Världens sämsta mat

1. Storbritannien

Med tanke på alla utbyten med exotiska länder som Storbritannien har haft under sin tid som kolonialmakt är det fascinerande att deras mat har kunnat förbli en sådan styggelse. Britterna borde tacka gudarna för de asiatiska invandrare som bidragit med ätbara alternativ till njurpaj och flottig fish and chips.

2. Finland

Det finska köket är frukten av århundraden av nödtorft och vinterkrig. Med paradrätter som kalakukko (tänk calzone med fyllning av löja och fläsk) är man nästan beredd att försvara Frankrikes förre president Jacques Chirac som utan omsvep utnämnde finsk mat till »sämst i världen«.

3. Irland

När miljontals irländare tog sig över Atlanten för att hitta ett nytt hem i USA var det inte på grund av fattigdom, som man kanske skulle kunna tro. I själva verket var det den vedervärdiga maten som drev dem på flykt. Håll er till det flytande brödet, irländarna vet i alla fall hur man tillverkar en god stout.
 

4. Kuba

Liksom många andra länder i Centralamerika och Karibien så är kryddningen i kubansk mat obefintlig. Visst kan man hitta bra mat på Kuba, men överlag är det en smaklös diet bestående av ris, bönor och torr kyckling man får ställa in sig på.
 

5. Mongoliet

Vegetarianer keep out! Ratar du det kokta fårköttet har du att välja mellan kokt jak eller kokt get. Mongoliskt krubb funkar utmärkt som bränsle när man ska maratonrida tre dagar över stäppen, men som kulinarisk upplevelse? So, so.

Lista lånad från www.vagabond.se, som är min favoritresetidning. Vad säger ni, håller ni med eller har ni andra förslag på dåliga matländer?


Kommentarer
Postat av: ANNA

jag gjorde ju min på svanken, så jag kmr ju inte se den varje dag.. hihi. kanske tröttnar man fortare om man har den på tex. armen...

2010-02-25 @ 10:50:00
URL: http://elmstrom.blogg.se/
Postat av: Carolina [fotograf]

Kul att du är med ♥Italien borde ta förstaplats på BÄSTA mat, lovely ;)

2010-02-25 @ 10:58:42
URL: http://caroflina.blogg.se/
Postat av: hanne

sv: tack så jätte mycket! :)

2010-02-25 @ 12:01:17
URL: http://hannebrundin.blogg.se/
Postat av: sannaochmarias

fin och intressant blogg :D

2010-02-25 @ 14:51:56
URL: http://sannaochmaria.blogg.se/
Postat av: smäm

hihi, tack så mycket :)jag har bott i england och håller helt med om nummer 1. kära nån. torra mackor och chips till lunch.

2010-02-25 @ 23:18:48
URL: http://smam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0