födelsedagafirande

ett riktigt kalas blev det häromkvällen, manu fyllde 27 o en av grabbarna ska åka hem till italien, födelsedags- och avskedsfest i allt, det kan ju bara sluta på ett sett...



tänk att det är nyårsafton imorgon, är inte det väldigt märkligt? vi har bokat bord på ett mysigt ställe i los cristianos så där ska vi sitta på uteserveringen med utsikt över torget, stranden o hamnen o käka en fem-rätters! finfint va? kram o gott nytt!

hard work work!

tänkte visa lite hur det ser ut på hotellet där jag spenderar 5 dagar i veckan!


receptionen där ni hittar mig


lobby o bar bakom receptionen, även detta är receptionspersonalens ansvar


vi har försökt skapa lite julstämning iallafall..


och så det viktigaste av allt, poolen...

god fortsättning på er där hemma, jag väntar in föräldrarna som dyker upp om några timmar för två veckors semester!


merry christmas from tenerife!

här kommer lite bilder från vårt glittriga, julpyntade liv!









alla bilderna är från mysiga Los Cristianos, verkligen fint att promenera där på kvällarna!

Världens farligaste turistjobb

1. Cykelguide
Yungasvägen är den smala och grusiga körbanan som går mellan Bolivias huvudstad La Paz till Coroico. Den kallas även för Dödens väg. Längs den här leden får mountainbike-guiderna sätta sitt liv på spel upp till fyra gånger varje vecka när de får cykla med äventyrslystna och galna turister. Faktum är att varje år mister runt 200 människor sina liv längs den 4 mil långa sträckan, som på ena sidan stupar 2 400 meter rakt ner.

2. Ölbärare
En annan yrkesgrupp är de bärare som levererar öl i Slovakien. Det kanske inte låter så farligt, men när leveransen ska upp till 2 200 meters höjd med enbart mänsklig kraft så känns yrket helt plötsligt galet. Klättringen bör högst ta två timmar och dessa vältränade människor gör detta flera gånger om dagen. Det finns till och med ett årligt rally där bärare kommer från hela världen för att tävla. Varför görs detta? Jo, för att tillgodose de fjällvandrande turisterna med öl när de kommer fram till barackerna, som ligger på just 2 200 meters höjd.

3. Kärnkraftsguide
1986 flydde invånarna i området Tjernobyl på grund av den fasansfulla reaktorolyckan på kärnkraftverket. Följderna av den ökade nivån av radioaktivitet blev bland annat en ökning av cancer i både Ukraina och Vitryssland. Idag, 24 år senare, går dessa guider runt i området utan någon utrustning alls. Turisterna råds dock till att inte ha shorts, sandaler eller att dricka kranvattnet.

4. Tjurfösare
Under några dagar i juli varje år får tjurskötarna i Spanien lite extra jobb under deras festival San Fermín i juli. En av höjdpunkterna är just tjurrusningen och det är tjurskötarnas uppgift att hålla koll på att dessa kraftpaket till djur inte skadar någon i publiken, eller någon av alla deltagare eftersom löpare springer tillsammans med tjurarna. Till sin hjälp har skötarna en träpinne. Banan sträcker sig 825 meter och det är mellan 200-300 människor varje år skadas, däribland flera skötare.

5. Krokodiltränare
Vad sägs om att vara specialist på reptiler i sydindiska Chennai (Madras)? Soham Mukherjee heter mannen som arbetar på Madras Crocodile Bank som är en djurpark och ett rehabiliteringscenter. Två av hans arbetsuppgifter är att träna krokodilen Psycho och komma till undsättning när krokodilerna börjar bråka med varandra.

6. Bobinstruktör
Under OS tidigare i år omkom en av de deltagarna i den snabba sporten bob. Efter det har banan i Kanada kallats för den snabbaste. Nu finns det planer på att även göra det möjligt för turister att testa. Även om man inte kommer upp i de högsta hastigheterna når man ändå 100 kilometer i timmen, och då är det instruktören som har ansvaret.

7. Späckhuggarskötare
Att vara en tränare till ett djur kanske inte är så farligt, men om djuret är en sex ton tung späckhuggare klassas jobbet genast som livsfarligt. I februari i år råkade späckhuggaren Tilikum döda sin tränare under en show, på Seaworld i Orlando, USA. De ska nu se över sina säkerhetsrutiner och försöka hitta en ny tränare till showen.

