Hemlängtan

Först såg jag en härlig bild på någon som åkte längd i hårda spår och soligt väder i Björnen i Åre och sen fick jag syn på den här bilden:



Världens finaste Kolåsen... påsk, jul, midsommar, sportlov.... Ibland längtar man hem mer än annars!


För övrigt har jag kirrat ett viktigt steg på väg mot residencian, jag har fått empadronamiento idag (typ mantalsskrivning översätts det till)!

Onsdag...

De två lediga dagarna försvann som en avlöning, som pappa brukar säga, så i eftermiddag är det dags för jobb igen. Så det var inte fettisdagen igår alltså utan det är nästa tisdag. Men det lämnar ju en ypperlig möjlighet att hinna med ännu en semla i år :) Ha en fin dag allesammans! Bjuder på en bild som jag skickade till Manu igår, han låtsades som han inte alls fattade vinken...




Fettisdagen?

Är det verkligen semeldagen idag? Isåfall måste jag säga att jag har sjukt bra tajming! För flera veckor sedan såg jag en annons någonstans att svenska kyrkan här i Los Cristianos sålde semlor. "Gud så gott, måste hinna gå och köpa innan de slutar med det" tänkte jag. Men tiden har gått och det har inte blivit av, men idag när jag var ledig gick jag till kommunhuset i Los Cristianos för att fortsätta med följetången Residencia (gick inte så himla bra kan man säga, men det är en annan historia) och därefter bestämde jag mig för att promenera lite i Los Cristianos. Så kom det sig att jag plötsligt befann mig utanför svenska kyrkans port och ser en lapp med en semla utanför. Då kunde jag ju givetvis inte hålla mig utan fick så lov att gå in o smälla i mig en semlis o en kopp svenskt bryggkaffe. Det satt fint!






Playa och polis

Ledig måndag! Åh vad skönt! Sista timmarna på jobbet igår fick jag hemsk huvudvärk och när jag kom hem strax efter tre däckade jag på soffan och där blev jag kvar sedan hela eftermiddagen och kvällen. Manu köpte glass åt mig och åkte själv på sin bäste väns födelsedagsfest men jag orkade verkligen inte följa med. Imorse vaknade jag vid 10 och kände mig helt ok. Märkligt. Kan man bli så trött bara av att jobba? De här 6-dagars veckorna är iof lite slitsamma men ska man behöva sova nästan 20 timmar för att piggna till är det nåt som inte stämmer...

Nog om det! Idag promenerade jag till polisen och fick hämtat de där papprena som behövs för att göra residencia och därefter tog jag en omväg hem för att se lite annat.











Alla bilderna är från området runt Playa Troya i Playa Las Americas, typ mittemellan Monkey Beach Club och Papagayo. (Vad är grejen med djurnamn på uteställena här?)


Trädgård på balkongen

Hej och hå! Igårkväll roade vi oss på ett garden center i Fañabe och fyndade blommor, jord och krukor. Så nu ska våran redan fina terass bli ännu finare! :) Trädgårdscentret var verkligen fint och hade det mesta, jag blev väldigt sugen på att slå till på allt från bananplantor till kiwiträd.



Tänk att ha sin egen bananplanta på balkongen...







Vi fick med oss lite penseer, margeritas, basilikaplantor och lite annat smått och gott! Sedan blev det till att plantera under kvällen.







Fint va! Nu ska vi bara arrangera det hela på ett bra sätt också!

Residencia

Idag, denna fredagseftermiddag gick jag ut från jobbet kl 15.00 och tänkte att jag äntligen skulle ta första steget mot att skaffa residencia i Spanien (typ ett "bevis på att man bor här"). Så jag traskade iväg mot polisstationen för att hämta ett gäng papper och formulär som man ska fylla i och lämna in. Promenaden var lång och väldigt svettig i mina arbetskläder och när jag äntligen kom fram fick jag beskedet 08-14, måndag till fredag. Jag kollade på klockan: hon var halv fyra... Suck! Och nu är det helg så först på måndag kan jag göra ett nytt försök. Så bra går det när man försöker vara lite duktig. Fick iallafall en fin utsikt över grannön La Gomera på hemvägen men annars var det en svettig promenad till zero nytta.




Flora o Fauna

Tänkte bara bjuda på lite blomstrande bilder tagna idag. Tenerife har verkligen en hel del häftiga blommor och träd så jag kanske får återkomma med liknande inlägg fram över när jag fotat lite mer. Nu är dessutom tiden då mandelträden blommar här, vissa delar av ön är fullkomligt täckta av mandelträdens vita och ljusrosa blommor. Fruktansvärt vackert.












Mäktig lavin....!!

