I´m on Tenerife!

Hej pá er! Nu kommer äntligen ett inlägg härifrân! Det har varit full fart sen jag landade kan jag lova! Har lyckats överraska flera av mina vänner som inte hade en aning om att jag skulle komma - och det är sâ kul att se människor bokstavligen tappa hakan! :)
Käkade lunch med Heidi igâr pâ ett bra italienskt ställe i La Caleta, supermysigt! Och andra dagen här blev jag medbjuden pa en BBQ-lunch med hela personalen frân hotellet där jag jobbade i somras. Bra tajming där! :)
Och imorgonkväll blir det middag med hela gänget. Pâ torsdag firar vi Lisas födelsedag och sedan bär det snart av hemât.

Har förresten löst alla mina bankproblem som jag hade här - har stängt kontot en gâng för alla och vi kan säga att jag fick en ganska glad överraskning när jag kom till banken.. :)

För övrigt ser jag ut som en kräfta.

Puss pâ er allesamans!!

Hola cocacola!

Om 6 timmar sätter jag mig på tåget som ska ta mig till Sthlm, och imorgon kl 16.50 är det beräknad ankomsttid till Tenerife. Sedan blir det en varm vecka fylld med sol, strand, kärlek, vänner och god mat. Jag ser enormt mycket fram emot att få överraska min gamla roomie från i somras på fredag morgon. Hon vet nämligen inte om att jag är påväg ner.. :)


Masca-dalen på sydvästra Teneriffa

Det här blir sista inlägget från mig för nu, men det kommer säkertligen uppdateringar under resans gång när jag inte har något att göra på dagarna när alla jobbar.

Ha det fint bästaste ni! Puss!

Ooops, vi råkade visst boka...

Så, Barcelona, here we come! Det blir hem till Sverige från Tenerife, sova en natt på Skavsta och så kommer tjejerna dit på morgonen och så drar vi ner. Ruskigt spontant och ruskigt härligt! :)

Men imorgon ska jag iväg på den första resan - my beloved Tenerife. Tåget går härifrån imorgon em men jag flyger inte förrän tidigt torsdag morgon.
Vi får se när vi hörs nästa gång.. :)


Barcelona eller ej?


spelkväll!

och gissa vad vi spelade..? hehe, såklart Vagabond! :)

Imorgonbitti skulle jag haft ett möte men det blev inställt så vi kör på med plugget istället.
Om bästa Åsa läser här så får jag önska ett enormt stort grattis på födelsedagen, hoppas du haft det underbart!

En tårta till dig:


Stockholms central

Men hur är det möjligt att centralstationen i Sveriges huvudstad är stängd hela natten? I ett av Europas kallaste länder har stationen stängt på nätterna till och med under vintern. Extremt konstigt skulle jag vilja säga. För min del blir det till att hänga på McDonalds ett antal timmar och sedan frysa ca 1 timme utomhus innan första flygbussen går - och det känns som en helt värdelös start på en resa.



Min praktik börjar kännas som att den kan bli riktigt bra, har pratat med en handledare idag och vi har strukturerat upp en del saker och kommit fram till någon form av målformulering för mina uppgifter. Känns helt ok!


heeeeeej

Ute strålar solen och vi sitter och inne och pluggar.. :/

Hårt tryck inför OS

Det kommer bli svårt att få biljetter till OS i London, är du intresserad måste du anmäla intresse för att köpa biljetter. Det gör du från och med nu till det 26 april på den officiella OS-sajten (www.london2012.com) eller också hos Svenska olympiska kommitténs biljettpartner som heter Cosport. Vill du vara helt säker på att få biljetter bör du boka ett helt resepaket inklusive biljetter.



495 dagar kvar till de olympiska spelen invigs i London, tar du chansen att se världens största idrottsevenemang på plats?


höjdskräck eller vad!!



Jag visste inte att man kunde få svindel av att sitta hemma vid datorn - men jag mår nästan dåligt när jag ser den här, heeeelt galet!!

promenaden som blev till en långfika

Det var meningen att vi skulle promenera på isen i solen - men solen försvann och vi gick på café istället och blev kvar flera timmar.. :)
Idag har jag kollat på skidor, tvättat, börjat packa, handlat mat och nu börjar förberedelserna för kvällens mojitonight... hehe, sedan blir det Patriks Combo på O'learys. Håll i hatten!


chill

Jag tar det lugnt och det är skönt. Imorgon nya tag med både viktigt och oviktigt. Godnatt!

