Regn, snö, åska, sol, minusgrader

Ja, det är de vädret vi haft i dag, lite av varje helt enkelt! Vaknade vi tre-tiden inatt av att det smattrade regn på fönstret och att det blåste så att det knakade, när jag klev upp vid 7 var det tyvärr fortfarande samma rusk och jag fick smita ner i källaren och hämta upp värstingjackan för att våga mig ut.
Frukosten intogs på Scandic tillsammans med diverse skiskyttar som Björn Ferry, Carl-Johan Bergman samt ett antal utländska åkare, dom bor tydligen där medans som är i stan och tävlar.
Sedan har vi pluggat, samt lagt en timme åt att lyssna på Håkan Juholt som är i stan - den timmen hade vi lika gärna kunnat plugga faktiskt.. :P
Nu blir det fika på Törners med Emma, och sedan ska det tvättas och städas - jag får en ny sambo imorgon...

Mitt i allt jobb, jobb jobb...

Så tog vi iallafall en liten paus häromdagen och bakade lite pepparkakor, mysigt värre! Nu har jag precis varit ute och burit en TV och ska strax sätta mig och försöka plugga lite! Imorgon äter vi födelsedagsfrukost på Scandic 07.30 - Ska fira Josefine som blir 24!Karin, en äkta bagerska!

Manglad

Kom precis hem, 08.00 - 23.00 idag - det är väl en hyffsad "arbetsdag"? Till och med lunchen var effektiv, för då klarade vi av ett möte angående Karriärmässan. Nu gäller det att ta tillvara på varje minut! Ska försöka köra lite effektiv sömn nu också strax, hoppas er natt blir lika effektiv :)


Sugen....


paradis

Börjar det bli dags med en resa igen kanske? En vit strand, ett turkost hav och lite vajande palmer? Eh, ja tack!Snö på första advent!Vilken bra timing snön hade i år! Vakna första advent och det bara vräker ner snö! Det här är min utsikt idag, snart blir det adventsmys med glögg och pepperkaksbak hos några vänner.

gamla tänkare, filosofer, professorer och galningar

Marxismen, imperialismen, positivismen, den humanistiska geografin, empirism, rationalism, poststrukturalism, och för inte att förglömma hermeneutik, topofili, morfologi, ontologi, epistemologi och lite diskurser och paradigmer på det. Det var ett axplock ur alla de begrepp och filosofier som utgör grunden för den kurs jag läser just nu. Kan du inte dom här orden så fattar du inte vad resten handlar om. Förstår ni att jag är lite förvirrad och lite stressad?

En glimt från min glamorösa vardag


Jag vet inte hur ni spenderar er lördagskväll, men såhär spenderar jag min iallafall :P

Är det rätt att semestra i en diktatur?

Läs en intressant artikel i Svenska Dagbladet: http://www.svd.se/resor/ar-det-ratt-att-semestra-i-en-diktatur_6663526.svd

– Turism sägs vara världens största industri. Den summa pengar som svenskar lägger ner på resor är större än biståndet. Biståndet granskas i minsta detalj. Men hur kritiskt granskas turismen? undrar Christian Jutvik, grundare av researrangören Läs och Res.

Sjuk unge

Thomas Suarez, ett barn av sin tid: "numer vill barn inte spela spel, de vill skapa spel"

Provkört haj!Visst är Karin söt där hon står och försöker förstå hur man styr hajen? :)

Dagens citat

‎"Om du ser ut som på ditt passfoto, då behöver du ut och resa" - Earl wilson

House

VARJE KVÄLL när jag ska gå och lägga mig tidigt (23.00) så startar HOUSE på fyran och jag fastar, det går inte att stänga av tv:n mitt i ett Houseavsnitt! Dr. House är inte bra för min nattsömn.. :P

Mangling

Igår C-uppsatsmöte, Artikelseminarium och tentaplugg. Idag B-uppsatsfunderingar och skrivande. Imorgon B-uppsatsens teoridel. På lördag B-uppsats och tentaplugg. På söndag B-uppsats... Vill ni att jag ska fortsätta?

Bo ovan trätopparna

I Panama finns ett speciellt hotell - Canopy Tower. Där kan du få en alldeles unik upplevelse, ovanför trätopparna!

