Galna firanden!Pudra varandra

Det här är en kanarisk tradition. På Los Indianos i Santa Cruz på den lilla kanarieön La Palma firas de hemvändande Kuba-utvandrarna som kom hem med guld och rikedom (precis som svenskarna åkte till Amerika för att leta guld). Det är en vitklädd parad där alla kastar vitt puder på varandra. En rolig upplevelse, men kanske inget för den som är lite astmatisk..

Avklätt i Japan

Den 21 februari är det nakenfestival i Okayama. En typisk japansk festival där deltagarna bär så lite kläder som möjligt. En höjdpunkt under festivalen är när 9000 unga män först renar sig i den kalla Yoshiifloden, springer runt ett tempel och sedan slår sig fram för att komma in i templet... :)

Fängslande

Filhos de Gandhy, en religiös grupp i Salvador, Brasilien har inspirerats av självaste Mahatma Gandhi. Under en sprakande karneval i Februari varje år uppträder dem i randiga fångkläder och det hålls en tävling under karnevalen om vem som lyckats bli mest lik Gandhi själv. Anhängarna bär fram ett stort porträtt av Gandhi och följs av en rullande plastelefant och dromedar som rids av utvalda småpojkar.

Surt kött ska det vara

Vid midvinterfesten Þorrablot på Island äter alla den traditionella rätten Hákarl (ruttet hajkött) – och dricker det isländska brännvinet Svarta döden. Det låter inte så märkvärdigt, men den som smakat, eller luktat på hajköttet förstår hur stor prestationen det är...
Inspiration kommer från www.aftonbladet.se/resa

Vad har ni upplevt eller hört talas om för galna festivaler, karnevaler och fester? Hör gärna av er!


Kommentarer
Postat av: Hanna

Sv; -25:o jag som klagar på -2 grader x)

2010-02-23 @ 11:53:40
URL: http://hannahandsome.blogg.se/
Postat av: Anonym

tack så mkt...ja hon e helt underbar=)

Jo bara bra här med..såå törtt bara..blir nog en powernap nu :P...sj?kväll blir det o träna=)

2010-02-23 @ 12:03:32
URL: http://carromello.blogg.se/
Postat av: Leia ♥

Hur är det med dig? :)

2010-02-23 @ 12:29:45
URL: http://leiabloggar.blogg.se/
Postat av: Freja

Svar: Ja precis. Bilderna kommer från tredje filmen "Eclipse" som har premiär på biograferna den 30 juni. :)

2010-02-23 @ 12:30:43
URL: http://blessmysoul.blogg.se/
Postat av: Sara Lundqvist

Ja aboslut! Den varma chokladen räddade min dag. Det går ju knappt att vara ute med vindkylningen är det 33 minus här. Det är inte OKEJ

2010-02-23 @ 14:53:15
URL: http://nojjsan.blogg.se/
Postat av: karin :D

jag tog hjälp av designa din blogg, här har du en direkt länk till hur man ändra " namn, epostadress, URL/blogg? "här är den! -> http://www.designadinblogg.se/2008/february/andra-texten-till-kommentarsfalten.aspoch här är länken till hur man ändrar så man kan få en bild där man kommenterar. här har du den -> http://www.designadinblogg.se/2009/april/bakgrundsbild-i-kommentarsrutan.aspfölj instruktionerna noga så kommer det bli som min ( eller ja, så som du vill ha det! )

2010-02-24 @ 21:48:21
URL: http://karinwingqvist.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0