jag.är.trött

Första dagen på nya jobbet är avklarad. Jobbade över med endast tre timmar. Det hade ju kunnat vara värre så jag är glad att jag är hemma före midnatt iaf. (Obs: Ironi!) Och imorgonbitti kl åtta är det på det igen! Jag har gått från detta:



Till detta:



Fler bilder än så har jag inte för att illustrera detta just nu men det kommer! Ni ska få se vilket fint hotell jag jobbar på och vilken fin reception jag nu är Front desk manager för! Det blir nog bra det här!

Sista dagen på jobbet

Så nu är den här - den sista dagen som medicinsk tolk på sjukhuset! I morgon är jag ledig och sedan börjar nya äventyr från och med i övermorgon. Idag har jag stressat hit o dit för att fixa diverse grejer inför det nya jobbet för imorgon är det helgdag här vilket innebär att det mesta är stängt. Nu ska jag gå å köpa en stor chokladask till alla mina kollegor på sjukhuset och ta med till jobbet i eftermiddag.

Dagens bilder blir från min mysfrukost med Caroline igår morse. Ibland är det faktiskt helt ok att kliva upp tidigt fast man egentligen inte "behöver".





Solen värmer bra redan från morgonen nu!

Nästan som godis

Jag och Manu älskar inlagda soltorkade tomater och allra bäst är förstås de vi själva lagt in. När Manu var hemma på Sicilien sist köpte han med sig 1kg redan soltorkade tomater hem och dem har vi nu lagt in, samt väntat en månad på att de dragit i sig ordentligt av lagen, och nu kan vi äntligen äta dem!





Dessa tomater är köpta i redan torkat skick, men vill du torka dina egna är det inte svårt. Köp helst avlånga tomater, dela dem på mitten, doppa den öppna sidan i salt och lägg dem i solen med den saltade sidan uppåt. Ta in dem på kvällen och ut dem på morgonen och fortsätt så tills de är torkade. Har du rikligt med sol kan det räcka med en vecka. När de är ordentligt torkade måste tomaterna desinfekteras och så ska saltet bort. Detta görs lättast genom att koka upp hälten vatten blandat med hälften vinäger och när det kokat upp tar du av det från plattan och lägger i tomaterna som du sedan rör runt i vätskan en minut men de behöver inte kokas.

Därefter häller du av vattnet och lägger upp alla tomater på papper eller en handduk för att torkas. När du gjort det är det dags att börja lägga in dem.





Till inläggningen behöver du några liter olja (helst extra virgin olivolja), ett lass skalade vitlöksklyftor, lagerblad och oregano. Därefter varvar du alla ingridienser i lager i en burk (lättare med en vid än en smal), ex först lite olja, sedan några tomater, en klyfta vitlök, nån nypa oregano och ett lagerblad och så fortsätter du så hela vägen tills burken är fylld.



När din burk/burkar är fylld är det bara att stoppa undan den i skafferiet en månad och sedan kan du börja njuta av dina godsaker... :)



Älskade kvällspromenad

Just i gränslandet mellan dag och natt, precis där i skymningen är det så himla fint att promenera längs havet. Jag gör det alldeles för sällan men varje gång tänker jag "det här måste jag göra oftare" Ok att inget kommer upp mot Jämtlands ljusa sommarkvällar men skymningspromenaderna kommer ändå rätt högt upp på rankingen :)




Los Abrigos och El Médano

Idag är vi lediga tillsammans! Då Teneriffa bjuder på lite halvmulet väder dagen till ära så bestämde vi oss för att göra en utflykt istället för att hänga på stranden. Vi började med frukost på favoritstället Panaria i Los Cristianos (för 4 euro får du en minifrukostbuffé med en valfri fylld baguett, kaffe, juice och en croissant/brioche). Därefter åkte vi till El Médano och kollade in vind- och kitesurfarna innan vi fortsatte till lilla fiskebyn Los Abrigos där vi tog en paus på en liten restaurang med utsikt över hamnen.







Bilderna ovenför är från El Médano som ligger mer eller mindre rakt nedanför södra flygplatsen (dvs på ca 20 min avstånd från oss) och här kommer några bilder från mysiga fiskebyn Los Abrigos som ligger fem minuter från Médano.






Förändring

Hej vänner!

Så efter nästan 5 månader på sjukhuset är det dags att vandra vidare. Nya äventyr i form av ett nytt, spännande jobb väntar. Den 29 maj blir min sista dag som medicinsk tolk och några dagar senare kliver jag in i rollen som receptionschef på ett stort, fint hotell där jag jobbat förut. Det blir en ordentlig utmaning och jag kommer att lära mig mycket, men det kommer även att innebära väldigt många fler timmar jobb i veckan än på sjukhuset misstänker jag...

Trots att jag har trivts väldigt bra på sjukhuset så är jag glad för möjligheten att närma mig turistbranschen lite mer igen. Det är ju trots allt den jag är utbildad inom! Jag lovar er uppdateringar längre fram om hur jobbet som receptionschef är, om jag nu har någon ork och kraft kvar över till att blogga när jag kommer hem på kvällarna.. Kram på er!


Idag är det ingen vanlig dag...



...för idag är det denna puddings födelsedag! Grattis grattis grattis även här! (Bilden är från vårt lilla för-julfirande här på Teneriffa med glögg och pepparkakor från IKEA!)

Äventyrssporternas ö

Här på Teneriffa finns verkligen lite av varje - och det blir bara mer o mer populärt även bland de som gillar äventyrssporter. Här kan du utöva downhillcykling, windsurfing, klättring, kitesurf, vågsurf, skärmflygning osv. Möjligheterna är egentligen oändliga. Vi spenderade fredagen med klättring. Manu har jag aldrig direkt klättrat förr men haan blev så taggad att han redan pratar om att åka upp till Dechatlon och köpa utrustning!





