Dags för en update!

Nu ni kära vänner har jag fått tillbaka orken och lusten, och vi kör en liten update på vad som hänt i den spännande rese- och turismbranschen den senaste veckan.

Det allra största får vi väl kanske säga är vulkanutbrottet på Island vars aska stoppar allt mer flygtrafik i Europa. I Sverige stoppas troligen all flygtrafik och texiI London och även i andra städer i England har trafiken redan stannat på alla flygplatser. Under dagen väntas flera andra västeuropeiska länder stoppa flygtrafiken.
Alla ni som har bokat en resa under närmaste tiden, håll er uppdaterade på läget! Iallafall SAS erbjuder resenärer på inställda flyg ombokning till senare datum eller pengarna tillbaka.

Vi har haft oroligheter i Thailand och Sveriges ambassad i Bangkok skriver följande om det som hänt:
"Sedan fyra veckor pågår större demonstrationer i centrala Bangkok. Demonstranternas krav är att regeringen avgår och parlamentet upplöses. Under lördagen den 10 april ägde våldsamma sammandrabbningar rum mellan demonstranter och polis och militär när säkerhetsstyrkorna försökte bryta upp demonstrationerna kring demokratimonumentet i Bangkok."
Vill man hitta den nyaste informationen om situationen gör man det bäst på de engelskspråkiga thailändska dagstidningarnas hemsidor:
www.bangkokpost.com     www.nationmultimedia.com
Sveriges ambassad i Thailand avråder från resor till de sydligaste provinserna i Thailand och säger att man även bör undvika att resa över gränsen mellan Thailand och Malaysia.

Över till något roligare.. Det har slagits nytt rekord i antal passagerare på en kryssningsbåt. Det är det relativt nya kryssningsfartyget Oasis of the Seas som fått sätta det nya rekordet. Oasis of the Seas är världens just nu största kryssningsfartygoch blev det första första fartyg att ta fler än 6 000 passagerare.

Resesajten bortabra.se berättar om ett nytt koncept för morgontrötta resenärer. För håller du inte med om att att när det gäller resor så finns fortfarande någon gammal förlegad "regel" om att man måste ställa väcakrklockan i ottan, trots att man är ledig.
.
Nu har ett reseföretag i Kalifornien insett detta och startat gruppresor där dagsprogrammet startar runt klockan 12 på dagen. Deras resor kallas "Crack of Noon Tours" och är perfekta för dom som älskar god mat och dryck samt vill se sevärdheter, men inte kliva upp toktidigt. Man kan tydligen nischa sig hur som helst these days.. :)

Sen ett litet tips för dig som gillar att läsa om resor, svd.se har en GRYM resedel som uppdateras ofta och har en uppenbart kunnig redaktion.

Med det var det over and out från mig för idag. Avslutar med en härlig bild från Iguazúvattenfallen (världens största) på gränsen mellan Argentina och Brasilien som jag hade äran att få besöka i somras.
Kommentarer
Postat av: Marcus Å

Allt bra med dig idag då? :)

2010-04-16 @ 08:17:13
URL: http://slipsens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0