Via ferrata

Hej vänner! Nu är det två veckor kvar på jobbet; ganska lite gäster de sista veckorna så det blir nog ganska lugnt. På onsdag kväll är det någon form av avslutningsmiddag efter venedig och sedan ska vi ut på spännande grejor.. Min chef pratar om att åka upp till Alperna och göra en Via Ferrata, en vandring/klättring av en ganska speciell sort och sedan när vi gjort den så cyklar vi ner hit igen, ca 20 mil...
Här kommer några bilder från en Via Ferrata:
Det vore väl en spännande avslutning på säsongen...... Nej nu ska jag strax iväg och göra ett välkomsstmöte här i Lignano för de gästerna som kom igår. Det är inte så många här nu som sagt men jag hoppas det kommer några så jag får berätta lite om allt som finns att göra här! Strålande fint väder är det förresten och jag har äntligen börjat friskna till! Stora kramar till alla er där hemma!

Så ramlar verkligheten över en än en gång

Det kanske får bli en tur hem om ett tag, sedan ner hit igen för någon veckas semester och så hem på riktigt mitten på sep. Vi får se. Alles gut här nere iaf, fortfarande halvkallt men det går åt rätt håll iaf!
Jag bor förresten granne med hela Jamaicanska friidrottslaget över sommaren om jag inte nämnt det innan, bla storheter som Asafa Powell härjar bara 20 m från mitt hus; vi har varit på en stor friidrottstävling här och sett dom springa och hoppa, riktigt kul. Det var allt för ikväll nu ska jag hem och laga mat.
Puss på er och ta hand om er!!

Italia; bella ma fredda

Idag har vi den kallaste dagen på hela sommaren, ca 15 grader och jag håller på och fryser ihjäl. I morse ösregnade det dessutom. De som kom ner igår för en veckas semester är inte jätteglada över den kommande veckans väderprognos... Men det är väldigt ovanligt att det är så här kallt här mitt i högsommaren, det ska ju vara 32 grader varmt och strålande sol nu! I övrigt är läget ok, fortfarande så himla förkyld, det försvinner aldrig, men annars fint! :) Syrran är kvar, hon verkar trivas som fisken i vattnet vilket är trevligt så jag hinner spendera lite tid med henne.
Här har ni sushin vi gjorde härom veckan:
Mums... :)

Förresten, jag är så himla "off" från resten av världen då jag varken har tv eller internet så jag vill jättegärna ha nyheter. Familjen, jag fick reda på vad som hänt i Oslo en hel dag efter resten av världen fick reda på det! Skicka jättegärna sms med viktiga nyheter!

Friends and family!

Det är 3,5 vecka kvar på jobbet och sedan väntar en knapp månads semester i Italien; vart tog sommaren vägen? Den kändes nästan oändlig när jag satt på planet ner hit i början av juni. Men det är ok ändå, vi har fått vårt schema för hösten och man börjar tänka skola, plugg, Östersund och Vänner och Familj igen.
Vad händer här då? Idag är jag halvledig, ska jobba ikväll och köra Lantafton; en äkta italiensk trerätters ute på en gård på landet med allt inkluderat, klart vi har många gäster på ett sådant härligt arrangemang! Så ska puttra iväg ditåt vid 6-tiden ikväll är tanken. Imorgon helledig och sedan på lördag kör det ju igång igen med ny vecka och nya gäster, varje vecka går enormt snabbt nu!!
Lite bilder från mysiga Grado, en timme från Lignano.

jag och systeryster

När familjen var här passade vi på att göra en båtutflykt till den vackra historiska lilla staden Grado, det blev en riktigt mysig dag och båtturen var härlig! Det kommer fler bilder därifrån, men bara den här bilden tog ca 15 min att ladda upp så får vänta tills jag haar bättre internet någonstans! :)
Igår gjorde vi Sushi, vi var 10 pers som åt och vi lyckades göra Sushi till ca 40 pers - förstår ni hur många bitar det är? Hela köket svämmade över till sist. Kommer bilder på det med snart. Mina italienare tycker att dom är väldigt häftiga, ovanliga och internationella när dom gör Sushi för det finns "inga andra" italienare som gör Sushi hemma hävdar dom.
Jag jobbar vidare med att försöka friskna till, är halvledig idag men imorgon kör vi igång med nya gäster och välkomstmöten för dem. Over and out from Lignano!