Nya prylar och ny snö

Fick en fin lampa och en kylplatta till datorn idag! Toppen! Tack! :)
Lite otippat började det snöa mitt på dagen och det håller fortfarande i sig, jag trodde det var vår nu? Känner just i detta nu att det ska bli ganska jäkla underbart att få åka till solen om några dagar..!!
Vi är nästan klara med vårt PM:et vilket känns skönt, finputsning och lite smågrejer kvar, men det fixar vi i helgen! Nu blir det myskväll med god mat, spel och så ska det låta... haha är jag 25 eller 65? ;)


Ring eller messa

Insåg att det var en av mina bästa barndomsvänners födelsedag idag. Var mitt i skrivandet av ett grattis-sms när jag insåg "neej! så jäkla tråkigt!" så jag raderade det och ringde upp istället. Hon svarade superöverraskad men jätteglad och vi pratade en lååång stund och uppdaterade varandra om våra liv sedan vi sist hördes, för ett år sedan eller liknande..
Det är så himla mycket värt att göra det där samtalet och det kostar så lite - så idag slår jag ett slag för att ringa sina vänner! Facebookhälsningar är bläää, sms är liiite bättre men ett samtal slår allt.


me and my drum


hur bra som helst

Middagen blev givetvis suverän och att jag vann kvällens rond i sällskapsspel gjorde ju inte saken sämre (höhö). Jag gillar verkligen spelet Vagabond, perfekt för oss resenördar! :)

                      

Imorgon pluggar jag på förmiddagen och sedan åker jag hem en liten sväng, tillbaka i stan igen på fredag e.m!


Middag hos The Tess

Lingon- och chilichuntey är ett av tillbehören till kvällens middag.... Vart detta ska sluta är det ingen som vet... :)

Cool pool

Jag har precis upptäckt storheten i www.reseguiden.se och en av deras roliga inslag handlar om världens häftigaste hotellpooler. Om ni inte orkar gå in på sidan och kolla igenom hela listan kommer här några favoriter:

Hotell Caruso, Ravello, vid Amalfikusten i Italien:

Klicka för att se nästa.


Blue Lagoon Clinic, 38-gradiga bad i naturliga källor på Island:

Klicka för att se nästa.

Hotel Atlantis, Nassau, Bahamas. Detta är en av deras 11 pooler:

Klicka för att se nästa.

jag är så sjukt lyckligt lottad!

Vilka människor orkar man nöta PM med från 9 till 19? Jo med världens bästa tjejer! Vi har dessutom hunnit med en What's up med Destination Östersund på Gamla Teatern idag vilket var väldigt intressant. Spännande att höra vilka projekt som är på gång i Jämtland. Det var allt från rally till konst och SM-veckan nästa år.
Puss på er!

Världens mysigaste hotell?

`

Det har ett lite märkligt namn - Hotell Kakslauttanen - men det spelar ingen roll när det ser så fruktansvärt mysigt ut!
Hotellet ligger i finska Lappland, i Saariselkä, långt långt norrut i Finland.
Förutom igloos kan man även bo i Santas Resort.



Aktiviteter som erbjuds här är bland annat slädhundssafari, renradjer och köra snöskoter.
Adressen till hemsidan är:
http://www.kakslauttanen.fi



Hotellet har fått motta flera fina priser, bland annat fick man år 2005 Hong Kong International Travel Exhibition. Priset de fick där hette "Most Romantic Award" och hotellet är populärt just för smekmånader.




Love isn't blind, it's retarded

                        


så jävla lätt...

...att med bara några ord som råkar halka ur en förstöra så mycket...

Jaja, allt löser sig väl på något vis?

Här är det en väldigt vit dag idag, vit snö, vit himmel, lugnt och tyst.


Two Souls


Freestyle världscupen

Riktigt fränt att se hela freestyle-världseliten på plats i Åre igår, dom är grymt imponerande! En liten fråga som slog mig: hur lyckas dom hinna med att göra allt det där i luften under hoppen? :)





På måndag börjar arbetet med att sammanställa alla de enkätsvar vi fått ihop, blir nog ett ganska hektiskt arbete då vi inte har så lång tid på oss med det PM:et.

