Transibiriska

En av mina drömresor är att ta tåget längs transibiriska järnvägen från Moskva till Peking, eller närmare bestämt Transmongoliska järnvägen som går via Mongoliets huvudstad Ulaanbaatar och Gobiöknen ner till Peking.



Det här är världens längsta järnväg och byggdes mellan 1891 och 1916. Tanken var att knyta samman västra Ryssland med hamnstaden Vladivostok som ligger längst i öster. Det man vill åstadkomma var att underlätta transporter genom det stora landet. Fortfarande än i dag är den Transibiriska järnvägen Rysslands viktigaste trafikförbindelse och har dessutom blivit mycket populär för turister. 

          

Längs den 7865 km långa sträckan finns givetvis mängder med saker att se, några av dessa är den väldiga Bajkalsjön som är världens djupaste sötvattenssjö. Ett populärt besöksmål är Ulan Ude med bl a Buddistkloster och att övernatta hos mongoliska nomader. Väl framme i Kina kan man gör utflykter till bland annat Xian, Lhasa och Hainan.

 
 



Priser för 2011

Tåg (Pris per person) del i 4-bäddskupé del i 2-bäddskupé
Moskva-Beijing fr 5.950:- fr 9.300:-
Moskva-Vladivostok fr 6.200:- fr 9.000:-
Moskva-Irkutsk fr 3.850:- fr 6.900:-
Moskva-Ulaanbaatar fr 4.750:- fr 6.950:-
Irkutsk-Ulaanbaatar fr 2.100:-  
Ulaanbaatar-Beijing fr 1.875:- fr 2.700:-

Mer information och hjälp att planera din resa kan du hitta bland annat på dessa sidor:

http://www.iventustravel.se/
http://basinternational.se/transsibiriska.htm?gclid=CPuus5XTq6cCFUS_zAodmUD0Bg
http://koreakonsult.com/transsiberian.html



Vad säger ni, är det någon som blir sugen? Dessa länder och deras kultur är väldigt annorlunda från Sverige och naturen längs järnvägen är fantastisk. Jag tror att det här är en av de mest minnesvärda resor man kan göra och jag hoppas att det någon gång kommer att bli av...
Är det någon av er som gjort denna resa? Vad har ni för tankar och tips att dela med er av?

Sorry!

Hej på er vänner, helgen har varit lugn och skön att nästintill internetfri, därav min frånvaro här! Men nu är jag tillbaka! ;)
Har hängt på skolan från 10-17 idag, nu ska jag iväg och klättra!
Men jag har lite uppslag för roliga inlägg, så det kommer att dyka upp häftigare inlägg än detta om bara ett tag, haha!
Vi hörs!



längtar till Italien...


uno dos tres...

... Nu kör vi! Ut i det härliga längdspåret i Järpen, får se om jag är lika positiv när jag kommer hem! :)
I övrigt leker jag och syster med cernitlera och ikväll blir det kalas. Puss!


Extremt

Ja, helt extremt fint väder i Åre idag, ruggigt trist att vara PR-värd på torget när alla var på arenaområdet och kollade in världscupstävlingarna dock...
Men vi fick vara ute i solskenet och så fick vi lite gratiskläder och en dag i sällskap med bästa tjejerna är ju iof aldrig bortkastad! :)
Det kommer lite fina bilder från ett vackert Åre om någon dag, nu ska jag njuta av att vara hemma hos mor och far, snart blir det en köttbit och lite rödvin, livskvalitet.. :)

Volontär på World Cup Åre

Imorgon kliver jag upp 05.45 för att ta tåget till Åre för en dags arbete där som PR- värd på världscupen!
Det är verkligen helt sjukt tidigt men jag åker ju dit med bästa tjejerna så det blir nog hur bra som helst!

Idag har jag lyssnat på hela 8 (!) inspirerande föreläsare, intensiv dag!

Frukostföreläsning
Gästföreläsare från räddningsverket riktat mot evenemangssäkerhet
Sopplunch hos inkubatorn: Positivt ledarskap
Gästföreläsare om hur man underlättar för folk med handikapp på evenemang
MIXTUR med Tree Hotel i Harads, Sune från Moosegarden i Orrviken, Tor från Skärvångens mejeri, samt Adwater; ett nytt företag grundat bland annat av en kille i min klass =

det är sådana här dagar som gör att man orkar fortsätta; att få ny kraft och duktiga, drivna människor/entrepenörer.