Ledig! :)

Jag har overgett strandinternetet for ett internetafe, med den lilla skillnaden att alla svenska bokstaver med prickar pa plotsligt blir vaniga bokstaver utan prickar, men hoppas ni hanger med anda. Maste skriva ut en massa info om Slovenienutflykten for det kan handa att jag far kòra den ensam nasta vecka sa maste verkligen intensivlasa den turen nu. Jag ar dodsforkyld, nyser ut hela mig sjalv sisadar 200 ganger om dagen, har aldrig nyst sa mycket i hela mitt liv.
Igar hade vi en valdigt trevlig BBQ i tradgarden, med lagoma 8 personer och MASSOR med kott, bland annat en Siciliansk specialare direktimporterad med Manus kusin som kom hit fran Sicilien i forrgar.I love it -  aven om det borjar bli lite val varmt nu under hogsommaren..

på playan

sitter på stranden och min dator håller på att damma igen av sand som yr, ingen bra idé måste nog packa ner strax. I övrigt är jag dyngförkyld och huvudet spränger. Igår körde jag Venedig och nu är jag faktiskt schysst nog ledig två dagar och lördagen blir nog ganska lätt, så det är skönt att få friskna till lite i lugn och ro. Igår tog jag chansen på min lediga tid i Venedig och smet iväg och träffade min fina vän Anna som jobbar på konstbiennalen i Venedig över sommaren, konstutställning i ett palats.. :)
Sista stoppen på rundturen i Venedig, den vackra Rialtobron:
Rialto-bron i Venedig

1 juli i Lignano

Hej ni fina! Alla ni som följt min blogg, jag vet att jag är supertråkig just nu men jag jobbar så mycket och har ännu inget internet hemma, men det kommer! Då blir det uppdateringar och fina bilder från Italien!
Det har hänt så mycket på sistonne, i lördags åkte jag ner till Kroatien - Umag, Porec, Pula och lämnade och hämtade gäster. På söndagen körde vi välkomstmöten, jag gjorde mitt första på egen hand. Måndag och tisdag var träfftider och service i Bibione och på onsdagen smällde det till. Jag fick min första egna buss till Venedig, 64 gäster men guidning på bussen och sedan hela stadsvandringen, väldigt spännande. Det är en riktig urladdning då man ger så mycket av sig själv för att göra turen så intressant och rolig som möjligt samt att försöka hinna prata med så många som möjligt enskilt under tiden. Venedig är så fantastiskt och det är verkligen lyxen med det här jobbet - att få åka dit en gång i veckan. Nästa onsdag har jag dessutom med mig hela familjen på turen! :)
I går så åkte vi på utflykt till Slovenien och de FANTASTISKA Postojnagrottorna, hela underbart vilken magisk underjordsvärld som finns där - de är så gigantiska och vackra att man går runt där inne hela förstummad - jag kommer skriva ett inlägg senare om endast de här grottorna som verkligen bör besökas. Efter det kollade vi in en häftig borg och ett fint slott i Trieste på italienska sidan gränsen. Hem i 45 min, hann med en dusch och sedan iväg på kvällsutflykt - Lantafton med trerätters ute på en lantgård, vi satt ute hela gänget på haciendan och åt och drack och det var så härliga gäster att det blev en fantastiskt fin kväll!
Idag är jag ledig och imorgon blir det Kroatien igen och på kvällen möter jag upp familjen som kommer och hälsar på! :)
Här får ni nån bild från Postojna, dock ej mina egna utan jag googlade fram några finare.. :)
Och så predjama borgen strax intill som ligger inbyggd i berget, superhäftig:Och Miramareslottet i Trieste:


Miramare Castle in Trieste, Italy - Aerial view

RSS 2.0