Imorgon redovisning

Ja, sitter och funderar lite kring redovisningen vi ska ha imorgon, måste presentera det jag gjort på ett klart och tydligt sätt - vilket känns ganska svårt då det här varit den absolut mest otydliga, flummiga och märkliga uppgift vi gjort under de här åren.
Men med lite flyt ska det väl gå att komma undan med ett godkänd om man iallafall låtsas att man vet vad man pratar om :)

I sommar kommer jag jobba med.....


Racism

This happened on TAM airlines.

A 50-something year old white woman arrived at her seat and saw that the passenger next to her was a black man.

Visibly furious, she called the air hostess.

"What's the problem, mam?" the hostess asked her

"Can't you see?" the lady said - "I was given a seat next to a black man. I can't sit here next to him. You have to change my seat"

- "Please, calm down, mam" - said the hostess
"Unfortunately, all the seats are occupied, but I'm still going to check if we have any."

The hostess left and returned some minutes later.

"Madam, as I told you, there isn't any empty seat in this class- economy class.
But I spoke to the captain and he confirmed that there isn't any empty seats in the economy class. We only have seats in the first class."

And before the woman said anything, the hostess continued

"Look, it is unusual for our company to allow a passenger from the economy class change to the first class.
However, given the circumstances, the Pilot thinks that it would be a scandal to make a passenger travel sitting next to an unpleasant person."

And turning to the black man, the hostess said:

"Which means, Sir, if you would be so nice to pack your handbag, we have reserved you a seat in the first class..."

And all the passengers nearby, who were shocked to see the scene started applauding, some standing on their feet.

Anders Södergren


Den här informationen ligger nu uppe på Mittuniversitetets hemsida, det är Anders Södergren som blir våran gästföreläsare under Karriärmässan, kul!!

Mindre än två månader!

Jag vet att jag har sagt det förr, men i slutet av mars bär det av hit:


SM veckan

Massa spännande SM-tävlingar har avgjorts i Östersund den här veckan, jag har dock bara kikat på skidor och smitit förbi skridskobanan en snabbis!


Skidor:


Guld- och silvermedaljörer i sprinttävlingen - Emil Jönsson (silver) och Teodor Petersson (guld)


Ettan och tvåan i damernas sprint, Charlotte Kalla (2a) och Ida Ingemarsdotter (1a)

Massa publik och snygga tjejer fanns det också på stadion:

Skridoskotävlingar på Fyrvalla:

Nu är SMveckan slut, men vinterfestivalen fortsätter en vecka till!

Invigning vinterfestivalen!

Igårkväll samlades hundratals Östersundare på Stortorget för att dels hylla alla nyblivna SMguldmedaljörer samt för ett delta i invigningen av den 10 dagar långa vinterfestivalen.
Så här såg det ut:
Mörker möter ljus, kyla möter värme - det är tanken med Vinterfestivalen, lovar att det kommer att dyka upp mer bilder därifrån under de här 10 dagarna! Idag var vi på SM i längdåkning, och passerade även SM i skridskor, bilder från detta kommer i morgon! :)

Å vad roligt!

Två företag ramlade in i dag till mässan, och nu är vi uppe i ett riktigt bra antal deltagande företag och organisationer! Det kommer bli en fantastisk mässa, ett myller av minglande studenter i jakt på bra kontakter och chansen att nätverka för framtiden.
Som projektledare kommer det vara en pirrig natt dagen innan mässan, tänk så mycket som kan gå fel!! Men hoppas ni håller tummarna, 29 februari går den av stapeln! :)


Efter 47 år som rökare...

...så har min kära mor tagit mod till sig och gör ett försök att sluta! Är det inte helt fantastiskt? Nu håller vi tummarna...

Möten, plugg, planering, mässa, skriva, tenta, läsa

Sitter på skolan, tyst avdelning i biblioteket, men visst kan man ge sig tusan på att någon pratar bakom ryggen på en! (på danska dessutom..) Tar ett pluggavbrott och skriver blogginlägg tills dom har tystnat.. :)

Snart är det dax för det här i Åre:


Hello folks!