Tack och gonatt, nu ska jag försöka sova några timmar innan avfärd mot Åre!

 

Karriärmässan avklarad!!

TRÖÖÖÖTT!! 07.30 var vi på plats på skolan idag för förberedelser, kockan 9 var alla företag på plats och studenterna började mingla runt, nätverka och förstås plocka på sig så mycket gratisgrejor som möjligt.. ;)
Det har verkligen gått jättebra idag, vi i projektgruppen kan andas ut efter månader med mycket jobb och vi hoppas att studenterna och företagen har fått ut det dom önskat av dagen.

Plötsligt knackade en man mig på axeln och när jag vände mig om fick jag en kamera i ansiktet, det visade sig vara lokaltidningen och jag drar mig egentligen för att visa resultatet, för jag tycker ju verkligen inte själv att jag varken ser ut eller låter sådär, men men... här är länken till vad jag sa om mässan iallafall.. :)

http://optv.op.se/player/play/133317



Arbetsmarknadsmässan Karriär 2011 genomfördes på onsdagen i Östersund. Studenter och företagare fick chansen att träffa varandra. Förhoppningsvis får de se mer av varandra i framtiden.
Bild från mässan, lånad av www.op.se

Deras artikel hittar ni här:
http://op.se/ostersund/1.2784870-har-motte-de-sin-arbetsgivare

– Det är full rulle och det känns jättebra, tyckte Veronica Johansson, projektledare i studentkåren, och Sofia Klasson, arbetslivskoordinator på MIUN.
Projektledare Veronica till vänster, hon har gjort ett strålande jobb med mässan!
Bilden är lånad från www.ltz.se

Martin Gidlund, till vänster, lanserar sin företagsidé för Marcus Thorhuus, webb- och reklambyrån Mina bästa polare, Pelle Simonsson, Incubator, och Annika Cawthorn, MIUN Innovation
Ännu en bild från mässan, även denna från www.ltz.se

LT:s artikel hittar ni här:
http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.2785224-studenter-och-foretagare-mottes-under-karriarveckan

Nu en varm dusch för det är svinkallt i Östersund, jag behöver värme! Sedan en kopp te och sedan bums i säng för imorgonbitti är jag anmäld på inspirerande frukostföreläsning kl 08.30... Varför ska jag alltid vara så engagerad?? :P


fin kommentar.. :)

Fick en fin kommentar idag på bloggen och jag måste säga att sådant värmer, jag vet ju att ni är många som läser, men ni är så få som kommenterar!

Nu måste jag tipsa om hemsidan http://jade.se/ som jobbar med resor framförallt till Asien; paketresor och smarta lösningar samt en mängd smidiga reseguider. En lättmanövrerad, enkel och snygg resesajt, sånt gillar vi! :)





Imorgon är det till slut dax för Karriärmässan, kan inte tro att vi redan är framme vid målet! Ska bli härligt att se ljushallen fyllas upp med utställare och studenter men oj vad trötta vi kommer vara i morgonkväll. Bara idag har jag varit igång 11 timmar i sträck och nu väntar tvätt och matlagning.. :P Godkväll på er!

Vart vill du?


Trädhotellet!

Vet ni vad!? Minns ni att jag för någon vecka sedan skrev om Trädhotellet i Harads långt uppe i Norrland? Det är alltså ett hotell som med hjälp av några väldigt duktiga arkitekter skapat 6 väldigt speciella rum byggda i träd, och jag tycker den här idéen är alldeles fantastisk.
Idag fick vi programmet för torsdag då vi på turismprogrammet har två timmars gästföreläsare, och en av skaparna till det här hotellet kommer dit! :D
Vilket sammanträffande va! Och vad roligt det kommer bli att få höra hennes historia! Fullträff! :)


för vi e små pluggisar...

plugg och skoshopping! fin dag i fint sällskap! Nu blir det kyckling, ris och beasås, mums.. :)

Dagens tips: Milano

Idag bjussar jag på ett dagens tips och det blir shoppingmeckat Milano som med sina 1,3 miljoner invånare är Italiens näst största stad. Milano ligger i Lombardiet i nordöstra delen av landet och det är väldigt lätt att ta sig dit med flyg från Sverige, då Milano har tre stora flygplatser, Linate, Malpensa och Bergamo.

