Revolver!

Idag har vi varit på skjutbanan. Första gången på flera år som jag håller i ett vapen men det var riktigt kul och gick faktiskt över förväntan. Dels blev det lite "vanlig" finpistol, men vi sköt även några skott med Magnumen; vilken kraft!!
Sedan har det lagats (bakats) en Tiramisu som avnjöts efter grönpepparbiffarna. Alltså, man blir så underbart bortskämd med god mat här! :)
För mig blir det inte någon Halloweenfeest ikväll, jag ska plugga lite och sen ska jag kolla på Juventus - Milan.
Trevlig Halloween på er!


activity day!

Hej hopp!
Idag har det flängts runt i de Jämtländska fjällen vill jag lova, har ju visat min exotiska besökare allt man bör se här i min vackra hemtrakter. Dessutom har vi varit på snöjakt med snowracern i bakluckan, så när vi äntligen hittade en snöbelagd nedförsbacke så var det bara ut och åka! :)
Efter detta blev det ett besök i ishallen för att åka skridskor en timme, kul att åka skridskor med någon som aldrig provat det förut! Jag vann stort när vi spelade bandy iaf, höhö!
Nu blir det hemgravad öring och hjortronparfait till efterrätt. Livet är på topp!




alltså..

...känner ni av när jag skriver något eller? för under mina dagar av bloggtorka är det ganska dött med besökare men så fort jag gör ett inlägg så POFF får jag massa besökare?
Jaja, pizzakvällen blev ungefär HUR TREVLIG SOM HELST, massa pizza och massa rödvin, samt både nya och gamla vänner, kan det bli bättre?
Godnatt på er! ;)

ikväll...

...blir det pizzafest! En enorm deg håller på att förberedas i köket! Looking good! :)


snö i stockholm men inte i östersund?

Är det inte en konstig värld vi lever i? Hur kan det vara mer snö i Stockholm och Göteborg än i Jämtland? Igår morse var det -13 grader i Jämtlandsfjällen, men ingen snö?
Ja, nu ska vi iallafall få se lite snö ändå, det är railtävling på torget idag med fejksnö så det är det som står på programet för dagen.
Övriga aktiviteter blir kanske lite utgång under kvällen och så ska vi försöka få oss iväg till någon stor mataffär och handla massa smarrig (italiensk) mat.. :)

Hoppas ni har en fin helg! Ciao belli!

direkt ur livet!

Idag har jag handlat två vackra blommor för att liva upp det här "nya" rummet, samt lite diverse tillhyggen för att göra ett kollage som ska upp på väggen övanför nya soffan. Kreativiteten sprutar!
Hinner inte skriva mer än så, därför bjussar jag istället på två bilder - direkt ur verkligheten.
Bild ett är en helt vanlig dag vid vårat köksbord, plugg, plugg, plugg.... Bild två är den fantastiskt smarriga och saftiga kaka som jag just tagit ur ugnen och avnjuter till en kopp te.
Puss på er!





Btw, det snöar utanför mitt fönster. Borde vara exalterad över den första snön, men känner mig ganska likgiltlig tyvärr, hade gärna fått vänta några veckor till för mig.
Nu ska jag vika tvätt och börja kvällsplugga. Over and out


Nu går det fort!

Igår morse kom jag till stan tidigt, snabbt hem, laga en lunchlåda och iväg på föreläsning. Sedan plugg,  och sen iväg för att ringa företag till mässan (några lät väldigt positiva!), sedan ner på stan för att handla några grejer och direkt därifrån till klättringen. Efter klättringen raka spåret hem till Tess för att ut och jogga med henne. Därifrån hem, dusch, middag och plugg i soffan - ca en timme innan jag somnade och vaknade kl 03.15 i soffan.....
Puuh! Idag väntar föreläsning, plugg, TUR-möte, handla, städa, tvätta och packa. Men! Sedan blir det två dagars semester i Stockholm, myyyyys



Hoppas att ni fina som läser här får en fin dag och en härlig helg, kommer kanske vara lite tyst här nu några dagar framöver. Kommer ha bättre saker för mig helt enkelt.. ;)

Paus

Tog en paus och åkte hem. Vila, andas, mysa och samla batterier. Tillbaka på banan i morgon med förnyad energi.