Nu tar jag helg! Njut på i solen vänner!


Dagens tips: Rom

Förra hösten var jag på en fantastiskt fin weekendresa i Rom. Det var precis så vackert, romantiskt och fascinerande som jag hade föreställt mig.
I Rom kan du knappt gå en meter utan att känna historiens vingslag; det finns gamla kyrkor, palats och andra pampiga byggnadsverk precis överallt i den här staden.

 
Ett av världens mest kända byggnadsverk står mitt i centrala Rom - Colosseum - som är precis så magiskt häftig som man tror. Det var rätt ballt att vara där inne och försöka föreställa sig gladiatorspelen som ägt rum där för många, många år sedan.


För att ge er lite kort fakta om Rom så kan jag nämna att Rom har har 2 711 476 invånare och är huvudstad i regionen Lazio huvudort i provinsen Rom.
Mitt i Rom ligger Vatikanstaten, ett eget "land" i landet. Vatikanstaten är centrum för Romersk-katolska kyrkan och en väldigt mäktig och välbesökt plats.

 


Galet mycket folk utanför Peterskyrkan som kollar på påven på storbildsskärm

Fontana di Trevi, Spanska trappan, Sixtinska kapellet, monumentet över Viktor Emanuel II - det finns mängder med saker man "måste" se i Rom. Men man får inte glömma bort att njuta också.







Mitt tips är att ha minst 3 dagar men gärna många fler, för på tre dagar hinner du se allt om du är snabb - men det blir så mycket skönare och mer avslappnat om ni inte måste springa mellan sevärdheterna.
Ett annat tips är att inte åka mitt i sommaren då kan det nästan vara föööör varmt även för en värmeälskare som jag. Våren eller hösten är perfekta för en trip till Rom.

 

Vill du njuta av livet fullt ut - res till Rom och insup kultur och skönhet, värme och förstås god mat och dryck i mängder.. :)


Kvällspromenad längs Tibern

Tibet är stängt!



Gick precis in på favoritsidan och möttes av den här nyheten!

Kinas regering har precis beslutat att man stänger Tibet för turister från början av mars och framåt - på obestämd tid.

Redan för 60 år sedan ockuperades Tibet av kinesiska kommunister, 9 år senare skedde ett stort uppror som ledde till döden för 430 000 tibetaner.
Det upproret skedde den 11 mars 1959 och sedan dess är det extra oroligt i Tibet just runt årsdagen av den händelsen.
Kina bryter hela tiden mot flera FN-konventioner, bland annat rörande tortyr och rasdiskriminering. Detta är konventioner som man faktiskt har skrivit på att man ska följa.

Något vi alla minns är vad som hände i Kina innan OS i Peking. USA hade precis strukit Kina från utrikesministeriets svarta lista över de tio länder i världen som var allra sämst på att respektera mänskliga rättigheter.
Bra tre dagar efter det bröthelvetet ut i Tibet. Buddistiska munkar och vanliga medborgare demonstrerade tillsammans mot Kinas förtryck och detta med livet som insats. Det slutade med att flera hundra människor omkom i kravallerna.

 

Galet!

Hej ni fina!
Vet ni om att jag har slagit besöksrekord med rätt mycket idag, väldigt trevligt! Men ni är så diskreta och försiktiga när ni smyger förbi här, ni lämnar inte mycket spår efter er... :P

Ni får jättegärna skriva några rader eller ge tips eller förslag på saker ni tycker jag ska skriva mer om. Målet är att driva en resblogg, även om jag titt som tätt drar iväg åt helt andra håll..
Några särskilda resmål eller destinationer som ni vill veta mer om?
Tips på bra ställen för weekend/tjejgängsresa/event/surfspots/backpacking  - det är lite av det som säkert kommer dyka upp i bloggen framöver, men har ni andra idéer så bara hör av er!

Efter att ha varit lite inne på att kanske lägga ner det här med bloggandet fick jag nu en massa ny kraft och energi! :) Tack ska ni ha!


