Bocas del Toro - Puerto Viejo...

...och om hur man sparar 10 dollar med lite extra svett och tårar.

För att ta sig från Bocasöarna i Panama upp till Puerto Viejo de Talamanca i Costa Rica finns det några olika varianter. Dels kan man välja den lätta som är ett färdigt paket med båt och buss för 25 dollar eller så kan man göra resan på egen hand som vi gjorde.

Båt från Bocas går hela tiden in till Almirante, 5$ och tar 20 min. Väl i Almirante promenera till stationen 2 min bort även om där står 10 taxichaufförer som vi köra dig. På busstationen kliver du på bussen till Changiola, 1.50$ ca en timmes resa. I Changiola valde vi att ta en taxi till gränsen, 8$ ca en kvarts trip. Vid gränsen måste du få utstämpeln från Panama innan du passerar över bron som är själva gränsen. Den ser så här förtroendeingivande ut;

Väl på andra sidan var det en rätt lång o svettig kö för att få instämpeln till Costa Rica men inget annat krångel som tur var! Sedan promenerar ni tre minuter till busstationen (även om det återigen står tio taxichaufförer som vill köra er) och tar bussen till Puerto Viejo. Det går en varje timme, tar ca en timme och kostar 3$.
Totalt: 13,50$. Med andra ord tjänade vi idag 11,50$ genom att fråga oss fram o åka lokala transporter. 11,50$ är lika med en natt på hostel så som backpacker räknas alla små besparingar... :)

Kommentarer
Postat av: Ulla

Oj,vad ekonomisk du blivit!Gränsövergången såg verkligen annorlunda ut.Hoppas ni får några sköna dar på detta nya ställe innan ni måste tillbaka till huvudstaden.

2013-10-21 @ 23:35:13
Postat av: Mia

Mamma har lärt sig kommentera! Gud ske pris! :) fy fasiken vad snåla ni är btw. Men det är väl så man blir rik antar jag! Njut sista tiden i Costa Rica!

2013-10-22 @ 22:37:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0