Konsten att palla majs

Om 10 dagar åker jag hem, börjar rusta mig nu för en intensiv höst, har mer eller mindre tagit på mig projektledarrollen för Karriärmässan som jag var med och arrangerade förra året, så det kommer bli mycket jobb de närmaste månaderna!!

--------

Är det någon som har vet hur man botar värk i munnen som man inte ens vet vart den sitter och som dessutom vandrat ner i halsen så att nu hela vänstra sidan av ansiktet/halsen/nacken gör ont? Vad sjutton har jag drabbats av? Och hur länge ska det här fortsätta? Det är ganska ok under dagen men morgon/kväll/natt är det PAIN!!

Fotografering och snorkling

Min ena rumskompis, Arianna, är ansiktet på katalogen för Lignano Sabbiadoro, fotot togs under en fotografering förra hösten och i eftermiddag ska en ny fotografering äga rum. På något vis har jag lurats till att följa med på den även om jag är tveksam till om dom kommer ha särskilt stor använding för de foton de tar på mig.. :/

Imorgon händer roligare saker; på eftermiddagen åker vi upp mot Trieste till ett ställe där det tydligen är riktigt fin snorkling, man kan se både koraller och massa små fiskar. Det ska bli väldigt kul.
I övrigt är jag glad att min syster har hittat lägenhet och verkar ha funnit sig ganska tillrätta ganska snabbt i sin nya stad på sitt nya universitet. Hoppas allt går bra där, så slipper jag drömma att jag ringer alla jag känner i desperat sökande efter lägenhet till henne, haha-.. det var en jobbig natt härom natten ;P

BBQ & hajar

Igår blev det BBQ på all fisk som blev kvar sedan fiskmiddagen, och alla vänner bjöds in med egen fisk och skaldjur så det blev två grillar som blev flitigt använda under kvällen. I fiskaffären i förrgår så hade dom förresten en nyfångad haj. Manu fick syn på den och frågade på en gång om huvudet fanns kvar (för vi såg bara kroppen) och visst hade dom huvudet kvar, men varför? Jo, undrade Manu, skulle det vara möjligt att få tänderna? Hahaha.... Och visst var det möjligt, dagen efter (igår) var vi där och hämtade hela gapet som då var tvättat och rengjort. Nu ska det bara få torka och sedan ska det tydligen tillverkas halsband med hajtänder på.
Idag är det fortfarande varmt i Lignano, men det blåser iallafall hyffsat så man orkar vara ute.
Ha det fint Sverige, vi ses snart! :)

Skaldjursmiddag = Fantastico

Igår begav vi oss till fiskaffären för att inhandla allt till aftonens middag, den var planerad sedan länge och listan var lång. Ett axplock av det som inhandlades; två sorters fisk, en hummer, ostron, blåmusslor och pilgrimsmusslor, räkor och scampi. Till det givetvis en god Prosecco och en bra kock som fixade hela middagen. Jag typ skar lite tomater och vispade lite ägg, sedan var det mest bara att njuta av smarrig mat. Ostron äter man alledels för sällan, de kostade 1,50 euro st, det är ju ingenting! Och ett kg blåmusslor för 2 euro; det som är så fantastiskt gott!! Vad kostar sånt i Sverige egentligen?
Övriga tankar idag; det är fantastiskt med tvättmaskiner, vet ni hur jobbigt det är att tvätta dubbelsängslakan för hand i handfatet?  Och vad gör man åt en hemsk tandvärk som man inte ens vet om det är tandvärk utan kanske bara svullnad och jäkelskap i tandköttet? Slutar äta, prata och andas verkar vara enda knepet för att slippa smärta för tillfället. Men annars är allt bra.. :P



varmt, varmt, varmt

Var en sväng i Udine igår, himla trevligt att få komma till en stad för en gångs skull, gå i riktiga affärer och inte bara Gucci, Prada -svängen som i Lignano. Blev lite inhandlat till hösten på fantastiska Bershka. Dock hade jag bara 5 min på mig därinne för det stod två otåliga män utanför, men det var kanske tur det så jag slapp spendera alltför mycket.. ;)
I eftermiddag blir det 2 timmar tennis igen, vi kommer svettas ihjäl för nu är det VARMT här. Jag har kastat täcket om nätterna och sover nu endast med ett tunt lakan - när det går till sådana ytterligheter då är det varmt mina vänner! Ca 35 dagtid och 28-30 på natten och fuktigt, fuktigt... PUUUH!
Men jag vet att jag kommer klaga på kylan när jag kommer hem så det är väl bara att "njuta" nu :)

Long shot!

Hur stora var oddsen för att någon faktiskt skulle svara på min förfrågan på facebook om det var någon som körde från Arlanda till Östersund precis det datumet och klockslaget som jag behövde skjuts? Men ibland har man turen på sin sida och det visade sig att jag får åka med två klasskompisar som landar 10 min efter mig. Perfekt!
Jag skrev ju förut om den där Jesusfesten.. Så här såg det ut:

klantjäkel

Bokade just flyget hem, 10 sep landar jag i Stockholm kl 14.50. Två sekunder efter jag bokat ser jag på SJ:s sida att sista tåget norrut går från Arlanda 14.48. Blir lite tajt kan man säga. På lördag den 10 sep går det till råga på allt endast ett flyg till Östersund från Arlanda, och det går runt kl 10 för förmiddagen. Suck för Norrland och suck för Östersund.
Nu får jag lösa det med en stopover någonstans på vägen, om det inte är någon som är sugen på att köra till Sundsvall och hämta mig på lördag kväll? ;)

