Jag lever!

yooopiiidoooo hehe - I'm alive! Det var faktiskt riktigt trevligt att komma ut i backen igen efter ett uppehåll på många år. Dock var det lite löst och uppkört, men det funkade fint ändå! Hälsade på syrran som jobbar på restaurangen Rautjoxa i skidområdet Rödkullen och fikade lite där.
Sedan var tyvärr mina hyrskidor försvunna när vi skulle skida ner till byn därifrån så jag tog helt enkelt ett par andra som var i stort sett identiska (såg att dom var hyrda på samma ställe). När jag kom ner till byn ringde dom från skiduthyrningen på Tott Hotell och sa att dom hade fått in mina skidor från en annan tjej så jag gick för att lämna in mina på torget, och det visade sig att mina tillhörde en kille! Haha, vilken förväxling, tre personer som blandat ihop sina skidor. Men jag är glad för mina kom ju iallafall till rätta! :)

imorgon är det nyårsafton vänner! har väl aldrig varit med om ett år som gått snabbare än 2010!
Det kanske kommer någon form av fin årssammanfattning här ikväll eller imorgon. Vi får se! :)

Om inte så säger jag det redan nu: GOT NYTT ÅR!

   

skidåkning i Åre imorrn!

Yes mina vänner, imorgon är det bäst att ni ser upp i backen i Åre för då ska jag stå på ett par utförsskidor för första gången på ca 5 år.. haha det här kan bli en syn för gudarna! med mig kommer jag ha två vänner som lyckligtvis inte är några proffs dom heller, så vi kommer nog inte behöva skämmas för varandra! :)


Dan Brown...

...har haft mig i ett fast grepp de senaste dagarna. Da Vinci Koden och nu Den förlorade symbolen har fått mig att försumma bloggen!
Men snart, om någon liten timma räknar jag med att Den förlorade symbolen är utläst, och sen kanske det kommer något kul, spirituellt inlägg här. Vem vet? :)
Har ni läst Dan Browns böcker? Jag tycker att dom är ganska fantastiska, tänk vilket enormt researcharbete han måste ha lagt ner innan han skrev dem! Man blir ju onekligen lite fundersam och man börjar fundera på om dessa historier som Brown skriver om - tex att Maria Magdalena egentligen var Jesus fru, men att kyrkan ville få bort henne ur historien och istället gjorde om henne till en "sköka" i bibeln.
Vart har han fått det ifrån? Är det sanningen? Är det Maria Magdalena som sitter till vänster om Jesus i målningen "nattvarden"?Nej hörrni, nu måste jag läsa slutet av boken! :) Vi hörs!

Snö- och isfestival!

Varje år hålls en internationell snö- och isfestivalen i Heilongjiang i Kina. Den invigs den 5 januari, men givetvis har konstnärerna redan börjar bygga sina skulpturer. Den här festivalen är en gammal tradition, den första hölls 1963 och för att tillverka dessa vackra skulpturer används bland annat laserstrålar!
Här kommer lite bilder på dessa fantastiska isskapelser!Visst är dom häftiga!

Bilderna är lånade från Expressen


Elvis till Danmark!

Eller ja, iallafall en kopia av hans älskade "Graceland". I staden Randers på Jylland bygger nu ett riktigt Elvisfan upp en kopia av Graceland som ska stå klar i April 2011, enligt honom själv.
Graceland Randers ska stället heta och byggandet kommer att gå lös på 26 miljoner danska kronor, motsvarande 32,8 miljoner svenska kronor. Sparbanken Sparekassen Kronjylland har gått med som partner i projektet och för att få det hela att gå runt behöver man 50.000 besökare varje år.

Huset ska ha en totalyta på 1.050 kvadratmeter, och blir dubbelt så stort som det ursprungliga Graceland som stod färdigt 1939 i Memphis, Tennessee. Det var även här som Elvis avled, den 16 augusti 1977.

 

 
Bilderna kommer från det "riktiga" Graceland i Memphis.


Sjukt udda hotell, love it!

Igår: sällskapsspel och filmkväll. Idag: Läsa massa bok och åka längdskidor. Med andra ord det perfekta jullovet, det är så underbart att hinna med alla sådana här saker som man aldrig hinner annars och att verkligen kunna ta det lugnt och njuta.

