Håller tummarna!

Nu lämnar jag -17 för +27! :)
Om några timmar går tåget mot Arlanda
Men det är alltid lite läskigt att ge sig ut och resa på vintern, särskilt nu sista åren då tågen titt som tätt förlamats och "väderkaoset" ställt till med både det ena och det andra..
Så det är alltså bara att hålla tummarna för att jag hinner till Arlanda till 07.10 och in på det där flyget i tid.. Annars skulle jag bli lite lessen i ögat.. :'(

                  


Vänner!

Gokväll i stugan, hoppas er lördagkväll har varit fin och att natten blir detsamma!
Jag har varit på middag med både gamla och nya vänner, mycket trevligt och mycket gott! Och trevligt att man fick skjuts hem och slapp gå hela den biten i -15 grader.. :P
Imorgonbitti kl 07.19 går tåget hem till föräldrarna, ska dit en sväng och höra hur dom hade det på semestern och säga hejdå innan jag själv åker på min semester.
Så imorrnkväll tar jag nattåget direkt därifrån till Arlanda.
Spännande, snart är det dax..! :)

Sov sött hörrni!


Stor nyhet!!



Haha, kul att vi blir lite kändisar här i Östersund, bla Expressen och svt.se skriver om det förorenade vattnet i Östersund. Väldigt bra marknadsföring för stan va.. :P
Jag är än så länge inte insjuknad i någon konstig magsjuka men man vet ju aldrig om den plötsligt slår till...

Shop til u drop

Nu blir det en runda på stan, måste inhandla lite smått och gott till resan på måndag. Tydligen ska det vara väldigt dyrt med hudkräm och shampo och sådana saker där ute på öarna, så allt sådant måste man släpa med sig.
Ska bli väldigt spännande att åka till Afrika då jag aldrig varit i den världsdelen förut; även om Kap Verde kanske är lite "Afrika light".. :P
Nej mina vänner nu måste jag koka lite vatten (3000 - 9000 smittade av vattenparasiten så jag tar inga risker) och sen blir det ut i kylan!


Parasiter i dricksvattnet!

Var ju tvungen att logga in nu när jag kom hem från middagen/festen/krogen för att kolla nyheten som har florerat runt här i stan ikväll  -  dricksvattnet är förorenat! De sista dagarna har massor med människor blivit kräksjuka och mått jättedåligt, däribland många jag känner, och nu vet vi vad det beror på!
Tydligen är det en parasit som heter Cryptosporidium som härjar fritt i våra vatten, och det enda vatten jag kunde hitta nu påväg hem från krogen var några flaskor kolsyrat Bonaqua.. haha... För orka börja koka vatten nu?
Nej usch, nu är det läggdags! Jag har haft en fantastiskt trevlig kväll iallafall med underbara människor! :)

           


Behöver jag säga att jag är gaaanska excited.. :)

Om man googlar på bilder från Kap Verde - Sal så får man följande resultat:







Måndag 15.00 landar jag där för en välbehövlig semester, ladda med lite värme och sol så man orkar igenom hela den långa iskalla vintern som väntar en här hemma i Jämtland...

Nu ska jag dra på mig klänningen och traska iväg på jufest!
Ha en härlig kväll allesammans!

Julfestarrangör

Ikväll smäller det, turismprogrammets årliga julfest - årets höjdpunkt! Har precis varit i lokalen och dekorerat och pysslat och det börjar se fint ut! Som tur är har vi hyrt in oss på en restaurang där vi käkar först, så vi slipper duka och laga mat till 60 pers.
Vi har några duktiga tjejer i styrelsen, utan dem skulle det inte bli någon fest, jag försöker så gott jag kan att hänga med i deras tempo.. :)
Jag hoppas och tror att det kommer bli en härlig och minnesvärd kväll! Nu ska jag käka gröt!


KAP VERDE PÅ MÅNDAG

yyyyyyyuuuuuuuuuuuuuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Alla agg och onda känslor som jag kan ha uttryckt här i bloggen igår mot Fritidsresor är nu som bortblåsta efter att en trevlig kvinna på kundsupporttelefonen svarat på första signalen när jag ringde nu nyss.
Hon hjälpte mig med hela bokningen och berättade att bokningsavdelningen tydligen hade haft lite problem inatt.

Men nu är det bokat och klart!! Afrika / Kap Verde / Sal -  dit ska jag på måndag! :D Att jag missar en tenta under resan känns just nu ganska oviktigt!



En liten Tenerife-film

Efter den här skräckkvällen borde ju verkligen inte jag göra reklam för Fritidsresor men jag hittade en riktigt fin liten film om min favorit-ö, så den måste jag dela med mig av! Det är klart att det är en reklamfilm, men mellan hotellreklamerna så får dom in en hel massa andra godsaker: Puerto de la Cruz, Masca, Siam Park, Loro Parque, Garachico osv osv. Se och njut! ;D

City-guider

Nej, Fritidsresorproblemet har inte löst sig än, tror jag har fyllt i mina uppgifter (och kontouppgifter!!) ca 25 gånger, är ganska less nu..
Men, jag hittade iallafall ett lass med jättefina City-guider på tidningen RES hemsida.
Kolla gärna in dem om ni ska ut och resa någonstans, alltid bra att få lite inspiration och tips innan en resa!

http://res.se/cityguider




Ja, jag fortsätter väl att jäklas med bokningen, men antar att jag får försöka vara först på kundservicen istället när telefontiden börjar kl 08.00 imorgonbitti. Drygt!

