Fiskmiddag

Ska ni äta fisk på södra Teneriffa så rekommenderar jag er att söka er lite utanför turistgettot och styra mot antingen Los Abrigos (nära flygplatsen) eller längs kusten åt andra hållet till byn La Caleta. Vi valde det sista alternativet och fick en smarrig middag på Masia del Mar häromkvällen, deras uteservering ligger precis i vattenbrynet.

Dessa godingar hade jag sällskap med:



Och detta är restaurangen utifrån:




Aperitivo och nyheter hemifrån

Vi firar spännande liverapportering från BB i Sverige med en drink före middagen!

Jag skickar många kramar och mycket lycka hem till alla vänner och familjen och till den lilla/e som är på gång!

Dagen på IKEA har varit intensiv men vi har blivit mycket fina saker (möbler, mattor, lampor, prylar) rikare! Nu ska vi bara bestämma oss vart vi ska äta middag :)



Skål från oss på Teneriffa, kommer sakna hon den där systern när hon snart lämnar ön....

Hemmagjorda godsaker





Får det lov att vara en liten smörgås, eller ett danskt smörrebröd som de även kallas? Leverpastej, räkor, lax, saltkött, rostbiff... Ja möjligheterna är oändliga och allt görs för hand här av oss. Det gäller även för kanelbullarna, äppelkakan och cocosbollarna! Det är riktigt mysigt att jobba med mat igen!

solnedgångsfotografering

Ibland slås man av hur vackert det är här och det är då man förstår och minns varför man gjort valet att flytta till den här lilla ön mitt ute i havet...







På torsdag ska vi äntligen åka upp till IKEA och spendera läskigt mycket pengar misstänker jag. Jag började nämligen idag att skriva en lista på allt som behövs till lägenheten och den blev ganska lång kan man säga.. :P Och givetvis ska jag plocka med mig en massa svenska godsaker; sill, köttbullar, lingonsylt, fläderblomssaft, glögg och så vidare! Den lilla Punton kommer verkligen att sättas på prov på vägen hem med fullastat baksäte och bagageutrymme!

Lunchrast

Hej! Jag sitter här o mumsar potatismos och räksallad; på Teneriffa! Ett strategiskt bra val att välja ett jobb med svensk chef! Mums ;) I övrigt har jag inte så mkt nyheter, förutom att jag har en pojkvän som alltid hävdar att han har inga som helst problem att leva utan TV. Därför var det så märkligt att jag möttes av den här nyinköpta apparaten när jag kom hem igår;



Tre dagar klarade han att leva utan TV...

Födelsedagsfirande

Det blev lite lugnare på själva födelsedagen än dagen innan., jag, syrran och våra män tog bilen upp till lilla byn Granadilla för att besöka restaurangen Tierras del sur. Vi åt tapas och drack vin o jag fick packa upp en massa fina paket :)



Tack alla som uppvaktat på något vis, det värmer i hjärtat ♥

Happy birthday to me!

Jag blev ordentligt firad igår av hela gänget med en tapasbuffé när jag kom hem från jobbet och på tolvslaget skålade vi och åt världens finaste födelsedagstårta! Tack Manu för alla förberedelser..!! Och tack så hemskt mycket för alla grattis hemifrån! ♥







Jag och Mia trängs i hörnet på bilden tillsammans med hela högen italienare.. Nu ska jag fira med tårta till frukost och sedan ska jag gå och jobba!

Ny lägenhet!

Hej mina kära! Sedan sist har det hänt en hel del, vi har fått och förlorat en fantastisk lägenhet, jag och Manu har börjat jobba och igår hittade vi tillslut en lägenhet som blev våran på riktigt. Så sent i natt kom vi tillslut i säng här i nya lyan som ligger på gränsen mellan Los Cristianos och Playa las Americas, typ 3 min promenad till Mercadona och samma avstånd till jobbet för mig. Nu kan livet här börja på riktigt! Jag bjussar på två bilder på utsikten från terassen:



Utsikt mot havet om du tittar åt vänster...



...och mot hotellet Saint George och bergen åt höger

Stort grattis mamma!

Hoppas du haft en härlig födelsedag mamsen! Saknar er! ♥



Fin bild på fina föräldrar när vi åt nyårsmiddag tillsammans här på Teneriffa förra året! Kram på er!

Teneriffa

Hänger i soffan hos min syster i deras lägenhet i Playa Las Americas. Grabbarna är och surfar trots att det är väldigt små vågor. Idag har vi fixat allt, lägenhet (verkligen nöjd, 8e våningen med balkong i vinkel vilket ger utsikt åt alla håll, det enda som är synd är att vi inte få flytta in förrän 5/12) varit på banken, hämtat grejer i bilen osv.