Jag har bara varit i Milano en gång, åkte dit med bästa Fredde för att hälsa på en annan vän som pluggade där, och som blev vår privata guide i staden.. :)

Här kommer lite av våra bilder därifrån:


Det var ko-utställning i stan när vi var där, det fanns kossor i massa olika färger och former över hela Milano. Här är exempel på en annan:




Lyxig shoppinggalleria i centrum, alldeles intill Il Duomo som är Milanos största kyrka:


Tyvärr regnade det en hel del under vår semester, och Il Duomo var under ombyggnad, men ni får tro mig när jag säger att det var en imponerande byggnad. Såhär såg den ut inuti:



En sak som var väldigt mysigt med Milano det var att det var så oväntat grönt, det fanns till exempel en stor härlig park, något som jag inte hade väntat mig i industristaden Milano:



Förutom shopping och mode är ju Milano kännt för en sak: Fotboll! Inter och Milan är stadens två stora lag och Fredde tog fina bilder på stadion San Siro:





Jag skulle rekommendera Milano till de som bara vill komma iväg 3-4 dagar, det går så snabbt och smidigt och ta sig dit och det finns inte sååå mycket att göra så man behöver en hel vecka i staden. Det är perfekt för ett par som vill shoppa, kolla på fotboll och äta god italiensk mat.

Enjoy! :)


1 mil i fina spår

Längdat med två fina vänner, det blev en mil uppe vid spikbodarna, perfekt en mulen söndag som denna. Riktigt fina spår där uppe faktiskt!
När jag kom hem var jag precis i tid för att se Jens Byggmark knipa silvret i slalom, grymt imponerande!

Nu blir det varmt saft och lite plugg. Btw, gårdagskvällen var myyycket trevlig och vad gott det var med glace au four (jag åt typ hela..) :)

  


8 km på isen

Idag har vi tagit en långpromenad på isen i strålande sol, därefter varit på två mataffärer och försökt handla allt till kvällens middag. Vi blir ett helt gäng som avnjuta god mat tillsammans ikväll, mycket trevligt! Hoppas ni också får en härlig eftermiddag och kväll! Nu duschen!



Grattis Daniel Rickardsson förresten som strax går i mål som vinnare i världscupstävlingen i Drammen. Underbart!! :)


Rent vatten! Äntligen!

Östersund är nu officiellt parasitfritt! Efter nästan tre månader med cryptosporidier i vattnet får vi nu äntligen sluta koka och köpa allt vårt vatten.
Ännu har jag inte druckit det första glaset, tänkte jag skulle vänta och se om folk börjar bli sjuka först.. ;)
Ne då, jag ska kanske gå och ta ett glas nu?


Giftassugen?

Nu är det snart dax för den årliga TUR-mässan i Göteborg! Den äger närmare bestämt rum på Svenska mässan den 24 - 27 mars.
Nu har jag dessutom snappat upp hur Storbritannien har tänkt marknadsföra sig på mässan.
Den 29 april gifter sig ju nämligen pris William i London och nu vill destinationsbolaget Visit Britain hitta ett svenskt par som vill ställa upp på att gifta sig på Turmässan i Göteborg för att fira detta.
 
– Vi tycker svenskarna förtjänar lite kunglig brittisk bröllopsyra och kanske kan vi återuppliva lite av förra årets kärleksvindar som svepte över Sverige och det svenska kungahuset, säger Gary Robson, Nordenchef- och Europeisk marknadschef, VisitBritain. 
 
Det par som vinner får även en gratis smekmånadsresa till Storbritannien som inkluderar en övernattning på The Goring, ett femstjärnigt hotell i London. Det är det hotell som det kungliga paret enligt vissa rykten kommer tillbringa sin bröllopsnatt på. 

 

 

Där får det vinnande svenska brudparet njuta av övernattning på ett slott, afternoon tea och middag och hyrbil. De får dessutom tunnelbanekort samt två musikalbiljetter till valfri musikal i London.

Så om det är någon som går i giftastankar, varför inte slå till och få en oförglömmlig upplevelse? ;)



http://www.thegoring.com/

Hyllning!

Idag känner jag att det är på plats med en hyllning till alla mina fina i min närhet, ingen nämnd ingen glömd. Men jag hoppas ni vet vad ni betyder och att det är ni som gör livet värt att leva.


            

Fredrik Sträng

Jag har träffat en livs levande 7-summitklättrare. Fredrik Sträng, vilken föreläsning!
Av allt man kan göra på denna planet så måste den absolut ballaste utmaningen vara 7 summits, och Sträng har alltså klarat av dem på 191 dagar. Det är en enorm prestation som en vanlig människa aldrig kan förstå vad den verkligen innebär.

