MontenegroJag skulle hemskt gärna vilja åka till det lilla landet Montenegro. Jag har aldrig varit där men jag har hört så mycket om det och sett så underbara bilder därifrån.
Montenegro har 678 177 invånare och är till ytan ungefär lika stort som Skåne. Huvudstaden heter Podgorica och är en av de varmaste städerna i Europa under sommaren.

Landet domineras av bergslandsskap vilket ger landet sin dramatiska natur. Montenegro har kust mot Adriatiska havet i sydväst och åt sydöst ligger Skodersjön, som delas mellan Montenegro och grannlandet Albanien.Landet har precis börjat inse att turism är en framtidsbransch, men fortfarande har inte så många turister hittat dit - därför känns det som att det är dax att åka dit nu - innan landet blir för kommersialiserat och exploaterat.
I Montenegro kan man fortfarande hitta sina egna favoritplatser, stränder, restauranger och sevärdheter.
Men faktiskt har vissa kändisar redan upptäckt det lilla landet, Catherine Zeta-Jones och Michael Douglas har nyligen köpt hus i den lilla kuststaden Perast.Ett sätt att ta sig till Montenegro är att flyga till Dubrovnik i Kroatien och sedan fortsätta i bil neråt. Eftersom landet är så pass litet tar det inte lång tid med bil att utforska nästan hela landet.
Vill man bada finns det längsta sandstranden i staden Ulcinj. Den är 15 kilometer och heter Velika Plaža. Men det finns andra badalternativ, bland annat halvön Lustica, som sägs likna en gigantisk trädgård med granatäppleträd, rosmarin och jättegamlagamla olivlundar. Här finns rena, fina stenstränder och små pittoreska hamnar. 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0