Syrran pluggar och jag chillar... :)

Fick förresten även reda på att det är nu man ska investera här, du kan få en studio här för 50.000 euro nu.... Så kom och fynda! :)

30 000 fattigare....

....men många minnen rikare! Ja vi har räknat ut på en höft vad hela resan kostat (40 dagar inklusive allt) och det landar i runda slängar på 30000 per/pers. Då är en tredjedel biljetter tur o retur och resten boende, mat, transporter (buss, flyg, båt osv som vi använt oss av för att förflytta oss mellan olika länder), inrese- och utreseskatter och visum och så lite nöjen förstås! :) Det kommer en sammanfattning av hela resan framöver, nu får ni endast det hemskaste reseminnet:



Jag och Manu på nattbussen mellan Panama City och Bocas del Toro; luftkonditioneringen på max och det var typ 2 plusgrader i bussen, hela natten huttrandes trots att vi klädde på oss alla kläder vi ägde...

Kuba - Havanna och Varadero

Välkomna till Kuba; eller välkomna till 50-talet? Nu är vi tillbaka i Cancún, Mexico efter en kort avstickare till Kuba. Vi besökte badorten Varadero under en dag men i övrigt hängde vi i huvudstaden Havanna. Den fantastiska, vackra, lockande men ack så frustrerande staden Havanna. Staden där du ser Fidel och Guevara överallt, där propaganda för kommunism, socialism och revolution är något du ser i varje kvarter samtidigt som de ovan nämnda dragit ner landet i det fattiga träsk där det nu befinner sig. Jag måste samla mina tankar lite mer innan jag skriver mer om Kuba. För nu får ni lite bilder från våra dagar där att kika på:













...Och i morgon e.m kliver vi på flyget hemåt!


Resrutten

Den här resan hade egentligen inga andra bestämda stopp än San Jose i Costa Rica (där vi landade) och Cancún i Mexico (där vi flyger hem ifrån). Därutöver hade vi ingenting bokat när vi lämnade Europa, endast lite funderingar och önskemål om platser vi skulle vilja besöka. Och jag måste säga att det på det stora hela har gått väldigt bra. I och med den första bussresan vi gjorde i Costa Rica så hamnade vi lite "fel" för att åka till Nicaragua som vi tänkt och det blev smidigare att åka ner till Panama, och det blev ju bra det med!



Vilken fin karta jag gjort va! De röda prickarna är de platser som vi tillslut enades om att besöka. Imorgon lämnar vi Cancún för att åka till den sista röda pricken: Havanna, Kuba. Vi hörs därifrån!


Dykdag

Tyvärr, tyvärr är vi inte längre i Playa del Carmen utan vi är tillbaka i Cancún. Det sista jag gjorde i Playa Carmen var att dyka. I och med att det var länge sedan sist så startade vi dagen med att gå igenom lite grunder, dels lite teori och även praktik i poolen. Det är att rekommendera om det var ett tag sedan sist. Efter det var det dags för dagens två dyk från båt vilka båda gick jättebra och vi såg massor av fina fiskar. Det häftigaste tyckte jag var det stora stimmen med fiskar där hela gänget bara stod still och lät oss sakta glida förbi. Jag filmade massor med Manus Go Pro, men det får ni se en annan gång!



Manu fotade från stranden när vi gav oss iväg. Klart och härligt vatten i Mexico! Tyvärr var det någon som berättade att säsongen för Bull Sharks precis hade börjat, vilket gjorde mig lite nervös, och det var nog tur att vi inte såg någon...


Mat mat mat

Skrev ju tidigare om våra mat-missions, nu har vi klarat av de flesta!



Närmast kameran på denna bild ser ni "Fem tacos" med guacamole. Jag förväntade mig mina tacos i hårda, krispiga skal (svenska varianten) men fick dem på plättstora tortillabröd! Gott var det iallafall!



Igårkväll var vi faktiskt ute efter kl 21 (!) och strosade på stan. Då passade vi även på att klara av punkten Margeritas på listan.



Quesedillas med olika fyllningar. Här i Mexico finns en kedja som heter Quekos som endast gör Quesedillas. En kostar 13 pesos = ca 7 kr.



En smockfylld burrito, den här åt Manu när jag avnjöt mina fem olika tacos. Jag tror faktiskt att jag gjorde det bästa valet!

Imorgon ska jag dyka, yuuupiiidooo! Jag ska göra en "refresh" eftersom det var så länge sedan sist. Det innebär en genomgång av allt viktigt i pool på morgonen och sedan två dyk på eftermiddagen. Känns bäst att göra så istället för att "hoppas" på att komma ihåg...! Efter jag är klar med dykandet åker vi till Cancun och spenderar hela lördagen där innan vi flyger till Cuba på söndag!


RSS 2.0