Alla vi som var där ikväll har fått med oss mycket inspiration, motivation och visdomsord för vårt fortsatta liv, jag har ju dessutom fått en signerad bok - som jag kan kika lite på när mitt helt vanliga liv känns lite tungt...




Möte med en äventyrare!

Idag har jag suttit med bästa tjejerna och pluggat hela dagen om en timme ska vi iväg på föreläsning i Folkets Hus, äventyraren Fredrik Sträng kommer till stan och berättar och visar film från sina äventyr runt om i världen.
Det ska bli väldigt spännande!

Ett citat hämtat från hans hemsida: "Ett äventyr uppstår när man sätter allt på spel, inklusive ens förutfattade meningar om världen och sig själv, och vågar möte en värld man inte känner."



www.strang.se

För er som inte känner till honom är han alltså en av de få som har lyckats med det absolut häftigaste man kan göra: bestiga "The seven summits".
Det var år 2006 som Fredrik Sträng genomförde sitt projekt 7+7+7 och avsikten var att bestiga ”7 Summits”, som ju alltså är det högsta berget på varje kontinent på planeten. 
Detta gick så bra att han lyckades med alla sju toppar på totalt 191 dagar och fick med det ett Guinness världsrekord för att officiellt ha klättrat det snabbast i världen.

Och denne man ska vi alltså träffa ikväll! Nu toksnabb middag och iväg! :)

                             

Cinque Terre

Det finns en sak som jag VERKLIGEN vill göra, och det är att vandra genom det vackra, dramatiska Cinque Terre, nationalparken i norra Italien som sträcker sig över fem byar.
Alla byarna finns sedan 1997 med på UNESCO's världsarvslista och de fem byarna heter Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore och har tillsammans drygt 5000 invånare.

När och hur reser man dit?
Bästa måanderna är april till juli och september till oktober, och närmaste flygplatserna är Pisa och Genua. Att sedan ta sig från flygplatsen till Cinque Terre gör man lättast med tåg. Tåglinjen Genua–Pisa stannar i alla fem byarna och här har faktiskt italienarna utarbetat något väldigt smidigt, nämligen ett Cinque Terre Card som man köper på tågstationen.
I det får du inkluderat tågbiljetter, transferbussar samt även avgiften för vandringsleder. Dessutom får du med en karta över alla vandringslederna.

Nu kommer det lite bilder, och hörrni, vem blir inte sugen på den här turen efter att sett dessa:











För er som blivit intresserade av att vandra den här underbara sträckan så lånar jag lite praktisk information från www.cinqueterre.se:

"Den kanske mest kända leden är SENTIERO 2 som i folkmun kallas Sentiero Azzurro. Den går mellan Monterosso och Riomaggiore, alltså Monterosso i norr och Riomaggiore i söder, och är 12 km lång. Det tar ca 5 tim att gå hela leden och hygglig kondition krävs. Räkna med en heldag om ni vill stanna och kika lite i varje by. Leden går i fyra etapper:

Etapp 1: Riomaggiore - Manarola
Km:1. Tid: 30 min. Svårighet: lätt
Kallas för Via del Amore av alla. Ett tips: om ni inte tänker vandra överhuvudtaget men vill se en bit av kusten för dess skönhets skull, ta bilder etc., så gå då Via dell'Amore från Manarola till Riomaggiore (inte tvärtom) då utsikten från detta håll, är ännu vackrare! Via dell'Amore grävdes ut mellan 1926-28 för att binda samman Riomaggiore med Manarola.

Etapp 2: Manarola - Corniglia
Km:1. Tid: 60 min. Svårighet: lätt Utgår fr. järnvägstationen i Manarola, går längst med havet, till trappan som tar er upp till Corniglia (90 m. ö.h.).

Etapp 3: Corniglia - Vernazza
Km: 4. Tid: 90 min. Svårighet: lätt Denna sträcka tar er upp till borgen Prevo (207 m. ö.h.) och ni vandrar mellan olivträd och vindruvsodlingar. Sträckan ner till Vernazza är nedförsbacke.

Etapp 4: Vernazza - Monterosso
Km: 3. Tid: 120 min. Svårighet: medel Leden går på ca 150-200 m. ö.h. och det växer druvor och citronträd överallt. I slutet av leden kan man välja två vägar. Ta vänster om ni vill in i Monterosso by, den andra vägen leder ut till klipporna."