Vill strypa Fritidsresor

"Tekniskt fel" "Error" "Vi jobbar på det" och en kundtelefon som stängde klockan 19.00. Det är service det.. NOT!
Det är inte de besked man vill ha när man sitter och är asstressad över att någon annan säkert kommer sno resan framför ögonen på en eftersom det är i sista minuten och ett svinbra pris!
AAAARGGGHHHHHHHHH dåååligt!!

 Usch usch usch usch

ge mig ett ägg!

Bakade småkakor häromdagen, chokladkakor med jordnötter. Dom skulle bli ganska ljusa i färgen, runda och lite toppiga. Mina blev mörkbruna och redan när dom hade varit halva tiden i ugnen började dom flyta ut och tillslut låg det bara en bubblig mörkbrun sås på hela plåten. Jag blev givetvis rätt förundrad och rätt ilsken dessutom att receptet lurat mig. Så jag började diska och packa ihop ingridienserna och där - bakom mjölpåsen - låg två bortglömda ägg.... :/


Så här skulle kakorna sett ut.....



Ungefär såhär blev resultatet....




Engels leren?

jag läser som sagt marknadsföring just nu och idag kollade vi på minnesvärda reklamfilmer, här är några som jag fastnade för:

godmorgon!

Fick precis besök av pappsen! Mycket trevligt!
Funderar på att boka resa idag, det blir en sjukt jobbig variant med typ 3 mellanlandningar... men men, det är smällar man får ta!
Puss ha en bra dag! :)

Nu går allt åt skoooogen..

Ikväll lyckades jag äntligen bestämma mig över vilket datum jag skulle resa och med vilket bolag. Glad och förväntansfull går jag in på det berörda resebolagets hemsida, bara för att upptäcka att den "perfekta" flighten redan är fullbokad! crap! hade det inte kunnat stå en liten varningsflagg igår om att det bara var ett fåtal platser kvar?
Nu ser det ut att istället bli en krånglig variant med avgång från Köpenhamn. Att ta sig Östersund - Köpenhamn är varken det lättaste eller billigaste såhär i jultider kan jag säga..
Men antar att man kanske kan flyga billigt med Norwegian ner till Sthlm och hoppa på ett tåg där till Köpenhamn... det enda som är lite jobbigt är att planet går ganska tidigt från Köpenhamn så det är svårt att hitta något tåg eller flyg som kommer till Köpenhamn ännu tidigare på morgonen, så det får nog istället bli att försöka komma till flygplatsen redan kvällen innan.
Drygt och krångligt och det känns som att det kan skena iväg rätt rejält i pris.. :/
Alla tåg Köpenhamn - Östersund den 22/12 är dessutom redan fullbokade. Värdelöst att bo så nära turistmagneten Åre i dessa tider.

Jaja, tänkte kanske traska ner på resebyrån imorrn för ovanlighetens skull och se om någon kan boka allt åt mig så jag slipper sitta själv och svära framför datorn när sajterna krånglar och laggar mitt i bokningsproceduren...

Hörrni, nu ska jag krypa till sängs! Önskar er en mycket fin natt! :D



Bortskämd!

Födelsedagsöverraskningen blev en oerhört trevlig (och god!) middag hos Therese och sedan gick vi ner på stan. Det visade sig att målet var bion och den utvalda filmen för kvällen var filmen om Cornelis.
Har ni sett den? Vad tyckte ni?
Jag gillar ju verkligen Cornelis musik, har ju fått pappas smak för Fred Åkerström och Cornelis och andra visgurus, så musiken genom hela filmen var ju givetvis kanonbra.
Men dock kändes tyvärr skådespeleriet lite svagt och man hade kunnat åstadkomma ett högre tempo i filmen tycker jag. Men på det hela taget så var det en mysig film som lämpade sig alldeles perfekt för att slappna av och inte tänka på skolan under några timmar!

Tack så mycket till vännerna som fixade så fint, jag fick till och med en specialihopplockad godispåse som dom hade förberett med mina favoriter; det är vänskap det! :)


Karriär, plugg, studiebesök och ÖVERRASKNING

Tjeena, hur står det till idag?
Jag är bara hemma en kortis för jag ska iväg på studiebesök på Clarion hotell, vi ska få höra om deras marknadsföringsarbete. Blir nog bra.
Dagne började med möte på Karriär, sedan plugg 2 timmar, skriver på "kunddagboken" som ska vara klar på fredag. Sedan föreläsning 3 timmar och nu som sagt studiebesök.
Efter det väntar roligheter, jag ska få min födelsedagspresent av mina två bästaste flickor, en överraskning!
Jag ska sitta reda runt halv 6 i min soffa och så ska jag väl antagligen bli upphämtad för hemlig destination. Mycket spännande!
Hade varit skönt att sova en timme innan då det bara blev 5 timmars sömn inatt, men sova kan man göra när man går i pension.. ;)

Puss!!


vem är jag?