Helt omotiverat får ni en bild på mig och en käck ko - den syn man möttes av när man anlände till Uruguay.. :)

Hit reser vi i sommar

Enligt resemagasinet Vagabond blir de mest populära destinationerna sommaren 2011:

1. Antalya (Turkiet)
2. Mallorca (Spanien)
3. Kreta (Grekland)
4. Rhodos (Grekland)
5. Cypern
6. New York (USA)
7. Barcelona (Spanien)
8. Rom (Italien)
9. London (Storbritannien)
10. Paris (Frankrike)

Vart skulle du helst vilja resa i sommar?
Jag tycker själv förstås att det borde vara mer Italien på den här listan, då det är ett perfekt sommarresmål. Rom är med iallafall, och för er som inte varit där kan jag verkligen rekommendera det varmt. Res dit på våren eller hösten, du kommer inte besviken för Rom är en stad som har allt!

Själv kommer jag tillbringa min sommar i vackra Lignano Sabbiadoro:



Vagabond tar även upp några trender i vårt resbeteende, och jag lånar dessa för jag tycker att de är lite spännande:

Trender i svenskars resebeteende:

1. Allt fler svenskar väljer att sprida ut sin semester över hela sommaren. Man reser mer i juni och slutet av augusti samt september - inte bara i juli.  
2. All inclusive ökar. Även bland ungdomar i 18–20-årsåldern, även om det är mest populärt bland barnfamiljer.
3. Internetuppkoppling på hela hotellområdet är numera ett krav från många resenärer.
4. Hälso- och träningsresor blir allt mer populärt.

Vilka 18-20 åringar väljer att åka All-inclusive? Och varför? Har vi blivit så lata? Förstår inte folk att man måste gynna lokalsamhället och bidra till deras överlevnad genom att besöka lokala restauranger och spendera lite pengar utanför hotellanläggningen?

För övrigt gillar jag verkligen www.vagabond.se som jag anser vara den bästa resetidningen i Sverige! Keep up the good job! :)

ohmygod

Idag har det varit rusning till min blogg, så härligt att se! Synd bara att jag inte uppdaterat på hela dagen.. :P

Vi har träffat Steve Brown idag, en eventforskare från Australien som var extremt kunnig inom sitt område och det är så mysigt att lyssna på den Australiensiska dialekten.. :)

Vi har även träffat en representant från Störsjöyran, nämligen en tjej som ansvarar för artistbokning och att lägga programmet. Skönt jobb.. :)

Ikväll har jag haft det underbart roligt på klättringen, körde sköna, branta överhäng och kände mig pigg och stark! Hoppas ni har det fint, vi hörs senare!



På fredag ska vi göra besökarundersökningar på Freestyle världscupen i Åre, det ska bli roligt!

going nuts

Det är inte bra för mig att inte ha något att göra, då blir hela dagen förstörd på nåt vis.. Knäppa jag ska inte vara ensam med endast mina egna tankar tror jag. :P

Fick en så trevlig kommentar idag, en tjej som ska resa till Kap Verde och ville ha lite tips. Det är ju lite tanken med min blogg, att kunna svara på frågor om olika resmål, har man lyckats klara av alla världsdelar och sett lite av varje så är det kul att kunna dela med sig till andra!
Resa är mitt livselixir och att upptäcka nya platser är det som gör livet värt att leva. Men ofta vill man ha lite tips på vägen när man ska iväg någonstans, och jag står så gärna till tjänst... :)





Från Kap Verde, under min fantastiska semester i december


Starka kvinnor!

På internationella kvinnodagen väljer jag att höja alla de starka, underbara tjejer som jag har äran att få umgås med dagligen - jag hoppas ni vet hur fantastiska ni är.
Mamma, syster, faster, moster, kusiner och alla, alla vänner - ni är mina förebilder och jag har er att tacka för så mycket.

Kämpa på tjejer, det är inte lätt alltid i den här världen, men ni har allesammans förutsättningarna att gå precis hur långt som helst.


Christchurch

Det är så svårt att försöka föreställa sig vad som hänt med vackra, mysiga Christchurch på Nya Zeeland. Två kraftiga jordbävningar har drabbat staden på kort tid, en i september och en till nu i februari.

Jag var där i februari 2007 och tyckte mycket om staden och alla gamla fina byggnader.
Christchurch ligger iallafall på sydön i distriktet Canterbury och är sydöns största stad med ca 350 000 invånare.
Det är ett perfekt stop under en rundresa på Nya Zeeland, jag flög faktiskt in där och började min resa på det vackra Nya Zeeland just i pittoreska Christchurch.