Pause

Ikväll blev det en spontan tretimmars fika på Pause, en härligt stor macka med parmaskinka, chevréost och ruccola. Till det ett glas rött och sedan avslutade vi med nougatmuffins och cappuccino.. :) Visst låter det helt sjuuukt lyxigt för två fattiga studenter? Ja, det var det också, men av olika anledningar kände vi att vi faktiskt förtjänade det idag. Och det var välbehövligt att bara få sitta ner i fint sällskap och prata och äta gott.

Så plugget fick med andra ord stryka på foten, men jag kommer igen starkt imorgon! ;) Godnatt!

                                   

klättring, tennis och cykel...

....värst vad sportig inriktning mitt liv har tagit de senaste dagarna! Igårkväll var jag och klättrade för första gången på några veckor. Jag tog det rätt lugnt men det var kul ändå. Strax efter jag kommit hem kom två vänner och plingade på dörren, med sig hade dom en bit allahjärtansdagstårta till mig! Mycket trevlig överraskning! Det slutade med att jag gick med hem till dem och kollade på film, eat, pray, love med Julia Roberts. Den var väldigt lång men väldigt fin och mysig. Dessutom trevligt att höra mycket italienska och de hade verkligen fångat italienarna och deras egenheter på ett härligt sätt!


Bild från filmen EAT PRAY LOVE

Men för att fortsätta på sporttemat så var jag faktiskt uppe i tennishallen klockan 8 imorse och spelade en timme tennis innan jag gick till skolan. Väl på skolan lyssande vi på en gästföreläsare som är en av grundarna till Tour of Jamtland som är det nystartade stora cykelloppet här i Jämtland på somrarna. Väldigt spännande att höra en arrangör berätta om sitt eget evenemang och om hur dom jobbar och tänker.

Det var min dag det, nu ska jag ta det lugnt en timme och sen blir det plugg! Arrividerci! :)


Rue Mouffetard


Paaaaariiiiiis! Idag på eftermiddagen satte längtan in. Jag älskar Rom, Sydney, Madrid och en massa andra vackra storstäder runt om i världen, men det finns ingen stad som bitit sig fast så hårt i mig som Paris.
Idag har jag sett mig själv strosandes längs världens bästa gata - Rue Mouffetard... Att bara få vara i Paris är helt underbart, att bara promenera runt och insupa atmosfären och beundra arkitektur, konstverk och byggnader.
Jag har haft turen att bo nära gatan Rue Mouffetard och varje dag när man gick till metron passerade man denna gata, där alla små butiker öppnar upp sina dörrar och breder ut stånd utanför där de erbjuder färska frukter, grönsaker, ostar, viner osv.
Här får ni Rue Mouffetard:






Do you want to be my Valentine?

Tumblr_lgicqgbmwv1qbv4sdo1_500_large

0f4b20950995c469a8dd1843ef60d3ae_9677233_large Love-poems-1-559x372_large

Tumblr_lglnckecbv1qbpwzeo1_500_large

Tumblr_lf90rbr64l1qguye9o1_500_large_large Tumblr_lgkaf7lvwu1qauo43o1_400_large
Tumblr_ldwryhzgdx1qzk4ruo1_500_large

long distance - through good times and bad


Nudlar och choklad

Gårdagen var underbar, fint väder, fint sällskap, fina aktiviteter. Denna dagen har tyvärr inte nåt upp helt i samma klass. Det började med att jag väcktes kl 8 av ett samtal från teneriffa, vilket iof var trevligt men lite väl tidigt för min smak - en söndag morgon!
Sedan kämpade jag mig igenom en timmes klassisk skidåking i snö och blåst och nu blev jag plötsligt jättehungrig men orkar inte laga något annat än nudlar...

ikväll blir det Solsidan, kanske det kan "lyfta" den här dagen en aning.. ;P


Långfärdsskridskor


Hej på er!
Idag har jag haft en fantastiskt fin dag på Storsjön. Östersund är en underbar stad den här tiden, det händer så mycket och finns så mycket att göra! Det blev premiär på långfärdsskridskor för mig, det var verkligen härligt och något jag definitivt kommer att prova igen!
Jag tog en massa bilder, dels på allt folk som satt och mös och solade och en del på fjällen som skymtade långt bort. Det har med andra ord varit en riktigt fin lördag i solsken och ca -6 grader. Perfekt!






