och det ska även bli persilja när vi får köpt mer jord. jag var egentligen ute efter ruccola, jordgubbar, smultron och basilika, men när det inte fanns fick det bli de näst bästa! detta tillsammans med tomaterna som ligger o soltorkar varje dag gör att vi snart är självförsörjande här på Las Viñas!kvällsutflykter på vackra södra kusten

två dagar ledigt har betytt kurera sig från akutmagsjuka o hög feber och sen strandliv o små korta utflykter i bil. bland annat högt upp till san eugenio alto, till el medano och till lilla los abrigos.
lunch with a view

tillslut hann vi iväg på en lunch i La Caleta innan mina föräldrar åkte hem. jag valde ett mysigt, italienskt ställe nere vid havet som heter Rosso Sul Mare.


idag tar jag det lugnt, har blivit förkyld med huvudvärk så det blir nog sängläge tills jag börjar kl 15! auf wiedersehn!

på väg

hann med lite ärenden idag, handla, banken, byta en julklapp, städa lite o hann även med en kaffe med dessa två snyggingar innan de kastade sig i vågorna...
liten utflykt!

tog en liten tur häromdagen med mamsen o pappsen upp längs kusten o kollade in småbyarna.sedan promenerade vi längs stranden en kväll, magiskt vackert:


gott nytt år!!

vi firade med fem-rätters härlig middag med bland annat kött på het sten (jättegott) och sedan blev det fyrverkerier på stranden o livat natten lång. det hela avslutades med några nattbadare o sen hem o sooooova!


RSS 2.0