Nedrusting

Jag känner att jag redan börjar förbereda mig så smått inför hemresan; stängt ner vissa funktioner på SIM-kortet som jag inte behöver längre, slängt och rensat en massa i papprerna från jobbet i somras, fixat, donat och städat. Man hinner faktiskt en hel del när man går upp i hyffsad tid på morgonen! (det trodde ni aldrig att ni skulle få höra från mig va?!) ;)
Igår blev det en ordentlig avskedsmiddag för systeryster, vi åkte till Bibione med de närmaste och middagen bestod bland annat av blåmusslor och hummer, fruktansvärt gott alltihop och vi snudd på rullade ut ur restaurangen sen..
På tal om ingenting blir dagens bild från min och Rosannas sista utflykt till Venedig; på bilden har ni två trötta guider som vilar lite på trappan till kyrkan Santa Maria de la Salute (hälsans kyrka som började byggas efter pesten i Venedig)

Jesusfest

Igår mina vänner var det 25-årsfest på stranden, och inte vilken fest som helst utan en fest med Jesus-tema... Av alla galna teman så var det här ett av de bästa. En del italienare har faktiskt tagit lite illa vid sig när vi har sagt att vi skulle köra Jesus-tema, för här finns det en hel del som tar religionen väldigt seriöst. Förstås var det inte menat som ett hån mot religionen utan bara som en kul grej att alla skulle se ut som Jesus.. :) Jag och Mia valde dock att avstå långt hår, kaftaner och skägg och körde på änglar istället, vilket blev rätt bra. Det är underbart väder här nu, så klockan 04 i natt var det fortfarande varmt och helt ok att bara ha en liten klänning på sig. Skönt!!
Det kommer komma bilder från den här tillställningen (kanske redan i morgon, vi får se!) Ikväll är det Mias sista kväll här, undrar hur det ska gå att leva utan henne sen, efter att ha vant sig vid att umgås varje dag i 2 månader? vet ej när vi ses nästa gång, till påsk kanske?
Vet ni, det ska bli skönt att komma hem men just nu är det faktiskt grymt skönt att ha semster! Och nu har äntligen sommaren och den riktiga värmen kommit hit! Puss på er!

byfest i Marano

Igår drog vi iväg med båten till grannbyn Marano; en ursöt gammal fiskeby som nu under helgen har firat en årlig byfest. Där åts det räkor och bläckfisk och dracks mängder med gott, vitt vin. Idag är systeryster på utflykt i Slovenien och imorgon åker vi tillsammans till lilleputtslandet San Marino, ska bli väldigt trevligt.

Dolomiterna

Dagen i Dolomiterna kan sammanfattas med ett ord: FANTASTISKT!! Vi åkte upp en bit i bergen ovanför Cortina (som verkligen är en mysig by) och där började vandringen som sedan gick över i en Via Ferrata; vilken definitivt var något av de häftigaste jag gjort i mitt liv. Det var spännande, roligt, jobbigt och alldeles underbart! Och vilken utsikt! wow wow wow wow :) Igår gjorde jag sista dagen på jobbet, det blev en sväng ner till Kroatien där vi fastnade i hemska bilköer då ju Ferreagosto börjar nu (största semesterperioden här nere)....
Jag är ledig, jag är fri och solen skiner!
Nu kommer bilder från Via Ferratan:
Ne roligare än så blev det inte denna gång då bara dessa bilder tagit ca 20 min att ladda upp.. :P
Ska bli GANSKA skönt att komma hem till ordentligt internet, kaffebryggare, ugn, mikrovågsugn, tvättmaskin... mmm

Sista veckan!

Veckoplaneringen lyder: imorgon Venedig, onsdag Via Ferrata i Dolomiterna, torsdag cykeltur till Marano med en härlig skaldjurslunch och sedan båt hem och sedan vet jag faktiskt inte vad planen är de sista dagarna, men so far känns det som att det kommer bli en kanonvecka!
Sitter här med syrran på stranden, det är lite halvmulet så vi har passat på att gå på marknaden och gjort några små fynd!
Hej svej från le due bionde svedese

Venedig, Slovenien, Kroatien...

Jag ar inte rik pa pengar efter den har sommaren men jag ar helt klart rik pa nya upplevelser och jag ar glad att jag fatt chansen att lara kanna Venedig sa pass bra; det ar verkligen en helt fantastisk stad och jag ar lite ledsen att mina onsdagar i venedig snart ar slut.. Men det ska bli skont att bara jobba en vecka till och sen ha semester! Igar vann Sverige stort over Italien i tennis vilket kandes som en viktig seger (jag och Mia slog Manu och hans kompis STORT) sa det kan vi leva pa lange.. :)

Snart kommer jag hem, om ca en manad ar jag pa plats i Ostersund igen!



Nasta vecka blir dit forhoppningsvis en tur hit upp - till Dolomiterna!


dödssegt

idag är internetet sådär segt att alla andra planer man hade för de närmaste timmarna får genast bara förträngas, för man inser att de grejerna man ska klara av på nätet kommer ta all den tiden i anspråk.. Läget är bra här, har börjat träna lite smått igen. Cirkelträning i ösregn och åska i en park häromdagen och igår spelade jag tennis. fick morgonen ledig idag; vilken lyx, så passade på att sova några timmar extra vilket behövdes! Det var allt från mig för idag, alla vänner och bekanta som läser är väldigt välkomna att maila, messa, höra av er; jag saknar er! Puss!

RSS 2.0