Bra klättring finns mer eller mindre på hela ön och numer finns bra guideböcker som beskriver hur man hittar ställena samt svårighetsgrader. Vi var en bit ovanför byn Arico, som ligger längs motorvägen i riktning mot Santa Cruz från södra sidan. Det var riktigt vackert, grönt och tyst och fridfullt. Och dessutom riktigt rolig klättring!






Godnatt



Hej på er! Här kommer en godnatthälsning från Teneriffa! Jag har haft två lediga dagar späckade med aktiviteter och idag var jag tillbaka på jobbet igen. En av gårdagens aktiviteter var bergsklättring i Arico, ett fantastiskt fint ställe för att utöva en av mina favoritaktiviteter. Dessutom roligt att se Manu klättra för första gången och att han verkligen uppskattade det. Några bilder därifrån kommer snart!

Hela gänget

Häromkvällen samlades i stort sett hela tolkgänget från sjukhuset för att fira en kollega som gick i pension. Jag som är den nyaste på jobbet känner inte just henne särskilt väl då inte jobbat mkt alls de senaste månaderna men det var en väldigt trevlig kväll iallafall. Kul att se alla kollegor i privata kläder! Vi fick även till en gruppbild innan alla gick hem. Runt 20 personer är vi totalt på kontoret och akuten och tillsammans pratar vi (förutom spanska) 12 språk: Svenska, finska, norska, danska, engelska, tyska, franska, flamländska, italienska, ryska, tjeckiska och hyffsad kinesiska.

Sama Sama

Antar att jag har skrivit förr någon gång om restaurangen Sama Sama på San Telmo men den är värd ännu ett inlägg. De har nämligen världens godaste sallad på menyn. Ensalada Sama Sama heter den, har funnits på menyn sen stället öppnade, och består bland annat av både räkor och lax. Utöver salladen har de mkt gott till bra priser och numer jobbar även en av våra bästa vänner där vilket gör det ännu trevligare att gå dit!





Sama Sama ligger längst ner på restauranggatan San Telmo som är gatan ovanför Playa Las Vistas i Los Cristianos. Smaklig spis!

Haha!



En kollega (kvinnlig sådan) skickade just den här bilden till mig och jag kände att jag helt enkelt var tvungen att dela med mig till er :)

Gud vad jag längtar hem



Jag har lagt till den här bilden som bakgrundsbild på mobilen och av någon anledning ger den mig så grym hemlängtan varje gång jag ser den. För det mesta tänker jag inte på det utan lever mitt liv här, men tex häromdagen började jag och min norska kollega prata om allt som är "hemma" för oss. Hon har bott här i över 30 år och har barn och familj här, men trots det hade vi båda tårar i ögonen när vi gick lös på samtalsämnen om våra minnen från påsk- och midsommarfiranden hemma, om sommarlov och bär- och svampplockande, om att åka däck och spark på vintern.... Det är nog lika bra att hålla de tankarna i styr och fokusera på det dagliga livet här (som ju också är fantastiskt på sitt sätt!) och vara glad för den uppväxt man hade lyxen att få där hemma.

Cafébesök i Santa Cruz

Jag fick ett nytt favoritcafé sist jag var uppe i vår Teneriffianska huvudstad Santa Cruz. Det heter Palmelita och ligger bara en liten bit upp från Plaza de España (det stora torget i stan) längs Calle Castillo.











Tårtor, glass, mackor, kaffe... På Palmelita finns allt du kan tänka dig och dessutom i en väldigt trevligt och gemytlig miljö. Väljer du att sitta ute kan du studera folklivet i den färgglada gränder som just när vi var där höll på att rustas upp till marknadsplats.


De där kvällssolen..

...kan man ju fota varenda kväll och man får aldrig nog av det. Så ibland får ni stå ut med mina motljusbilder tagna på kvällskvisten här runt omkring.



Ikväll var mina vänner Caroline o Per o deras lille son med i SVT:s "Korrespondenterna" - kolla svtplay om ni inte redan sett programmet som handlar om EU:s rörlighet

Kvällssol, italienare och lite öl





Inte förrän efter kl nio satte jag på mig koftan jag hade med mig, fram till dess gick det alldeles utmärkt att sitta ute i bara kort kjol och linne. Åh jag älskar varma kvällar och nätter! Igår var jag och delar av det italienska grabbgänget på en irländsk pub i Las Veronicas och drack lite öl i kvällssolen. Mycket trevligt! Nu dags att gå till jobbet, hörs!

Förmiddag i Santa Cruz

I morse kl nio åkte jag, Caroline o Per upp mot huvudstaden Santa Cruz för några timmars strosande och shoppande i staden som de aldrig förr besökt. Jag känner ju dock Santa Cruz rätt väl och fick agera guide, något som jag så gärna gör :) Vi fick några härliga timmar i Teneriffas underbara huvudstad och kom hem med några fynd dessutom såklart!



Ibland är det så himla skönt att känna lite stadspuls och få en dos av "äkta" kanarieliv, till skillnad från det lite mer plastiga och artificiella södra Teneriffa!

Vad heter det!?

Mitt i Los Cristianos växer några fantastiska träd. Eller, i vanliga fall förstår man inte hur fantastiska de är, men sen börjar de plötsligt blomma och då jädrar!





Kolla vad fint det är! Men är det någon som har en aning om vad det är för träd? Vad kan det tänkas heta?

RSS 2.0