Kap Verde

Inte så långt härifrån Teneriffa ligger den afrikanska ögruppen Kap Verde. Jag besökte en av öarna - Sal - för några år sedan och gillade den verkligen. Kap Verde kommer mer och mer som turistisk destination, men passar enligt mig allra bäst för en yngre resenär. Det finns mycket att göra men de flesta aktivitetet handlar om surfing, vindsurfing, jet-ski osv. Stränderna är fantastiska och solen lyser alltid men för dig som vill bada och simma mycket, var beredd på att mötas av höga vågor. 
 
 
 
 
Förutom stränder och vågor så är ett måste på Sal att besöka den lokala lilla fiskmarkanaden i Santa Maria. Varje morgon/förmiddag kommer båtarna in efter nattens fiske och säljer sin fångst på bryggan. Här kan du hitta allt - hajar, svärdfisk, baracudor - till bra prutbart pris. Och även om du inte är intresserad av att köpa fisk så är det verkligen ett sevärt skådespeleri.
 
 
 
Hur tar man sig runt på ön då? Jo, det allra lättaste sättet är att hoppas upp på en av alla de öppna jeepar som kör runt ön och fungerar som taxi/buss. Du frågar bara vart den är påväg och ska den i samma riktning som du så kliver du upp och tar plats. Vill du åka lite mer bekvämt så finns det även riktiga taxi givetvis.
 
 
 
 
På sista bilden ser ni mig med Davide och vår ängel Angelo.... <3
 
Vill ni uppleva "Afrika - light" med röd jord, en avslappnad attityd, värme, solsken och glada människor - prova någon av Kap Verde-öarna nästa semester. Tänk dock på att det fortfarande är mycket mer spartanskt än mer utvecklade turistdestinationer som tex Kanarieöarna. De flesta stora svenska resebolag flyger till Kap verde nuförtiden, och resan tar ca 7-8 timmar från Sverige.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0