Titanic

År 2012 är det 100 år sedan Titanic förliste och för att hedra minnet av Titanic och alla hennes passagerare ska man anordna en kryssningsresa i hennes "fotspår".
Den 8 april 2012 kommer fartyget Balmoral att avgå från Southampton och sedan åka samma ströcka som Titanic gjorde för hundra år sedan.
Den svenske historikern Claes-Göran Wetterholm som skrivit flera böcker om Titanic kommer att följa med på resan och föreläsa för passagerarna.

Skeppets  styr först mot Cobh, tidigare Queenstown, på Irland, och därefter styr skeppet ut för att korsa Atlanten. Mellan den 14–15 april kommer fartyget att stanna till ute till havs, på exakt samma plats som Titanic förliste och där kommer det att hållas en minnesceremoni.

Men det blir makrabrare än så; efter minnescermonin fortsätter fartyget till Halifax i Nova Scotia. Där ligger många av de som drunknade när Titanic förliste begravda.
Slutmålet för den här resan är New York där Balmoral tas emot med en historisk ankomst.

Men man kommer inte bara åka samma sträcka som Titanic gjorde, utan även ombord på Balmoral kommer minnet av Titanic att hedras. Detta i form av samma menyer, underhållning och musik som då för 100 år sedan, på den ödesdigra jungruresan.

Så, känner ni för att resa i Titanics fotspår så kan jag berätta att resan beräknas ta tolv nätter och priset ligger mellan 27 540 och 57 540 kronor beroende på vilken sorts hytt du vill bo i.

Den svenske historikern och Titanic-specialisten Cleas-Göran Wetterholm säger såhär:
 "Jag tror att den här typen av resor går tillbaka till människans instinkter, det är ofta en behaglig upplevelse att på en trygg plats återuppleva en katastrof. Det gör att vi människor får kontroll på vårt eget universum och kan känna oss trygga".

Vad tänker ni? Känns det verkligen som en kul grej att åka samma rutt som Titanic en gång gjorde, att besöka den plats där mängder med människor miste livet för hundra år sedan?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0