Hej mina härliga läsare! Ni blir bara fler och fler för varje dag, vilket verkligen är så himla roligt, men ni är väldigt blyga och diskreta; ni ska veta att ni är varmt välkomna att kommentera (och kritisera och berömma ;) hur mycket ni vill!

Jag har ju egentligen försökt undvika att nämna vem jag är och så på den här bloggen, för det känns egentligen ganska oviktigt. Men jag kan iallafall nämna att jag är en nybliven 25-åring som studerar turism i Östersund. Det trivs jag hur bra som helst med då turism verkligen är min bransch och jag älskar att resa.
Så resor och allt vad som hör resandet till är det jag valt att lägga fokus på i den här bloggen. Vill ni läsa om mode och kläder får ni vända er någon annanstans! (Och med det säger jag absolut inte att det är något fel på modebloggar!)

Fortsätt läs och kom jättegärna med tips och ideér om ni vill att jag ska skriva om något speciellt resmål eller om ni vill ha tips om vart ni ska resa eller liknande. Vi hörs imorrn! :)


Sarah Palin visste inte att Afrika var en världsdel....


Sicilien i höst!













Ja, jag bestämde mig precis just nu för att i höst, mina vänner, är det jag som åker till Sicilien! Jag ska se hela ön har jag tänkt, Palermo, Messina, Catania osv osv, finns enormt mycket att se och upptäcka på den häftiga ön!
Dock har mitt resesällskap inte en aaaaniiiiing än så länge om att vi ska till Sicilien tillsammans i höst, men det är bara en liten detalj som nog ska gå att styra upp ganska smidigt.. ;)

Gaaaaah

Tjena hejsan!
Idag startade jag dagen med 1 h och 40 min försovning, snyggt va? Sånt som händer när man sitter uppe sent och läser om segmentering och marknadsplaner. Fick tipset av en vän att skära ner lite på min "nöjessurfing"; ex just det som jag pysslar med just nu, och istället gå och lägga mig lite tidigare.. Men det är ju svårt det där.

Ja, kom ca 20 min sent till frukostföreläsningen som jag varit så mån om att gå på att jag till och med fått våran lärare att lägga om vårat schema så att vi i klassen skulle kunna gå på den. Haha, värdelös man är. Slank in lite diskret längst bak och fick lyssnat på Marlene på Trampolin PR om hur det var att projektleda GuldGalan här i Östersund.
Dom hade alltså 1300 gäster och 1100 av dom var sittande gäster som serverades 4-rätters middag. Nobelmiddagen har 1300 sittade som serveras mat. Det var med andra ord en enorm tillställning och som en av värdinnorna på kvällen fick jag ju se på nära håll hur det hela gick till.
Därför var det extra spännande att höra om arbetet runt omkring. Event, projekt, arrangemang, oj vad roligt, exakt vad jag vill pyssla med!
Sedan hade vi föreläsning om marknadsplaner i 2 timmar och efter det ett seminarium där vi presenterade affärsideérna vi arbetat fram de sista veckorna. Jag och Therese hade tydligen den näst bästa affärsideén i klassen, det får vi väl vara nöjda med.
Direkt efter detta åkte vi iväg till Östersund/Åre flygplats där det ikväll var en träff för företagare som jobbar kring just event och turism i Östersund. Vi skriver ju en marknadsplan åt Destination Östersund just nu så vi passade på att åka dit och fick lyssna på 12 intressanta föreläsningar (korta sådana som tur var!) om vad som är på gång här; dvs sådana saker som Destination Östersund jobbar med.
Alltifrån en STCC-tävling på flygplatsen, en stadssprint med världseliten i längdåkning, matkultur-resor, osv osv, det känns att det är saker på gång här; det finns många krafter som jobbar i samma riktning.
Jämtland kommer starkt! :)



Btw har jag en kompis som just nu pluggar i Korea, känns lite sådär med tanke på vad som hände idag...

EUROTRIP!


Kanske den bästa filmen någonsin


Å jag är så sugen..

..på en liten tur till Kap Verde över nyår.. Någon som känner till hur tusan man kommer dit för en billig penning? Det enda jag hittar är reguljärflyg för runt 9000 kr.. inte helt aktuellt när man lever på csn tyvärr.

Men det är ju nästan så att det skulle vara värt det:












Bomb!