Idag körs det SM-tävlingar i Östersund och det ska det fortsätta med hela veckan, vi har ju totalSM här, superspännande! Snart börjar även Vinterfestivalen med allt vad det innebär, Östersund är den absolut bästa vinterstaden!
Idag började vi med -21 grader som blivit till -11 nu ikväll. Såhär vackert var det i stan idag:
Tänk till!


Teneriffasemester bildbomb!

Här kommer ett lass med bilder från min mobilkamera (man blir lätt slö och glömmer ta med den riktiga kameran när man har en ok kamera i telefonen..) - från min senaste vecka på bästa ön!Strandpromenad i skymning, Playa las AmericasMoi, med vulkanen Teide någonstans långt bort i bakgrunden


Favoriterna: Manu, Heidi, Florencia, Natalia - mina största anledningar att åka tillbaka så ofta jag bara kan!Manu har precis flyttat - HIT! Vad tusan, det ser ju ut som ett hotell! Området heter Mare Verde och ligger i Playa Fañabe.Utsikt från Manus gamla lägenhet, gillar att kunna stå i fönstret på kvällen och se palmer och känna havslukt (havet är bara några hundra meter ner längs den här gatan)

Det var det för idag vänner, hoppas ni får en fin kväll! Nu ska jag plugga och jobba undan lite inför Karriärmässan (allt detta innan House börjar om 37 min, hurm..)

Någon som sett Hamilton?

Om en timme traskar jag bort mot bion för att, i glada vänners lag, se nya Hamilton-filmen med Persbrandt i huvudrollen. Efter att ha älskat Hamiltonböckerna i många år, och läst flera av dom många gånger, så har jag gaaaanska höga förväntningar på den här filmen! Rapporterar senare hur den var! :)


Utsikt från planet

Såhär häftigt är Teneriffa från några tusen meters höjd! Kolla in toppen av vulkanen Teide, 3800 möh!
 


Semestern är slut!

Hej hopp, nu är jag hemma i Östersund! Superfint väder sista dagen på Teneriffa, ganska retsamt efter de molniga dagarna innan... Nu på morgonen kom jag till Östersund kl 6, fick dra resväskan i djupsnö på vägen hem; vilka kontraster.. Gillar att få leva "två liv" på det här viset, så väldigt olika varandra men väldigt bra båda två på sitt sätt! Nu ska jag sova några timmar, SJ:s liggvagnar bjussar inte på överdrivet mycket sömn.

Frukost på balkongen

Hej vänner! Dagens Teneriffarapport lyder tyvärr: mulet, ca 18-20 grader. Med andra ord inget kanonväder, men jag visste i och för sig att just januari kan vara en lite lurig månad här nere! Men jag har det fint ändå, ikväll blir det tjejmiddag med bästa tjejerna, vännerna från då jag bodde här.
Jag saknar verkligen livet här nere, och det är så himla skönt att ha lyxen att få komma tillbaka hit titt som tätt. Var och hälsade på på hotellet där jag jobbade förut och blev nertjatad tills jag halvt lovade att komma tillbaka och jobba till vintern :) Men ännu är det långt kvar till dess och mycket hinner hända!
Kram på er, det kommer bilder en annan dag för nätet är inte det snabbaste här på balkongen!

Absurd matupplevelse!

Vi gick till "Watermelon" häromdagen för att äta middag. Vi kom dit rätt sent, ingen av oss var jättehungrig så jag valde Watermelon just av skälet att man brukar få "ganska små men mycket goda portioner där" Jättebra service, superfin restaurang och efter ett tag kommer två servitörer bärandes på tallrikarna vi beställt; tror ni jag blev lycklig när jag insåg att den här var min? :

 


Om det är någon som inte riktigt förtår är det alltså en tallrik under med potatis, sallad och sås, och på en ställning brevid som sträckte sig över tallriken hängde det här maffiga spettet och dinglade över tallriken, när jag hade skrapat ner allt på tallriken hade jag ett berg av kött! Haha, ni skulle ha sett Manus min när han insåg att den tallriken skulle till mig... ;) Och vi som inte var så hungriga...


För er som hört om vår spis som "exploderade" igårkväll när vi lagade mat så har vi ringt idag och hört om dom kan fixa, svaret är "si si, mañana, mañana" vilket betyder ja, om ca 2 veckor :)

Jordbävning i natt!

