Italien i bilder

Vingårdsutflyktenen dag på havetvardagsliv - direkt ur köket på Via Giradini i Lignano Pineta.. :)


Over and out från Lignano för idag, vi får se när vi hörs nästa gång! Glad midsommar på er alla hemma i Sverige!!

Italienuppdatering

Oj en hel vecka sedan jag skrev sist, dvs en vecka sedan jag satt på exakt samma ställe här på playan i Lignano Pineta med min laptop i knät! Tiden springer iväg! Nu är jag ledig två dagar eftersom det inte blev någon Slovenientur idag. Igår var vi i Venedig och jag körde ungefär halva den guidade turen vilket gick som smort samt hemresan i bussen, vilket mest var lättare underhållning och inget rabblande av information och fakta. Men det var kul! På lördag måste jag åka ner till kroatien och lämna och hämta bussgäster. Vi kommer att stanna i Umag, Porec och Pula. Ska bli väldigt spännande med tanke på att jag aldrig satt en fot i Kroatien. Men jag hoppas att chauffören vet vart vi ska. Jag ska försöka läsa på lite om orterna nu och hoppas jag får lite praktisk info innan vi åker. Spännande och kul att få se en del av den Kroatiska kusten! :)
Första veckan i juli kommer jag att få rå om hela min fina familj, det ska bli så roligt att dom kommer och jag ser fram emot det så mycket! Hoppas bara jag kommer att ha ordentligt med tid att umgås med dem!!
Det är väl det som händer här, vi har förresten blivit bestulna på våra cyklar så just nu promeneras det överallt men hoppas vi kan köpa några billiga begagnade nya snart!
Jag uppdaterar med lite bilder nästa gång jag är online, ok! :) Puss och kram från Lignano

Gratis WiFi på playan i Lignano!

Jaaa, jag har internet, iallafall om det inte regnar.. :) Har nämligen hittat gratis trådlöst på playan 200 m från vårt hus så hit kan man gå med sin laptop när man vill, riktigt schysst!
Jag är ledig idag, skulle ha åkt till Slovenien men det blir nästa vecka istället. Jag har varit i Venedig två gånger denna vecka, man blir helt slut av att vandra runt där! Om 1,5 vecka guidar jag mina egna turer med grupper där, hoppas jag inte går vilse i någon gränd.. Igår åkte jag gondol samt var inne i Marcuskyrkan för första gången, häftigt!
Idag har jag lite hemlängtan, det börjar ju dra ihop sig mot midsommar hemma och det vore så mysigt att få vara med och fira det för en gångs skull.. Men men, man ska inte klaga när man sitter på playan med klarblå himmal.
Puss och kram på er!

Ar Italien varldens mest regniga land?

det fortsatter att osa ner mangder med vatten fran himlen, och det ar sa trist.. Vad tusan gor man nar det regnar? igar avr det faktiskt lite uppehall sa vi passade pa att kora lite volleyboll pa stranden. Men nu oser det ner igen.. :/ Ja men det kanske ar bra, for da far jag sitta inne och plugga Venedig... valdigt spannade att lara sig en massa om historien om den staden, oj vad mycket intressant som hant dar under lang tid - det kommer sakert komma lite anekdoter och historier har under sommaren.. :) Nu maste jag springa ivag for jag har min cykel olast utanfòr = livsfarligt!!

Italy baby!

Jobbet ar mitt, borjar nasta vecka! Utflykter till bla. Venedig, Slovenien, Vingard osv - kan nog bli riktigt kul det har! :) Lagenheten ar bra, dock bestar den endast av tva sovrum samt ett kok - och koket ar dessutom hall, dvs det rum man kommer in i och som det ar full fart i hela dagarna med alla besòkare. Vet inte riktigt hur eventuella gaster ska fa plats, vi maste skaffa en soffa eller nat!!
Tyvarr har det osregnat och askat rejalt i stort sett hela tiden sedan jag landade och ska nog fortsatta med det flera dagar till.. Men laget ar bra anda, hoppas allt ar fint hemma med! Puss from Italy! :)


Mina indiska skor!