En ung rysk kvinna skulle resa till Marocko för att gifta sig med sin store kärlek. 
Dock var inte kvinnans mor särskilt förtjust i den här idén så hon ringde till flygplatsen och hävdade att hennes dotter var en terrorist som skulle spränga flygplatsen i luften.
Naturligtvis så stängdes allt av, flygplatsen utrymdes och det aktuella planet söktes igenom men det visade sig vara falskt alarm.
Till slut spårades mamman upp och erkände tillslut att det hela var ett trick för att få dottern att kliva av planet och stanna hemma i Ryssland....


Skidor!

Det finns få saker som kan få min puls att gå upp så fort, mitt hjärta att klappa, mina tårar att rinna och min hud att knottra sig så som att kolla på längdåkning på tv. Jag inser själv nu när jag skriver det att det låter lite töntigt och nördigt kanske, men det ligger mycket känslor i den sporten för mig.
Jag tror att när man varit aktiv själv så förstår man hur fruktansvärt mcyket slit det ligger bakom de där prestationerna, hur enormt många timmar av brutal självplågan för att nå de där framgångarna.
Det är det som gör det så stort, att glädjas med de här svenska hjältarna när de lyckas och att lida med dem när de misslyckas.
Personligen tycker jag att det är enormt roligt att intresset för skidåkning växer runtomkring i stugorna i Sverige och att de riktigt duktiga skidåkarna får så mycket uppmärksamhet är alldeles perfekt för sporten.
Så min dag är förstås fulländad när damerna tar silver och herrarna guld i stafetten i Gällivare idag; jag sitter och skriker och hoppar i soffan här hemma och försöker med bara tanken att hjälpa dem fram på upploppet... :)

Ja, nu har jag öppnat upp mig om min kärlek till längdåkning; har ni någon "överdriven" kärlek till någon sport?

            

födelsedag....

.... min kära lillasyster har verkligen ansträngt sig med finmiddag, tårta och presenter och vi har haft en jättemysig kväll. Har dessutom mottagit ett antal fina och värmande sms och mms från underbara människor.
Men trots allt detta så är jag ju från och med idag halvvägs till 50, och härifrån bär det ju iväg med blixtfart tills man blir pensionär. Är det inte så det funkar? Åren går bara snabbare och snabbare och plötsligt står man där med några tonåriga ungar, förhopnningsvis en villa och en bil utan att man riktigt fattar vad som hände.
Nu blir det extra viktigt att stanna upp ibland och reflektera över vad som faktiskt pågår runt omkring en, ta en paus och bara njut av det livet som man lever just här och nu.
Kanske sluta för en stund att längta till sommaren och istället bara mysa i snön och vintern och vara nöjd med det som är, för just den här vintern och den här snön kommer aldrig igen.

Oj, visdomsord på 25-års dagen, hoppas det inte blir mer åldersnoja än så.

Imorgon blir det mitt älskade vinterstudion igen, då med längdstafett!

       

Vinterstudion

Världens bästa underhållning; det börjar med en njutbar okontrollerad kvart på nätet - uppvärmningen - och sedan drar direktsändningen på tv igång. Pops, Karlsson och Elofsson samt de två kommentatorerna Hård och Blomquist är klockrena i vinterstudion. Riktiga mysgrabbar allihop, roliga och väldigt kunniga inom skidsporten.
Så de ärenden jag hade på stan idag fick klaras av klockan 10 i morse, för sedan dess har jag suttit här vid tv:n.

Damerna har redan klarat av sin 10 km fritt  -  Norska Björgen vann STORT och Charlotte Kalla hamnade på andra plats och även flera andra svenskor åkte riktigt, riktigt bra.
Om 3 minuter går startskottet för herrtävlingen och även där har vi flera starka svenska namn.



              

Inglourious Basterds

Oj, klockan hann bli kvart i tre innan filmen var slut, men det var den värd!
Har precis sett Quentin Tarantinos "Inglourious Basterds" - vilket masterpiece! Verkligen en jättebra film, jag var inte ens nära att somna trots att klockan som sagt hann bli ganska sen.
Aftonbladet gav den 4 plus och kommentaren "Härligt galet Tarantiskt" och det är verkligen full fart hela filmen igenom.
Med andra ord så rekommenderar jag den varmt till alla som inte redan sett den.
Men nu ska jag krypa till kojs, imorgon åker jag hem och myser med systeryster. Godnatt!


              

Anchorman - vilken kvalitetsfilm!


FANTASTISKT

Har just fått en faaaantaaaastisk nyhet, jag är så glad, så glad, så glad!


longboarding



vilken grymt skön film!

snälla tjejer, gör det inte!



Det är en tragisk historia och man lider nåt fruktansvärt med den stackars mannen vars blivande fru ligger i koma och troligtvis aldrig vaknar upp igen.
Men; vad ska en bröstoperation vara bra för? En kvinna som "har allt"- lever ett lyckligt liv med sin sambo, villa, jobb, vänner osv - varför kan hon inte vara glad för det hon har? Kommer hon bli lyckligare med lite onaturligt material intryckt i kroppen?

