klapperliklapp

Det luktar hårspray och parfym och det låter från hårtorkar, klackar som klapprar mot golvet och Maná på högsta volym på en dator.
Med andra ord så håller tre tjejer på att göra sig i ordning för att gå på fest! :)
Vi ska svänga förbi Cosas Ricas, ett argentinsk/danskt café på vägen för att hämta upp Natalias superargentinska tårta som hon beställt där. En tårta som givetvis har en huvudingridiens - Dulce de Leche, som jag inte ens vet om vi har någon svensk motsvarighet till, men som alla argentinare är galna i.
Antonio som äger baren där vi ska ha våran fest, han fixar allt - handlar kött och är grillmästare, fixar sallad och tillbehör och såser, så jag och Natalia som står för kalaset, vi behöver bara dyka upp.. Bra ordnat tycker vi själva! :)
Nu är min sista biljett bokad, tåget som ska ta mig från Arlanda och hem till Östersund, och tro mig att det ska bli skönt att komma hem!
Idag har jag förresten kollat upp tåg mellan Latisana och Bologna i Italien också, blir kanske ett litet besök på en Blink 182 konsert där den 4e.. hehe, lite galet men hemskt kul.
Hoppas ni får en trevlig kväll, för det ska vi ha!
Imorrn flyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyger jag!
(enormt tack för biljetthjälpen papps!)




27/08/10

3 timmar gjorda av den allra sista arbetsdagen! dock har jag hört lite oroväckande rykten här att man har en tradition att kasta personalen i poolen den dagen de gör sin sista arbetsdag.. Jag har iallafall ombyte med mig.. :)
har inte så mycket mer att berätta, tillbringat några timmar vid poolen brevid en grupp på 8 skrikiga, hemska italienare. Relativt vuxna människor, runt 30 år, men det va hoppa bomben i poolen, och göra så mycket plask som möjligt plus att dom skrek hela tiden. Börjar jag bli en grinig surtant? Usch.. Men dom var faktiskt enormt jobbiga. Så det så.. :)
Nu blir det som sagt lite kalas i helgen, samt lite last-minute-shopping. Kanske en sista tur till Los Cristianos för att säga hejdå till min älskade by...




näst sista dagen!

oj, fyra dagar sedan jag skrev nåt? sorry.. :P
vad har hänt sen sist? vi har hittat ett kalasbra pizzaställe- italienska underbara pizzor som kostar 1,5 euro / slice,
vilket betyder att man behóver inte sitta och trycka i sig en hel enorm pizza med samma fyllning på hela utan här kan man köpa typ 3 bitar av olika, suveränt. :)
Förutom det så har jag hängt mycket med Natalia som jag kommer sakna så mycket.. Vi ska ha en avskeds/födelsedagfest på söndag som kommer bli episk, det känner jag på mig!

Sitter just nu på jobbet, slutar klockan 12 ikväll och sen är det bara imorgonkväll kvar och sen är det SLUT på jobb för i sommar, så skönt!

Klockan 14.20 på måndag lyfter sedan planet från norra flygplatsen som ska ta mig till Venedig via Barcelona. Synd jag inte har minst 6 timmar på flygplatsen i Barcelona, för då hade jag åkt in till centrum och kikat på staden!

Men nu ska jag ta och försöka få någon från restaurangen att komma upp med min mat, jag får ju inte lämna receptionen när jag är här själv...

Dagens bild är ifrån den lilla mysiga byn Garachico!

waaazzuuuup?