I byn Güimar, 5 mil härifran var det tydligen en jordbävning i natt, fick jag reda pa hemifran! Tur den inte var här nere pa södra, vi har inte känt nagonting här! Allt är kanon pa Tenerife iallafall, igar hade jag äran att spöa tre italienare pa poker och ikväll ska jag spöa dom i tennis :) Hoppas allt är bra hemma! Puss och kram fran en solig och varm Kanarieö!

Intressant sökmönster

–Redan på juldagen ser vi en otrolig peak i hur folk börjar planera för sommarsemestrar, man börjar söka efter flyg, hotell och charter. Det är ett beteende som jag inte vet vad det beror på, men alla stora reseaktörer hakar på och har väldigt stora kampanjer, säger Jeanna Rutherhill, affärsområdeschef för resebranschen på Google.

När bolaget följt så kallade klickströmmar under en månad, det vill säga hur sökmönster förändras under en viss tid, så har Google kunnat se att 92 procent av dem som gjort Googlesökningar på resor faktiskt bokat en resa till slut. Svenskarna blir också mer realistiska under processens gång. Man kan säga att man börjar söka på exotiska resmål som Tanzania eller Hawaii men hamnar i grekiska övärlden till slut.

–Du kan gå från att ha skrivit solsemester till att skriva ett specifikt namn på ett hotell på Kreta, säger Jeanna Rutherhill.

Genom att använda Googles data kan man lätt läsa hur vi svenskar söker på nätet, väldigt intressant statistik som givetvis är guld värt när det gäller att räkna ut när på året man ska sätta in kraftfulla marknadsföringskampanjer osv. Texten ovan är hämtad ut SvD, och hela artikeln finns på:
http://www.svd.se/naringsliv/it/natsurfandet-avslojar-oss_6769105.svd

I morgon........ Paradise

 Eh.. vad gick fel???
De här tränarna har så mycket större ansvar än vad de tydligen har förstått själva - det är den här kvinnosynen de lär ut till 14-åringarna. Hur gick snacket mellan tränarna när de skrev ner de här "taktikerna"? Vart gick det snett? Jag blir mörkrädd när jag hört sådant här, i Sverige år 2012 borde vi väl ha kommit längre än så?

Friday night

Hej vänner! Vad har ni för er? Vet ni vilken konstig känsla som infann sig när vi till slut skickade in den allra sista upplagan av uppsatsen? Tomhet och lycka på samma gång. Vad sjukt det kommer att bli att klicka på "skicka" när den är C-uppsatsen som färdigställts till våren.

Ikväll klassfest och imorgon packa det sista för att påbörja resan imorgonkväll, tåg - buss - flyg - buss och sedan strand - surf - sol - fest - god mat - kärlek - vänner - palmer - shopping - i en vecka och sedan buss - flyg - tåg och sedan är jag hemma igen! :)
Opponeringen klar!

Idag har vi opponerat på varandras uppsatser. Det blir ju som ens lilla bebis den där uppsatsen så det är försvarsställning man går in i direkt när uppsatsen ska "kritiseras" av några utomstående läsare. Men det gick rätt ok ändå, inga större ändringar som behövs göra och vi hoppas klara av dem i morgon!


I övrigt bjuder Östersund på snöstorm och i eftermiddag kör vi ett Karriärmiddagsmöte och snackar marknadsföring!
Såhär fint var det häromdagen nere vid sjön...

Vilken investering!Efter att ha stört mig några veckor på att jag inte vaknar av min nya mobil (den är på tok för lätt att råka stänga av) så har jag nu investerat i denna lilla söta väckarklocka! Får se om den klarar av det hårda jobbet att få upp mig på mornarna... ;)

Bantningshysteri

På tv just nu: Tv3 - Supersize vs Superskinny, Tv4 - Matmissbrukarna, Kanal5 - Biggest Loser... Har det gått lite till överdrift kanske?U wanna get lost with me?


27.000 människor!!!

TJUGOSJUTUSEN PERSONER drabbades av Cryptosporidium i Östersund förra året. Helt absurt hur en lite vattenparasit kan slå ut så många människor. Fatta vad lätt att utföra terroristbrott; förgifta vattnet så kan du ta livet av en hel stad.