 


På Canopy Tower får du mer än bara ett exlusivt boende, du bjuds även adrenalinstinna aktiviteter som zip-line genom regnskogen. Har du vägarna förbi Panama, så varför inte spendera en natt eller två på detta annorlunda hotell!
Alldeles i närheten av hotellen finner du en naturlig pool med kristallklart vatten:


Image


Canopy Tower strävar efter att bli en förebild inom eco-turism och har en vision som lyder:


"To become the role model for world-class eco-tourism by providing quality affordable lodging, offering a highly-trained guide service second to none, and delivering exemplary assistance to all of our clients' needs."Vilken dag! Slutkörd!

Hej och hå, nu är jag hemma igen, det blir långa dagar nuförtiden!
Mötet som jag skrev om tidigare gick bra, tror jag.. Väldigt intressant och spännande och med rätt handledning så kan det nog bli hur bra som helst - och hur STORT som helst.. En av de mest intressanta aspekterna med projektet är alla de inflytelserika människor vi kommer att komma i kontakt med, en extremt bra utgångspunkt för det arbetsliv vi ska ut i sedan.
För är det inte så - kontakter är allt...

Spännande morgon

Dagen har börjat med att jag har tappat ett antal grejer i golvet och nu ska vi iväg på ett viktigt möte; hoppas jag lyckas låta bli att fortsätta dagens "tappa - i - golvet - trend" under mötet....

Wish us luck on the viktigt mötet!

bryggde mig en kopp

Ibland blir jag oerhört rädd för mig själv, alldeles nyss var ett av dessa tillfällen. Jag bryggde en kopp kaffe som jag hade sett fram emot i flera timmar och vet att jag tänkte "å vad gott det ska bli", ca en halvtimme senare hittar jag koppen - tom - i diskhon. Vad hände under den halvtimmen? Ingen aning! Jag vet att jag hällde upp kaffet och mjölken i koppen, men därefter har jag inga minnen. Svepte jag den och slängde ner den i diskhon? Eller tog jag med koppen till soffan och satt där en stund och drack i godan ro? Eller fick jag för mig att hälla ut kaffet utan att dricka det? Eller var det kanske inte den koppen jag använde, utan någon helt annan - i så fall kan min kaffekopp stå någonstans i lägenheten och vänta på mig! Jag har inte den blekaste. Vad ska jag göra nu då, brygga en till? För kaffesugen är jag fortfarande...

Klätterbudorden!

Första budet:
Du skall icke utöva andra aktiviteter jämte klättring!

Andra budet:
Du skall icke införskaffa utrustning som icke är klätterrelaterat.

Tredje budet:
Tänk på vilodagen, varje dag du vilar, tränar dina konkurrenter!

Fjärde budet:
Hedra din fader och din moder, berätta inte för dom vad du håller på med!

Femte budet:
Du skall icke putta ner någon från berget!

Sjätte budet:
Du skall icke tro att du har gjort en led förrän du har lett den!

Sjunde budet:
Du skall icke håna Mästaren, ty Mästaren kommer att kissa på dig när han hänger på en 8b+!

Åttonde budet:
Du skall icke bära falsk ticklist i din ficka!

Nionde budet:
Du skall icke släpa på mindre prylar än att alla kring klippan hör att du kommer gående!

Tionde budet:
Du skall icke införskaffa prylar till din älskade som sedan behåller dessa prylar när denne dumpar dig!


Bon Voyage


Födelsedagsfika

Ska plocka ihop mig och vandra iväg mot Pause där det blir födelsedagsfika med vännerna, fick ett sms med en förfrågan om det av en vän i morse, sedan råkade hon försäga sig (som alltid) och det visade sig att det nog var lite planerat sedan innan av vännerna att vi skulle dit ikväll.. :)
Emma, I love you, men du är hemskt dålig på att hålla tyst <3

Kontraster

Igår förlorade jag den sista delen av den äldre generationen i familjen, idag fyller jag år. En sorgens dag blev en glädjens dag? Märkligt hur nära de kan vara varandra, och hur snabbt man bör svänga hit och dit i humör och sinnesstämning. Om några veckor blir det en tur söderut för att ta ett sista farväl, nu ska ja väl fira födelsedag antar jag.min pingla

Visst är den fin? :) Nu är det wordfeud som gäller!