Hundsläde var en av många aktiviteter i Vinterparken idag! Vad häftigt det måste vara att komma hit som turist och få uppleva allt det här! Såg några Japaner som stod och fotade och såg ut att tycka att allt var väldigt fint.



En annan aktivitet var kite-åkning på isen. Inget jag provade på idag, men jag kan absolut tänka mig att prova det vid något annat tillfälle!





Vi tog en lång härlig promenad över sjön...







Efter den långa promenaden gick vi tillbaka till land och lånade långfärdsskridskor och begav oss ut över sjön igen. Det var en härlig upplevelse och inte alls svårt! Något jag kan rekommendera till både ung som gammal!




Jämtland är vackert va?! :) Fina vita fjäll skymtade bortanför Storsjön.






Efter promenad och skridskor tyckte vi att vi hade förtjänat en fika. Där på bänken i solen sitter Tessen i blå jacka med kaffetermosen i ryggsäcken.

Det var allt från Östersund idag, hoppas ni får en fin lördagkväll! :)

Tree Hotel

Djupt inne i de Norrbottniska skogarna ligger det lilla samhället Harads och tack vare det nya hotellet "Tree Hotel" som invigdes i somras har man nu fått mängder av utländska besökare.

BBC och CNN var några av de många utländska medier som bevakade invigningen av hotellet i somras och trots att det kostar upp mot 4 200 kronor per natt att bo på Tree Hotel är intresset från utländska turoperatörer är stort.


Rummet "The Bird's Nest"

Såhär beskriver Tree Hotel sitt hotell på hemsidan:

"Tree Hotel i Harads är en plats där naturen, ekologiska värden, komfort och modern design kombineras till ett spännande äventyr. Naturen föder liv. Som rekreation är just närheten till natur och vildmark oslagbar. Konceptet föddes ur frågeställningen: Varför inte skapa ett hotell som ger människor chansen att uppleva naturen, bland trädtopparna, samtidigt som de upplever en unikt designad hotellupplevelse."


The Blue Cone


The Cabin


The Mirrorcube

ufo_01.jpg
The Ufo

Att få besökare att hitta hela vägen till en liten by Norrbotten är inte helt lätt.  Dock finns en förebild på andra sidan Bottenviken där orten Rovaniemi varje år besöks av ca en halv miljon gäster.
Där erbjuds hundspann, klappa renar och titta på tomten. Ett annat spektakulärt hotell i norra Norrland är Ishotellet i Jukkasjärvi som nu ingått ett samarbete med Tree Hotell.

Visst låter det ganska spännande va? Vilket mod man måste besitta för att våga bygga den här typen av annorlunda hotell mitt ute i "ingenstans".
Vilket rum tycker ni är finast?


tv-kväll..

..ja hörrni efter den här dagen orkar jag faktiskt inget annat än att endast slappa i soffan! På spåret och Skavlat, loooove it! :) Vad pysslar ni med då?

                 

Slut på parasiterna!!




JAAAAA!! Den här artikeln är från www.op.se och publicerades idag. Dock framgår det att vi får fortsätta koka vattnet en vecka men nu ser vi ändå ett slut på det hela...!! :)

Snöstorm i Östersund

Hej vänner!
Från tidigt morgon till nu har det snöstormat i Östersund, antar att ovädret som dragit in över södra Sverige har kommit ända hit upp nu.

Jag lyckades masa mig ur sängen kl 08 imorse iallafall trots att jag var helt slut efter äventyren i Trondheim och inställde mig på Karriärmöte klockan 9. Där jobbade vi med den broschyr som ska gå ut till studenterna, innehållandes information om alla de företag som kommer vara representerade på mässan.

Sedan lunch har vi gjort sista putsen på marknadsplanen (jag vet att jag jublade häromdagen över att vi var klara - men ack så jag bedrog mig!) och nu har vi skrivit ut några inbundna exemplar som styrelsen ska få imorgon.

Vi har dessutom satt ihop power-pointen som vi ska använda när vi presenterar vårt arbete för handledaren och övriga medlemmar i styrelsen. Lite smånervöst att ställa sig framför alla de viktiga affärsmännen/kvinnorna får jag erkänna...

Hoppas ni får en fin kväll! Kram från supersnöiga Östersund!

                     

Vackra Trondheim!







