Dagens tips: La Gomera

Godmorgon på er! Det var länge sedan jag gjorde ett "dagens tips" nu, så nu är det dax! Jag vill tipsa om en liten, grön, mycket vacker Kanarieö som heter La Gomera och ligger på ca 1 h båtavstånd från den mycket större ön Teneriffa.


La Gomera bildades av ett stort vulkanutbrott för 12 miljoner år sedan. Idag har den nästan cirkelrunda ön 22.600 invånare och den största staden heter San Sebastian. På La Gomera finns mängder med fina pittoreska byar, svarta lavastränder, en nationalpark i Garajonays lagerskog (en av Europas sista urskogar) och i djurvärlden kan man stoltsera med den utrotningshotade och sällsynta jätteödlan.


Till La Gomera reser du antingen över dagen från Teneriffa, hyr en bil och kör runt denna magiskt vackra ö, studera bråddjupa raviner, gröna dalar fulla av terassodlingar och stanna i någon av alla de söta små byarna.
Eller så lägger du en semstervecka här och får garanterat en lugn skön vecka full med naturupplevelser och kanske lite golf, om du är intresserad av det. La Gomera drar nämligen mängder av golfgäster varje år.


Största staden San Sebastian, här kan du hitta flera små guldkorn i form av trevliga restauranger, och det är också här du kommer i land om du anländer med båt till La Gomera


.. Och här ett av alla dessa små söta samhällen, precis på kanten till havet. Kör ner, kör vilse och hamna på en trevlig uteservering någonstans.

Ha det så bra på La Gomera! :)

 

(alla bilder är mina egna, tagna mellan åren 2006-2008)


Kommentarer
Postat av: felicia - fotokoban

du har väl inte missat tävlingen om de virkade shortsen på bloggen? :)tävla vettja! :D http://fotokobran.se/2011/october/utkast-okt-20-2011-2.html

2011-10-22 @ 11:45:39
URL: http://fotokobran.se
Postat av: Gabriella petkovic

ja de såg ja :)

2011-10-22 @ 12:32:01
URL: http://fashionsoul.blogg.se/
Postat av: Ulrika & Malin

sv: Tack, ja ha en bra Lördag! Puss:*

2011-10-22 @ 12:35:46
URL: http://gymnastbarn.blogg.se/
Postat av: Jasmin

Hejsan vill du va med på min dagens blogg tävling, och synas framför mina 300+ läsare?

Klicka bara på länken för att veta mer.

-----> http://jaasses.webblogg.se/2011/october/dagens-blogg-1.html#comment (länken till tävlingen)Lycka till! :)

2011-10-22 @ 20:39:50
URL: http://jaasses.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0