 Alla ni tjejer som funderar på att någon gång operera er- kan ni inte lägga den energin och tiden på att istället boosta ert självförtroende och VARA STOLTA över den kropp som ni begåvats med.
Jag är inte alltid nöjd och glad med hur jag ser ut; men håller jag huvudet högt, sträcker på ryggen och skrattar och är glad, så finns det ingen som kan misstänka att jag är missnöjd med hur jag ser ut. Det är grymt mycket sexigare med någon som är bekväm i sig själv än någon som sprutar in läskiga grejer i sin kropp och ser onaturlig ut.

"Silikoner finns i form av oljor, fetter, geléer, elaster, ytlacker och härdplaster. Exempel på tillämpningar är trådlacker, släpplacker (på till exempel bakplåtar), tätningsmedel, smörjmedel och material för skydd mot korrosion."
Så står det på Wikipedia; är ett material som används till sådana saker verkligen något man vill ha inuti sig själv??

 

Dödande maneter..

Visst är det ganska läskigt att det rapporteras några dödsfall då och då från framför allt Asien, pga dessa superfarliga maneter.

I både Asien och Australien finns det flera olika arter av giftiga maneter.
De allra flesta av dessa ger endast brännskador och lättare smärta men så finns det även några riktigt eleka maneter. En av de allra värsta är Kubmaneten som kan döda en människa på bara några sekunder.
Den här maneten har tentakler på upp emot 3 meter och varenda en av dessa tenkaler har en halv miljon nässelkapslar med gift i. Det är dessa som används för att döda sin "fiende" och hos en människa kan dessa alltså ge upphov till hjärtstillestånd.

Det enda tipset som ges är att man ska ha kläder på sig, långärmat och långa byxor; men hur kul är det att bada fullt påklädd? Jag skulle iallafall ha väldigt svårt att slappna av i vattnet på en ort där jag visste att det förekommit Kubmaneter.

Hur känner ni? Någon som har någon erfarenhet av de här monstren?

 

Lax, Robinson och Marknadsföring

Yiiiiihaaaaaa nu är det helg!
Det firar vi med basilikainbakad lax med spenat och potatis samt ett glad julmust. På TVn glimtar visst Robinson förbi men jag har egentligen viktigare saker för mig än att kika på det. Visste ni att jag faktiskt sökt Robinson en gång? Men jag tror jag var 17 och man var egentligen tvungen att vara 18, så jag skyller på att det var det som gjorde att jag inte kom med, hehe..
Fortfarande tycker jag att det vore en häftig grej men jag ogillar skarpt TV momentet i det hela, lyckas gå och bli nån "B-kändis" som folk känner igen och dömer ut som nån avdankad Robinsondeltagare, ne, det kan man ju inte riskera.

Nästan ingen av mina vänner är i stan på söndag när jag passerar det kritiska 25-årssträcket så jag åker nog hemåt och tar en dag i lugn och ro med systeryster. Men har faktiskt fått några presenter i förskott just av de vännerna som inte är här på söndag så dom har ju inte glömt mig helt.. ;)

Ha en underbar helg vänner!

 

Ojala Pudiera Borrarte


...


De mest terrorhotade länderna

Idag bjussar jag på en lätt skrämmande lista, nämligen de länder i världen som ligger värst till för att råka ut för terrordåd. Det är riskanalysföretaget Maplecroft som tagit fram den här listan och lite läskigt är det väl att svenskfavoriten Thailand (nästan en halv miljon svenska besökare årligen) ligger så pass högt upp som på 7e plats!?
Men allra värst är det i Somalia, här är statistiken mycket mörk. Mellan juni 2009 – juni 2010 dödades totalt 1 437 och 3 408 skadades vid de sammanlagt 556 terroristincidenter som ägde rum i landet.

I Europa har vi det som tur är ganska lugnt och säkert, det mest terrortutsatta landet här är Grekland som ligger på plats 24. Spanien är näst högst upp av Europeiska länder på en 27e plats.

Här har ni hela listan:

1. Somalia
2. Pakistan
3. Irak
4. Afghanistan
5. De palestinska ockuperade områdena (Västbanken, Gaza, östra Jerusalem)
6. Colombia
7. Thailand
8. Filippinerna
9. Jemen
10. Ryssland



morgondagen

morgondagen ser ut som följer:

09.00-10.00 Möte Karriär 2011 (Arbetsmarknadsmässan som jag är med och arrangerar)
10.00-11.30 Planeringsmöte Affärsidé-uppgiften med Therese
Lunch
12.00-15.00 Föreläsning Marknadsföring
15.00-16.30 Forts. Affärsidé
Middag
17.00-18.30 Klättring
Resten av kvällen: Plugga, läsa, skriva, fundera, brainstorma med mig själv.....

Jag längtar till sommaren


swin with dolphins


Idag älskar jag min stad

Vaknade till en klarblå himmel, strålande sol, gnistrande kritvit snö och lagoma -3 grader ute. Helt perfekt.
Jag som inte ens är en utförsåkningsnörd som många andra i den här stan blev grymt sugen på att bara strunta i allt vad skola heter och bara dra till backen.