Sedan måste jag ju skicka ett stort tack till en vän som tipsade om en fantastisk hemsida, http://www.unusualhotelsoftheworld.com/
För er som följt min blogg vet ni att jag går igång på udda reseupplevelser, och just den här sidan handlar om en aningen annorlunda hotell.
Här följer ett litet axplock:

Dog Bark Park Inn
Dog Bark Inn i Idaho


Woodlyn Park i Waikato, Nya Zeeland

Baumhaus Hotel
Neißeaue, Tyskland

TreeHotel
Treehotel, Harads, Sverige

La Balade des Gnomes
Nr Durbuy, Wallonia, Belgien

Fort Clonque
Fort Clonque, Kanalöarna, Storbritannien

Palacio de Sal
Palacio del Sal, Bolivia (helt gjort av salt!!)


Vagabond

Idag har vi suttit i pyamas och spelat det nya Vagabondspelet som syster fick i julklapp. Det är alltså ett frågespel med rese/geografi-frågor: verkligen ett spel som går hem hos min resgalna familj! :)
Syrran kom sist, det känns som det viktigaste, sedan spelar det inte så stor roll vem som vann, hehe...

Julafton var iallafall kanonmysig, lugn och skön, god mat och fina klappar till alla. Nu har jag nyss skjutsat hem syrran till Åre, massor med snö och snörök så man fick nästan krypa fram längs vägen för att kunna se nåt (jag är dessutom alltid lite rädd för framskuttande älgar när jag kör på vintern) så det tog en stund.

Men nu är jag hemma och ska strax mysa upp mig i soffan med en irish coffee och boken Da Vinci koden som jag väl är typ den enda i Sverige som inte har läst än.

God fortsättning alla fina människor!

 

                      

Granhuggning och tekniska missöden

Japp, i Jämtland hugger vi vår egen gran! Vi gjorde faktiskt ett försök i år att kolla in lite granar som var till salu på någon blomsteraffär, bara för att förenkla granprocessen, men dom såg ut som skrutt allihopa! Riktiga granar" ute i vår skog är mycket finare.. :)

De tekniska missödena handlar om att vi försökte ha en videokonferens idag angående vår marknadsplan, men det gick väl sådär.. :/ Vi har fått så bra respons från våra handledare, mycket tips via mail, så vi ville prata ihop oss om det och föra in i marknadsplanen, men som sagt, det gick sådär.. Vi är tre tjejer som är bättre på strategisk marknadsföring än på datorer och teknik, hehe

Vad har ni för er såhär dan före dan? Är alla klappar inhandlade? Knäcken är klar och pepparkakorna redan uppätna? Bra, då är det som det ska! :)

GOD JUL PÅ ER!Solnedgång ca kl 13.15

Visst är det liiite skönt att det vänder idag och går mot ljusare tider?
Men det var fantastiskt vackert ute idag, dimman låg tät över sjön och genom dimman lös en orangeröd sol och färgade allt rosa. Knäppte ett kort med mobilkameran, för givetvis hade jag inte med min riktiga kamera. Försöker som bäst att ladda upp bilden här men tekniken är inte riktigt på min sida idag.
Men vet ni? Ni kan få några andra bilder som jag tog här hemma hos mor och far för någon vecka sen!
Håll till godo - Jämtländsk vinter när den är som bäst!


Min jul

Från mitt fönster ser jag den vita gnistrande Åreskutan och temperaturen ute ligger på bitande minus 25 grader. Jag är hemma och det är några få dagar kvar till jul. Knäcken, kolan, konjakskringlorna och arraksbollarna blev klara igår och idag lägger jag fokus på julstädningen.
Förhoppningsvis inhandlas julgranen i eftermiddag och sprider snart en härlig doft av barr och kåda i hela huset.


Åreskutan i snöskrud                                                  Jul med gänget på Teneriffa -08

På nedervåningen snickrar pappa nya hyllor och snart åker strykbrädan fram och jag ger mig i kamp med julduksstrykningen.
På julafton klockan tre börjar inte bara Kalle på TV utan det är även klockslaget då syrran kommer hem för att fira jul med oss. Ingen jul utan hela familjen samlad. Då börjar myset med glögg och julmat och julklappsutdelning. Gärna ett sällskapsspel eller två under kvällen när vi äntligen är samlade allesammans.

Ha en underbar jul nu vänner!