Hetaste resmålen 2012

 1. Panama
 2. Helsingfors, Finland
 3. Burma
 4. London, Storbritannien
 5. Oakland, Kalifornien
 6. Tokyo, Japan
 7. Tanzania
 8. Chilenska Patagonien
 9. Lhasa, Tibet
 10. Havanna, Kuba
 11. Moskva, Ryssland
 12. Glasgow, Skottland
 13. Puebla, Mexiko
 14. San Diego, USA
 15. Halong Bay, Vietnam
 16. Florens, Italien
 17. St Vincent, Karibien
 18. Moganshan, Kina
 19. Birmingham, England
 20. Rymden
 21. Kerala, Indien
 22. Paraty, Brasilien
 23. Koh Rong, Kambodja
 24. Wien, Österrike
 25. Chattanoga, Tennesse
 26. Dakhla, Marocko
 27. Maldiverna
 28. Malacca, Malaysia
 29. Algarve, Portugal
 30. Tahoe, Kalifornien
 31. Wales
 32. Antarktis
 33. Uganda
 34. Ukraina
 35. Samanáhalvön, Dominikanska republiken
 36. Dubrovnik, Kroatien
 37. Chiloé Island, Chile
 38. Jordanien
 39. Crans-Montana, Schweiz
 40. Montpellier, Frankrike
 41. Nosara, Costa Rica
 42. Sydkorea
 43. Lodz, Polen
 44. Dalarna, Sverige
 45. Portovenere, Italien

Om du ska vara riktigt trendig i år så vet du numer vart du ska bege dig! Dock känner jag mig lite tveksam redan från starten nnär jag läser den här listan: Panama, Helsingfors, Burma??

Det enda svenska bidraget till listan blev Dalarna. "Dalarnas djupa skogar och glittrande sjöar står värd för traditionella midsommarfester, och varenda rött hus förtjänar ett eget vykort", skriver New York Times som är de som står bakom listan.Blåbär!Ovan ser ni det som kan ha varit den bästa frukosten på lääänge! Långhelgen gick supersnabbt, jag är för social för mitt eget bästa, så dom där kvällarna då jag bara skulle vara själv och ta det lugnt slutade på middagar, spelkvällar och diverse annat. Men - man ska ju inte klaga för att man har vänner som vill umgås; det är ju egentligen dom som gör livet värt att leva! :)


Vi hann med en bio också - The girl with the dragon tattoo - och jag tyckte den var helt ok, lite "maffigare" än den svenska filmen och lite obehagligare vid vissa tillfällen...


Nu gör jag kväll, ska läsa och kommentera lite i den uppsatsen vi opponerar på och sen blir det tidig kväll!

Dagens kyliga promenad längs Storsjön!

Vackert eller hur?

Magisk vintervärld

Det här sagolandskapet mötte mig när jag kom utanför dörren i morsen; helt underbart! Vi har SÅ mycket snö i Östersund just nu!!

The world is a butterfly


Speeding around the world


Resesammanfattning 2011

Jag började reseåret 2011 med en vecka på Teneriffa i mars:
Sedan följde en weeekend med bästa tjejerna i Barca i april:Därefter kom en lång skön sommar vid Adriatiska havet, närmare bestämt i Lignano Sabbiadoro, med tillhörande jobb som tog mig både till Venedig en gång i veckan samt till Slovenien och Kroatien titt som tätt:Slovenien:

Kroatien:

Efter några kalla höstmånader i Sverige avslutades så reseåret 2011 med en tur till Teneriffa i november, igen...
Det var summeringen av 2011 det! Vad väntar härnäst? Om mindre än 2 veckor återigen till Teneriffa och i Mars blir det Karibien, närmare bestämt Aruba! Vad sommaren bär med sig är det ingen som vet ännu, men det lutar förstås åt Bella Italia...

Nyår i Ottsjö!

Nyårsafton startade med en härlig skotertur på fjället på dagen med grillning och kaffekok över öppen eld, och den efterföljande kvällen bestod av mat i mängder, fyrverkerier, sällskapsspel och skumpa!

GOTT NYTT ÅR VÄNNER! Nu jäklar ska det här året bli det bästa hittills!
RSS 2.0