Lämnat stan

Klockan 8 var tjejerna på plats hos mig för frukostplugg som blev till morgon - förmiddag - eftermiddagsplugg innan vi blev klara. Men nu är första utkastet till syfte, inledning, frågeställning och disposition till uppsatsen inlämnat!
Så nu tar jag med gott samvete helg hemma hos mor och far med god mat och dryck :)

kvinna

Som Simone de Beauvoir uttryckte det:

"Man föds inte till kvinna, man blir det"Twilightkväll

Att få sjunka ner i en biostol och koppla bort allt utöver det som visas på duken är något av det lyxigaste jag vet. Ikväll blev det en spontansväng till bion och nya Twilight filmen (breaking dawn?) som var helt ok. Jag blev lite kär när jag såg den första filmen med min syster för ett antal år sedan, men sedan dess har den där fantastiska "känslan" som jag minns att jag och syrran pratade om tyvärr försvunnit lite. Det var en speciell känsla som genomsyrade hela filmen och gjorde den till något jag inte kunde få ur huvudet på ganska länge efteråt, men som sagt, den nya filmen var bra, men inte så mycket mer.


Svengelska

Jag läste just en kul krönika om språk på www.vagabond.se. Det är Karin Wallén som skrivit "Engelskan som reste bort". Här kommer ett citat:

Det tog bara två timmar från det att bp:s Carl-Henrik Swanberg hade sagt att han bryr sig om »the small people« tills hans citat fanns tryckt på t-shirtar till försäljning i New York. Det där med att översätta svenska uttryck direkt till engelska funkar inte alltid så bra.

http://vagabond.se/Redaktionellt/Kronikor/Karins-varld/Engelskan--som-restes-bort/fast ibland kan det vara ganska mysigt att plugga


det ser väl inte ut att gå någon större nöd på mig? ;P
kippar

Jag kippar efter luft, försöker hålla mig ovanför ytan, men vågorna slår in, en efter en, och hotar att dra ner mig mot botten. Lite så känns det tyvärr just nu, alla uppgifter i skolan plus mitt sidoprojekt kräver väldigt mycket av mig för tillfället. Trots det har jag lovat mig själv att jag ska försöka ta lite ledigt i helgen och bara slappna av med familjen.

Ursäkta detta deprimerande inlägg, det blir gladare nästa gång jag skriver hoppas jag! Nu blir det plugg! Här låg jag och pluggade förra veckan:

Teneriffafrukost


En panino med skinka, mozzarella och pesto, en jordgubbsmilkshake och en liten kaffe cortado, min frukost för några dagar sedan, nu ska jag gå och göra havregrynsgröt istället... :P

Hemma från teneriffa!

Jag har haft en underbar vecka på en fantastisk ö - Teneriffa! Hälsade på pojkvän och en massa vänner som jag har kvar där nere sedan jag bodde och jobbade där. Tenerife är så himla bra, där finns verkligen allt! Vi har njutit av en massa god mat, bra shopping, mysig SPA-eftermiddag och förstås sol sol sol på fina stränder. Hann med att bada några gånger också i friskt, turkost hav. Sammanfattningsvis är det inte jättehäftig att vara tillbaka i blåsiga, kalla Östersund igen och det är maaaassor att göra i skolan nu, men det är bara att bita ihop!

 Ett lass med bilder från mitt eget lilla paradis, min lilla "låtsasvärld" på 6 timmars flygresa härifrån...

Caminando por la vida


god morgon!

Östersund bjuder på en härlig molning morgon, känns faktiskt inte helt fel att lämna stan för en vecka på lite varmare breddgrader. Vi får se hur mycket tid jag kommer ha för att uppdatera här, för jag kommer nog mest hänga här:


Privatfrisör!

