Årets kvinnliga äventyrare!

Vera Simonsson som förra året gjorde en 80 dagar och 1 200 kilometer lång expedition på skidor över Baffin Island, Kanada, blev årets kvinnliga äventyrare för den bedriften.
Såhär säger hon själv om upplevelsen:
– Kylan var den största utmaningen. När det var minus 40 grader bildades det is i sovsäckarna. Detta trots att vi hade tre par långkalsonger och fyra sovsäckar. Jag hade mardrömmar om att jag skulle domna bort och frysa ihjäl.

Hon gjorde expeditionen tillsammans med sin syster samt två norska vänner och dom hade med sig två hundar och varsin 120 kilo tung pulka. För att klara sig mot en eventuell isbjörns angrepp hade de med sig två gevär.
Tjejerna fick många trista kommentare som tex "kommer ni verkligen att orka detta" innan dom gav sig iväg. Men det var inga problem att genomföra expeditionen för dessa fyra vältränade tjejer och dom planerar redan sin nästa tur. Dom säger att nästa expedition ska ske i kyla år 2012 är bestämt. Men dom är fortfarande lite osäkra på om det blir Arktis eller Antarktis.
Vilka häftiga och beundransvärda kvinnor va?!


www.robertbateman.ca


Kommentarer
Postat av: betiel

haha visst blir man :D ska du resa någonstans i sommar?

Vilken skön musik stil du har :D

2010-03-24 @ 19:13:46
URL: http://betielsworld.blogg.se/
Postat av: Danne

Ah...det klassiska studentlivet. Don't it suck sometimes? ;) Vad är det du ska plugga till då? Får hoppas att det blir jobb på turistbyrån, tycks vara ett riktigt roligt jobb! Utmanande, men skoj! Själv jobbar jag...ja, med ett stundvis väldigt utmanande och otacksamt jobb, kan man väl säga. ;)Long story short - morsan från Sthlm, farsan från Mallis. Morsan släppte allt i sina sena tonår och flyttade ner till en väninna, träffade farsan, badabim-badabom, här har vi Daniel. Men det blev inte alltför många år nere på Mallis, morsan saknade Sverige (av nån obskyr anledning), så vi flyttade hit när jag var nånstans runt fem år gammal. Sen skilde de sig, farsan flyttade ner, och så fick man en bra ursäkt till att åka ner varje år. Hähä.Ha en fortsatt god kväll du med!

2010-03-24 @ 19:28:39
URL: http://wordsofanutcase.blogg.se/
Postat av: Lovisa

sv: Ja, eller hur! :)

Härligt med Barcelona eller Amsterdam!

Min drömresa skulle väl gå till att åka runt i USA i några veckor eller så, eller till Malaysia/Singapore igen. Vart skulle din drömresa gå? :D

2010-03-24 @ 21:41:23
URL: http://lovisasrum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0