Titt som tätt får jag läskiga bilder med vita stränder, palmer och hav från mina föräldrar som är på semester, vilket gör att man blir lite småavundsjuk och ganska sugen på värme. 
Men just idag så var jag faktiskt glad att jag var just här, i Östersund; Vinterstaden.


Nu ska vi ju dessutom utveckla Destination Östersunds marknadsplan, och då är det ju extra kul att man ser så mycket potential i sin stad. 40000 - 50000 nya bäddar planeras att byggas i Jämtland just nu och här finns den största enskilda näringen inom turism i Sverige. Spännande va!


Vad tänker ni när ni hör Östersund?

 

 

 

Önskar jag någon gång får resa med Southwest Airlines...


romantik dödare..

Fritidsresor har gjort en webundersökning om vad som är det mest oromantiska man kan göra under en romantisk resa / bröllopsresa.
Svaret blev att nästan var tredje tycker att läsa mail eller kolla facebook är det mest oromantiska man kan göra.
På andra plats på den här listan kom att ställa klockan tidigt på morgonen för att hinna med så mycket som möjligt nästa dag. (FL-Net)

Hela listan såg ut såhär:

1) Läsa mejl och sköta Facebook 31,3 procent
2) Ställa väckarklockan för att hinna med så mycket som möjligt nästa dag 24,7 procent
3) Prata om vad ni ska göra när ni kommer hem 11,3 procent
4) Festa loss rejält 8,5 procent
5) Ringa och sms:a dem därhemma 8,3 procent

                   


Destination Östersund

Idag har jag haft förläsning i 2 timmar, lyssnat på en enormt driven och affärskunnig gästföreläsare, haft lunchmöte med Therese om våran lysande affärsplan samt varit på möte hos nybildade destinationsbolaget Destination Östersund.
Vilken dag! Mitt huvud nästan sprängs av all ny kunskap och jag har så mycket energi att jag genast vill sätta igång att formulera Destination Östersunds marknadsplan (som alltså är våran uppgift).
Ska bli enormt spännande.
Ja, det är en "vanlig dag" i en turismstudents liv. Nu har jag tryckt i mig lite rester från igår och springer snart iväg till klättringen.

Imorgon väntar föreläsningar, gästföreläsare och TUR-möte där vi ska besluta om turismprogrammets julfest som blir om ca 2 veckor.

Adios amigos! ;)


Reseprylar!

Idag tipsar jag om lite hemsidor som säljer användbara och roliga reseprylar;




http://www.travelheroes.se/




http://www.vagabond.se/Resebutiken/




http://www.pickpack.se/





http://www.coolstuff.se/tag/Reseprylar


För visst är det halva nöjet att förbereda resan, skriva packlista, inhandla alla smarta (och ibland ganska onödiga inser man när man väl är ute och reser) prylarna?

Det är trångt i Japan...


pet sofa

haha när jag letade bild på en soffa till ett annat inlägg så ramlade jag över en massa charmiga bilder på husdjurssoffor, tänkte jag skulle dela med mig av några favoriter:







   








undrar vilken soffa världens bästa Fabbe skulle föredra? :) Vilken tycker ni verkar mysigast?

tv-soffan vs utgång, vänner och fest

Ja ni, det är lördagkväll och jag kan inte bestämma mig för vad jag ska göra. Är det ok att mysa ner sig i soffan med julmust och en film, eller "måste" man gå ut och träffa folk och dricka alkohol?
Ne, tusan heller, tyck att jag är gammal eller trist eller vad ni vill, men det lutar faktiskt åt soffan idag! :)

Förresten, vid vilken ålder ska man sluta att automatiskt lämna fram leg på systemet utan att dom frågar efter det? När man snart fyller 25, är det ok då att anta att man ser så pass gammal ut att man inte behöver visa det?
Fast då kan man ju skänka en tanke åt min 32-årige vän som fick visa leg på mataffären när han köpte energidryck! Det är 16-års gräns på det! Haha!

Ja, mer intellektuellt än såhär blir det inte ikväll tyvärr, kanske återkommer med någon form av "viktigare" funderingar imorgon eller så.

Nu får ni ha en härlig lördagkväll, oavsett om ni spenderar den på ett svettigt dansgolv eller i lugn och ro i soffan.

               

reslust

 

partner in crime

"She is your mirror, shining back at you with a world of possibilities. She is your witness, who sees you at your worst and best, and loves you anyway. She is your partner in crime, your midnight companion, someone who knows when you are smiling, even in the dark. She is your teacher, your defense attorney, your personal press agent, even your shrink. Some days, she's the reason you wish you were an only child."

Älskar dig lillasyster


                      


Sissela Kyle och Henrik Schyffert...

