Hemmagjord rabarberkräm!

Igår blev det kräm till kvällsfika, det var ju så enormt lätt att göra rabarberkräm att jag blev helt överraskad, jag trodde sånt var jättesvårt.. :P
Grymt gott blev det och jag har lite sparat till ikväll dessutom!

Ingredienser:

ca 250 g (2-3 stjälkar) rabarber

2 dl vatten

0,5 dl strösocker

1,5 msk potatismjöl

Gör så här:

Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.

Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min till rabarbern delar sig.

Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.

Servera med mjölk.

(Blir ca 2 portioner)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0