Tree Hotel

Djupt inne i de Norrbottniska skogarna ligger det lilla samhället Harads och tack vare det nya hotellet "Tree Hotel" som invigdes i somras har man nu fått mängder av utländska besökare.

BBC och CNN var några av de många utländska medier som bevakade invigningen av hotellet i somras och trots att det kostar upp mot 4 200 kronor per natt att bo på Tree Hotel är intresset från utländska turoperatörer är stort.


Rummet "The Bird's Nest"

Såhär beskriver Tree Hotel sitt hotell på hemsidan:

"Tree Hotel i Harads är en plats där naturen, ekologiska värden, komfort och modern design kombineras till ett spännande äventyr. Naturen föder liv. Som rekreation är just närheten till natur och vildmark oslagbar. Konceptet föddes ur frågeställningen: Varför inte skapa ett hotell som ger människor chansen att uppleva naturen, bland trädtopparna, samtidigt som de upplever en unikt designad hotellupplevelse."


The Blue Cone


The Cabin


The Mirrorcube

ufo_01.jpg
The Ufo

Att få besökare att hitta hela vägen till en liten by Norrbotten är inte helt lätt.  Dock finns en förebild på andra sidan Bottenviken där orten Rovaniemi varje år besöks av ca en halv miljon gäster.
Där erbjuds hundspann, klappa renar och titta på tomten. Ett annat spektakulärt hotell i norra Norrland är Ishotellet i Jukkasjärvi som nu ingått ett samarbete med Tree Hotell.

Visst låter det ganska spännande va? Vilket mod man måste besitta för att våga bygga den här typen av annorlunda hotell mitt ute i "ingenstans".
Vilket rum tycker ni är finast?


Kommentarer
Postat av: Anonym

sv: tack, jo allt är bara bra. vad har du gjort denna fredag då? :)

2011-02-11 @ 22:20:17
URL: http://robinhoods.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0