Asado!

Igår lastade vi in oss i tre taxis och åkte upp till grillplatsen i La Camella, en liten by en bit ovanför motorvägen. Det tar inte ens 10 min dit och platsen är perfekt när man är många som ska grilla. Där finns två stora murade grillar, stora bord och bänkar och en liten kran vatten att skölja grejer i. Precis brevid grillplatsen finns en mataffär så man behöver inte ens släpa med sig en massa grejer utan man köper lätt allt där - kött, dricka, kol, plasttallrikar... Tur för oss igår vi hade Carlos som orkade släpa lite grejer för han lagade papas arrugadas och guacamole till hela gänget hemma och tog med.

Det kanariska köket

Hej på er! Dagens inlägg kommer handla om mat. När ni besöker dessa härliga öar så ska ni naturligtvis passa på att äta härlig spansk tapas, jamon serrano och paella. Men det finns så mkt gott som är typiskt kanariskt också som ofta glöms bort. Hyr en bil för några dagar och ge er ut och utforska alla små lokala restauranger och bodegor. De kanske inte ser så mkt ut för världen med sin pappdukar, rustika inredning och ibland avsaknad av skrivna menyer. Men låt er inte avskräckas utan stig in, hör efter vad kyparen rekommenderar och njut av en måltid som inte ens kommer att kosta er ungefär hälften av vad ni betalar nere i turistområdet. Klassiska kanariska rätter är conejo en salmorejo (kanin antingen i ugn eller i gryta), rancho canario (köttgryta med kikärtor) lentejas (linser), potaje (grönsaksgryta) och så förstås papas arrugadas (skrynkliga saltkokta potatisar) med mojosås. Innan måltiden får du ofta en bröd med tre såser, röd mojo, grön mojo och aioli; hur gott som helst.Förutom de här olika grytorna kan du beställa en redig köttbit hur billigt som helst. Är du sugen på kött och befinner dig på södra Teneriffa kan jag rekommendera tex restaurangen Era Las Mozas uppe i Valle San Lorenzo där en sådan här köttbit 
kostar ca 13 euro. Passa på att ta in en karaff vin, deras röda husets kommer ofta från en vingård nära och en liter kostar ca 10-12 euro.

När det sedan kommer till efterätterna så prova något annat än chokladmousse och tiramisu; varför inte en crema catalana eller annan hemlagad dessert? 


Värmebölja

Vi gick från översvämning till värmebölja på två dagar och nu pratar de om orkanvarning på söndag på nyheterna. Vad har hänt med vädret?


Ett annat perspektiv...Jag promenerade hem ensam från några vänners hus högt upp i Los Cristianos alldeles nyss och fick lite fotofeeling. Här ser ni resultatet av min nattliga fotosession! I nattbelysning blir rätt trista saker till coola och annorlunda motiv. Godnatt på er! <3

Italian styleAtt bjuda in hela gänget på lite ihop-plock är väldigt populärt. Vi körde ihop lite bruschettas i ugnen, ris med en sås, sallad och mozzarellas osv, typ det som fanns hemma och lyckades utfodra 8 pers! Italienarna är roliga på det viset, finns det hjärterum finns det stjärterum och det spelar ingen som helst roll om man äter på plasttallrikar eller på "finporslinet". Sen spelade vi kort och jag och Manu lyckades vinna ett typiskt italienskt kortspel som man spelar i par, bra teamwork! :)

Exotiskt

Sådana där småsaker som man stöter på här som man fortfarande kan finna exotiska och förundras över:Det var tydligen dags att trimma palmerna idag! :)

Dessa magiska kvällar.

Ta en promenad mellan kl 19-20 på kvällen här- och du får uppleva just detta. Dessa dagar går solen ner runt halv åtta och hela världen färgas organge/röd/lila/purpur innan det blir alldeles mörkt. Att se solen gå ner bakom La Gomera är lika speciellt varje kväll.

Kanarieöarna

Vet ni vad som är riktigt nice med de här små öarna här mitt ute i havet? Förutom att de är så vackra så har vi en så skön mix av folk - här möts Europa, Afrika och Amerika med en hel del inslag även från Asien. Vart skulle jag annars höra spanska, svenska, italienska, norska, italienska, tyska, franska, arabiska, kinesiska, engelska, danska, flamländska, ryska och portugisiska - på en och samma dag?! Folket här är så schyssta mot oss utlänningar - det är väldigt sällan man hör kanarierna gnälla om oss som kommer och "stjäl deras jobb" - som man ju tyvärr hör var och varannan dag i vissa andra länder. Säkerligen är tröttnar de ibland på alla oss turister och kan säkert längta tillbaka till den tiden då byarna här inte var annat än små mysiga fiskebyar och det enda språket som hördes var canario, men trots det så hälsar de alltid så vänligt och accepterar att vi nu är en del av deras vardag.
 
 
 
Los Cristianos, Tenerife

Hej oktober!

Herregud vad tiden går fort! Vi är redan i oktober vilket betyder att vi går in i skandinavisk högsäsong om några få veckor. Hotellet har varit fullt hela sommaren men nu går vi in i garantiperioden med Thomas Cook Northern Europe vilket betyder att vi endast jobbar med deras gäster fram till mitten av april. Det betyder fortsatt fullt hotell men betydligt lugnare då skandinaverna är väldigt mycket mer "lätthanterliga" än vissa andra nationaliteter... Om 1,5 mån har vi bott i den här lägenheten i ett år och jag har precis gjort fyra månader på jobbet som receptionschef (dock känns de som minst dubbelt så många efter allt som hänt under den här tiden..) Nu är jag ledig och ska njuta i två hela dagar! Kram!


RSS 2.0