...var konfrencierer vid gårdagens guldgala som visade sig vara en riktigt trevlig tillställning. Tror inte att det körde ihop sig eller gick på tok någon gång alls under kvällen och ledaren för hela projektet verkade väldigt nöjda med oss värdinnor. Kul!
Fick även se Daniel Lemma framföra "If I used to love you" som varit en av mina favoritlåtar ända sedan den kom. Nanne Grönvall såg jag en liten stund av, jäklar vad den kvinnan kan röja på scen! Även om jag absolut inte är något stort fan av henne så kan jag ändå säga att jag blir imponerad av en människa som verkligen ger allt på scenen och får igång publiken ordentligt!

Idag har vi varit på Clarion hotell på föreläsningar. Evenemang & Event stod på schemat så det är vad dagen handlat om, och det har varit mycket trevligt och lärorikt.

Såg förresten en föreläsning med Anders Lundin också, han var ju helt ok att lyssna på!

Nu ska jag kila iväg till Tessen på lite middag, blir kanonmysigt! Hoppas ni också får en härlig kväll!


Guldgalan!

Guldgalan närmar sig, blir hämtad om en 20 min. Ska bli mycket spännande det här! Hoppas att man som värdinna får chansen att lyssna lite på tal och artister också så man inte bara blir undanskuffad i någon garderob när alla gäster väl sitter på sina platser.

Det kommer bli en lång natt det här, men vi är ett bra gäng så det kommer bli skoj! Godnatt! ;)

Winter wonderland!!

Om jag inte hade mått som en rutten fisk så hade jag säkerligen varit ute och lufsat i nysnön och njutit av den vackra vinterstaden Östersund. Men som läget är just nu får det vänta till imorrn och hoppas att hälsotillståndet ser lite bättre ut.
Ikväll måste jag dock rycka upp mig, för då ska jag och resten av tjejerna i TUR-föreningsstyrelsen vara värdinnor på Sveriges största näringslivsgala, Guld Galan som går av stapeln här på Folkets Hus.
1300 intressanta företagsamma gäster som skall hållas koll på, 3-rätters och uppträdanden av bl.a Daniel Lemma, Nanne Grönvall och Marit Bergman. Blir nog hur bra som helst!


marknadsföring...

...är ju riktigt intressant! Särskilt när man har bra föreläsare som fattar hur man gör ett ämne spännande!
Nu stundar ett spännande affärsidé projekt, och det sätter ju onekligen fart på tankarna. Dock verkar det som att det mesta redan är uppfunnet tyvärr.. ;P Man skulle ha levt för hundra år sedan istället. Och ja, jag förstår också att då hade jag aldrig kommit på samma ideér som jag gör nu, men ja.. det fanns ju onekligen "mer kvar" att skapa då iallafall!

Vad har ni för er en dag som denna då?
Snökaos i hela Sverige har jag hört, även om det väl bara är söderut som man lägger på ordet "kaos" här i norr är det bara "snö"! :)
Vacker, vit och fluffig; så ser min snöiga mysvärld ut just nu. Har tänt lite ljus och druckit lite glögg, det går så mycket bättre att plugga då!

Godnatt!

                   

sov sött!


Sveriges vackraste väg



Vägen upp till våran stuga i Skäckerfjällen är så enormt vacker, här och där kan man stanna till och ta sånna här fina bilder. Just den här har jag lånat från min talangfulla lillasyster som fotade när vi åkte upp dit en sväng förra veckan.
Jämtland tar verkligen andan ur en ibland.


Iceland Water Park - i öknen!

I Förenade Arabemiraten finns ett litet emirat som heter Ras al-Khaimah. Det ligger i sydvästra delen av Persiska viken och gränsar i norr till Oman. Här bor runt 300.000 människor och naturen består till största delen av öken.
Här öppnar man nu en ny, gigantisk vattenpark! Och för att göra det hela ännu mer spektakulärt - en IS Vattenpark.
Hm, hur tänkte man där kan säkert många undra? Fast med tanke på alla märkliga och uppseendeväckande byggnader och skapelser som byggts i mellanöstern senaste åren kanske inte just den här parken är så mycket att höja på ögonbrynen åt...

  



social network

vilken galen resa, vilket imponerande företag och vilken enorm inspirationskälla till att alla kan lyckas bara man kommer på något tillräckligt innovativt och unikt.
facebook, en sådan "simpel" grej har nu 500 miljoner användare och är enligt Financial Times (i augusti i år) värt 34 miljader dollar.



För er som inte sett filmen så kan jag absoult rekommendera den, den höll tempot uppe trots att den är ganska lång.

Gonatt på er!

taggad!

Tjena hejsan hörrni!
Precis hemkommen från klättringen, laddar lite inför ett biobesök om 1,5 timme, det blir Social Network. Jag och Tessen var tvugna att dra lott om vilken film vi skulle se då vi hade två förslag var, jag lyckades dra ett av mina förslag.. :)

                                    

Idag har vi börjat ny kurs, marknadsföring. Känns kalaskul, full fart från start kan man säga och vi har en inspirerande och kunnig lärare. Det här blir nog bra. Flera examinationsmoment på kursen dock, både inlämningsuppgifter, seminarier, redovisningar, tenta och så det sista avgörande: kursplanen för ett "riktigt företag" som ju i vårt fall är Destination Östersund.
Första examinationen blir "Draknästet" där vi ska presentera vår egen affärsidé och det ligger tydligen ett litet tävlingsmoment inbakat i det hela, vilket gör allt lite mer intressant.
Jag och Tessen har en rätt fin idé på gång, så det blir kul att sätta igång!