Allrakärastesyster kom hem från sin resa i Indien och Nepal med en massa spännande presenter till hela familjen i baggaget. Pappsen fick en sitar, mamsen fina kläder och jag fick en sittpuff samt ett par superfina skor, kolla in dessa exotiska skodon!
Här kommer några bilder från gårdagen, jag kommer sakna er allihopa! Trevlig sommar vänner!
Nej, nu ska jag städa det sista och sedan bär det iväg!! Puss!

Hej mina kära!

Imorgon (lördag) lämnar jag stan för en sommar i värmen. Först blir det en biltur ut till kusten där en av mina finaste vänner har planerat en tur ut till havet på kvällskvisten, sedan får jag lyxigt nog övernatta där för att under söndag morgon/fm sedan transportera mig vidare ner mot Sthlm och slutligen ut till kära gamla Skavsta flygplats.
Där har ni mina planer! Har i övrigt precis kommit hem efter en kväll i glada vänners lag - perfekt avslutning på terminen. Godnatt och trevlig helg på er! <3

SOMMAR

15 grader, mulet och blåsigt i Östersund - men det gör INGENTING för nu är det sommarlov! :) Seminariet gick fint och lunchen med vännerna efteråt gick ännu bättre.. :) Nu blir det middag med samma gäng och sedan ska vi möta upp resten av klassen för ett hejdundrande Hejdå!

seminarium!

Har träffat så mycket bra folk idag - hela fina, bästa familjen, barndomsvännen Emma och en massa av hennes nya vänner, min nya vän Emma som var här och gav mig en kontorsstol idag (!) samt att jag hunnit med en kvällspromenad min kära Tess som jag inte sett på en månad. Allt detta umgänge har dock gjort att jag inte alls känner mig redo för seminariet imorrn, men det får bli lite nattmangling nu så kanske jag hinner bli tillräckligt förberedd? Wish me luck! :) Gonatt!

Vackra syster

Om en halvtimme kommer familjen och hälsar på - med är också lillasyster som varit och rest i Indien och Nepal så jag ska få se en massa bilder och höra spännande historier från resan! Detta är sista gången jag ser dom allihopa innan jag drar till Italy på söndag.

den här vill jag ha!

Jag har hittat en superfin bok för att samla tankar och minnen från genomförda resor. I den finns utrymme för egna recesioner av sevärdheter, museer, butiker, restauranger, upplevelser m.m. Antingen tar man med sig boken under resan och använder som en resedagbok, eller så kan man använda den som ett sätt att minnas tillbaka på.

I boken finns även ett antal praktiska fickor där man kan spara små minnessaker; spara lösa papper, biljetter, kartor, broschyer.

Förutom allt du själv kommer att skriva i boken så finns där även tips om packning och resmål. Det finns information om tex klädstorlekar, valutor och tidsskillnader för vanliga resmål. Dessutom är boken full av härliga, inspirerande bilder och resecitat... Julklapp nästa år? ;)


Boken heter "Mina resor" och är skriven av Margot Henrikson. Den säljs på de flesta bokaffärer; Bokia, Bokus, Adlibris osv


                 

Caminando por la vida


för vi har tagit studenten...

Så här såg det ut på stan idag:

Får erkänna att jag fick en liten tår i ögat av att se alla dessa överlyckliga studenter. Jag minns fortfarande studentdagen som en av de lyckligaste och gladaste hittills i livet - allt var bara helt perfekt från tidig morgon till sen natt.

Sommarlov på fredag! :)

Hej på er, praktiken är avlutad och på fredag blir det sommarlov på riktigt, skööönt! Nästa år är det inte sommarlov längre uutan när vi slutar sista dagen på vårterminen så är det examen och rakt ut i arbetslivet. Man ser ångesten i ansiktet på många av dem som går ut i år; folk har pluggat i 3, 4, 5 år- klart det är lite läskigt att lämna den "trygga" universitetetvärlden!
Men stort lycka till önskar jag alla som idag får sin examen och till alla som tar studenten! Snart rullar flaken igång i Östersund! :)

RSS 2.0