I morgonbitti klockan 9 kommer min privata hårfrisörska hit! :) Hehe, inte så illa som det låter, utan bara en tjej i bekantskapskretsen som är frisör och kunde klippa mig för en billig peng, dock bor hon lite utanför stan så hon tyckte det var smidigast om hon kom till mig. Lyxigt! :)
Nu ska jag lite snabbt ta och formulera frågeställning osv till C-uppsatsen så jag kan maila min handledare. Imorgon ett möte om Karriär och sedan sätter jag mig på tåget vid halv två, för då börjar semestern.. :)

...


Guldgalan

Nu har vi varit uppe på OSD, där Sveriges största näringslivsgala kommer att hållas om en vecka. Det är Jämtlands läns Guldgala, med nästan 1400 gäster och häftiga konfrencierer och artister. Våran klass kommer att arbeta som värdar/värdinnor och gardrobiärer; inte jätteglamoröst men väldigt, väldigt roligt.


Hämnden

Så jädra bra och viktig film! Den borde ingå som obligatorisk kultur i alla skolor. Tung och jobbig men ack så välbehövlig i detta samhälle, då den satte så många viktiga frågor på sin spets.Se den!


                              

Busy..

Min dag i korthet:

13.00 - möte om C-uppsats
15.00 - på plats på Karriärmässankontoret för jobb och samtal
17.00 - fika på stan med Karin och Tess
19.00 - middag hos Helena
20.00 - klättring i C-hallen
21.00 - filmen "Hämnden" på filmfestivalen på Storsjöteatern.

Lunch och annan lyx får stryka på foten en sådan dag.. :) Men visst är det lättare att hålla fokus, koncentration och motivation när man har mycket att göra?

En kul grej hände på C-uppsatshandledningen förresten: tydligen vaar Infrastrukturministern på besök i Östersund idag och E-Tour (turismforskningsinstitutet där jag var och fick min handledning) skulle precis ha ett möte med henne där de skulle informera om sin verksamhet. Min handledare frågade därför om jag ville hänga med och lyssna på det, och det är klart jag ville. När de hade pratat klart skulle den ena turismprofessorn lite snabbt presentera sina medarbetare som satt där för infrastrukturministern och när han kom till mig så sa han "ja och så har vi en student med oss också som får handledning om sin c-uppsats om OS!" och infrastrukturministern blev tydligen väldigt intresserad så hon vände sig direkt till mig och började ställa frågor om hur jag tänkte kring OS osv... Och jag har inte ens hunnit formulera varken syfte, bakgrund eller frågesställning, haha, så det var bara och samla säga och försöka svara nåt smart.. ;P

After Tenta

Idag är det dagen efter tenta, världen bästa dag! Igår passade vi på att käka god lunch och sedan gå runt på stan i flera timmar och bara njuta av känslan att vi inte hade någonting vi var tvugna att gå hem och läsa. Idag fortsätter denna fina känsla, fast jag ska försöka ta tag i lite andra projekt istället.

 
Kvällen kommer bjuda på middag hos en vän och efter det blir det några timmar klättring!.....

Trollbunden

När du är borta, hungrar så vilt min själ.
När du är nära, längtar jag likaväl --
förtvivlad ser jag,
stelnad, sluten,
hur tom och fåfäng
flyr minuten.

Ditt väsens stolta kungliga blomdoft fin
jag ville hemligt dricka, ett heligt vin --
men dödstung står jag
som i drömmar,
med törst som Tantalos
i klara strömmar.

I ensamhetens tid har min tunga bränt
att säga dig det vackra jag drömt och känt --
men i din närhet
min tanke somnar,
min port är stängd,
och hjärtat domnar.
Karin Boye


(Tycker ni jag har snöat in på dikter? Men den här är ju bara så fantastiskt vacker att alla måste läsa den! Den har varit min favoritdikt i många, många år! Enjoy!)

Filmfestival

I somras var jag på filmfestivalen i Venedig, ikväll blir det filmfestival i lite mindre skala, nämligen på Storsjöteatern här i Östersund. Jag och vännerna har bestämt oss för att se Svinalängorna ikväll och imorgon kanske det blir Hämnden.

Tentan gick ok tror jag iaf, så jag tror vi får unna oss lite film ikväll faktiskt!
http://www.ostersund.se/download/18.156fbee3132ec57bbc280005169/festival.pdf

RSS 2.0