Intressant sökmönster

–Redan på juldagen ser vi en otrolig peak i hur folk börjar planera för sommarsemestrar, man börjar söka efter flyg, hotell och charter. Det är ett beteende som jag inte vet vad det beror på, men alla stora reseaktörer hakar på och har väldigt stora kampanjer, säger Jeanna Rutherhill, affärsområdeschef för resebranschen på Google.

När bolaget följt så kallade klickströmmar under en månad, det vill säga hur sökmönster förändras under en viss tid, så har Google kunnat se att 92 procent av dem som gjort Googlesökningar på resor faktiskt bokat en resa till slut. Svenskarna blir också mer realistiska under processens gång. Man kan säga att man börjar söka på exotiska resmål som Tanzania eller Hawaii men hamnar i grekiska övärlden till slut.

–Du kan gå från att ha skrivit solsemester till att skriva ett specifikt namn på ett hotell på Kreta, säger Jeanna Rutherhill.

Genom att använda Googles data kan man lätt läsa hur vi svenskar söker på nätet, väldigt intressant statistik som givetvis är guld värt när det gäller att räkna ut när på året man ska sätta in kraftfulla marknadsföringskampanjer osv. Texten ovan är hämtad ut SvD, och hela artikeln finns på:
http://www.svd.se/naringsliv/it/natsurfandet-avslojar-oss_6769105.svd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0