Jag fick sista helgen ledig! detta betyder att jag jobbar mån- fre och sen är det sluuuuuut. Detta betyder även att jag kan använda helgen till packning och avsked. Jag är inbjuden på festligheter i La Laguna på fredag av en kompis som bor i Santa Cruz. Det betyder att dom skulle komma ner och hämta mig på fredagkväll, fest i La Laguna på natten och sen hem till söder lördag morgon... låter lite jobbigt, men skulle säkert vara kul. Har ju aldrig provat på student-utelivet i La Laguna.
Men i övrigt då.. fyllisarna som jag skrev om igår hittar på spännande saker varje dag, igår satt den ena och drack i hissen, vilken vissa andra gäster tyckte va lite besvärande..
Idag kom två polska gäster som hade hyrt en bil och berättade att dom parkerat så pass dåligt att bilen försvunnit.. hehe, det betyder alltså att polisen och "gruan" har kommit och forslat bort bilen. Jag fick ringa lokala polisen som i sin tur ringde bärgningsbilsfirman, och sen fick gästerna gå dit för att försöka lösa ut bilen - till en kostnad av ca 100 euro.
Det enda lilla problemet var att bärgningsfirman ville ha legetimation och pengar kontant på en gång, och det polska paret hade allt sånt inlåst i kassaskåpet på sitt rum och nyckeln till det låg i bilen, hehe, så krångligt det kan bli va.. :P
Nu ska jag jobba 3 timmar till och sen ska jag hem och sooova.. ända till klockan ringer 06.50 imorrn.. Godnatt!

pizzalunch och fyllisar..

vaknade runt 12 för att gå och äta lunch med en fantastisk människa, en gammal kollega till mig som berättade att hon ska ha barn i mars! wii vad roligt! Det blev 2,5 timmars pizzalunch med snack om allt mellan himmel och jord och sedan gick jag direkt till jobbet.
Det är alltså vad jag hunnit med fram tills nu.. Ikväll blir det svänga dom lurviga återigen, denna gång med min svenska SPA- och gym kollegor som lämnar Teneriffa redan på tisdag.
Blir lite trist och konstigt nu med en massa Goodbyes sista veckan, men men, det är ju så livet är i den här branschen, man träffar mycket folk men man träffar dom ofta för ganska kort tid, för sen åker man ju vidare till nästa jobb/nästa destination..
Jag tycker det är lite jobbigt att sitta här i receptionen helt ensam ända till klockan tolv ikväll då vi har ett ganska stort gäng 50-åringar  från Sveriges västra grannland som börjar sina dagar med ett köpa 8 st öl klockan 9 på morgonen och sedan fortsätter dom i den stilen hela dagarna - alla dagar. De kommer slirandes till receptionen med en öl i handen och pratar och pratar och pratar... Hoppas dom slirar iväg till restaurangen eller ännu hellre till någon bar långt från hotellet ikväll.. :P
Vi hörs imorrn, ha en bra kväll allihopa!

finmiddag och vit fest...

...dock inte vit i meningen "nykter" utan vit i på så vis att alla ska vara klädda i vitt!
Jag fick en inbjudan idag nämligen till en fest på det nyöppnade diskoteket OMM som ligger mittemot där jag jobbar. En inbjudan som säkert är värd minst 10 euro, så ikvall klãr jag och min sambo oss i vitt och går på OMM!
Men fôrst ska jag och Natalia laga mumsig middag hemma, vi ska gå och handla så fort hon slutar jobbet och sen blir det något smarrigt med fisk och skaldjur, samt en flaska vitt från Argentina.
Det blir bra det efter en helt absurd dag på jobbet. Jag och min kollega Oscar har få ta skit i flera omgångar for saker som skett då vi inte ens varit på jobbet, alltså sådant som egentligen e någon annan kollegas fel. Dessutom har vi haft hur mycket jobb som helst så vi har inte hunnit andas en sekund under dagen. Men! Nu har jag bara 7 jobbdagar kvar, niiice!
Ha en toppenhelg nu friends and family!

älskade Los Cristianos!

igår var en underbar dag eftersom den spenderades i finaste Los Cristianos. det är en plats som får mig att bli glad och känna mig nöjd med allt. inte bara för att jag känner mig som hemma där, utan för att hela atmosfären är så himla mysig och schysst.
snyggt, pittoreskt, rent, trevligt, jaa.. perfekt helt enkelt.
och så har man bott i en ganska förskräcklig del av Las Americas istället hela sommaren, känns rätt trist..
imorrn ledig igen, det får nog bli en promenad till Los Cristianos igen, kanske ännu ett dopp i det turkosa havet på Las Vistas? (hehe, det där var elakt, jag vet.. ;)








...


vad hände egentligen? ;)

Tanken var att gå ut och ta en öl i all enkelhet med en kollega efter jobbet igår. Men efter några öl så stötte vi på ett glatt gäng med kollegor och vänner, vilket resulterade i att vi blev kvar där och dansade salsa och drack öl till klockan 6 på morgonen. Mycket trevligt, men man får lida lite för det nu dagen efter när man är lite småtrött på jobbet... :P
Bara två veckor kvar på finaste ön nu, vart har sommaren tagit vägen!?


varmt!!