Listan kommer från "Rejseliv"

krångel o köer

idag åkte vi upp till santa cruz med nya bilen för att göra klart ägarbytet, vi åkte strax egter åtta för att ha mkt tid innan manu börjar jobba kl 14. efter att ha snurrat runt en stund i jakt på rätt ställe o jakt på parkering där utanför kom vi in o får reda på att det var en grej på bilen som ej var betald och den var tvungen att först betalas i en annan del av stan. ok, vi tog en taxi dit för att slippa åka vilse o slippa hitta parkering. vi kom till det nya stället för att betala men då kunde man inte betala där utan man var tvungen att betala på en bank i närheten. vi letade reda på den, köade en stund o betalade 70 euro. tillbaka på stället fick vi en kölapp o pratade med en kille som sa att det skulle ta minst två timmar o sen kunde vi åka tillbaka till det första stället där vi började alltsammans. vänta,vänta o vänta tills manu inser att han inte kommer hinna utan han måste åka hem för att hinna till jobbet. jag erbjuder mig att stanna kvar för att göra klart allt. men! för att jag ska få göra det krävs att manu skriver på ett tillstånd o det pappret finns på det första stället. yes, tillbaka dit o skriva på det o hämta bilskrället o sen skjutsade manu tillbaka mig o jag fick göra en timmes väntande själv innan jag fick pappret stämplat o kunde ta taxin tillbaka till första stället. där först kö för att betala 50 euro o sen kö för att få de slutgiltliga ägardokumenten på bilen i manus namn. PUH! men sen var det klart o jag kunde gå o shoppa, sedan sov jag gott en timme på bussen hem!








dagens göttiga middag



getost med honung, mandlar, ugnspotatis o grönsaker. ett glas rött till det och trevligt sällskap; helt perfekt med andra ord :)

däckigt värre

En utflykt i jakt på däck blev det idag! Uppe i Valle San Lorenzo på en bilskrot o kollade läget men vi hittade sen på en bilverkstad med trevlig italiensk ägare som monterade på två nya o två begagnade däck för totalt 140 euro, det kan vi väl vara nöjd med!












pärlan

Försäkringen kirrad o bilen har äntligen fått flytta hem till oss!



nu är det bara lite nya däck som ska inhandlas o sen är det bara att tuta o köra!

julfest på jobbet!


Måste säga att det var oväntad men festligt att se direktörer och andra chefer på hotellet släppa lös så! Ett hejdundrade kalas blev det så hotellgästerna kom förbi o frågade ikväll vad det var för fest där idag! Buffe, vin o champange bjöds, synd man skulle jobba sen! lyckades vinna ett pris på jullotteriet, sex små ölglas! Haha!












finväder!

verkligen härligt väder här just nu, de som haft denna veckan här kan vara nöjda! idag har vi jullunch på jobbet, jag hinner vara med en halvtimme innan jag måste börja jobba, men lite hinner man förhoppningsvis äta! :)



dagens bild är utanför klubben Papagayo där de snodde min tele! :P

köpt bil!

äntligen är bilen inköpt! en fin, grå fiat punto blev det! dock är den ännu oförsäkrad, vi hoppas kunna lösa det på måndag när kontoren öppnar igen. så än så länge har vi inte kört den, men snart, snart blir det utflykter! såhär glad var den nye bilägaren igår:




el hierro!!

Vi fick en helt fantastisk utsikt idag under eftermiddagspromenaden till Los Cristianos! Det är extremt ovanligt att man kan se ända till ön El Hierro härifrån, men ikväll så var det så himla klart! Här kommer några bilder från kvällen!


















lucia i playa las americas!

svenska kyrkan på teneriffa ordnar varje år lucia här o vid halv elva igårkväll kom dom till oss på hotellet! det var mysigt o stämningsfullt o vi bjöd alla gäster på hemkokad glögg vilket var väldigt populärt!









teneriffa <3

hej på er! fantastiskt nog är det strålande sol o riktigt varmt på min lediga dag! hängde med grabbarna ner till surfspoten o kollade in dem en stund, rejäla vågor här just nu så pojkarna är lyckliga!









häromkvällen...

vi tog lite glögg lussebullar i väntan på att gå ut o äta o under tiden hann vi bli 11 Pers här inne i lägenheten som gick ut o åt en pizza tillsammans! 8 italienare, en argentinska o två svenskor :) den stackars restaurangen vi gick till höll på att stänga men en grupp på 11 pers säger man ju inte nej till så det var bara att elda på i ugnen igen!







i övrigt allt bra, ser fram emot besök, först föräldrarna o sedan vänner i januari! kram!

Samsung galaxy s3

Weah! nu är den min! jag är sjukt mkt fattigare men telefonen är fantastisk!




glögg!

häromkvällen mös vi till det med glögg o lussebullar, lite otippat här på Tenerife va! glöggen gjordes av rödvin, glöggextrakt o socker!
nu ska jag sussa, slutade elva ikväll o börjar 07 imorgon...godnatt!




stulen mobil

japp då blev man själv offer för en sån där stöldliga som vi varnar gäster för... i trängseln på utestället i natt öppnade någon min stängda väska o drog med min mobil. dessutom fick vi nästan en gigantisk staty över oss, nån tjej som dansade uppe på nån scen ramlade o lyckades välta hela grejen. efter lite om och men fick vi prata med managern (!) som bjöd på goda gratisdrinkar som plåster på såren. ganska sjuk kväll kan vi väl sammanfatta det hela med. nu ut o leta ny mobil. suck.

las americas i julskrud!

nu är det pyntat o klart inför jul, dekorationer överallt!







den äkta julstämningen kanske inte infinner sig men det är fint iallafall!



RSS 2.0