 
 
Ha lite tålamod, men det är helt sjukt att se hur kraftfull lavinen är när den drar fram....

Sushi bushi











Vi lyxade till det häromkvällen o tillverkade 53 fina bitar Sushi, fruktansvärt gott! Det är tur att vi är stora fan av sushi båda två så jag slipper rulla mina rullar själv ;) Men jag minns när vi bodde i Sydney för många år sedan och jag första gången köpte med mig sushi hem (det var så billigt där!!) och Manu undrade med avsmak i blicken vad tusan jag hade köpt.. Det tog några år av inskolning men nu har han kommit på bättre tankar!

Glad alla hjärtans dag!



Eftersom jag inte känner mig särskilt spirituell för stunden utan mest bara vill kasta mig i soffan efter en utmattande dag på jobbet så blir dagens blogginlägg endast detta citat! Om mindre en månad kommer mina guldklimpar till föräldrar hit! ♥

Playadag



En förmiddag med Carlos, Laura, Mich, Roby, Maria, Manu, Graziano och Debbie på stranden! Nästan hela gänget samlat på bild för en gångs skull!

Faktumet att min bikini sprack helt plötsligt späder väl bara på vad någon där uppe försökte säga mig igår när brallorna sprack på gymmet. Suck... :P

Idag på gymmet..



För er som inte förstår vad bilden föreställer; tänk er att ni står i en gymsal med ca 20 andra tjejer o en instruktör. Passet har precis börjat och ni gör ben och rumpövningar där man mer eller mindre står i 90 graders vinkel med benen o spänner med stjärten. Just i det läget hör ni ett RITSCH från någonstans i rumpregionen och detta ritsch är precis vad bilden föreställer.

För att tala klarspråk: Mina brallor sprack i röven idag på gymmet! Men tuff som man är fyllföljde man ju såklart passet och jag hade tur som fick byta plats med en tjej så jag fick stå längst bak... Tack gode gud för de svarta boxertrosorna jag hade under.

Det var dagens anekdot ur mitt spännande Teneriffaliv, får se vad jag lyckas med imorgon..

Tunga besked

 
Det finns en sak som är oundviklig när man jobbar på sjukhus, och det är att ibland tvingas ge riktigt jobbiga besked. Idag var första gången för mig, och det var väldigt tungt.
En patient som var pigg och satt i soffan med sin man när jag träffade henne i förrgår hade blivit så dålig under natten till idag att hon nog inte kommer att vakna upp igen. Att leverera det beskedet till mannen och systern var tungt.
 
Att jobba som sjukhustolk innebär att det är du som ger de jobbiga nyheterna till patienterna och de anhöriga. Det är inte läkaren de hör det ifrån för de förstår inte vad han säger. Kanske anar de vad han säger när han står där och informerar dig på spanska - kanske anar de något av hans ansiktsuttryck och tonfall - men det är av dig de får det sista hoppet släckt.
 
                                   
 
Nu ska jag och min man åka till Los Abrigos och äta fisk med vänner och tänka på något helt annat än sjukhus, hjärnblödningar och död.....
 
 
 
 
 
 
 

The games have always been a little gay

 
 
För övrigt angående OS så har jag lyckligtvis hittat en livstream-sida så jag kan också kika på OS! Grattis Kalla till fina silvermedaljen! Vill du också kolla på OS streamat, klicka HÄR

Huset

Här kommer ett jätteintressant inlägg.. NOT! Haha... men jag slogs av tanken att jag skulle visa hur vårt hus ser ut så ni förstår typ hur jag bor. Knäppte några bilder här inne i edificio Yaiza:







Det är riktigt fint och välordnat med mycket blommor och den sista bilden är våran dörr, 10 a.. :) Och såhär ser lilla komplexet Yaiza ut utifrån:





Och med det tar jag HELG!

Jobbet



Här ser ni min arbetsplats: Hospiten Sur. Det är där jag hänger om dagarna och översätter och tolkar mellan läkarna och de skandinaviska, italienska och engelska patienterna. Ibland är det svårt (som typ när man inte vet hur man säger saker som benskörhet, äggledare och gallblåsa) men det är bara att bita ihop och plugga mer och mer ord. Och för det mesta är det mer intressant och roligt än svårt och jobbigt...

Strike!





Två små bilder hintar om hur vi spenderade lördagskvällen. Bowling är faktiskt rätt kul ibland, om man inte är för många och inte spelar för många matcher på rad. Vill du spela bowling på Teneriffa så hittar du södra delens enda bowlingställe i Fañabe. I det lilla lilla köpcentret Lagos de Fañabe på Calle Londres 5 närmare bestämt. Det kostar 5 euro per pers för en match. Kör hårt!

RSS 2.0