Hemmagjord rabarberkräm!
Igår blev det kräm till kvällsfika, det var ju så enormt lätt att göra rabarberkräm att jag blev helt överraskad, jag trodde sånt var jättesvårt.. :P
Grymt gott blev det och jag har lite sparat till ikväll dessutom!
Ingredienser:
ca 250 g (2-3 stjälkar) rabarber
2 dl vatten
0,5 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
Gör så här:
Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.
Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min till rabarbern delar sig.
Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.
Servera med mjölk.
(Blir ca 2 portioner)Kommentarer
Trackback