Kontrasternas Panama City

Panama city (eller bara "Panama" som staden heter för lokalbefolkningen) har endast runt 500 000 invånare och den största turistattraktionen är givetvis Panamakanalen. Men det finns även annat att se i staden. Panama är tydligt uppdelad i den nya och den gamla delen. I den nya slåss skyskraporna om vilken som klättrar högst mot himlen och i den gamla delen känns det som att husen kan trilla ihop och vittra sönder vilken sekund som helst.



Längs havet hela vägen från gamla till nya delen sträcker sig en flera km lång nygjord promenadväg. Den är mycket fin och hålls i mycket got skick med fina plantage och bänkar runtomkring. Den är mycket populär även för stadens joggare.



Panama City har en förvånandsvärt imponerande skyline, och stadens benämns ofta som den mest kosmopoliska staden i Centralamerika.

Men: en fin skyline till trots, den nya delen har inte mycket att erbjuda turister förutom några köpcenter (samt lite skoskav av för mycket promenerande). Det är istället den gamla delens charm vi fastnar för där vi strosar fram bland ruiner och små inklämda caféer och hantverksbutiker.





Casco Viejo är namnet på Panama Citys gamla del, och den sägs påminna mycket om gamla tiders Havanna. Bege er hit och spana in små skuggiga torg, gamla kyrkor och där mittemellan flera riktigt bra restauranger och hippa klubbar.

Kommentarer
Postat av: Tess o Dallen

Vissa nöjer sig med att resa.

Andra...som jag och Dallen hoppas på ett nytt blogginlägg från dig varje kväll vi går o lägger oss. Nu har vi mysläst o kollat bilder så nu är det bara att välkomna sömnen o drömmarna om Panamakanalens gigantiska båtar o stadens slitna men charmiga kvarter.

Kram kram fr Glada Hudik!

2013-10-18 @ 00:12:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0