Ny soffa = ny lägenhet

Den nya soffan förde inte bara med sig en storstädning av lägenheten, den tvingade mig även till en stor omöblering så nu känner jag knappt igen mig hemma längre! Men BRA blev det! Måste sammanfatta det hela med att jag är mycket, mycket nöjd! :)
Annars har det pluggats och nu håller jag och Helena på att laga en champinjonpaj som ska avnjutas med vitt vin och till efterrätt blir det svenska jordgubbar med vaniljglass. Smarrigt värre!

Dock är jag lite besviken på mig själv just eftersom jag skriver om saker som flyttning, möblering och mat - vad har hänt med min reseblogg? Får bli bättring...

Morgondagens innehåll är ännu oklart, men det blir inget latande iallafall.
På onsdag åker jag till Stockholm.....


Hårda dagar

Full fart från morgon till kväll, så har hela denna vecka sett ut och inte saktar vi ner på farten bara för att det blir helg!
Denna helg ska ägnas åt att faktiskt försöka fatta det jag pluggar just nu, känns som det börjar bli dax att knäcka "koden" till företagsekonomin.. Sen ska vi flytta en soffa och så måste jag städa hela lägenheten.

Kvällens "lustiga teater" visade sig vara rätt mysig, en musikalteater på 2,5 timme. Dock var väl medelåldern runt 60, så vi kände oss lite i minoritet där. Vi avslutade kvällen med en öl på Bishop och nu ska jag för en gångs skull faktiskt gå och lägga mig innan klockan slår 1.

PS. Idag var det 0,3 grader när jag gick till skolan imorse. Inte ok någonstans.


vackert värre!



Ståtliga Teide tornar ovanför Orotava-dalen och staden Puerto de la Cruz på Tenerife

www.ihateryanair.org

HAHAHA! Men tusan vilken sida jag hittade, http://www.ihateryanair.org/ - här har vi några som verkligen inte gillar Ryan Air! Och jag håller HELT med, trots att jag är en fattig student numer så skulle jag aldrig flyga med Ryan Air. Jag går inte ens in på deras hemsida för att jämföra priser numer, utan dissar dem fullständigt.
Dålig service, mängder med dolda avgifter, flygplatser långt ut i ingenstans = superkrångligt att ta sig, alldeles för låg tillåten vikt på baggaget och så vidare... kan fortsätta länge.. :P



Dock gillade inte Ryan Air den här hemsidan lika mycket som jag, så dom stämde siteägaren Robert Tyler och kallade siten för ”hätsk och i högsta grad nedvärderande”.
Det hela slutade med att Taylor fick lämna ifrån sig domännamnet, men han startade snabbt upp siten på en ny adress. 

"Robert Tyler själv svarade på flygbolagets klagomål att han inte gjort mycket för att dra Ryanairs namn i smutsen – eftersom det redan hade blivit ”synonymt med att behandla kunder på ett frånstötande sätt.” skriver Svenska Dagbladet.
Klockren kommentar tycker jag.



sooooova...

...är typ det enda jag vill just nu efter en maratondag på universitetet. Förutom föreläsning och en massa "eget" plugg så har jag spenderat en del tid till att ringa och maila företag för att försöka få dem att komma på arbetsmarknadsmässan som jag är med och arrangerar.
Får man en sån fin Kick-Off som vi fick så får man ju ta och jobba ordentligt.. :)

                                      

Jag har inte ens haft tid att äta middag, haha.. Men imorrn ska vi har knyt-middag så då blir det lite bättring på den fronten.
Efter knyt-middagen ska vi iväg på spännande saker, det är min kulturtörstande vän Tess som släpar med mig på diverse grejer, och imorrn blir det tydligen någon lustig musikal.
Nu ska jag snacka lite med min f.d roomie på Tenerife, min bästaste Natalia, som jag saknar så mycket! väldigt bra träning för min spanska dessutom.. :)

Kram och godnatt på er!

