Costa Rica - Panama på 15 timmar

Kl 06 imorse tog vi bussen från Pavones, vi skulle ta två bussar och en taxi till Paso Canoas som är gränsstaden, och resan skulle ta ca 2 timmar. Givetvis tog den lite längre än så och vi började bli lite hunriga då vi inte ätit frukost än för det hade vi tänkt göra i Paso Canoas. Väl framme där var det väldigt lätt insåg vi att bara gå över gränsen, ingen grind eller nåt, men gör man så är man ju i landet illegalt. Vi gick alltså och köade för att få utstämpeln ur Costa Rica först och sedan för att få inatämpeln till Panama. Då skulle de plötsligt ha bevis på att vi hade pengar så vi klarade oss så vi fick leta reda på ett internetcafe och skriva ut ett kontoutdrag. Sedan tillbaka och svara på en miljon frågor men så tillslut stämplat och klart.



Nu skulle vi äta frukost och gå på toa innan vi tog bussen om en timme, men för säkerhets skull gick vi och kollade upp bussavgångarna och insåg att vi missat att i och med att vi gått över gränsen hade vi även gått en timme framåt i tiden. Klockan var 10 istället för 9 och bussen skulle precis avgå! Vi fick panikväxla till oss lite dollar från våra Costa ricanska colones för att skramla ihop de 35 dollar bussen kostade för oss båda och sen blev vi mer eller mindre inknuffade och så bar det iväg. Utan mat och utan toabesök... Efter ca 5 min körd väg blev vi stoppade av militärpolis som skulle gå igenom hela bussen och kolla allas pass. Sådant är alltid så charmigt och ger ett så gästvänligt intryck.

Efter tre timmars tur fick vi reda på att vi snart skulle stanna för lunchpaus (jaaaa!) och några minuter senare gick bussen sönder. För första gången... Denna första gång lyckades de fixa det efter ca en timme men andra gången var det kört. Då fick vi sitta kvar o vänta tills nästa buss passerade. Fortfarande utan mat... När vi sedan vid 16-snåret tillslut kom fram till lunchstället åt vi som vi aldrig sett mat förut, haha! Torr kyckling och sladdriga strips har aldrig varit så gott!

Ja sedan väl framme vid 21-snåret var det kolsvart och regnigt men vi såg lite av kanalen och skyskraporna. Tog en taxi till hostelet Mamallena och de hade som tur var plats. Här sitter vi nu och vi blir här i två dagar. Puss o gonatt!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0