 

strålning

För att fortsätta på ämnet nakenscanner som varit uppe ett antal gånger på min blogg så tyckte jag att Vagabonds webbfråga var intressant:
Är du rädd för att nakenskannas?
Ja, vill inte visa min kropp.:
18,6%
Ja, är rädd för strålningen.:
16,1%
Nej, bra med ökad säkerhet.:
65,4%Den nakna sanningen

Läste precis om Fillipinerna som kommer tillbaka som chartermål och där man ska specialträna en massa poliser som ska patrullera de 14 populäraste destinationerna. Detta mycket för att vi turister ska känna oss trygga. Jag kan bara hoppas att det inte blir som i Dominikanska republiken där polisen kör iväg lokalbefolkningen överallt ifrån, så att vi turister ska "slippa se" öns invånare.
Tydligen fungerar turister så - man vill inte se sanningen, man vill inte se något som "förstör bilden" av det perfekta paradiset. Man vill inte behöva handskas med fattigdom för man orkar inte tänka på sådana saker på sin avslappnande semester.
I Dominikanska republiken körs lokalbefolkningen iväg från stränderna oavsett om de är där för att sälja saker eller bara ha en skön dag på stranden med familjen. Stränderna är till för turisterna och poliserna tar i med hårda nypor för att hålla stränderna "rena". I deras eget land! Där hörrni - där har ni turismens baksida! Vad skulle vi svenskar säga om polisen kom och våldsamt tvingade iväg oss från backarna i Åre för att de bara var till för ryssar med feta plånböcker?

Att läsa på om sitt resmål, att undersöka hur situationen ser ut, det tycker jag är ett bra första steg. Sedan är jag lite tveksam till bojkott, även om jag definitivt kan tänka mig att "bojkotta" länder som Thailand, Malaysia och Fillipinerna innan de tagtit krafttag mot barnprostitutionen.
Men trots att inte det går så väldigt mycket pengar till lokalbefolkningen (för när alla bor all-inclusive så stannar pengarna i hotellkoncernen och når aldrig ut till lokalbefolkningen) så spiller det trots allt över iallafall en liten summa även till dem och så länge befolkningen är beroende av oss turister så är jag tveksam till bojkott - hur gärna jag än skulle vilja ibland....saltmannen

Hahaha måste tipsa er om världens just nu bästa humörhöjare! Det här är en sida som har räddat min studiegrupp från kollaps de sista dagarna. Jag hade dessutom ett telefonsamtal med Tessen i natt där vi satt i varsin ände och läste saltmannen.se på våra datorer och läste upp olika grejer och dog av skratt båda två.

För er som inte vet vad saltmannen.se är för sida så får jag förstås förklara att det handlar om felhörda låttexter. Alla som insett att de någon gång sjungit något helt galet i någon låt eller skrattat åt någon annan som sjungit något konstigt har lagt in dessa historier här.

Det här saltmannen.se-behovet som plötsligt uppstått hos oss tog förstås sin början i att jag erkände att jag alltid sjungit "lusse lelle, lusse lelle, älvan äter före jul" istället för "lusse lelle, lusse lelle, elva nätter före jul".
Men de ni hittar på saltmannen.se är mycket bättre än så! :)

Två exempel:

Artist: Lasse Berghagen

Riktiga texten var:
Teddybjörnen Fredriksson, hans nos den var av garn

Men jag sjöng:
Teddybjörnen Fredriksson, hans moster var afghan


Artist: Traditionell

Riktiga texten var:
Staffan var en stalledräng,
vi tackom nu så gärna.

Men jag sjöng:
Staffan var en stalledräng,
med taco i sin hjärna

Vill ni hitta fler sådana här godingar så är adressen www.saltmannen.se (finns även som bok!!)

                       


Harry Potter!!

Nu ska jag på bio och se senaste Harry! Så mysigt! :)


Julklappsstress = Julruschsvett

Ojojoj vad mycket folk! Vad varmt! Så trångt! Nästa år ska jag ha handlat alla mina julkappar i Oktober!

Vet ni? I eftermiddag får jag jullov. Då åker Tess hem och jag åker imorrn, så då ska vi vara så pass klara med marknadsplanen som det bara går att vara i det här stadiet.

Vänner, snart är det jul! :)


Machosallad!Vet inte varför jag kom och tänka på "salladsscenen" ur filmen Farsan helt plötsligt, men blev bara tvungen att youtuba den och visst är den bra? haha.. eller det kanske inte blir samma grej om man inte sett hela filmen iof. :P
Ja, nu sjunker jag tillbaka i min bok, håller på med "Blonde" av Joyce Carol Oates; en mycket, mycket bra bok!

LIFE

     

Stort hat

Hyser egentligen ett enormt hat mot den här datorn som jag just nu sitter och skriver på. Anledningen till dessa starka känslor är att datorn för en liten stund sedan la ner och blev svart mitt i skrivandet av marknadsplanen. Det var dessutom en bra stund sedan vi hade sparat sista gången..........................................
Ingen räddning utan det var bara att börja om och skriva allt enda andra gång. Den goda stämningen kom litegrann av sig i arbetsgruppen!