Jag tänkte att jag lägger upp några stycken så får ni se hur det såg ut där förr:








Vårt hostel, undrar vad som hänt med det?



Om ni inte varit och rest runt på Nya Zeeland kan jag bara säga - gör det! Ett fantastiskt land som verkligen har ALLT! Regnskog, glaciärer, stränder, storstäder, små söta byar, massor av äventyrssport, trevliga människor och överallt är det så VACKERT!

solen strålar!

Har gått en sväng på stan, köpt nya solbrillor till resan och nu strålar solen ute så jag tror jag tar en liten löprunda! Vi hörs senare!


surfaren, indien-backpackern och flygvärdinnan


30-årsfest!

En av de bästa människor jag känner fyller trettio på måndag, det firas med en hejdundrande fest hemma hos henne på östkusten ikväll.
Så nu tar vi strax och packar in oss i bilen och börjar den 3-4 timmar långa färden dit. Temat för kvällen är turism, ska bli väldigt spännande att se hur alla har tolkat temat och vad de har klätt ut sig till!

Det är min dag det, vad händer hos er? :)


Tentafest!

Jag är glad, det finns en person som kan få mig att gå från 0 till 10000 genom några få ord, och jag är lycklig som har en sådan person i mitt liv.



Oj, kände att rubriken inte hade så mycket med resten av göra, men jag ska if iväg på tentafest nu. Aaaah det känns som 200 kg har släppt från mina axlar idag. Gokväll på er!

tentan avklarad, nu helg!

Det gick faktiskt rätt ok så jag borde kunna gå in i den här helgen med gott mod.. Hemma på en snabb lunch nu och sen blir det skidor (på tv) hos Emma!

Ikväll tentafest och imorgon åker vi till kusten för årets happening!


Tips: Skyscanner

Dagens tips är en site där man kan söka resor, jag har inte träffat på någon annan sida där man kan söka så brett som på denna, skriv bara in vart du vill resa och att du vill resa från Sverige så söker den från alla flygplatser i Sverige på en gång och ger dig det billigaste alternativet.
Skriver du endast i vilken månad du vill resa så ger den dig det billigaste alternativet under den månaden.
Fin sida med andra ord, kolla in den nästa gång ni ska boka resa! :)

http://www.skyscanner.se/



Jag har så roligt med er!

Livslusten är på topp och det är så mycket tack vare de bästa människorna som får mig att skratta så det gör ont i käkarna - varje dag.. :)

Börjar inse att jag drar till underbara Teneriffa om 20 dagar, känns helt galet, jag har inte varit där sedan i augusti och förr bodde jag där!
Det här är utsikten som möter en när man flyger in över världens finaste ö:


Teneriffa bokat!! :)

Den 24/3 åker jag ner till Teneriffa för några härliga dagar, jag bokade precis och jag är gaaaanska exalterad.. :)

Detta är vad som väntar mig på "min" ö:







Behöver jag säga att jag längtar?

reslust



har faktiskt reslust trots den enorma trötthet som lägrat sig över mig. en ljuspunkt idag: VM guld till sprintstaffettjejerna, fantastiskt skönt!

God morgon!

Jag har haft en hemsk natt, hoppas inte dagen fortsätter i samma stil.

                  

Tema godsaker

För att fortsätta på mat-temat så svänger jag nu ihop en kaka för att ta med till studiegruppen imorgon. Det är ju nämligen intensivt plugg som gäller nu inför tentan på fredag och vad är det absolut viktigaste när man tentapluggar? Japp, fikat! :) Hoppas tjejerna uppskattar min kaka imorgon bara..!


Fikasugen någon?


världens lättaste maträtt

Ok, jag vet att jag försöker bedriva en reseblogg, men idag har jag verkligen lyckats med matlagningen så då får ni ett mattips istället:
Spenat- och champinjonomelette! Gjord på ingridienser som jag ändå hade hemma och tog bara ca 10 min men blev så jäkla gott. :)
Har längdat en timme nu på kvällskvisten och tänkte faktiskt bara slappna av framför House på tv ikväll, är det ok? :)

                  

RSS 2.0