Tack för allt Costa Rica

Denna resa avslutar sin första del här i San Jose imorgon förmiddag. Då lämnar vi Costa Rica och Panama bakom oss med många fina minnen och ger oss i kast med resans andra del. Here we come Mexico och Cuba! På ett sätt känns det skönt att resa vidare men samtidigt har Costa Rica verkligen något extra och vi har trivts väldigt bra. Vi har känt oss extremt välkomna av alla supervänliga människor och förundrats över landets oerhörda skönhet. I Indonesien förra året fick man lära sig att alltid vara på sin vakt, att alla ALLTID försökte lura dig och på något vis göra att du spenderade pengar. Om någon där stannade dig på gatan och undrade vart du skulle visste man att det var för att de försökte lura på dig en transport. Så med de erfarenheterna i baggaget så var det med viss skepsis bemötte vi i början folket även här i Costa Rica. Men vi förstod snabbt att om de ser en turist på gatan som ser vilsen ut så stannar dom dig och frågar vart du ska för att de vill hjälpa dig; utan att få något för det! Dessutom har vi träffat flera fina små farbröder som har stannat o småpratat bara för att de är nyfikna vilka vi är och vad vi tycker om Costa Rica; utan att försöka lura oss på pengar!

Vi avslutade Costa Rica med ett riktigt äventyr som jag är grymt glad att vi gav oss in på: Rafting! Sjukt blött och sjukt roligt! Ingen som trillade i och ingen flotte som välte så det får väl räknas som lyckat! Typ såhär såg det ut idag (fast den här bilden är från google):Kommentarer
Postat av: Mia

Det är lustigt att du på några veckor lyckades få en helt annan bild av Indonesien än den som jag skapade mig på ett halvår. Men men.

2013-10-25 @ 17:33:05
Postat av: Ulla

väldigt konstigt att ni två har så helt olika uppfattningar om Indonesien. Hur kan det komma sig egentligen?

2013-10-25 @ 18:17:10
Postat av: Mia

Kanske för att jag spenderade mer tid än Susanne på mindre turistiga platser. På Bali & Lombok (där Susanne och Manu var mest) lever dom ju i stort sett enbart på turismen, kanske blir en annan fokus på den ekonomiska biten av det hela då. Indoneser överlag är öppna, trevliga och hjälpsamma människor som gärna hjälper till utan något i gengäld!

2013-10-25 @ 18:36:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0