Vi har haft två väldigt fina, lärorika och intensiva dagar i Trondheim, med allt från strålande sol till slaskväder och hagelstorm. Mycket skratt och mycket ny kunskap. Nu ska jag sova!

nördsport

Jag tycker det är lite fränt att nördsporten man har hållit på med hela sitt liv plötsligt har blivit trendig. Givetvis är det jätteskoj att hela svenska folket börjar inse vilken härlig sport längdåkning är, och att det inte endast handlar om svett, trikåer och snoriga skägg.

Åkte några kilometer med Emma ikväll, som precis har köpt längdutrusting och det är roligt att vara "tekniktränare" och vi har enats om att vi ska försöka åka tillsammans iallafall en gång i veckan framöver.

Det var allt för idag, ska försöka lägga mig tidigt då det är avfärd från skolan kl 07.00 imorgon mot Trondheim! Godnatt! :)

                             


Klart!



Vad säger ni? Själva är vi gaaaanska stolta.. :) Detta är alltså vad evighetsprojektet marknadsplanen resulterade i. På fredag träffar vi styrelsen för en sista redovisning, nu gäller det bara att sätta ihop en stark power-point och förbereda vad vi ska säga, sedan är det klart!

Imorgon åker vi till Trondheim på studieresa, blir kalasbra!





Bilder från vackra Trondheim, Norges tredje folkrikaste stad

...fortsättning från igår :)

Kvällen fortsatte i skrattets tecken då jag fastande en bra stund vid www.damnyouautocorrect.com. Alltså, har ni inte redan kollat in den sidan så gör det!



Haha, hade kunnat vara en konversation mellan mig och min mor kände jag.. ;)


Damn You Auto Correct - hahahahaha

Här har ni en sida ni bara måste gå in på, herreguud vad jag har skrattat!! Shit vad fel det kan bli när man smsar liiite för snabbt med autocorrect... :) http://damnyouautocorrect.com/






my fab sunday








idag: matblogg!

i brist på fantasi och andra spännande saker att skriva om så får ni här dagens frukost som avnjöts under förmiddagen till tv-sändningarna från SM i ländåkning i Sundsvall. Smarrigt va? ;)



Havregrynsgröt med lingonsylt, en kiwi, kaffe med mjölk samt apelsinjuice. Kände att man borde ladda upp som en skidåkare även om man endast utövar sporten från tv-soffan!

Idag har jag ine gjort så mycket annat förutom att krasha en dyr och underbart god parfymflaska i handfatet. Där fick ni parasiter! Mohaha!




Men kolla vad bra av Expressen!

Till och med en kvällstidning som Expressen lyckas någon gång ibland publicera något som liknar "riktig" journalistik! Nu syftar jag på en artikel som jag precis läste som handlar om att vi turister ofta inte drar oss för att åka till diktaturer och militärregimer.

Nu citerar jag tjejen som skrivit texten: 
"Två tredjedelar av världens länder saknar tryckfrihet, folk svälter i Sudan, Burma styrs av en militärregim och i Turkiet har kurderna under många år varit utestängda från politiken, om de inte förnekat sitt ursprung och kallat sig turkar.
Ingen svensk skulle acceptera de politiska lägen som råder på hemmaplan, men hur kommer det då sig att vi gladeligen reser till diktaturländer på semester?"

  

Det här är precis den typen av frågor som vi studenter på turismprogramet diskuterar och funderar mycket över. Hur kommer framtiden att se ut? Kommer vi fortsätta att resa med förbundna ögon och glatt turista i länder där tortyr och förföljelse är vardagsmat för vissa?

Jag har varit inne på ämnet förr och jag kommer återkomma till det igen; just eftersom det är så viktiga frågor och det krävs att folk börjar fundera och tänka till runt detta! Kanske händelserna i Egypten har möjlighet att öppna ögonen på en del människor?

Här är länken till artikeln om ni vill läsa den:


http://www.expressen.se/nyheter/1.2318358/tortyr-och-forfoljelse-stoppar-inte-turisten


                     

Älskar´t!!


Kaaarneeevaaaaal

Det börjar bli karnevaldax runt om i världen. Rio, Trindidad, New Orleans och Kanarieöarna är bara några av de platser som i detta nu laddar upp för fullt för årets fest.
Visste ni förresten att de första karnevalerna firades i Italien för flera hundra år sedan? Karnevalen låg i början av fastetiden och ordet "Carnaval" är just italienskt och betyder "to put away the meat".