      

Nu ska jag dricka en god kopp te och mysa till "På spåret"!

Hej Emma H förresten, visste inte att du hittat hit! :)

Tapaskväll!

Igår bjöd jag bästa tjejerna på middag, och inte vilken middag som helst utan en äkta spansk tapaskväll! :)
Bland annat fanns det på bordet: lite olika skinkor, ost, heta chiliräkor, fyllda små paprikarullar, oliver, papas arrugadas (tyvärr utan mojosås, men med en egen hemmagjord sås. Sen blev det även lite italienska influenser med bruschetta och en tiramisu till efterrätt! Mycket trevligt och mycket gott, en bra avsluting innan alla åker hem över jul! :)

   

Schyst resande

Blev tipsad om en bra och intressant resesajt idag på föredraget med Jennie Dieleman. Sidan heter schyst resande och man beskriver sig själva som ett nätverk som lyfter de sociala och ekonomiska baksidorna av resandet i världen.
Gör ett schyst avtryck när du är ute och reser!

Vet ni vad jag ska göra nu? SLAPPA I SOFFAN! Yeeeeeeeees vad skönt!http://www.schystresande.se

Välkommen till paradiset

Idag vill jag rekommendera en bok: Välkommen till Paradiset av Jennie Dielemans. Hon har idag varit och hållit föredrag om sin bok om turistindustrins baksida för oss turare; vilket var väldigt intressant och lärorikt.
Jag fick köpa ett alldeles eget signerat exemplar dessutom.. :)

Julklappstips till alla rese/turismintresserade!

               


märkligt kinesiskt fiske


Pinsam julsångmiss...

Vet ni vad? Jag har sjungit fel hela livet i en av de mest kända julsångerna!
Känner ni igen "Lusse Lelle, lusse lelle, elva nätter före jul..." Jag har alltid sjungit "Lusse lelle, lusse lelle, älvan äter före jul.." Hur udda är inte det? Varför har det aldrig slagit mig att älvor inte har det minsta att göra i Lusse lelle? Jättekonstigt och jag känner mig nästan lite lurad.. :P

Idag på julkonserten var det ingen som sjöng något konstigt fel iallafall, alla var fantastiskt duktiga och det var väldigt mysigt där i stora kyrkan!


cosy christmas


Julkonsert!

Mysigt ikväll med julkonsert i storkyrkan med bästa tjejerna!

Kap Verde bildbomb!
Gokväll i stugan!

Efter en heldag med plugg tyckte jag och Tessen att vi var värda lite Kinamat, så det slog vi till på och det gjorde vi helt rätt i känns det som! :) Mycket smarrigt och det är så skönt att slippa komma hem efter en lång dag på universitetet och slippa laga mat!
Nu blir det lite slöande i soffan till Svenska Hjältar- galan.


             

Vi sprang på tomten i Åre! :)


tack som fan för skype!

eller hur; visst är det en fantastisk uppfinning! snacka om att det underlättar för miljontals människor över hela världen att hålla kontakt med varandra! har precis avslutat ett samtal med en person som sitter på ett flygplatshotell i bergamo, Italien. Smidigt som sjutton!


nej, nu ska jag kika på wikileaks dokumentären! ha en fin kväll!

Heldag i Åre

lördagen spenderades med världens bästa lillasyster med sambo i Åre. En riktig mysdag som innehöll allt från julmarknad till varm choklad på Holiday Club till visning av deras nya lägenhet och förstås glögg! :)
Mycket trevligt med andra ord, och sprang dessutom på en gammal klasskompis som jag inte sett på säkert 7-8 år. Kul!
Åre var verkligen mysigt igår med massor av snö, ljusslingor runt träden, mängder av julgranar och en god doft av glögg.. :)
pricken över i:et var ju givetvis fotot på oss tillsammans med självaste jultomten!
det kanske kommer upp här om jag hittar kamerasladden, hehe...

ha en bra söndag hörrni! Själv hänger jag i soffan och kollar skidor och skidskytte idag och bakar (?) kanske lite julkola om en liten stund!


Paradise City


en nyupptäckt vän


jag för en vecka sedan...


Skräckhaj

Tänkte lite på de stackare som bokat Egyptenresor över jul.. Kan inte kännas kul med alla dessa rapporter om livsfarliga hajar som attackerar folk. Idag öppnades iallafall återigen stranden i Sharm El Sheik, fter att man fångat flera hajar. Men man vet ännu inte om man tillfångatagit rätt haj. I detta nu jobbar team från både Egypten och USA med att försöka förstå varför hajarna uppvisar det ovanliga beteende som resluterat i 4 lemlästade människor och en död...

