Playa Las Teresitas

Igår spenderade vi hela dagen på vägarna. Vi hyrde som sagt en bil då våran lilla Punto inte längre är helt tillförlitlig (funkar fint att bara köra till jobbet med men ska vi upp till norra känns det bättre med en nyare bil)! Första stoppet blev Playa Teresitas i lilla byn San Andres precis ovanför Santa Cruz. Där hängde vi en stund på stranden och tog lite kort innan vi styrde kosan upp mot bergen. Idag kommer bara bilder från Las Teresitas och så resterande bilder komma en annan dag!


Finfin liten ö!

Hej på er! För torsdagens ledighet har vi bokat en hyrbil med Avis! Våran lilla stackars bil orkar inte så mycket numer så för att inte riskera att bli fast någonstans så hyr vi hellre för en dag. Vi ska nämligen åka upp till norra sidan och slingra oss fram på smala små vägar hela vägen till Playa Benijo. Det är en liten härlig strand med väldigt lite folk just eftersom att den ligger så pass avlägset. Sedan blir det förhoppningsvis lite storstadspuls på vägen hem då tanken är att vi ska stanna till i Santa Cruz. Hittade den här vackra bilden häromdagen, visst är det en vacker liten ö va:På bilden ser ni staden Puerto de la Cruz i förgrunden och imponerande Teide i bakgrunden.

La Caleta

Häromdagen tog vi en tur till La Caleta, en liten by en liten bit upp längs västkusten. Egentligen sitter ju alla byarna här mer eller mindre ihop och La Caleta är den som kommer precis efter El Duque. La Caleta är definitivt värt en tur, dels eftersom det är jättemysigt och lugnt och stilla. Dels för att de har riktigt bra restauranger - främst inriktade på fisk och skaldjur.(Ja mamma o pappa, det var här vi var sist ni var här och åt den där fantastiska, gigantiska fisk och skaldjursmiddagen!)

Träna träna träna

Jag mår aldrig så bra som när jag är i en bra träningsperiod! Man får så mycket extra energi att orka med allt annat i livet om man hinner med de där timmarna på gymmet. Mina älskade tunga crosstraining och cirkelträningspass får mig att stappla hem, högröd och dyngsur av svett men efter en dusch och lite mat är man redo för nya äventyr!På bilden försöker jag mig på att träna ensam men det är verkligen inte samma grej som att köra pass! Med vår fantastiska, motiverande instruktör kör man tills man inte har något kvar att ge - det är sällan man lyckas köra lika slut på sig själv när man tränar ensam!

Tapaskväll

Tog en middagsdejt med min kära Natalia ikväll. Det var välbehövligt att sitta ner i lugn o ro å snacka annat än jobb - även om det blev en del sånt med då hon förut jobbade på våran bokningsavdelning. Hon känner med andra ord hotellet o många av personalen. Vi åt tapas o drack vin på ett litet, aningen undangömt, ställe i Los Cristianos. Mycket trevligt o gott!Imorgon kommer Natalias tvillingbror hit på semester från Argentina för att hälsa på henne för första gången sen hon ensam flyttade hit för 5 år sen. Dessutom är det första gången han reser till Europa! Stort! Han kommer för att stanna en månad så de ska försöka hinna se lite mer av Europa än bara lilla Teneriffa.

Nu har jag en dag kvar av mina 9 arbetsdagar i sträck och sen är jag ledig två. Ska bli så gruvligt gött! Manu är ledig en av dessa så då ska vi försöka hitta på nåt tillsammans. Gonatt på er!

Helikoptertur!

Hej på er! Vet ni vad? Fick kryssa en grej på "att-göra"- listan häromdagen; att åka helikopter! Helidream heter företaget som ordnar helikopterturer för privatpersoner och de körde ett PR-event för att marknadsföra sig till dem som säljer deras turer. Där ingår ju tex vi som jobbar i receptionen på hotell. Jag och min kollega åkte dit och det visade sig att vi inte var de enda som var sugna på en gratistur i helikopter.. Det får ju bara plats 4 pers + pilot i helikoptern och de körde en treminutersrunda med alla. Vi köade i tre timmar i solskenet på våran tur men vi får väl säga att det var värt det. Riktigt härlig upplevelse! Inte läskigt alls utan bara vackert att se stränderna osv från luften.

Om du inte har turen att få åka helikopter gratis så kostar det rätt mycket för att flyga en tur. Men vill ni göra något annorlunda och minnesvärt så kan det nog faktiskt vara värt det!

NygiftaNu är dessa två underbaringar gifta och vi har firat en fantastisk helg med festligheter och aktivuteter. Bröllopet var perfekt: vackert, välorganiserat och supertrevligt med mycket glada gäster. Utöver detta har Hälsingland bjussat på solsken hela helgen och ikväll hann vi tom med ett kvällsdopp! Godnatt!
Solnedgångs- och stjärnkiksutflykten i bilder

Hej på er!
När jag berättade om vår fanatastiska utflykt till Teide i solnedgången så lovade jag ju även mer bilder, så här kommer dem!
 
 
Här ser ni Teides mäktiga skugga som sträcker sig ut i havet...
 
 
 
La Gomera till vänster och La Palma till höger
 
 
La Gomera
 
 
La Palma igen..
 
 
 
Telefericon som tar dig upp och ner från ca 3400 möh till 3700 möh. 
 
Efter solnedgångsupplevelsen från 3700 meters höjd över havet åkte vi vidare för stjärnskådning. Himlen var helt klar och vi såg verkligen hur mycket stjärnor som helst. Dessutom kikade vi i en stjärnkikare och fick se saturnus med sin lilla ring runt. Riktigt, riktigt häftig tur!
 

RSS 2.0