Goodnight sweetheart


Malmöööööö

Malmö tjalalalala.. Klart man håller en tumme för morsans hemmalag i finalen och Yes, där satt den! :)

Nu kollar jag på Beck med en kopp te. Mjukbrallorna är på och stearinljusen tända. tror det får bli en glögg på det också.. ;)

Mor och far är avvinkade på sin färd mot Arlanda och senare flyg mot Västindien, håller alla tummar och tår för att deras semester blir allt dom någonsin önskat för det är dom så himla värda.

tack söta Sara och Jonas för en mysig dag, en riktigt slappsöndag!


Puss!


visst är min nya älskling fin?


ensam

jag är ensam igen.. det är tyst och lugnt och jag kan göra preciiiiis vad jag vill utan att höra efter med någon annan först. som ni förstår så har jag ganska delade känslor runt detta. men det blir nog bra.
Ny kurs börjar på måndag, marknadsföring och affärsutveckling. Det tycker jag låter riktigt spännande och att vi dessutom ska få jobba direkt mot ett riktigt företag och utveckla deras marknadsplan gör ju det hela ännu mer intressant. Min grupp kommer att jobba med Destination Östersund, vilken drömlottning! :)

Imorgon åker mina kära föräldrar hit:



Avundsjuk? Jag? Hehe.... neeheee då... :P
Men två veckors total avslappning och stekande på en kritvit strand hade faktiskt inte varit helt fel just nu.
(Tar en snabb koll på termometern och ser att vi just nu har imponerande -0,6 grader ute..)

Ska jag sluta snacka skit och göra nåt vettigt kanske,. typ dricka ett glas julmust och se en film?
Gonatt på er!

till min familj



Ni är världens bästa!


Fontainebleau

Idag rekommenderar jag Paris, julshopping i Paris. Jag vaknade nämligen med en enorm Parislängtan och den har suttit i hela dagen. Dessutom skulle jag vilja tipsa om en dagstur till vacka Fontainebleau, ca 5,5 mil utanför Paris. En liten söt stad som växt upp omkring det som återstår av Fontainebleauskogen som tidigare var jaktmark.
Här finns ett stort mäktigt slott att kika på, Chateau de Fontainebleau, som är det största av de kungliga slotten i Frankrike.

OCH - här finns ett av Europas bästa boulderområden.
För er som är klätterintresserade kan jag tipsa om att vår och höst brukar vara den klassiska "Fontansäsongen" men en del tycker att det är bäst sending-conditions i december-januari-februari, fast det kan tyvärr vara lite väl blött då.
Jag var där en vår för flera år sedan och hade tyvärr bara en dag på mig att klättra och tog inte alls vara på tillfället tillräckligt, vilket jag ångrar nu.
Fontainbleau är ett fantastiskt område, vackert, stort, lummigt och enormt fina boulderproblem.

Det va allt från mig för idag, nu ska jag dyka ner i popcornskålen. Imorgon kommer familjen och hälsar på, trevligt!

 

vilket fint repotage

Gokväll i stugan! kikade in på Vagabonds hemsida och fann ett trevligt repotage om "Tenerife, off the beaten track" - så härligt att se att det är fler och fler som inser att Tenerife är så mycket mer än fullpackade stränder, blekfeta turister och fulla engelsmän.
Vagabond har tydligen lånat den här listan från Ving och man har plockat ut 5 små byar på landsbygden som man tycker är värda ett besök och jag håller verkligen med!
Taganana, Garachico, Vilaflor, Masca... Mmm, jag lutar mig tillbaka och drömmer mig bort en liten stund.
Här är länken till artikeln för er som vill titta närmare på den:

http://vagabond.se/Redaktionellt/Resmal/Europa/Spanien/Kanarieoarna/Teneriffa-off-the-beaten-track/


 

Bilden är från Taganana, en av alla de platser på Teneriffa som är såååå värd ett besök, men som de flesta turister missar.

Wonderbaar

Hej hopp! Igår blev vi inbjudna på ett riktigt kalas hos Karin och Henka, fantastiskt trevligt och mycket god mat! Att jag dessutom vann i sällskapsspel gjorde ju inte saken sämre, höhö...
Planen för idag är att plugga inför morgondagens tenta samt tydligen gå och käka kinamat ikväll. smarrigt!

Annars är det kallt som tusan, ca  0 grader idag men fortfarande ingen snö, värdelöst!

Ha en finfin eftermiddag/kväll, så hörs vi senare!



(googlade en bild på "kinamat", blir man inte helt sjuuukt sugen? jag vill gå och äta NU!) :)

RSS 2.0