           

Jag kan säga att jag skulle ha vissa problem att slappna av under en simtur vid en strand där jag visste att det för någon vecka sedan härjat en blodtörstig haj.
Det är hajar som gjort att jag tvekat till att surfa trots att jag spenderat mycket tid på tex Bondi Beach, Byron Bay och Surfers Paradise. Är det jag som är löjligt rädd? Nej, jag tycker inte det. Hajar är verkligen att djur som man bör ha stor respekt för och jag skulle inte vilja åka hem från en resa med ett ben eller en arm mindre, eller något ännu värre för den delen..

Med dessa tankar lämnar jag för er ikväll och säger godnatt mina vänner!
            
SUGEN

ååååh jag är så sugen på riktig mat!!! Varma, stora köttbullar med fyllning eller potatisgratäng... eller lasange! Mmmm, men det får vänta ännu en dag eller två.. :/
Vad har ni gjort idag då?
Här har det varit plugg och handledarmöte som gick bra! Har tvättat 4 maskiner och försökt röja lite här hemma. Det behövdes kan jag säga, då jag lämande det hela i lätt kaos när jag gav mig i väg i all hast på semester förra veckan.

Snart är det jul hörrni! Galet! :)

Längtan..

.. det finns en stad i världen som jag verkligen, verkligen kan längta riktigt ordentligt tillbaka till ibland. Jag kan nästan "känna" staden, dvs jag kan känna lukter, höra ljud, känna "atmosfären" av, fastän jag är flera hundra mil bort.
För dom som känner mig vet ni att jag pratar om Paris. Staden som har allt enligt mig och jag har spenderat några fantastiska semestrar där.
Idag utlöstes längtan av att jag såg på expressens web tv att Paris hade drabbats av det värsta snöfallet sedan -87, och filmsnutten som visades från Paris fick mig genast att vilja åka dit - trots snökaos...
Vore det inte underbart att åka till Paris i jultider? Julmarknad, skyltning, julklappsshopping...

Har ni någon sådan plats i världen, som ni dras till och längtar till när ni inte är där?

Här kommer några bilder på den (enligt mig) vackraste staden i världen:
schyssta firrar

Slänger upp några fler glimtar från Kap Verde, denna gång med fisktema! På piren i Santa Maria var det full kommers mitt på dagen när fiskebåtarna kom in efter nattens fiske. Vi handlade fisk där en dag och tillagade hemma, ljuvligt gott!

FRÅN ETT HUS?

Haha vad värdelöst! Smittan i Östersunds dricksvatten kommer från ett bostadshus! undrar hur dom som bor där känner sig nu, när dom inser att det är deras toalett och avloppsvatten som förgiftat 11 000 Östersundare.. :P


Dagens föda:

Består av Proviva, nyponsoppa, yoghurt, en banan och kanske om magen orkar: en polarbröd med smör till middag. Mums! Länge leve parasiten!

Vi börjar komma igång med marknadsplanen till Destination Östersund iallafall, imorgon har vi handledarmöte och det känns bra att vi arbetat fram 5 sidor under dagen så vi har något konkret att komma med där.

Ha en bra kväll hörrni!


Santa Maria - Sal


Grönhårig, kli och utslag....

... är de senaste symptomen som man tydligen kan drabbas av pga parasitvattnet här i Östersund. Fram till nu har dom ju sagt att det bara var farligt att dricka/borsta tänderna i, men nu törs man ju knappt ens duscha längre... :/
Vad sjutton gör man??
Jag är faktiskt inte så himla sugen varken på att få grönt hår eller på att få kli eller utslag. Ska man koka vattnet som man duschar i nu också? Åååhhh jag blir less...

                    

Hemma efter semestern!

Japp mina vänner, nu är jag tillbaka igen! Jag har haft en alldeles uuundeeerbaaar vecka på den lilla ön Sal i ö-republiken Kap Verde. Vita stränder, turkost hav och runt 30 grader i luften..
Jag har givetvis tagit mängder med bilder och de allra bästa kommer att dyka upp här lite allteftersom!

Tyvärr bor jag ju i Parasitstaden Östersund, så jag har parasiter som kravlar runt i magen och ger mig kramp och diverse andra krämpor och symptom och så måste jag hålla på och jäklas och koka allt vatten jag dricker... Drygt... Nästan som om jag vore kvar i Afrika.. :P

Men nu måste jag bita ihop och springa iväg på ett möte, har ju förstås missat en del när jag bara smet iväg så här från allt i en vecka.

Som sagt, bilder från varma, vackra Kap Verde dyker upp inom kort! :)

RSS 2.0