                

goodnight

         

Dagens tips: Berlin

Det var länge sedan jag la upp något i "Dagens Tips" så tänkte jag slänger in ett sådant nu, då jag glädjande nog ser att mina besökssiffror stigit fint på sistonne!

Berlin
Tysklands huvudstad har ungefär 3,5 miljoner invånare och är en av Europas mest besökta städer. Tidigare var Bonn huvudstad i Tyskland, men 1991 tog Berlin över som huvudstad i det återförenade Tyskland.

 

Det finns gott om saker att se och göra i Berlin. Jag tänkte bara nämna några få sevärdheter, och jag börjar med en som jag tror många känner till, Brandenburger Tor. Den byggdes mellan 1788 och 1791 och är idag en världskänd symbol för Berlin. Fram till återföreningen mellan väst och öst så låg Brandenburger Tor vid gränsmuren mellan de bägge stadshälfterna.

  

Berlinmuren är en annan sevärdhet som många passar på att kika på när dom befinner sig i Berlin. Numer finns bara några korta avsnitt kvar. Muren byggdes 1961 av Östtyskland för att stoppa den omfattande flykten av östtyska medborgare till väst via Västberlin. Muren revs 1989 och Berlinmurens fall var för många en av de största händelserna i Europas historia efter andra världskriget.

Söker du shopping, nattliv, teater, museer, sport... Ja, you name it, allt finns i Berlin. För homo/bi/transkretsen är Berlin ett mekka, enligt Spartacusguiden (2005) har Berlin flest antal gayställen i hela världen.
(Redan på 1920-taler blev Berlin känt för sitt dekadenta nattliv...)

Det är smidigt att ta sig runt i Berlin med tåg, pendeltåg, tunnelbana, spårvagn och bussar. Deras tunnelbana är faktiskt en av världens största!


En av tunnelbanestationerna, Hauptbahnhof

(Alla bilder är mina egna, tagna i Juni i år)

Tyvärr var det lite molnigt och blåsigt just när jag var i Berlin, men jag fick ändå en positiv vibb och känsla av staden. Så vem vet, kanske blir det ännu ett besök någon gång!? :) Har ni tips på Berlin är det bara att höra av sig!

dreams...

tumblr_l9qf1aKslK1qdbbywo1_500_large.jpg Dreams image by Tragovi

Kick-off

Ja, precis hemma efter en mycket trevlig kick-off med Karriärveckan/mässan-gänget. Vi mös till det lite på relaxavdelningen på Storsjöbadet med massa spännande sorters bastuar (eh, bastu i plural, någon?), duschar och bubbelpoolar både inomhus och utomhus. Vi hann givetvis även med ett åk i en vattenrutschbana innan vi förflyttade oss in till stan för att käka en himmelsk middag på Dalwhinnies.
Jag valde en Rosmarinmarinerad lammytterfilé som var riktigt fin. Dalwhinnies kan jag absolut rekommendera, förut god mat har dom ju ett enorm whiskyutbud, trevlig personal och riktigt geniun skotsk inredning.

Det var det positiva med kvällen, det negativa behöver vi ju inte ens prata om - även om det väl var ganska väntat att Sverige skulle få storstryk av Holland?

