San SebastianDagens tips blir Baskiens stora turistmål San Sebastian. Kolla in så vackert, vilka häftiga stränder!
La Concha heter den största av stränderna och den räknas faktiskt som en av världens finaste stränder.
Den andra stranden heter Zurriola, och här samlas ungdomarna. Stranden är känd för sina stora vågor och bra surfing.
 San Sebastians läge har gjort staden till en välbesökt plats dels för surfare men även för kultur och naturintresserade. Här hålls varje år evenemang som filmfestival och tjurfäktning...
Förr var San Sebastian, precis som alla små kuststäder, en riktigt liten fiskeby med pittoreska hamnkvarter. Fortfarande är staden känd för fisk- och skaldjur, men där de små fiskebodarna en gång låg finner man idag exklusiva fisk- och skaldjursrestauranger. Längst upp i Spanien har San Sebastian ett perfekt läge, nära både till havet, till bergen och upp till Frankrike (ca 3 mil). Här hyr man med fördel bil och kör runt för att på egen hand uppleva den fantatiska naturen. För dig som vill åka hit på sommaren så är Juli och Augusti inte lika tryckande varma här som vid Medelhavet utan San Sebastian håller en skönare tempratur.
Om du inte vill hyra bil och åka runt så finns det mycket att göra även inne i själva staden, San Sebastian erbjuder mycket kultur, historia, avantgarde och gastronomi. Den populäraste delen av staden är den gamla delen som erbjuder tusentlas restauranger, barer och butiker. 

Ha det underbart i Spanien i sommar! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0