Tenerife är just nu jättevarmt, vi har haft flera dagar i sträck med runt 35 grader, på vissa håll up mot 45 grader. Men imorgon ska det bli lite kyligare och kanske till och med regna lite, så det är skönt.
Igår var jag ute med tjejerna, så imorse tog jag sovmorgon och sen lunchade jag med Heidi, Flor och Natalia innan jag började jobba kl 4.
Ikväll är jag inbjuden till en fest på en båt, men eftersom jag slutar kl 12 så är det nog tyvärr lite sent att gå dit då. Det blir nog raka vägen hem och sen upp tidigt för att ligga några timmar vid poolen imorgon (om det inte regnar förstås)
Hittills på jobbet idag har jag försökt boka flygbiljetter till några Italienare samt druckit kaffe med Nina i SPAt, ganska lugnt med andra ord.. :) Men vi får se vad kvällen bjuder på, man vet aldrig vad som kan inträffa eftersom typ hela hotellet styrs från receptionen..
Har bokat hemresa förresten! 9 Sep lämnar jag Italien för att flyga hem till Sverige, är i Sthlm på kvällen och tar nattåget till Jämtland. Kvällen den 10e har vi sittning med Turismprogrammet och SportTech tillsammans, så det känns bra att hinna hem till den! Ses då friends and family! :)

Hälsning härifrån:

http://www.google.se/maps?q=tenerife&lci=com.panoramio.all&iwloc=lyrftr:com.panoramio.all,4700820447010999218,28.050470,-16.712608&ll=28.050470,-16.712608&z=9&ei=INZmTL72O6KJOOnKuLkF&sa=X&oi=geocode_result&ct=photo-link&cd=5&resnum=1&ved=0CCIQ8wEoBDAA


snaaaaaaart itaaaaliaaaa



är ganska excited över min kommande resa till vackra Lignano Sabbiadoro! :)

underbara, underbara helg

jag är käääääär i Puerto de la Cruz, denna fantastiskt vackra, härliga stad. Vi har haft det toppen i helgen helt enkelt! kommer mer info senare, puss!

over and out

nu tar jag semester over helgen! see ya later! :)




taxi taxi

De tio bästa taxistäderna i världen:

 

1. London

2. New York

3. Tokyo

4. Berlin

5. Madrid

6. Bangkok

7. Dublin

8. Köpenhamn

9. Frankfurt

10. Paris



Puerto de la Cruz

Yeees, i helgen blir det en weekend-get-away till den vackra gröna sidan av ön. Det var världens bästa Natalia som precis frâgade vad jag pysslar med i helgen och undrade om jag kanske ville följa med till Puerto. Sâ, lördag e.m âker vi upp, sen bor vi gratis där (hon har kontakter den där tjejen) och âker hem pâ söndag. Ska bli toppen att verkligen hitta pâ nât när man har hela helgen ledig. Och känns bra att göra nât med Natalia ocksâ eftersom vi ju inte har sâ lâng tid kvar här tillsammans...
Sâ det är bara att hoppas att förkylning och tandvärk dämpar sig lite till dess annars blir det mycket tabletter i helgen...
Jag sitter ju pâ jobbet jag, här är det rätt lugnt, men iallafall lite mer att göra nu än vad det varit förr.
Angânde ansiktsbehandlingen som jag nämnde i förra inlägget sâ sa min chef idag att han skulle bjuda mig pâ den vid nât tillfälle innan jag âker hem, sweeet! Sâ jag bokar in den till nâgon dag lite närmare hemresa!

Den 30e Augusti bär det av till Italien. Den 22a September 2009 var datumet dâ jag âkte hem därifrân senast, sâ det kommer alltsâ har gâtt mer än 11 mânader... förstâr ni att jag är ganska glad över att resan faktiskt blir av. Känns riktigt riktigt bra! :)

Sen mina vänner, sen âker jag hem till älskade, saknade Sverige!

Här tvâ bilder frân fina Puerto de la Cruz som jag spendera helgen i:




aaaaj tandvärk!