Har ni varit på någon karneval?
Jag själv älskar karnevalen på Teneriffa, Kanarieöarna som jag har besökt 3 år. Det är en helt fantastisk folkfest som jag rekommenderar alla att besöka någon gång! (Det tar ju bara 5-6 timmar dit från Sverige! :)

               

  

         

          

         

       

 

(Alla bilder är mina, tagna på Teneriffa i Santa Cruz i feb. 2008 och feb. 2009)

en fantastisk låt


Tänkvärt!

Bara 3 procent av jordens befolkning har någon gång varit utanför det egna landet. Vi har det ganska bra här i våran skyddade västvärldsbubbla...

                         

dog på soffan..

Oj jag bara slockande på soffan när jag kom hem för en timme sedan, dessa dagar börjar ta ut sin rätt.
Idag insåg jag att det var inte det lättaste att hitta likadana kläder till 5 tjejer i olika storlekar; som alla var nöjda och bekväma med...

Nu ska jag laga lite snabb middag och sen ska jag nog fortsätta slappa på soffan en timme eller två, sedan måste jag göra lite nytta.

Men vet ni vad? Nu är det helg! :)

På lördag invigs Vinterparken här i Östersund, det ska bli mysigt! Tror jag har råkat bli kattvakt förresten, kan bli intressant.. Men trevlig på er! Over and out!


shopping och pluggning

En fantatisk föreläsare som verkligen kan prata och underhålla - då går en tretimmars föreläsning snabbt som blixten! Ska bli himla skoj att komma iväg på studieresa till Trondheim nästa vecka dessutom. Plugget är kul just nu!

Om en timme ska jag träffa de andra tjejerna i Karriärgruppen och gå och handla kläder som vi ska ha på oss på mässan, kjol och skjorta.. mycket seriöst och prydligt.. :)

Vi hörs!

business woman..

Alltså jag känner mig som jag vore värsta superviktiga business-woman dessa dagar, med en fullspäckad kalender hoppar jag mellan möten, telefonsamtal, föreläsningar och middagar. Men så är jag ju bara en helt vanlig student som har lite förkärlek för att engagera mig i saker och ting...
Om tre veckor går karriärmässan av stapeln och man känner nu att det börjar dra ihop sig. Idag tryckte vi upp våra fina broschyrer som vi lyckads designa igår och vi var så stolta när vi såg dem i tryckt format! :)

På eftermiddagen blev det föreläsning med en som forskat kring olja - vilket är väldigt intressant för oss som studerar turism. Jag menar, jag oljan slut tar turismen slut i stort sett...

Sedan avslutade vi med middag på kåren, det blev en stor rostbiffmacka och ett glas rött, det kan man väl unna sig efter en sådan här dag?

Klockan 9 i morgon är det på det igen! :)

Nu skypedejt med världens bäste...


                            

bowling och finmiddag

hehe vad vi skulle göra ikväll var lite hemligt när jag skrev förra inlägget - då födelsebarnet skulle bli överraskad och inte veta om någonting. Tror egentligen inte att hon var inne och läste här på eftermiddagen, men man kan aldrig veta.. ;)

Det blev iallafall en supermysig kväll med de bästa tjejerna, är så glad som har fått ett gäng med så fina vänner.

Goood efterrätt på Dalwhinnies (med en glad Emma i bakgrunden) :


Ut på roligheter

Nu har jag varit ute och åkt el-bil! Ett av företagen som ska deltaga på arbetsmarknadsmässan kommer att ha en aktivitet med en elbil inkluderad - inomhus! Spännande blir det! Jag, som kontaktperson för det här företaget, och projektledaren fick en tur i bilen idag och det var verkligen en härlig bil att åka i! Helt tyst och väldigt lättmanövrerad. Dessutom mycket liten och smidig, men ändå perfekt plats för upp till 5 personer. Jag är imponerad!



Dessutom har vi arbetat fram marknadsföringsmaterial till mässan i programet Publisher som jag pisamt nog aldrig jobbat med, så bara att lära sig hur programet fungerade tog ju sin lilla tid, men allt går ju bara man vill.. :)

Men nu mina vänner är jag hemma en timme, ska försöka läsa lite och sen blir det en härlig kväll med fina människor!


5 plus!

Supervarmt i Östersund idag; + 5 grader!! :)
Nästan så man får lite vårkänslor..

 


RSS 2.0