Sverige dyrast i världen enligt britterna

Skyscanner heter ett företag som jobbar med ett jämföra priser i olika länder. Dom avslöjar nu att britter tror att Sverige är det dyraste landet i världen.
Men dom beräkningar som Skyscanner gjort visar faktiskt att Sverige är långt ifrån dyrast i världen, faktum är att Sverige hamnar bland de tio billigaste länderna att besöka.

De britter som deltagit i undersökningen har alltså placerat Sverige som allra dyrast, följt av Norge, Schweiz och Danmark.

Sedan jämförde Skyscanner priser på vissa utvalda saker; en kopp kaffe, en flaska öl, en trerätters middag med en flaska vin, en övernattning på Marriott och hyrbil under en dag från Avis. När det sedan räknade ut reslutatet så hamnade alltså Sverige överraskande nog betydligt lägre ner på listan över de dyraste länderna att besöka, närmare bestämt bland de tio billigaste länderna och på plats 21.

Dessutom gjordes två sammanställningar av kostnaderna för en sjudagars vistelse inklusive och exklusive flyg tur och retur med det billigaste tillgängliga flyget. Här hamnade Sverige på plats 21 respektive 13.

Kristin Andersson, Skyscanners Skandinavienchef, kommenterar:
"Det kan betyda otroligt mycket för den svenska turistnäringen att få fler britter att öppna upp ögonen för Sverige. Att landet nu visar sig vara betydligt billigare än vad britterna tror är ett starkt argument. Lägg till Sveriges vackra natur, goda shoppingmöjligheter och inte minst landets högaktuella huvudstad med kungligt bröllop inom kort och succén är given."

Sverige jämfört med det dyraste landet:
En flaska öl:
Sverige 58 kr
Dubai 90 kr

Hyrbil av mindre modell under en dag med Avis
Sverige 437 kr
Island 1158 kr

Totalt pris för billigast tillgängliga flyg tur och retur i juni 2010
Sverige 311 kr
Nya Zeeland 15 644 kr

Sju dagars vistelse utan flyg
Sverige 19 129 kr
Frankrike 32 139 kr


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0