Lite mer gäster pâ hotellet nu, vilket är kul för dâ blir det lite mer att göra förstâs och inte bara att sitta av tiden pâ jobbet, bokade ett lass utflykter igâr, mkt bra dâ vi ju fâr kommission pâ de utflykter vi bokar. I övrigt har jag gâtt och lyckats bli förkyld (luftkonditioneringen i receptionen) samt att jag har taaaandvärk.. shit det här finns ju inte, ska jag gâ runt och ha sâ här ont tills jag kommer hem till Sverige, om ca 1 mânad? för jag vägrar gà till tandläkaren här och betala astonomiska summor, det har inte en liten stackars student râd med. Suck. Jag härdar!
eh ja, det var väl min rapport här ifrân, i övrigt har det inte hänt sâ mycket nämligen. funderar pâ en timme vid poolen nu innan jag vandrar mot jobbet, kan man svetta ut en förkylning? 
Ja, jag ska kanske fâ en ansiktsbehandling idag pâ jobbet, innan jag börjar jobba förstâs, min SPA kompis skulle kolla om hon hade tid. Sweeet! :)
Imorrn vandrar jag till posten för att betala de förhatliga 32 eurona och sâ fâr jag det där lilla paketet med grejer skickat iaf. Suck igen.
See u later alligator!

förfall

hej svej! ursäkta dâlig uppdatering men jag och min Peruanska kollega samt tre engelska gäster pâ hotellet har haft lite fór roligt sista dagarna för att jag skulle haft tid och ork att sitta vid datorn! :)
nu har engelsmännen âkt hem (och faktiskt lämnat en mycket mer positiv bild av engelsmän i mitt huvud än vad jag hade förut, de här var tre grymt trevliga, välutbildade och artiga grabbar- trots sin ringa âlder.) Dessutom tror jag dom hade helt gryyymt med pengar, men trots det var dom inte dryga eller "översittiga", haha min svenska blir värre för varje dag, suck. För mycket spanska och engelska, inte bra detta... :P
Men tur man snart är hemma pâ universitetet igen sâ man inte förfaller totalt!
Nu ska jag ha en väldigt lugn kväll, kurera mig lite dâ jag börjar bli lite smâsjuk (jobba i en luftkonditionerad reception hela dagarna..) och sâ ska jag sooova, helst minst 10 timma! Aaaah! Gonatt! :)

âââh Hoffmaestro....

Kalla mig blödig eller töntig eller vad ni vill, men jag började nästan grâta alldeles nyss när jag läste ÖP:s recension av Hoffmaestro & Chraa´s spelning pâ Storsjöyran i helgen.
Jag visste det, jag VISSTE att den skulle vara helt fantastiskt underbar och att jag hade älskat varje sekund av det.

"Och publikhavet är massivt. För första gången denna Storsjöyra är Badhusparken full, full av människor, liv, dans och pubertalt fotbollsskrän. När så det elva man starka bandet Hoffmaestro & Chraa drar igång konserten med toksvängiga ”Seize the day” dansas det ända bak till rullstolsrampen. När hela publiken hoppar och viftar med armarna högt i luften reser sig ett och annat hårstrå även på den svårmodigaste popskribent.

Och en sak är säker. Hoffmaestro & Chraa är inte ett band som ska förstås, det ska kännas. De är heller inte ett band som man ställer sig och slölyssnar på i utkanten av publiken. Man går dit med själ och hjärta och ställer sig mitt i folkhavet. Och där och då, under de snabba balkanlåtarna med textrader som ”na-na-na-na-na” är Hoffmaestro & Chraa nästintill oslagbara. De vrider upp feststämningen till max och alla som ger sig hän i mitten av publiken får sig en oförglömlig spelning.

Och visst var det kul att musikfestivalen Storsjöyran till slut fick en spelning präglad av både yra och fest?"

Lânade en del av ÖP:s recension, den som nästan fick mig att börja grina här där jag sitter i min ensamhet i receptionen.. Visst lâter det heeeelt fantastiskt? En sommarkväll i Badhusparken, med dina bästa vänner och Hoffmaestro som ger järnet pâ scenen; nästa âr, nästa âr dâ jäklar..


RSS 2.0