                       

Vinterns populäraste

1) Gran Canaria, Spanien

2) Phuket, Thailand

3) Teneriffa, Spanien

4) Bangkok, Thailand

5) Hurghada, Egypten

6) Krabi, Thailand

7) Sharm-el-Sheik, Egypten

8) London, England




Personligen tycker jag förstås att det är kul att se att så många väljer att åka till Teneriffa, härligt att se att mina vänner i turistbranchen kommer få mycket att göra där i vinter! ;)
Men vart skulle ni helst åka på vintersemester?
Fick man välja helt fritt utan tanke på tid eller pengar så skulle det nog bli Jamaica eller Cuba för min del, eller varför inte en kombinationsresa med dem båda..? :) Drömma kan man ju...
Sen ser jag fram emot att få en fin rapport från paradisön Aruba från kära föräldrarna som lyxar till det där i november. Jag önskar er en fantastisk semester ska ni veta om ni läser det här. Det är ni verkligen värda!
Kanske att det blir en utlandspraktik för mig till våren, men det är nog tyvärr det närmaste en semester jag kommer på rätt länge.
Ne, slutpratat! Hörrni, ha en fin fortsatt kväll och en god natt!

I love bouldering!

Nu har jag precis kommit hem från kvällens klättring, idag har vi kört riktigt kraftiga överhäng vilket är enormt jobbigt och det tar nåt fruktansvärt på underarmarna! Men samtidigt så är det så himla roligt och avslappnande. Hittade några helt sjuka klipp på youtube, här har vi några grabbar som vet hur man bouldrar! kolla in starten (ca 00:20), hur GÖR han??

 

Förresten så går Teneriffa glädjande nog mot en bra vinter. Flera av Kanarieöarna ligger på tio-i-topplistan i Tickets bokningsstatistik för vintern. På den listan ligger Teneriffa på tredje plats och har ökat med 40 procent sedan förra året.

Listan med vinterns mest bokade resmål kommer i nästa inlägg! Trevlig kväll på er! :)

YEEEEES

Jag klarade tentan! Wiiiihaaaaa! Inte med någon jättemarginal, men jag slipper iallafall en förhatlig omtenta! På tal om det ska jag ta och dra mig hem till en vän för en kvällssession med lite företagsekonomi. Hoppas ni har bättre saker för er ikväll! ;)

               

Godisblomma

Titta vilken fin present jag fick av mina vänner igår när dom kom på middag! (Det är tydligen jag på krukan)


underbara lördag

Fika på stan, here I come!
(btw middagen igår blev riktigt, riktigt bra. Jag kan! Jag kan! ;)


TORKA

Hej på er, förlåt för lite bloggtorka de sista dagarna! Det har varit mycket kan jag säga... Den nya ekonomistyrningen är boken som jag sitter begravd i dessa dagar, och idag blev jag faktiskt lite stolt över mig själv när jag lyckades räkna ut lite diverse företagsekonomiska problem.
Jag avskyr verkligen allt som har med matte att göra och jag känner mig vansinnigt ointelligent på varje föreläsning. Men får jag sitta i lugn och ro och pilla lite med uträkningar och diskutera med bästa vännerna (där man vågar ställa dumma frågor) så går det faktiskt långsamt framåt.

Övrigt i mitt liv är ju Karriärmässan som jag är med och anordnar, den är inte förrän i Februari men nu måste vi sätta igång och sälja mässplatser till alla möjliga företag som kan tänkas vilja vara med.

Sen har jag tyvärr tagit mig lite vatten över huvudet, har bjudit in bästa tjejerna med respektive på middag imorgon kväll. Jag har B J U D I T  I N  P Å  M I D D A G, vad hände där liksom? Sen när lagar jag mat? Och sedan när lagar jag så god mat att jag kan bjuda in fyra personer på middag?
Å detta innebär förstås att jag måste städa dessutom.. Oj oj.

Ikväll har jag spelat badminton i 2 timmar, fantastiskt trevligt med enormt jobbigt då vi körde rund-badminton på 4 personer den sista halvtimmen, springa, springa, springa....!

Ne hörrni, nu får ni göra något vettigare! Själv ska jag vika tvätt och försöka plugga en timme innan sovdax! Godnatt!

                      

home sweet home

nu är jag hemma och det är så skönt. det blir pappas hemlagade middag och skitsnack med syrran - ända tills vi lämnar av henne nere på tågstation för kväll åker hon till Oslo för att vara där hela vintern.. =/
Imorrn blir det som sagt höstmarknad och det är alltid trevligt!

RSS 2.0