surfa i sverige!

Surfa i Sverige? Jo det är faktiskt inte helt omöjligt. I Sverige heter det största surfcentrumet Varberg och här träffar man t.ex många svenska familjer som flyttat hit från hela landet för surfingens skull. Dessutom har man Sveriges största surfshop (stor som en fabrik) just här.
Varberg, som ligger strax utanför Göteborg är annars som vilken svensk småstad som helst med ca 27000 invånare och har blivit en av Sveriges mest besökta sommarstäder. En stor del av näringslivet här är riktat mot turism.
Staden är en av de viktigaste spa- och kurorterna i Sverige, med bland annat Comwell Varbergs Kurort vid Apelviken och Varbergs stadshotell med Asia spa i centrum.
Här finns även det berömda kallbadhuset och ett varmbadhus invigdes 1925.

Men tillbaka till surfingen - Utomlands eller på södra breddgrader är vågorna ofta större och kraftigare, vilket gör det svårt för nybörjare. Det blir lätt ganska tungt och svårt att komma på plats, men i Varberg är det mycket lugnare, utan att för den skull vara för lugnt. Det gör att både erfarna och nybörjade kan njuta av schysst surfing.

Vill du läsa mer om surfing i Varberg så prova www.surfers.se eller www.surfskolan.nu


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0